Inlägg från: vårsommarhöstvinter |Visa alla inlägg
  • vårsommarhöstvinter

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Vi är i valet och kvalet om vilket paket vi ska välja hos Olga. Hur har ni andra resonerat? Jag ska göra både ERA och hysteroskopi, vilket ingår i det stora paketet (med money back guarantee) men skulle ändå föredra det lilla rent ekonomiskt. Jag tycker det känns som att oddsen är goda för att det ska bli ett barn men har funderar på om jag kan ha immunproblem som skulle kunna ställa till det (min läkare på Olga-kliniken tror inte det).

    Fördelar och nackdelar? Jag kom på en, att man med det lilla paketet är "fast" med en donator, men vet inte om det är ett så stort problem. Hur tänker/tänkte ni?

  • vårsommarhöstvinter
    PeeWee44 skrev 2020-10-13 14:02:32 följande:
    Du har kanske skrivit om era problem. Men vad har ni gjort för behandlingar innan, har du varit gravid och fått missfall?
    Rätt många missfall de senaste 5-6 åren, alla utom ett runt v. 5-10 (en graviditet gick lite längre). Har blivit gravid lätt. Inga IVF:er eller andra assisterade försök tidigare. Har två barn med en annan partner som föddes när jag var i 30-årsåldern (är 46 nu) som kom till snabbt, lätt och okomplicerat. Har en autoimmun sjukdom som dock inte ger särskilt stora besvär (och som jag även hade under mina två lyckade graviditeter).
  • vårsommarhöstvinter
    Otta på tilen skrev 2020-10-15 10:46:52 följande:

    Jag är nu i v13+3 och gjorde UL för KUBtest i veckan. Nervöst såklart och spännande. Jag tänkte mig det värsta, men lyckligtvis gick det väldigt bra så vi fick se den lilla krabaten sprattla runt och fick också en lågt risk för kromosomavvikelse som resultat. 
    Jag läser med medkänsla om era med- och motgångar, men jag känner att jag vill flagga lite för att jag fullständigt förstår om nån tycker att jag inte platsar längre i den här gruppen. Den handlar ju kanske främst om förberedelser inför ÄD osv, o den fasen är ju jag förbi nu, peppar peppar. Jag hjälper dock gärna till om jag kan bidra på något vis med min lilla erfarenhet i det hela och jag har själv fått superbra hjälp tidigare här i gruppen. Det är ju en slingrig resa vi alla är på...
    Men som sagt, det är helt ok om nån tycker att jag borde hålla mig undan.

    Nu har jag dock fått en inflammerad tand som måste rotfyllas, sjukt jobbig smärta. Började med penicillin idag o det ska ju vara ok att även när en är gravid. Men ändå lite läskigt iom att både min sambo o äggdonatorn är penicillinallergiska. 


    Jag tycker precis tvärtom, att du platsar jättebra! Du ger oss andra hopp. Att läsa om någon som det har gått bra för gör att man orkar lite till.

    Lycka till med tanden! Been there, done that. Inte så kul. Men det blir bra efteråt. =)
  • vårsommarhöstvinter
    GrodanS77 skrev 2020-10-15 11:29:24 följande:
    Skönt att kub gick bra! Annars är det ganska vanligt att få sämre siffror (utan fel alltså) vid äggdonation för att programmen inte riktigt är anpassade. Verkar som det lätt blir problem med moderns och donatorns ålder.

    För min del får du gärna vara kvar!

    Finns det någon tråd för gravida äd?are 2020? Kan va kul om plusset nu väljer att stanna

    Hoppas att det går bra med tanden!
    Vad är det som kan ställa till vid kubben? Kan ju vara bra att veta innan man lägger pengar på det, tänker jag. Finns ju andra alternativ också. Jag trodde att man bara var tvungen att vara noga med att ange donatorns ålder?
  • vårsommarhöstvinter
    GrodanS77 skrev 2020-10-16 05:51:17 följande:

    Har testat igen och nu är teststrecket lika starkt som kontrollstrecket på clearblue. Ett prydligt plus helt enkelt! Så får nog försöka se mig som gravid. Läääääskigt! Haha!

    Såg att jag skrivit att jag testat med testlagret också men det var ju fel. Det ska vara gravidkollen.se. Fårnbetydligt svagare på dem, men med ökning. Är van vid cb så fortsatt testning blir med dem.

    Zwillinge, visst körde du med gravidkollens tester? Är du intresserad av dem? Har typ 20st Pma mig om jag ska skicka dem.


    GRATTIS! =D
  • vårsommarhöstvinter

    Jag känner mig lite osäker på hur jag ska ta det vattenlösliga progesteronet. Fick min försändelse från Billmann idag och har läst igenom de franska instruktionerna. Vad jag förstår ska man först ta av plasthatten på glasflaskan och sedan sticka in sprutan som den kommer ur förpackningen i glasflaskan (antar att det sitter ett aluminiumöverdrag under plasthatten som man sticker igenom) medan man håller glasflaskan upp och ner. Därefter ska man byta ut den gröna nålen till en grå, enligt bipacksedeln, men jag har fått orange från Billmann. Vad är skillnaden?

    Sedan ska man avlägsna luftbubblorna genom att slå med fingrarna mot själva sprutbehållaren och trycka ut någon droppe progesteron genom sprutspetsen. Därefter trycka ihop ett veck på magen och sakta trycka in sprutan där. Ska nålen tryckas ända in? Det står också att man inte ska vara i ett kärl, men hur vet man det? Ska man dra tillbaka kolven lite efter att man har tryckt in nålen i magfettet?

    När jag fick min Procrene Depot-spruta passade jag på att fråga sköterskan, men hon sade att man inte behövde dra ut kolven. Jag bad henne om instruktioner eftersom jag hört att Procrene Depot och vattenlösligt progesteron tas på samma sätt, men blir osäker nu på om hon pratade om bara Procrene Depot eller även progesteronet.

    När man har sprutat in progesteronet ska man massera en stund. Något mer att tänka på? Är det någon som har en länk till en video med instruktioner?

  • vårsommarhöstvinter
    GrodanS77 skrev 2020-10-18 08:56:45 följande:

    Testade i morse igen. Starkt o tydligt plus och det digitala visar 2-3 veckor vilket stämmer bra! Puh!!

    Lilla plusset, häng kvar nu!!!


    Härligt!
  • vårsommarhöstvinter
    bellis2 skrev 2020-10-18 22:12:13 följande:
    Jag har inte tagit de vattenlösliga men tog och öppnade paketet för att se hur det ser ut eftersom jag har vana av lite alla  möjliga injektioner nuförtiden.

    Du kan alltid höra av dig till kliniken så kommer de att visa dig via Skype hur du gör, de är väldigt hjälpsamma på Olga.

    Ja, du sticker igenom aluminiumet med den tjocka långa nålen (min är grön) och sedan ska du byta över till den tunnare för att ta själva injektionen. Du ser skillnad på nålarna, färgen ska inte ha någon betydelse utan det är tjockleken.

    Precis, luftbubblorna måste ut, farligt om det inte gör det så du gör som du beskriver.

    Träffar du ett kärl så blöder du direkt.

    Nålen trycker du ända in (den är kort).

    Procrene. Om du har köpt den i Sverige är det inte på samma sätt, där kommer den som förifylld. Om man köper den i Ryssland så är det en riktig jobbig process som jag inte rekommenderar och hur man förbereder progesteronsprutorna är inte på samma sätt. Men när du tar sprutor i magen så är det på samma sätt.

    Hittade bara med olja men denna verkar likna:
    Tack! Ja, jag ska nog fråga min sköterska, bra idé. Jag har kollat på Youtube och hittat massor av videor där kvinnor delar med sig av tips på att ta de oljebaserade, men inte en enda där någon tar de vattenbaserade. Funderar på om de kanske är väldigt ovanliga.

    Procrenen var inget problem, köpte den i Sverige och fick den av en sjuksköterska. =)
  • vårsommarhöstvinter

    Är det någon här som har bott på hotell Rossi i St Petersburg? På deras hemsida står det så här:

    According to the law, you have to provide your passport of the Russian Federation citizen (not your international passport) for registration purposes. Foreign citizens must have a valid visa and migration card besides passport.

    Vad är "migration card" för något?

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020