• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Sofia95 skrev 2020-06-23 10:45:15 följande:
    Tack för info! Men alla era 10 ägg nu är frysta väl? (Blev lite förvirrad när du skrev "minst ett färskt och ett till frysen".

    Får jag fråga hur hög dos progynon du äter nu innan? Och ni andra? Jag äter nämligen både progynon och provera, (jag har POI, inga ägg), men jag får ändå inga blödningar. Var precis och gjorde ett VUL och slemhinnan var 3mm, vilket hon sa den skulle vara efter blödning, bara det att jag i månaden borde vara precis innan blödning. Jag bygger alltså inte upp någon slemhinna värd att blöda ut på dessa nivåer, vilket ju även innebär att ert befruktat ägg inte skulle fästa. Hur tjock ska slemhinnan vara vid insättning? Vi planerar att försöka med ÄD privat, oklart ännu var. Tror ni jag borde äta högre dos redan nu, för att liksom se så att det "funkar" några ggr? Att bygga upp slemhinna:/
    Aha, jag kanske var lite otydlig där. Vi kör med frysta ägg från donatorn, dvs de 10. Alla tinas när befruktningen ska ske. De jag hoppas på är sen alltså minst ett "färskförsök" och att få en blasto (flercelligt befruktat ägg) till frysen.

    Fördelen med frysta donatorägg är att man slipper synka sin cykel mot donatorn, vara osäker på om det blir äggplock på donatorn (har hänt att de behövt avbryta osv). Jag tycker ivarjefall (än så länge att det känns som en fördel) Nackdelen är att det är inte säkert att alla ägg klarar upptiningen. Men tekniken har gått framåt de senaste åren så det har blivit bättre statistik på den fronten. Ska bli "spännande" att se hur det blir för oss.

    Just nu äter jag progynon 1 tablett 3 ggr dagligen. 2mg/per tablett. Vet inte vad POI är för något så kan tyvärr inte komma med rekommendation där. Sen måste jag erkänna att jag är lite ringrostig när det gäller mediciner och dosering sen tidigare försök. Ganska skönt att ha fått glömma sånna saker efter att dottern kom.

    Jag har också för mig att slemhinnan ska vara minst 7 mm, men att de helt vill ha runt 8-10mm. Vet att jag själv har legat på runt 9-10mm.

    Ja, om du vet att det kan vara problem med slemhinnan skulle jag definitivt försöka komma i ordning med det problemet innan ett skarpt ÄD-försök. Det kostar ju mycket och trist om man skulle behöva bryta osv.  Vad äter du för dos på progynonet? (det ska vara ok att äta upp till 8mg/dag) Äter du provera samtidigt? Är inte provera för att framkalla blödning? Eller tänker jag  helt snett nu?
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-06-23 11:39:59 följande:
    Jag har innan alltid tagit 2mg progynon/Femanest på morgonen och 4mg på kvällen och det har jag snabbt byggt slemhinna på. Tror att klinikerna vill att slemhinnan är över 7mm för att insättning ska bli aktuellt, jag brukar ha runt 12. Det finns ju plåster att komplettera med ifall det kan hjälpa dig. Tror att många utländska kliniker ordinerat 3x2mg/dag+plåster. Att ta E-vitamin och Järn kan också påverka slemhinnan.
    Tyvärr verkar det vara plåtserbrist i dessa corona tider. Jag sa nämligen till min läkare att jag ville ha det efter insättning om det tar sig (risk med tabletter och ev gravidillamående) men hon sa att det var svårt att få tag på nu och att det är många med klimakteriebesvär som använder plåster som har fått gå över till tabletter.
  • GrodanS77

    Nån som hört något från sjuttiosjuan? om knoddisen inte kom i helgen så skulle det bli snitt i går morse.
    Hoppas att allt gått bra!!

  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-06-23 13:16:06 följande:

    Stort tack för ditt svar, ni hjälper jättemycket! <3

    Ja, jag följer er med spänning och håller mina tummar! Jag äter bara 2mg progynon just nu, enbart för att slippa biverkningar då jag saknar eget östrogen i princip helt. Provera 14dagar/månad för att framkalla blödning, men eftersom jag inte verkar bygga nån slemhinna har jag hittills inte fått någon blödning. Men då känner jag mig lite lugnare, när man äter så mycket mer inför ÄD, då finns det nog hopp :)


    Inför detta försöket fick jag göra en provcykel i och med att jag inte gjort nån behandling tidigare på denna klinik. Då åt jag 2 st 2mg per dag. Tycker att du du borde få göra något liknande med högre dos innan äd. Tyvärr så många av dessa mediciner får man trista biverkningar av. Jag reagerar inte så bra på progynon då jag blir låg efter att ha ätit det nån vecka, sen efter behandling så har det tagit mig ett par månader för kroppen att komma tillbaka till normalläge. Nu vid provcykel gick jag upp 4 kg varav 3 bitit sig fast och fick en massa finnar under 2 mån. Bläää! Men vad gör man inte...
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-06-23 15:04:45 följande:

    Åh, det låter ju som en bra grej! (Såklart helst utan biverkningar;) )

    Jag mår hittills bra av progynon, har bara tappat väldigt mycket hår. De säger det inte ska bero på det, men vet inte vad det skulle vara annars.. men som du säger, det är småsaker i sammanhanget :)


    Jag kollade på Fass om biverkningar. Provera har håravfall som en ev biverkning. Så kan mycket väl vara så.

    Tja, vad gör man inte....
  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-06-23 19:24:04 följande:

    Han kom med snitt igår! Allt gått bra och vi mår fint. Nu ska vi bara få igång amningen!


    STORT GRATTIS!!!!

    Skönt att höra att allt gått bra!!

    Hoppas att amningen går bra! Visst hade du problem med det förra gången?

    Stort grattis igen!!
  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-06-24 07:45:48 följande:

    Ingen mjölk sist. Men lägger ingen som helst prestige i amning, mycket viktigare med nöjd och mätt bebis <3 Kämpar på ett tag så får vi se!

    Hoppas på att få åka hem till storasyster kring lunch!


    Självklart är nöjd o mätt bäbis prio 1! Om vi lyckas denna gång så hoppas jag att vi får en knodd som accepterar flaskan emellanåt. De där amningsmaratonkvällarna var inte att leka med . Och att maken kan avlasta o mata med flaska skulle vara topprn. Sen är ju amningen smidig på sitt sätt. Maten är ju liksom alltid med

    Hoppsan, jag som var helt övertygad om att du hade en liten kille sen tidigare. Hur tänkte jag då!? Kommer ju i håg nu att det i stort sett bara föddes tjejer i förra tråden.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-06-26 19:51:23 följande:

    Förresten, om man gör med landstingsförsök i Sverige, är det frysta eller förska ägg då?


    Vet inte, tror det är färska.

    Vi gjorde vår första äd privat och det var med färska. I Umeå. Men när man ska ha färska kan det vara längre väntetid. Finns inte lika många donatorer i Sverige. De som använder sig av frysta verkar använda utländska äggbanker. Det verkar som om många kliniker i Sverige kör antingen eller, antingen bara färsk, eller bara frys. Har inget direkt belägg, men det är så jag uppfattat det när jag gogla runt. Vi valde Uppsala med frys eftersom det bara är 2 mil till kliniken och de hade noll väntetid.
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-06-27 16:50:37 följande:

    Angående detta med Olga kliniken. Det är inte bara detta med frysta ägg och antalet som spelar roll. En stor skillnad där och här i Norden är behandlingskulturen, jag har fått det bekräftat av flera gynekologer (omedvetet i Sverige. På en klinik vart de helt chockade över hur de kunde ge Progesteron och Östrogen samtidigt till exempel och så fick jag lyssna på en lång utläggning om det minsann.

    Jag hade rätt att få ÄD "gratis" i Sverige men har valt bort det. Känner inte att man är tillräckligt bra på IVF och ligger efter med mycket här. Går det inte vägen så finns det ingen uppföljning (som med mycket annat). Kände inte att det var värt det.

    Men visst är det jobbigt att behöva ordna allt praktiskt när man ska ta sig till utlandet.


    När jag gjorde i Umeå så hade jag i princip samma upplägg som de som körde utomlands, dock lite lägre doser. Men jag hade östrogen och progesteron, tombyl, kortison. Inget problem. Tror jag kommer ha det denna gången också.
  • GrodanS77

    Har varit o kollat slemhinnan. Allt såg bra ut. Mannen lämnar sitt på onsdag o förhoppningsvis återföring på måndag med blasto.

    Får progynon, crinone, Trombyl och ev kortion ( vi ska diskutera det mer vid återföringen).

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020