• Anonym (Fler män dör)

    All prat om våld och dödande av kvinnor

    All prat om våldet emot kvinnor.

    Det är ju betydligt fler män som dör i krig än kvinnor.

    Att vara kvinna är snarare en fördel än att vara man om man inte vill dö i ett krig.

  • Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor
  • Anonym (Män startar krig)

    Och ett belägg till....

    mobil.pt.se/opinion/debatt/mans-vald-framsta-dodsorsaken-till-kvinnors-dod-7240278.aspx

    "Minst var tredje kvinna i världen blir slagen, våldtagen eller på annat sätt utsatt för våld under sin livstid. Detta våld är den främsta orsaken till kvinnors (mellan 16 och 44 år) död före cancer, trafikolyckor och till och med krig (Europarådet). I Sverige dödas cirka 17 kvinnor varje år av en nuvarande eller före detta partner.

    Våldet mot kvinnor har ökat och i cirka 80 procent av fallen är kvinnan bekant med gärningsmannen. Dessutom finns det ett stort mörkertal - uppemot 80 procent av våldet mot kvinnor i nära relationer kommer aldrig till polisens kännedom, det vill säga endast 20 procent anmäls. Enligt Brottsförebyggande rådets statistik från 2011 polisanmäldes 27 972 fall av misshandel av kvinnor över 18 år och i 12 471 av fallen var kvinnan i nära relation med förövaren.

    Många tror att det bara handlar om det synbara våldet, om knytnävar och blåmärken, om sparkar och slag men det kan också ske i form av kränkningar, isolering och psykologisk nedbrytning och det är oftast ännu svårare att värja sig mot. Ibland förekommer också hot mot närstående, barn och husdjur. Oftast pågår våldet under en längre period och ökar i kraft med tiden. Oavsett hur våldet ser ut så är syftet detsamma, mannen vill utöva makt och kontroll genom att skada och skrämma. Våldet mot kvinnor drabbar inte bara den utsatta kvinnan utan också barnen."

  • Anonym (Män startar krig)

    Ska jag fortsätta? Diskussionen kan hålla på i evigheter då hela Google är fullt av belägg som bekräftar det jag skrev.

  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:33:30 följande:

    Har jag påstått varken det ena eller det andra?

    Eller är det bara du som inte tål att frågan öht ställs?

    Alla fattiga länder utesluter inte flickor från skolan, du verkar ja jävligt dålig koll på hur världen ser ut. Fattigdom drabbar väldigt många länder med väldigt olika kulturer, och i många av dessa kulturer anses mannen vara den som ska försörja familjen. Så JA faktiskt, i många länder är det pojkarna som får jobba medan flickorna går i skolan.

    Jo jag har förstått att DU tycker att flickor har det sämst. Men vad har du för belägg för det?Haha, ska du säga som tror att alla fattiga flickor inte får gå i skola, DU har ju noll koll men anser dig vara rätt person att tala om för andra hur okunniga de är, nästan komiskt ju.


    Och du, jag har aldrig skrivit att ALLA fattiga flickor inte får gå i skolan.

    Jag skrev att i FLERA länder i världen så har flickor inte rätt till skola och utbildning.

    Läs om, läs rätt!
  • klyban
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:52:35 följande:
    Ska jag fortsätta? Diskussionen kan hålla på i evigheter då hela Google är fullt av belägg som bekräftar det jag skrev.

    Det är extremister vi pratar om, så vi har inget att förvänta sig deras hat mot kvinnor bara fortsätter.


    Så mer hota, skada och döda är deras enda svar, om än förtäckt genom försvara detta hiskeliga beteende och dessa våldsamma och farliga incels vi pratar om.(Vi pratar inte om helt normala incels eller andra, bara dessa som hatar, hotar, skadar och dödar kvinnor, och bara för de är kvinnor som ska ägas).


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Tecum
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-14 22:16:58 följande:

    Beror på hur hur du formulerar det... För det finns rent krasst ALDRIG en anledning att slå eller våldta. Att säga att det finns "orsak" är ju att hinta åt att det kan vara offret som tvingat fram en situation. Vilket är fel. För en riktigt man, en man som inte är en mes, en fegis, en förlorare behöver ALDRIG slå någon och absolut inte våldta något. 


    Hur menar du att man skall analyser? Jag kan ge ett exempel från mitt egna liv. Jag var ung, hade träffat en lite äldre man och vi blev ett par, efter någon månad så flyttade jag in i hans lägenhet. Jag visste att han var svartsjuk men jag hade väldigt socialt jobb som servitris på en pub på kvällen och på ett internet cafè på dagen. Jag var skrattig och social som personlighet, trevlig och glad mot alla. Han tyckte inte om om jag pratade med killar, så försökte undvika det, men det var svårt i mitt jobb, han kunde bli arg om jag önskade trevlig dag till en manlig kund. Hans vänner påpekad för mig gång på gång att jag visste ju att han var svartsjuk "bäst att inte provocera honom...." han blev arg så de såg det men blåmärkena såg de inte... Kanske anade de vad som hände men ingen sa något... Ja utom "bäst att inte provocera honom"... Det var när min ena chef ringde mig för att be mig rycka in akut på jobbet som det tog slut... Han blev tokig för att en man ringde mig, han sket i helt och hållet i att det var min chef, att samtalet hade varit helt och hållet professionellt, och det var inte jag som ringde, jag hade provocerat honom. När hans vänner såg mig efter den kvällen fick jag höra "du skulle inte provocerat honom"..... 


    Du som är så smart och vill analysera... Analysera det..... 


    Jag kan hjälpa dig... jag gjorde INGET fel... det ENDA jag kunde ha gjort var att aldrig ha blivit tillsammans med honom, men då anade jag inte vilket monster han var. Då var han charmig och trevlig.... Jag provocerade inte honom på något sätt! Jag försökte ändra mitt liv för att undvika provokationer. Men inget hjälpte.... Men likväl fick jag höra från omvärlden (och honom) att jag hade provocerat honom, att jag hade skuld i det som hände.... Så säg inte till mig att män inte ger kvinnor skulden... För det vet jag väldigt väl att det finns män som gör. 


    Du har rätt i att det aldrig finns en förevändning eller skäl att slå kvinnan (annat än självförsvar), där är vi helt överens. Men du har fel när du blandar ihop orsaken till att han slår med skuldbeläggande av kvinnan. Skulden är ju mannens, han slår i en viss situation medan andra män i samma situation inte slår eller inte ens får tanken.

    Dit exempel är lätt att analysera. Orsaken till att mannen blev arg och slog dig är att han var osäker och svartsjuk, inget annat. Det låg i hans personlighet. Du gjorde inget fel utan uppträdde helt naturligt i den situation du var. Han dög inte till att leva med kvinnor som dig, alltså borde han inte göra det. Du var ung och älskade honom, men det du borde gjort är att så fort du märkte vartåt det barkade skulle du ställt ultimatum, kontrollera din svartsjuka annars lämnar jag dig. Eller borde han haft vett att lämna dig då han saknar självkontroll. Lätt att säga, jag vet...

    Du skriver att omgivningen varnade dig, visste de att han slog dig också? Eller varnade de bara för svartsjukan och humöret? Du ville/kunde inte lämna, då du var kvar i förhållandet var det väl inte fel att varna dig? En utomstående kan lika gärna se att de hjälpte dig i den faktiska situationen då du inte ville/kunde lämna. Det är varken att skuldbelägga dig eller försvara honom. Vad skulle de gjort istället?
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Sol) skrev 2019-10-15 16:25:05 följande:

    Och varför ska man jämföra?


    När vissa påstår att kvinnor har det sämst och behöver mest hjälp så är det såklart viktigt att jämföra för att avgöra om det stämmer.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 19:55:14 följande:

    När vissa påstår att kvinnor har det sämst och behöver mest hjälp så är det såklart viktigt att jämföra för att avgöra om det stämmer.


    Är du faktaressistent eller har du inte läst det jag skrev?
  • Anonym (Strategi)

    Våld mot kvinnor och flickor är ett vanligt förekommande sätt att sprida skräck i krissituation, våldtäkt, lemlästning och terror mot civila.

  • klyban
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 19:55:14 följande:
    När vissa påstår att kvinnor har det sämst och behöver mest hjälp så är det såklart viktigt att jämföra för att avgöra om det stämmer.

    Rätt ointressant om vem som har det sämst, här är det kvinnor det handlar om och våld emot dom i vardagen kontra krig.
    Det bara berättar man inte vill prata om kvinnor och hindra hot, våld och död.


    Märkt detta är idag den vanligaste diskussionstekniken, är det nått som vita unga män blir upprörda över och som stämmer.
    Så väljer man prata om annat istället, precis som om kvinnor inte är värda att få det bättre.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 20:06:52 följande:
    Är du faktaressistent eller har du inte läst det jag skrev?
    Jodå jag har läst men dina egna spekulationer och åsikter räkna inte som fakta.
    Det enda du gjort är skrivit inlägg efter inlägg om hur synd det är om kvinnor, men inget av det är i jämförelse med män. 

    I verkligheten ser det ut såhär.
    Det är flest män som är längst upp i näringskedjan men oxå flest män som är längst ner i träsket. Flest män som är uteliggare, flest män som dör i arbetsolyckor, flest män som begår självmord, män döms hårdare än kvinnor för samma brott.

    Så återigen, vad har du för fakta som styrker att just kvinnor har det sämre än män?
Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor