Inlägg från: vårsommarhöstvinter |Visa alla inlägg
  • vårsommarhöstvinter

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Lillivanilli skrev 2020-09-23 10:39:43 följande:
    Så trist!!! Lider verkligen med dig!!

    Har du varit nedreglerad någon gång? Det var en framgång hos oss kan jag nämna och givetvis stödmediciner, lyckades på första äd hos Olga efter många återföringar (ivf) hos dr d och peny...,
    Vad är det med nedregleringen som ökar chanserna för en graviditet? Intressant!
  • vårsommarhöstvinter

    Någon som har koll på hur det går till att fixa ett intyg på att man inte har covid? Vad jag har förstått får intyget inte vara äldre än 72 timmar när man passerar gränsen. Jag ska passera gränsen (till Ryssland) på en söndag. Vart vänder man sig då (Västkusten) för att ta ett corona-test där man hinner få resultatet innan man åker?

  • vårsommarhöstvinter
    PeeWee44 skrev 2020-09-25 08:09:59 följande:
    Det finns en grupp på Facebook för patienter Olga, sök på det och ansök om medlemskap, dom har chattgrupper för varje vecka som åker.
    Tack för tipset!
  • vårsommarhöstvinter
    Smiluren skrev 2020-09-26 15:09:14 följande:
    Med all sannolikhet missfall idag. Har haft fruktansvärda magsmärtor likt ingenting annat, störtblöder sedan några timmar tillbaka. Verkligen allt kommer ut Har aldrig haft missfall tidigare men det här kan inte vara något annat. De blödningar jag hade tidigare i veckan var ingenting jämfört med vad som sker nu. Man känner sig så lurad på något sätt, som att man vågade tro på något som är så svårt att nå, för att i slutändan stå tomhänt igen. Sådan enorm tomhetskänsla. Tankarna är så splittrade i att missfallet är kroppens sätt att göra sig av med något som inte hade blivit bra ändå, och att sörja något som var på väg att bli ett barn....
    Kramar!! Vet hur det är, så himla hemskt. Så många tankar och så mycket smärta. Håller med Zwillinge86, prata och bearbeta och tillåt dig känna ...
  • vårsommarhöstvinter
    Wonderstruck skrev 2020-09-25 14:37:42 följande:
    Finns flera ställen i Göteborg som tar test och ordnar intyg. Här är en länk till FHM där de har länkar till företag som säljer prov (dyrt, såklart!). Berätta gärna hur du gjorde.Glad
    Tack! Vi hittade den också. Min sambo hittade flera ställen i Göteborg som erbjuder snabba tester. På ett ställe (får återkomma om vilket) så kunde man göra testet på morgonen och få det på kvällen. På något ställe (vet inte om det var samma) kunde man även testa sig på lördagar.
  • vårsommarhöstvinter
    horizon skrev 2020-09-26 10:00:26 följande:

    Hej!

    Jag har fått min träningscykelplan från Olga. Jag trodde det endast är progynon och provera man tar under den. Men hon bad mig också ta Asprin (Tror det heter Trombyl på svenska) 

    Är det några andra som fick göra det i sin träningscykel? Dela gärna med er. 

    Vilken dag började ni med Progynom, var det exakt på dag 2 i menscykeln eller senare? Hon sa först dag 2 men sen ändrade hon sig för att synka schemat med annat och då blev det inte dag 2 längre.


    Jag har inte gjort någon träningcykel hos Olga än, men vet att Trombyl/baby aspirine är vanligt vid fertilitetsbehandlingar. Jag har tagit det tidigare, lyckades efter tjat få recept från en svensk gynekolog.
  • vårsommarhöstvinter
    Zwillinge86 skrev 2020-09-28 22:09:55 följande:

    Tack alla som beklagat, det betyder mkt då vardagen rullar på som vanligt i och med att vi inte berättat om graviditeten, eller missfallet. Känns skönt att kunna dela sorgen med någon, annars är det lite som att det inte hänt. Jag blöder fortfarande och är öm, men i övrigt har det varit ett relativt smärtfritt missfall. Nu pausar vi lite och laddar om innan vi planerar för nästa FET. Som sonen konstaterade: Vi måste försöka en gång till, den dumma (snippan) får inte vinna, den förstår inte att den måste samarbeta annars är den ingen bra kompis <3


    Vilken underbar kommentar! Barn är så härliga. Och så rätt han har. Styrkekramar till er alla!
  • vårsommarhöstvinter

    Jag har lite frågor om progesteronsprutorna som jag hoppas ni kan svara på. Glad

    Kan man köpa både den oljebaserade och den vattenbaserade i St Petersburg? Vad blir skillnaden i pris mellan att få den vattenbaserade på licens hemma i Sverige, köpa den via nätet från apotek i Nederländerna/Frankrike och ev. (om det går) att köpa den i Ryssland? Hur lång tid tar det att få den på licens i Sverige? Och hur många sprutor går det åt? 12 veckor x 2? Eller tar man det längre tid och t.ex. under träningscykeln? Tar man mer under plan B? Hur stor är prisskillnaden mellan den oljebaserade och den vattenbaserade?

    Tänkte att det kunde vara bra att förbereda sig om det tar lång tid att få tag på det ...

  • vårsommarhöstvinter
    bellis2 skrev 2020-10-03 17:48:51 följande:
    Du kommer att få information om allt detta när det närmar sig.

    Du kan enbart köpa den oljebaserade i St Petersburg.

    Det går inte längre att köpa den vattenbaserade i Nederländerna utan det är Frankrike som gäller. Räkna med att sju stycken sprutor kostar ca en tusenlapp så det är väldigt dyrt, särskilt om man bara ska använda vattenbaserat. Vad det kostar i Sverige vet jag inte. Om den inte går på högkostnadsskydd så blir det väldigt dyrt med mediciner även i Sverige. De oljebaserade sprutorna tror jag betalade ca 3000 kr för i St Petersburg. 

    Behandlingsplanerna ser olika ut men generellt ska du räkna med två om dagen i 12 veckor men de gör en uträkning åt dig ifall du hamnar på behandlingsplan b då du ska ha mycket mer. När du kommer till kliniken kommer du få sitta med sjuksköterskan som går igenom all medicin du behöver efter insättning och hur mycket du kommer att behöva.
    Tack för svaret! Det verkar som att det kan finnas begränsningar på hur mycket mediciner man får ta med sig när man åker hem, så jag tänkte försöka vara ute i god tid och ev. handla båda gångerna jag kommer att vara där.
  • vårsommarhöstvinter
    Lenze skrev 2020-10-04 12:01:26 följande:
    Hej, hur har det gått? Jag funderar även på äggdonation men det känns verkligen som man inte har någon aning vem barnet kommer se ut som och att det kommer vara uppenbart att det inte är mina gener. :( Också 38år 3misslyckade ivf, ett missfall, lågt amh 0,3.
    På Olga-kliniken gör de ett mycket noggrant bakgrundsarbete. Man kan skicka bilder på sig själv, sina föräldrar, sina barn osv. och så får man förslag på donatorer som liknar en själv.

    Jag har sett många bilder på mammor och barn (som tillkommit genom äggdonation) där mamman och barnet är så lika att man förundras. Hur är det möjligt? Jag har en egen, hemmasnickrad teori. Vi vet ju att det är mammans kropp som bestämmer vilka gener hos barnet som ska aktiveras (man har 10 gånger fler än vad man behöver, har jag för mig) och kanske är kroppen "så smart" att den väljer de egenskaperna som liknar den själv mest, därav det lika utseendet?

    Kan tillägga också att jag har barn sedan tidigare och de liknar mig inte alls utseendemässigt. Men det är något som jag aldrig har funderat över (förrän nu).
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020