• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    karindefrumerie skrev 2020-09-19 10:01:32 följande:

    Hej! Undrar bara vilken klinik detta gäller? Med vänlig hälsning, Karin 


    Gynhälsans Fertilitetsklinik, Minerva i Uppsala.
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-09-21 08:35:57 följande:

    Får nog börja förbereda mig på att det är kört denna gång. Tyckte att testet var svagare igår och idag är jag helt säker. Tycker att styrkan på dagens test motsvarar det för en vecka sedan, vilket jag tolka som ett dåligt tecken. Har precis lämnat nytt Hcg så på onsdag borde jag veta om det är någon idé att fortsätta med medicinerna eller inte.V 5+1 idag och Officiell testdag imorgon.


    Nej, nej, nej! Hoppas verkligen inte att det är så! Va? fan! Du ska ju lyckas nu ju!!!

    Hur menar du att blodprovet ska ge svar? Behöver du inte ta ett till för att se hur det stiger eller sjunker?

    Vad är det för tester du använder och var beställer du dem i från? Funderar på att beställa nu inför nästa försök för man blir ju ruinerad om man vill testa mycket och använder clearblue.
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-09-21 16:06:38 följande:

    Jag beställde ett 50-pack från graviditetskollen.nu. Har ett Hcg-värde från förra måndagen som jag kan jämföra med.Tack! Det känns minst sagt hopplöst. Har såklart googlat ihjäl mig och även om mitt förnuft säger att svagare test indikerar lägre Hcg vilket innebär att embryot släppt, så klamrar jag mig fast i att vissa inte verkar ha höst Hcg-koncentration i morgonurinen utan senare på dagen/kvällen. Tog därför ett nytt gravtest vid lunch och det var starkare. Det tar ju dock inte bort det faktum att jag sedan den 8/9 testat med morgonurin och plötsligt börjat få svagare utslag, men det etsade sig fast i min hjärna ändå. Hade jag fått lunch-strecket imorse hade jag inte haft anledning att oroa mig. Men innerst inne vet jag att nåt är fel för jag kissar varje kväll kl 22, dricker inget mer och gör sedan test samma tid varje morgon så resten ska inte bli svagare om Hcg fortfarande produceras normalt :(


    Jag fortsätter att hålla tummarna!! Förstår att du är orolig! Hoppas att du får ett klarare besked mha blodprovet. Tycker ändå att det var intressant att du fick starkare vid lunch. Du satte bara in ett ägg va? Du kan inte handgjort nån skillnad i hur du testade då? Hur länge eller djupt (om du testade med kopp) du höll stickan i urinet?
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-09-22 11:51:54 följande:

    Kort uppdatering från mig; Hcg har sjunkit kraftigt så graviditeten har avstannat och jag kommer få missfall. Igen. Blir så less, trots alla ansträngningar kommer jag inte närmre en fullgången graviditet utan längre och längre ifrån. Vad är felet, varför kan jag inte behålla en graviditet!? Äggen är ju donerade, livmodern ser utifrån hysto bra ut och jag har förbehandlat med två olika antibiotikakurer, har immunsupport och hormonbehandling samt stöttat kroppen med akupunktur och örter.


    Nej, va tråkigt! Beklagar verkligen! Jag är hemskt ledsen men jag har inga svar på dina frågor, önskar så att jag kunde hjälpa dig på något sätt!
  • GrodanS77

    Ni som ätit kortison när började ni med det? Före insättning? Vilken dos?

    Jag letar i mina papper från tidigare försök men har tyvärr inte skrivit upp när jag börjat. Jag har för mig att jag började med kortison när jag började med lutinus då jag väntade dottern, dvs 5 dagar innan insättning. Vid senaste försöket så ville kliniken att jag skulle börja med kortisonet vid insättning. Vilket jag tycker känns sent. Det tar väl nån dag för det att ge full verkan eller?

  • GrodanS77
    PeeWee44 skrev 2020-09-23 07:33:35 följande:

    Jag åt 40 mg vid insättning denna gång, när jag började med progynon och trappade upp.


    Oj, 40mg?! Började du alltså på lägre dos när du började med progynon o åt sen 40 vid insättning? Hur länge?

    Jag hade 10mg de tre första veckorna efter insättning när dottern kom till. Sen för varje vecka minskade jag med 2,5. Kommer inte ihåg när jag började tyvärr. Senaste försöket började jag med kortisonet vid insättning, 10mg och minskade efter en vecka till 7,5. Fick plus som försvann den veckan jag minskade kortisonet. Funderar på om det finns samband?
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-09-23 10:09:50 följande:

    Tack snälla för lyckoönskningar!

    Kroppen hade svarat på stimuleringen! Slemhinnan är treskiktad och 7,8mm så vi fortsätter Börjar med crinone idag 2ggr/dag. Utöver progynon är det den enda medicinering jag fått. Jag har tänkt att be om trombyl när hon ringer imorgon. Då ska hon berätta hur det gått på labb idag med upptining och befruktning.

    Vad gör kortison i processen?


    Härliga nyheter! Spännande! Hoppas att befruktningen går bra! Visst var det 12 ägg ni hade?

    Kortison sätter ned immunförsvaret så att kroppen inte ska riskera att stöta bort embryot. Nån annan får gärna förtydliga ytterligare.
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-09-23 08:51:05 följande:

    Ja då, full immunsupport. Börjar med kortison på cd2 och trappar upp till insättning (har som högst legat på 30mg/dag) sen börjar jag långsamt trappa ned till v.20.


    Skönt att höra att du fått den hjälpen ivarjefall! För du har fått det av kliniken och inte skaffat själv?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020