Inlägg från: Alessia |Visa alla inlägg
  • Alessia

    Vad blir det för mat?

    Idag blir det pastagratäng med salsicciafärs och en sallad.

  • Alessia

    Har nyss beställt en rejält stor bricka med sushi och åker och hämtar den om en timme.Till dessert blir det fryst tårta, Almondys citronmoussetårta, jättegod.

  • Alessia

    Idag blir det dansk fläskstek med äppelmos och potatisklyftor  från den välsignade airfryern.

  • Alessia

    Vi kör pizzabuffé idag. Har bjudit in våra grannar också och de har turligt nog en portabel pizza-ugn som komplement till vår varmluftsugn.. Var och en får komponera sin egen pizza av de ingredienser vi dukar fram. Pizzasalladen är redan klar. Pizzabottnarna är färdigköpta. Vi har ätit dem förut och de var helt ok. 
    Det blir espresso med hembakta nötkakor efteråt.

  • Alessia

    I kväll äter vi köttfärslimpa med ugnsbakade potatishalvor och diverse rotsaker. Gräddig sås och svartvinbärsgelé av egen tillverkning.

  • Alessia

    Idag blir det peruansk köttgryta på nötkött, tomat, lök, vitlök och paprika, tillagad efter recept från Zeinas Kitchen Ris till grytan och en sallad.
    Eftersom det är fredag blir det fredagsmys med kaffe och chokladbiskvier.

  • Alessia

    Quiche Lorraine med blandad sallad.
    Det blir napoleonbakelser från favoritkondiset till efterrätt,

  • Alessia

    Ryggbiff, hemlagad bearnaisesås, hasselbackspotatis, haricots verts och sallad.
    Efterrätt blir födelsedagstårta: gateau polonaise - mandelbottnar med vaniljkräm och björnbär. Det ska egentligen vara hallon, men de är färdigplockade för i år. Björnbären är mogna och söta nu.

  • Alessia

    Har just en ugnsomelett i ugnen och håller på  med en räkstuvning som ska vara ovanpå. 

  • Alessia

    Vi har åkt ut till huset på landet för att se till och höstsäkra. Det finns gott om mat i frysen så hemlagade frysta pizzor är ett säkert middagstips. Har nyss hittat ett helt gäng karljohansvamp som  jag ska förvälla och frysa in. Det blir goda såser eller risotto av den svampen.

Svar på tråden Vad blir det för mat?