• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Kanel) skrev 2020-03-15 22:31:48 följande:

    Inte menat att måla fan på väggen så klart, hoppas så klart det lyckas långt innan <3 Men jag menar, så behöver du kanske inte stressa om en viss gräns, utan det finns alternativ :)


    Lugnt. Jag förstår.
  • Astrid40

    Det blev 7 ägg. Kändes, men spolning av äggledare betydligt mer ont :)

    Däremot kan corona göra att vi inte får färsk återföring. Det kommer svenska direktiv i veckan. Ingen vet ännu hur corona påverkar gravida och ev avråder man från graviditet nu. Det innebär att vi kan få vänta på återföring, hur länge är det ingen som vet

  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-03-16 15:57:07 följande:

    Fick idag besked att det blir ägguttag nu på onsd :) det är första gången så Jag är jättenervös !


    Mitt första plock oxå idag, gick helt klart över förväntan. Och jag var verkligen grymt nervös! Skulle inte tveka att göra om det igen. Som jag skrev innan så gjorde min spolning mycket mer ont.

    Nu på em då känns det typ som Kraftigare mensvärk. Jag ligger och glor på tv med en värmedyna på magen. Den är jättebra!

    Det kommer säkert gå bra på onsdag. De var väldigt proffsiga och berättade precis vad de gjorde och vad som skulle hända, steg för steg.
  • Astrid40
    Reflexgarn skrev 2020-03-16 17:16:16 följande:

    Håller tummarna! Är ju bara ett enda ägg som behövs! Är ju inte purung jag heller, utan har nyss fyllt 36...

    Tror de övervakade själva befruktningen och de såg att spermierna var aktiva men ingen tog sig in i något av de 4 äggen. 


    Vad kan det vara för anledning till att spermierna inte befruktar? Är äggen omogna?
  • Astrid40
    Reflexgarn skrev 2020-03-17 18:51:14 följande:

    Nä, utan spermierna använder ett visst protein för att bryta ner äggets cellmembran för att ta sig in. Men ibland så har inte spermierna det protein som är kompatibelt med äggets ytskick vilket gör att de inte tar sig in för att kunna befrukta ägget.De kollar ju om äggen är mogna eller inte spermierna tillsätts.


    Jaha, så de 7 äggen var alla mogna? :)
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-03-17 21:20:03 följande:

    8.30 i morgon ons blir det äggplock för första gången

    Håll tummar!


    Håller alla tummar och tår. Det kommer att gå bra!

    13:30 återföring för mig.
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-03-18 13:25:11 följande:

    Hej nu är jag hemma igen. Väldans ont i magen nu. Själva äggplocket kändes knappt men bedövningen de gav innan upp in i slidan gjorde så fruktansvärt ont :( :( ! De plockade ut massor av äggblåsor, va rätt häftigt att se på skärmen när de liksom sögs ut. Av alla äggblåsor de fick ut, som fanns det 13 stycken ägg i! Så det va jättebra resultat :) :) så i morgon får vi reda på om det blev något ägg som lyckades bli befruktat. Hoppas verkligen det! Om det är 1-5 befruktade ägg så bli det att återföra in ett embryo nu på fredag. Resten frys in. Blev det fler än 5 befruktade så görs återföring på måndag!


    Jättekul att det fanns så många ägg! Stor chans att det blir fler än 5 som befruktas:)

    Om du har vetekudde så värm den å lägg på magen. Jag körde med vetekudde hela dagen och kvällen, de hjälpte mig mycket.

    Min återföring idag gick bra. Av de tre ägg som befruktats var det ett som utmärkte sig och det var det embryot som sattes tillbaka. De två andra odlas vidare. Om kvaliteten är ok så går de till frysen. De hör av sig oavsett. Hade ju hoppats på fler ägg och fler befruktade ifall detta inte tar sig iom vi isf får betala en hel omgånh behandling till. Hade varit nåde billigare och bättre för mig att slippa behandling igen, men vi får se. Förhoppningsvis fäster detta embryot och växer vidare. Lång väntar nu:)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet