• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Sofia95 skrev 2020-10-14 09:20:59 följande:

    Stort tack för ditt långa svar! Många kloka tankar jag tar med mig och jag skrattade med glädjetårar när jag läste om eskimåerna sent igårkväll <3

    Jag ska behålla hoppet. Jag tror att jag kan känna mig okej med att göra nästa försök med samma medicinering, trots allt mådde jag väldigt bra, så även om det är tid och pengar och väldigt mycket känslor investerade i varje försök, så led jag åtminstone inte fysiskt. Det känns mer "befogat" att fråga om förändringar ifall det blir likadant andra försöket. Men jag vet inte, kanske hinner jag tänka om in nån det blir dags. Jag ska ringa henne idag.


    Skönt om man kan bidrag med något!

    Ja, var glad över att du inte mår dåligt av medicineringen. Det är inte kul.

    Jag förstår ditt resonemang om befogat. Det är svårt att dra några konkreta slutsatser efter ett försök. Men det är ändå du/ni som behöver känna efter vad ni klarar av psykiskt/fysiskt och ekonomiskt. Var inte rädd för att ställa frågor och ifråga sätta när du träffar/pratar med läkaren. Det kan få dem att tänka till ett extra varv också. Jag kan bara utgår från mig själv, men jag känner att med facit i hand om ivf försöken att jag bara tackade o tog emot o inte kom med några motargument. Skulle krävt mer där.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-10-14 09:24:07 följande:

    Men grattis!! Det är ett plus!! Så himla glad jag blir! Det ska stanna! Jag skickar massor av styrketankar! Jag tänkte på er igår och hoppades att mötas av just detta idag! Så glad jag är för dig! <3

    (Jag inser också att jag med testade på rd9 isf? Och sedan med digitalt rd10. För vi gjorde ju insättning måndag båda två och jag testade positivt onsdag och torsdag. Jag måste visst lära mig att räkna :-P )


    Ja andra testet gjorde mig nog lite mer positivt inställd men jag avvaktar med att ta ut glädje

    Det är med att räkna är inte alltid lätt. Men insättningsdagen är rd0. Så förutsatt att jag räknat rätt är det rd9 idag
  • GrodanS77
    Otta på tilen skrev 2020-10-15 10:46:52 följande:

    Jag är nu i v13+3 och gjorde UL för KUBtest i veckan. Nervöst såklart och spännande. Jag tänkte mig det värsta, men lyckligtvis gick det väldigt bra så vi fick se den lilla krabaten sprattla runt och fick också en lågt risk för kromosomavvikelse som resultat. 

    Jag läser med medkänsla om era med- och motgångar, men jag känner att jag vill flagga lite för att jag fullständigt förstår om nån tycker att jag inte platsar längre i den här gruppen. Den handlar ju kanske främst om förberedelser inför ÄD osv, o den fasen är ju jag förbi nu, peppar peppar. Jag hjälper dock gärna till om jag kan bidra på något vis med min lilla erfarenhet i det hela och jag har själv fått superbra hjälp tidigare här i gruppen. Det är ju en slingrig resa vi alla är på...

    Men som sagt, det är helt ok om nån tycker att jag borde hålla mig undan.

    Nu har jag dock fått en inflammerad tand som måste rotfyllas, sjukt jobbig smärta. Började med penicillin idag o det ska ju vara ok att även när en är gravid. Men ändå lite läskigt iom att både min sambo o äggdonatorn är penicillinallergiska. 


    Skönt att kub gick bra! Annars är det ganska vanligt att få sämre siffror (utan fel alltså) vid äggdonation för att programmen inte riktigt är anpassade. Verkar som det lätt blir problem med moderns och donatorns ålder.

    För min del får du gärna vara kvar!

    Finns det någon tråd för gravida äd?are 2020? Kan va kul om plusset nu väljer att stanna

    Hoppas att det går bra med tanden!
  • GrodanS77
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-10-15 13:06:55 följande:

    Vad är det som kan ställa till vid kubben? Kan ju vara bra att veta innan man lägger pengar på det, tänker jag. Finns ju andra alternativ också. Jag trodde att man bara var tvungen att vara noga med att ange donatorns ålder?


    Man anger både sin och donatorns ålder, om man vet den, alla vet inte men då matar man in en ?trolig? ålder. Sen ska beräkningsprogrammet på något sätt när den räknar ut risken kompensera för äd, moderns och donatorns ålder och det är där det inte hänger med. Så var det i varjefall för 3 år sedan när jag gjorde kub.

    Efter 35 är kub gratis i alla landsting vad jag vet. En del har 30 som gräns.

    Man kan få nipt gratis via landstinget om risken är förhöjd. Typ 1:200, åtminstone i Uppsala. Då kollar de de vanligaste trisomierna. Brukar inte göra könsbestämning.

    Kub är ju mycket mer än bara en beräkning. De gör ett noggrant ul för att kolla proportioner osv för att upptäcka andra typer av fel också.
  • GrodanS77

    Har testat igen och nu är teststrecket lika starkt som kontrollstrecket på clearblue. Ett prydligt plus helt enkelt! Så får nog försöka se mig som gravid. Läääääskigt! Haha!

    Såg att jag skrivit att jag testat med testlagret också men det var ju fel. Det ska vara gravidkollen.se. Fårnbetydligt svagare på dem, men med ökning. Är van vid cb så fortsatt testning blir med dem.

    Zwillinge, visst körde du med gravidkollens tester? Är du intresserad av dem? Har typ 20st Pma mig om jag ska skicka dem.

  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-10-16 07:15:31 följande:

    Återigen, jättemycket grattis! Jag är så glad för din skull! <3


    Tack så mycket! Lite skräckblandad förtjusning! Typ bara 36 v kvar om allt går vägen
  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-10-16 08:14:45 följande:

    Åh kul!!!! Stort grattis:)


    Tack!

    Hur går det för dig då? Allt bra med bebben? Lika lugnt o snäll som första?
  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-10-16 13:35:21 följande:

    Ja, han är helt underbar<3 så nöjd, tjock och glad:))) Kan inte fatta att jag fått två så okomplicerade bebisar!


    Låter fantastiskt! Härligt!

    Själv hade jag en som var som dubbelhäftande tejp på mig Fick hon bara vara nära o på mig hela tiden så var hon supernöjd o glad! Nu en trotsig 2,5 åring
  • GrodanS77
    Tintin75 skrev 2020-10-17 16:20:22 följande:

    HejHej!

    Har skummat igenom denna långa härliga tråd idag, phu

    Det jag va mest nyfiken på va såklart hur det går för er, och här slutar det ju med några plus vilket ger hopp här, stort GRATTIS !!

    Men en fråga; har någon här gått hos Uppsalas Minerva fetrtilitetsklinik, (gynhälsan)?

    Dom nämns i början av tråden men förstog inte om ni gått och fått era plus hos dom?

    Går själv där nu, har ett 5dagars blastocyst i frysen som ska återföras snart.

    Är sjukt nervös över upptiningen eftersom vi bara har ett där...


    Halloj där! Inte dåligt att läsa igenom hela tråden! Den är ganska lång nu! Känner igen ditt namn tycker jag?

    Jag o Sofia går på Minerva fertilitetsklinik i Uppsala.

    Jag plussade i veckan. Andra försöket. Första omgången ägg från donator blev inte så bra. Fick ett ägg, fick svagt plus på det men tog sig inte ordentligt. Nu ny donator och plus.

    Har du 1 i frysen eller fler? Hur många försök har du gjort? Stort lycka till!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020