Vad blir det för mat?
Redd grönsakssoppa - ängamat - med ostsmörgåsar.
Redd grönsakssoppa - ängamat - med ostsmörgåsar.
Sommaren på landet är över för denna gång. Nu blir det veckoslut där i stället.
Tillbaka i stan alltså, men jag har semester i ytterligare två veckor, inte maken dock. Två av barnen har stuckit till sina studieorter och de två hemmavarande går fortfarande omkring i morgonrock....
Idag blir det upptinad soppa med toast till lunch och till middag ska vi ha ugnsstekt fläskkotlettsrad som nu ligger på upptining. Gräddsås, potatisklyftor, vaxbönor och svartvinbärsgelé.
Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg
Gryta med fläskfilé, paprika och ris och sallad.
Fisk-och skaldjurssoppa med grädde, saffran och aioli. Nybakt bröd till. degen har stått i kylen under natten för att långsamjäsa.
Moussaka med mixad sallad
Det blir nog pasta, troligen carbonara, för det var längesedan.
Torsk med ägg-och persiljesås, potatis och broccoli.
Varmt idag. Jag köper hem grillmat och gör en maffig sallad.
Idag åt vi caesarsallad som min man köpt färdig.från restaurang med delibutik. Den var god, utmärkt god dressing och knaprig kyckling och bacon och krutongerna var smörstekta. . Tyvärr inte romansallat, vilket delibutiken bad om ursäkt för, men det gick fint med ersättaren som faktiskt liknade romansallat.
Vi hade efterrätt också. Pojkarna hade gjort dajmglass och serverade i stora våffelstrutar. Smarrigt!