Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol - Följas åt?

    Zamaso1 skrev 2020-05-28 07:53:38 följande:

    Jo det kommer ju kollas upp igen innan man gör något åt det om man säger så, men hon var nästintill 100% säker att det inte var något där. Så nu ger jag upp letrozol och allt va det heter, har kämpat så länge nu med bara en massa misslyckanden, så nu får dom göra de undersökningar de tycker behövs sen lägger ja detta på is. Känns inte som det är meningen att det ska fungera :/


    Så himla tråkigt att höra:( men ge inte upp än, kan ju vara så att det är för tidigt och att de kan hitta något om någon vecka! Vad är nästa steg, när ska du få komma tillbaka och vad för undersökningar ska de göra?
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-05-28 08:34:53 följande:

    Ne men ja är inställd på att det inte finns nått där, men känns konstigt när livmodern är i den storlek den ska och gulesäck o de. Men bara o försöka acceptera det.

    Jag vet inte riktigt, har lite små minnesluckor från igår men de skulle in med någon kamera i livmodern o kolla läget o nått med kontrastvätska? Någon som gjort nått sånt förut?


    Förstår att du har minnesluckor! Fick din sambo vara med? Skulle de återkomma med ett datum du får komma tillbaka och kolla?
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-05-28 08:59:29 följande:
    Ja han fick följa med, var på en privat klinik men nu blir det ju sjukhuset så vet inte om han får följa med dit då :( ja en remiss skickades igår så väntar på att dom ska höra av sig om när ja ska komma dit, men skulle bli nästa vecka tror jag..
    du får uppdatera oss om du orkar! håller tummarna att det är för tidigt och att de kan se något nästa vecka! styrkekramar <3 
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-28 09:51:31 följande:
    Ja det får vi verkligen hoppas :)

    Det låter som en bra uträkning, jag har blivit tillsagt att ta ett test 16 dagar efter sprutan och det blir ju samma som du har räknat ut.

    Jag tog sprutan i tisdags morse 07.00 innan jobbet och vi hade sex måndag kväll, tisdag kväll och igår kväll försökte vi hur mycket som helst men konstigt nog lyckades min sambo inte få någon utlösning igår.. Känner mig väldigt stressad över det faktiskt, jag vet inte om han fick någon spärr i huvudet för vi försökte verkligen med allt :/ Vi funderar på om vi ska försöka ikväll igen för säkerhets skull. Jag hoppas verkligen det egentligen räcker med dagen innan samt samma dag men man känner att man vill göra allt man kan. 

    Hur har det gått för dig?
    jag tog sprutan vid 16 i tisdag och hade sex söndags, tisdag, igår och vet inte om vi kommer ha ikväll även fast jag gärna velat, som du säger, man vill ju göra allt man kan men min sambo tycker det är så jobbigt att ha sex "på beställning" så får se om vi får till det ikväll eller inte.. men hoppas! borde ju räcka för oss båda? sperman kan ju ändå leva några dagar i en

    åh nu börjar en väldigt lång väntan, två veckor kvar.. hur tänker man på annat?! jag tänker konstant på att jag vill bli gravid. 
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-28 10:24:17 följande:
    Okej ja men som du säger borde det ju räcka men man vet ju aldrig. Jag har känt så flera månader innan att du måste det gå och ändå negativt. Nej man vill ju inte pressa dem för mycket och jag tror det va det han kände av igår. Har aldrig varit med om något liknande men det va verkligen stopp, kändes som det va nära många gånger men ändå gick det aldrig. Ja men det är jobbigt på beställning och det känns tyvärr inte naturligt när man vet att man måste.

    Ja det är verkligen en jobbig väntan, det är jätte svårt att tänka på något annat. Vi ska fira en yngre kompis som tar studenten på fredag, jag vet inte om jag vill dricka något/några glas bubbel för man är rädd att något ska förstöras men det borde ju inte påverka hoppas man ju .. sen på tisdag har jag massage inbokat och det är samma där man börjar googla på om man verkligen borde göra det osv. Men jag tänker även att om man inte visste att man försökte så hade man ju gjort det ändå. Sjukt jobbigt.
    ja säkert! det låses sig säkert lätt i huvudet på killarna när de "måste" komma. ni får försöka ikväll igen, men annars hoppas vi att det räcker med de gånger ni fått till! och samma här, om de inte blir ikväll får vi hoppas att det också räcker med de gånger vi fått till.. 

    vi ska på middag imorgon och nästa vecka till andra par där det kommer bli alkohol, vet ju att de kommer börja undra om man säger att man inte vill ha..

    tycker det är väldigt skönt iaf att jag inte alls är sugen på alkohol nuförtiden, kanske något undermedvetet att när vi nu börjat med letrozol osv att man ska dra ned.. funkar ju bra när det bara är jag och min sambo men så fort det är med andra så börjar de ju fråga eller kolla underligt.. 
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-28 15:04:13 följande:

    Ja så kan det faktiskt vara och sedan kände båda att det va lite jobbigt framtvingat igår så vi använde glidmedel och nu har jag läst att dem flesta glidmedel inte är bra för spermierna :/

    Ja men det är lite det som är det jobbiga, jag har egentligen inga problem att avstå det är alla frågor man vill slippa.

    Håller med helt, inte alls sugen på det längre.

    Men något glas kan inte skada om man skulle ta det tänker jag!


    Ja har också läst de, så dumt ju! Men vet att det finns glidmedel man kan köpa som inte är skadligt för spermierna :)

    Nä eller hur! De borde va helt ok :)
  • amandakollb
    Sofiamikaela skrev 2020-05-28 16:11:58 följande:

    Hej spännande, då tog vi nästan samtidigt. Jag tempar inte, gör du?

    Oj, jag vet faktiskt inte. Tänker ta grav test om 2 veckor är min plan. Hur tänker du?

    Ja men precis, så svårt. Såklart man är glad för alla andra men känner stor frustration själv.


    Verkligen! Yes jag tempar :)

    Ah tänker torsdag den 11 juni är bim, men är lite sugen på testa några dagar innan faktiskt, får se hur jag gör!:)
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-28 18:58:56 följande:

    Ja det är dumt, inte läst det innan :/ ja jag såg det, har det inte blivit något denna månaden så kanske man ska investera i en sådan!

    Vill veta nu och inte vänta ;)


    Verkligen! Funderar också på att köpa en sån om det inte skulle ta sig denna gång. Haha ja verkligen!

    Jag har redan fått ömma bröst, tror inte jag fick det såhär tidigt förra cykeln, hoppas på en bättre ägglossning denna gång.. tror jag hade lågt progesteron förra cykeln då tempen inte var så hög och höjdes väldigt sakta. Men kommer börja med lutinus imorgon eller lördag tror jag
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-28 22:36:39 följande:

    Ja det hade kunnat vara intressant att prova!

    Spännande :) vad innebär lurings? Läst det på några inlägg men inte förstått riktigt


    Lutinus är extra progesteron, slidtabletter, som man för upp där nere, jag ska ta två gånger om dagen men tror vissa tar tre ggr om dagen. Jag ska ta dem från ägglossning fram till bim och då sluta om jag inte är gravid. Jag har problem med bruna spottings flera dagar innan bim och det kan tydligen va ett tecken på lågt progesteron och det är därför jag ska testa dem :)
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-29 08:32:08 följande:
    Okej jag förstår! Är det första gången du ska ta dem nu eller har du tagit dem innan?
    det blir första gången denna omgång :) skulle ta dem förra cykeln egentigen men det är viktigt att ta dem efter man haft ÄL och då jag fick så seg temphöjning var jag osäker på när jag fick äl och tog dem således inte. 

    Men nu verkar jag också få seg temphöjning, suck, så får se när jag börjar ta dem. om tempen höjs imorgon börjar jag nog imorgon! 

    blev tyvärr inget sex igår så är lite orolig nu att vi hade för lite sex.. 
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?