• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    PeeWee44 skrev 2020-09-23 08:43:50 följande:

    Det har säkert med kortisonet att göra, skulle iallafall äta 10 mg till vecka 12.


    Ja jag hoppas att jag kommer att få 10mg i flera veckor denna gången. Sa det senast jag pratade med läkaren ivarjefall. Jag har så jag precis skulle kunna ta 10mg från befruktning till insättning, på eget bevåg. Men då har jag inget kvar att öka på med om hon vill att jag ska minska tidigare. Tyckte inte om att gå ner i styrka så tidigt. Ååå, vet inte riktigt hur jag ska göra. Tycker inte om att självmedicinera i dessa sammanhang eftersom jag kan förlite om samspelen mellan mediciner, styrka osv, men samtidigt så vill jag maxa chanserna den är sista/näst sista gången. Jag får nog prata med henne när jag gör vul på måndag så jag vet då om jag får 10mg ?hela vägen?.
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2020-09-23 12:17:23 följande:

    Jag har kört det på eget bevåg sedan jag var patient hos dr.D 2014. Men Umeå har ordinerat samma preparat (men lägre doser) utifrån min historia av upprepade missfall.


    Men om du fått i lägre doser, hur får du tag i resterande del för att komma upp i samma som i Aten?
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-09-23 12:20:56 följande:

    Ja, 12 ägg. Tack, jag håller alla mina tummar för dem!

    Fick du kortison på hennes initiativ eller eget? Tror ni dem låter bli att ge mig mer än progynon och crinone för att det är första gången och de typ "testar"?


    Det var efter eget önskemål. Hon var skeptisk först men gick med på det sen. Ja skulle tro att det är för att det är första gången som du inte får det. Jag hade inte heller allt första gången jag gjorde insättning i Umeå. Den svenska sjukvården är som sagt snål på mediciner. Fråga så får vi se om du får. Om du vill ha förstås!
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-09-24 08:39:05 följande:

    Hur lång tid tar det för kroppen att ta upp det den behöver från crinone? På kvällen kan jag ju ta innan sänggående så att det förhoppningsvis stannar kvar, men på morgonen? Det känns som att det kan rinna ut? Och är det beroende av att vara ungefär samma tider varje dag? Jag jobbar vissa dagar till 23, men när jag inte jobbar går jag gärna och lägger mig 21..

    Och biverkningar, jag minns att jag läst om klumpar och allt vad det var(?) av crinone. När kommer de isf?


    Nejdå, det rinner inte ut. Ja så regelbundet/samma tid som möjligt ska man ta dem. Kan du inte ta dem vid 21 då, även om du jobbar?

    Biverkningarna kan komma efter några dagar eller en vecka om man får dem. Molvärk, ömma bröst mm sånt som både kan tas för tidiga symtom o pms. Det brukar dröja några dagar innan man kan få ut rester av crinone.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-09-24 11:31:38 följande:

    De ringde precis ifrån labb! Jag blev så nervös när samtalet var därifrån och inte från läkaren på kliniken, så jag förberedde mig på att de skulle säga att det blivit äggröra eller något..

    Men alla 12 ägg klarade upptining och 9st är befruktade! Nu får vi inte mer uppdatering om kvalitetskontroll och antal blastos förrän måndag eller tisdag, men planering med ET på måndag kvarstår! Det känns så bra!!!


    Ja, de där samtalen kan vara lite nervösa!

    Härliga nyheter! Hoppas på en fin blasto till måndag och många fina till frysen!
  • GrodanS77
    PeeWee44 skrev 2020-09-24 13:41:42 följande:

    Vad skönt! Nu hoppas vi på en fin blasto till dig och flera till frysen. Fryser dom in ett och ett i Sverige?


    Ja, befruktade ägg fryser man ett o ett.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-09-25 11:15:47 följande:

    Ökar man intaget av crinone efter insättning?


    Inte i Sverige normalt sett. Du tar två per dag va?
  • GrodanS77
    Smiluren skrev 2020-09-25 14:10:10 följande:

    Jag är inte säker, tror jag skulle varit runt v 6 nu. Nej inte tagit något hcg och har planerat UL 5/10. Men fick ytterligare en blödning igår. Hur vanligt är det att få fler blödningar? Någon som vet? Så jobbigt när de symtom man har, dvs ömma bröst, illamående har varit där sedan jag började ta progynon så att tolka vad man känner gör en bara förvirrad och ledsen. Känns som det är kört nu och svårt att fortsätta hoppas inför UL.


    Det är vanligt med blödningar vid äd. Hur mycket har du blödigt?

    Förstår att det är skitjobbigt! Har du tagit något nytt gravtest? Du kan ju göra det med några dagars mellanrum så kan du kanske se om de behåller styrka eller blir svagare. Håller tummarna att blödningen bara har att göra med sköra slemhinnor.
  • GrodanS77
    horizon skrev 2020-09-26 10:00:26 följande:

    Hej!

    Jag har fått min träningscykelplan från Olga. Jag trodde det endast är progynon och provera man tar under den. Men hon bad mig också ta Asprin (Tror det heter Trombyl på svenska) 

    Är det några andra som fick göra det i sin träningscykel? Dela gärna med er. 

    Vilken dag började ni med Progynom, var det exakt på dag 2 i menscykeln eller senare? Hon sa först dag 2 men sen ändrade hon sig för att synka schemat med annat och då blev det inte dag 2 längre.


    Med träningscykel, menar du provstimulering? Alltså ingen insättning efter? Det vanligaste är att bara ta progynon o i bland provera för att få blödning efter. Trombyl tar man för att inte riskera blodproppar när man satt in ägget. Men hon kanske ser nån annan anledning till att du ska testa trombyl redan nu?

    Jag har alltid kört dag 2 men jag vet faktiskt inte hur det påverkar att börja senare. Hur mycket senare ska du starta?
  • GrodanS77
    Smiluren skrev 2020-09-26 15:09:14 följande:

    Med all sannolikhet missfall idag. Har haft fruktansvärda magsmärtor likt ingenting annat, störtblöder sedan några timmar tillbaka. Verkligen allt kommer ut Har aldrig haft missfall tidigare men det här kan inte vara något annat. De blödningar jag hade tidigare i veckan var ingenting jämfört med vad som sker nu. Man känner sig så lurad på något sätt, som att man vågade tro på något som är så svårt att nå, för att i slutändan stå tomhänt igen. Sådan enorm tomhetskänsla. Tankarna är så splittrade i att missfallet är kroppens sätt att göra sig av med något som inte hade blivit bra ändå, och att sörja något som var på väg att bli ett barn....


    Nej, va jobbigt! Ja lurad, fråntagen, mattan undanryckt, tom, så mycket sånna känslor. Låt dig sörja ett tag, låt kroppen o själen läka lite. Ta hand om varandra!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020