Inlägg från: Anonym (Jante) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jante)

    Är du lika bra som jag?

    Anonym (welcome) skrev 2019-11-08 20:03:43 följande:

    Jag är bra på att känna vad människor behöver vilket kommer väl till pass i min yrkesroll som assistent till en person med en cp-skada. Hen kan inte prata eller gå själv, inte göra så mycket alls själv faktiskt. Men hen är en fantastisk person! Underbar att jobba med! 

    När hen visar att hen vill något 'vet' jag nästan alltid direkt vad det är. Hen kan visa ja eller nej genom att vrida på huvudet till höger resp vänster, så hen kan svara på frågor. Och jag får nästan alltid rätt första gången trots att jag inte jobbat så länge med hen. 

    Jag är också bra på att stänga av när jag inte orkar känna vad andra känner. 

    Jag är bra på att lyssna och ge råd på ett sätt som passar personen i fråga och jag är bra på att medla. 

    Jag är bra på att manipulera också, men det vet jag inte om det är något att vara stolt över. Jag är dock stolt över att jag inte använder den förmågan även om det är till fördel för mig. Bara enstaka gånger om det inte blir negativt för den/de andra. 

    Jag är också bra, numer, på att ta hand om mig själv och säga nej när jag behöver. 

    Jag kan bli bättre på det så det jobbar jag på. 


    Har mött några få som dig på jobb. Personliga assistenter som är grymma på att läsa av sin brukare. Det är beundransvärt, och det är precis sånna som dig som behövs i vården.

    Jag tycker inte att du ska se manipulation som något negativt, så länge du inte använder det för egen vinning utan för att hjälpa andra på traven så är det en god egenskap. Många ser inte sin egen styrka och är snabba med att nedvärdera sig själv och andra. Att du ger dom en liten knuff i rätt riktning är säkert något de tackar dig för sen.

    Det är fantastiskt att ha så bra självinsikt som dig.
  • Anonym (Jante)
    Anonym (welcome) skrev 2019-11-08 20:27:14 följande:

    Tack <3  

    Jag fick samma reaktion om självinsikten hos psykoterapeuten jag skulle gå till för att jag klassades som så pass deprimerad att de ville kolla om jag var suicidal. Det var jag inte, har aldrig varit heller, men det är ju bra att de kollar. Hon sa efter första sessionen att jaaaa, jag vet inte vad jag ska hjälpa dig med, du har redan så bra självinsikt att du vet vad som behöver förändras. Har senare kommit på att det antagligen inte var jag som var deprimerad, utan jag tog på mig min mans depression. 

    Är bra på fler saker när jag tänker efter Tack vare den här tråden tog jag mig tid att tänka efter och jag är nog en ganska fantastisk person ändå trots att jag ibland känner mig ogin, elak och missunnsam.


    Klart att du är fantastisk! Det gäller att tro på sig själv även om det ibland är tufft.

    Jag märkte också direkt vilken god självinsikt du har. Visste du att över 95% säger sig ha bra självinsikt men bara typ 15% har det? Många tror att självinsikt innebär att man kan rabbla upp sina svaga sidor. Men så är det ju inte. Det gäller att veta hur man agerar och fungerar under en utsatt situation. Kunna ställa sig sidan om sig själv och lära av det. Du kan med all säkerhet smitta av dig och entusiasmera din omgivning. Stor eloge!
  • Anonym (Jante)
    Anonym (Fido) skrev 2019-11-08 20:33:14 följande:

    Jag är bra på att planera, organisera och strukturera. Jag är händig och har i mitt yrke övat upp en riktigt bra hantverksskicklighet. Jag är bra på att skriva också och har blivit publicerad i några facktidskrifter. Jag är bra på att se de små sakerna - detaljer och samband som blir roliga, fina eller intressanta om de uppmärksammas. Och så är jag bra på att se det positiva i situationer, platser, människor mm. Jag trivs alltid där jag bor tex, trots att jag när jag flyttat kan inse att det var ett skitställe. En kollega sa att jag inspirerat henne till en mer positiv livssyn.


    Vad härligt att läsa! Skrivandets konst är beundransvärt. Vad är det för något du skriver?

    Är det en liten estet i dig? Eller mer filosof?

    Jag känner en person som också ser positivt i allt. Låter man sig slås ner av motgångar så är det mycket svårare att ta sig framåt. Vad härligt att du delar med dig och får andra att må bra! Väldigt fin egenskap. Jag blir även avis av att du är duktig på att organisera, OCH hantverk! Antar att du hittar små projekt i det mesta?!
  • Anonym (Jante)
    HejsanJenny skrev 2019-11-08 20:41:03 följande:

    Jag är grymt bra på att laga mat.

    Jag är stolt över att vara en som vänner och kollegor gärna vänder sig till när de behöver stöd, ett bollplank, råd eller bara någon som lyssnar.

    Jag är bra inom mitt yrkesområde (lärare) och är väldigt omtyckt att båda elever och föräldrar.

    Jag är en bra partner i mitt förhållande.


    Är du en sådan som kan koka soppa på en spik?! Jag är alltid imponerad av dessa amatörkockarna på tv som kan slänga ihop en gourmetmåltid så utan vidare.

    Bra lärare behöver vi! Beundrar ert tålamod. Gissar att dina elever har lika gott förtroende för dig?
  • Anonym (Jante)
    Anonym (bra matte) skrev 2019-11-08 20:53:01 följande:

    Hunden är gammal så att slöa i soffan passar bra.

    Jag kommer inte på något mer jag är bra på.


    Åh vad fint av dig! Du spenderar tid med din älskade vovve, så den får njuta den sista tiden med matte :)

    Gulligt tycker jag. Du är bra på mycket mer, det är jag helt säker på!
  • Anonym (Jante)

    Fortsätt skriva allt ni kan!

    Jag återkommer. :)

  • Anonym (Jante)
    Anonym (Bara jag) skrev 2019-11-09 09:30:14 följande:

    Jag är en bra människokännare vilket gör att jag går bra ihop med de flesta och har lätt att arbeta tillsammans med och leda andra. Hamnar också mycket sällan i konflikter.

    Men Det jag är mest stolt över är att jag har förmågan att se positivt på det mesta och är väldigt lösningsorienterad vilket har gjort att jag flera gånger har lyckats ta mig ur dåliga hjulspår i livet.


    Det är ovärderligt att ta med sig i livet, även under tillfällen då det känns tufft.

    Jag hoppas att du har en ledande roll i ditt yrkesliv så du får dela med dig av din styrka. Objektiv och entusiastisk och kan se båda sidorna av ett mynt. Mycket bra egenskaper!
  • Anonym (Jante)
    vallakra skrev 2019-11-09 10:57:12 följande:

    Här är en till! Det bästa jag vet är att organisera. När jag är hemma hos andra sitter jag ibland (ofta) och funderar på hur jag skulle sortera och organisera deras saker.


    Vad roligt att så många är passionerade i att organisera. Det verkar finnas stort behov där ute. Många som inte har tiden och orken. Aldrig funderat på att starta eget? Efterfrågan verkar finnas, och visst borde det gå som hushållsnära tjänster?

    Min mamma hade gärna betalat för att någon skulle organiserat hennes hobbyrum :)
  • Anonym (Jante)
    Anonym (Good to bee) skrev 2019-11-09 17:41:46 följande:

    Jag är riktigt bra på matlagning och även efterrätter vilket min familj får njuta av.

    Är även en bra mamma och hemmafru (FL just nu) som städar, tvättar, tar hand om barn (allt från läxor till roliga saker och bara sitta och lyssna) och trivs med det.

    Jag är även bra på att renovera, kan allt från att tapetsera till att lägga golv och spika staket.

    Riktigt duktig sjuksköterska på arbetet som är omtyckt av kollegor och patienter med många års erfarenhet och kompetens som gagnar mina patienter.

    En bra människokännare med stark intuition.

    Till sist vill jag säga att jag även är en bra älskare och vän till min make.

    Puh!!!vilken egoboost :) tack för tråden! Kul att lösa vad alla andra är bra på!


    Låter som att du är på precis det stället i livet som du vill vara på! Och trivs med det. Och inte nog med det så får du andra att känna sig uppskattade och värdefulla.

    Många händiga i tråden.

    Har du någon favorit dessert som familjen uppskattar lite extra?
  • Anonym (Jante)
    Anonym (Ugglan) skrev 2019-11-09 17:49:44 följande:

    Jag är bra på så mycket :)

    Det är som att jag klarar allt jag bestämt mig för att klara. Jag har cyklat själv genom Sverige med en hängmatta på ryggen och tagit min egen kroppsvikt i bänkpress.

    Jag har också lyckats bli frisk från min psykossjukdom där chansen var 25% Så underbart att jag tragglade mig igenom de hemska åren.

    Jag är en fin medmänniska som får folk att skratta och gärna bjuder på mig själv. Jag är inte rädd för nånting och jag kommer ihåg att borsta katten en kvart om dagen.

    Det och mycket mer :) bra tråd!


    Oj vad häftigt! Hur lång tid tog det att cykla Sverige runt? Var det fler än du?

    Och WOW! Så starkt av dig att slå dig fri från en psykiskt sjukdom. Du kan säkert hjälpa många genom dina erfarenheter. Helt makalöst modigt.

    Mysigt med kisen :)
Svar på tråden Är du lika bra som jag?