Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol - Följas åt?

    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-29 13:29:24 följande:
    Okej förstår :) svårt det där alltså, hur ska man veta? Jag har slutat tempa för jag blir för stressad av det.

    Ja men hade du inte kört med temp hade du ju inte vetat och kört efter ovitrelle typ så tänker att du kanske kan börja ta dem snart?

    Jag tror att man aldrig kan veta om det är för lite, känns som att det borde räcka med det ni haft eftersom man kan bli det under 5 dagar.
    ja verkligen, man hade ju velat veta exakt när äl skedde.. haha ja jag blir också väldigt stressad av de! 

    nä sant! tänkte på de jag med, så tror att jag kommer börja med dem imorgonbitti hursom. 

    har du känt av något efter ovitrellen? ömma bröst, molvärk eller något? 
  • amandakollb
    Sofiamikaela skrev 2020-05-29 13:28:21 följande:

    Nu tog jag som jag skrev tidigare Ovitrelle i tisdags och sen planerade sex tisdag, onsdag och torsdag.

    I tisdags gick det bra med utan problem men både i onsdags och torsdags hade ingen av oss egentligen lust att ligga. Vi båda kände även en väldig press på just att man "måste" och inte får missa denna möjlighet. Vilket gör att hjärnan liksom låser sig.

    Känner ni andra också likadant, att hjärnan liksom stoppar lite och det är svårt att få till?

    Självklart älskar vi varandra och är attraherade av varandra men när man hamnar i den här "måste" situationen är det svårt.


    Missade att du skrivit! Jag tog sprutan i tisdags och fick in sex söndag tisdag onsdag och fredag, får hoppas de räcker.

    Jag känner igen mig till 100%!! Jag gillar inte alls att ha sex på ?beställning? och inte heller min kille. Vi brukar ha sex i vanliga fall typ 1-2 gånger i veckan max och att nu ha 4-5 ggr i veckan på beställning känns bara jobbigt :/
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-30 14:00:58 följande:

    Ja det hade varit skönt att veta! Jag förstår det, vet precis hur jag kände.

    Låter bra! Har du tagit dem nu?

    Jag har fått ömma och stenhårda bröstvårtor. Lite molvärk men den har nu släppt. Själv?


    Yes tog första imorse, gick jättebra, har läst att det är sjukt kladdigt och typ rinner ur en men jag har inte fått något kladd alls?! Undrar vad de innebär? Ska ta andra snart!

    Jag har jätteömma bröst, inte bara vårtorna utan hela. Efter ovitrelle kände jag som molvärk några dagar men inget nu!
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-05-28 11:50:41 följande:
    Hon läkaren jag träffade igår sa att chansen att de ska va nått är minimal:/ men som sagt, hoppas att få en tid snart så man kan ta en extra koll o sen göra de som ska göras..
    hur mår du? <3 har du fått höra något ännu från sjukhuset? 
  • amandakollb
    noraaa skrev 2020-06-01 16:56:01 följande:

    Idag tar jag sista tabletterna dubbeldos. Första gången jag provar dubbeldos. Fått tid för ultraljud CD 14, tror ni det är för sent då? Fick den tiden då det är helg.


    På cd 14 har jag fått ta ovitrelle så då såg blåsorna bra ut, men väldigt individuellt skulle jag säga hur de ser ut på cd 14! Du kanske kan kolla om du får komma på fredagen på cd 11 ist?:)
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-06-02 13:58:08 följande:
    Hjärtat ska ju börja slå nån gång mella. 22-24 dagar efter befruktning och det har det ju gått egentligen, så vet inte om de är positivt än. Får vänta en vecka och se vad nästa besked blir!
    oh det lät ju ändå positivt tycker jag!! du får vänta och se nästa vecka innan du tar ut något i förskott :) vilken vecka är du i nu? 
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-06-02 17:43:47 följande:

    Ja jag tänker inte tro något förens man sett, dock rätt inställd på att det inte är något fungerande..

    utifrån ovitrelle så ska ja va i v8 (7+3) idag. Så det borde ju synts ett hjärta men samtidigt så syndes ju inget foster alla förra veckan.. skapligt förvirrande!


    Hm ja då känns de ju ändå som att de gått framåt! Men kan de inte va att ägget fäste senare kanske? Eller att hon som gjorde första ultraljudet inte var så kunnig typ? Förstår att det känns jobbigt att vänta en hel vecka men vi håller tummarna att allt är som det ska!!:)
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 09:40:37 följande:

    Nån som har några känningar såhär en vecka efter sprutan? :)


    nä ingenting! eller väldigt ömma bröst men de har jag haft sen jag tog sprutan. känner du något? :) jag är så sugen på att testa snart.. 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-03 00:05:09 följande:
    Har pratat med båda vännerna nu och blir inte klokare direkt.. den ena skrattade (?!) och sa typ men åhhh gumman det gör inget! Det är bara instagram, du behöver inte följa mig där jag kan ringa dig istället. Hon missade uppenbarligen hela poängen.

    Den andra sa att hon hellre ville ta bort min andra vän så att jag kunde lägga till henne igen, men så sa hon också ?kan du inte försöka komma ihåg att du var glad för min skull nyss?? Och ?jag har faktiskt låtit bli att lägga upp både en och två bilder av respekt för dig?. Hon missade halva poängen åtminstone. Handlar ju inte om att hon lägger upp gravid-bilder, det handlar om att nån vecka efter mitt missfall la hon till min första vän och började kommentera hennes gravidbilder från ingenstans, som att dom känner varann. Lite dålig timing bara.

    Jag förklarade ju att det inte är nån av dem som jag gjort nåt fel utan att eftersom jag känner att det triggar min ledsenhet så väljer jag att ta avstånd för att inte bli påverkad negativt utan jag vill fortsätta vara glad och lycklig för dem men också orka fortsätta min resa...

    Så det gick väl sådär.

    Min bakgrund, Lite kort :)

    Vi har en son som är 8 och blev till på naturlig väg utan att vi planerade det. det han önskar sig mest i livet är syskon.

    Januari 2019 tog jag ut min spiral och vi planerade för syskon, började tajma direkt. Jag visste att jag hade ?svårt? att bli gravid men inte varför.

    Efter 13 mån sökte jag hjälp. Fick konstaterat pco-äggstockar på ul, och fick ta sköldkörtelprov som visade tsh 2,4 och blev satt på levaxin. Skulle komma tillbaks om 3 månader om jag inte blev gravid.

    Efter 2 mån med levaxin blev jag gravid <3 lycka! Men fick missfall i v 5.

    Tillbaks till läkaren och hon skrev ut letrozol, där är jag nu, efter min första kur enkeldos.

    Om det inte funkar så ska sambon få komma in och lämna prov och hela den karusellen..

    Har dock haft mens med 27-31 dagars cyklar under hela tiden.. så den verkar ju funka iallafall
    ser att du hade ett tsh på 2,4 och fick medicin, jag har tsh på 1,8 och har inte hört något om det.. vet du vart gränser går för att det är dåligt värde och man borde få medicin? 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 10:16:14 följande:
    Åh okej! Nä jag känner absolut ingenting haha. Tänker du testa tidigt? :)
    jag brukar alltid ha ömma bröst efter äl så det är inget tecken på en ev graviditet iaf..

    jag har inget testa tidigt-test hemma men har rätt många vanliga billiga gravtest så funderar på att testa typ på söndag eller måndag.. de skulle isåfall va ovitrelle+12 eller +13, men är kanske onödigt haha. när tänkte du testa? 
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?