Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol - Följas åt?

    Carro9194 skrev 2020-06-03 10:45:30 följande:
    Okej, håller tummarna ändå! Känner mig typ ensam i världen om att jag aldrig har ömma bröst.

    Jag förstår, jag gjorde likadant i början med letrozol och ovitrelle, man är ju så förväntansfull!

    Nu har jag slutat testa tidigt, då känns det som att hoppet håller sig uppe lite längre haha! Har det inte hänt något den här månaden så blir det ivf för oss i höst, detta är ju sjätte omgången för mig. Känns på ett sätt tråkigt om vi inte har lyckats nu, helst vill man ju lyckas på ?egen hand?, men å andra sidan känns det skönt om det skulle bli ivf för då känns det ändå som att det händer NÅNTING liksom
    tror det är många som inte känner ömma bröst! 

    jaa verkligen.. man går ju konstant och hoppas!! jag är på andra omgången letrozol och känner att jag kommer vilja fortsätta testa med letrozol+ovitrelle några omgångar till. det förstår jag, måste ändå kännas skönt att ha den planen! ska ni fortsätta med letrozol och ovitrelle ända fram tills ni får börja med ivf eller tar ni en paus några månader tills ni kör igång med det? :) 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 11:02:49 följande:
    Ja precis, hoppet är ju det sista som lämnar en!

    Ja det tycker jag att du ska göra :) har läst om många som lyckas på den här vägen.

    Jag tror inte att jag hinner med en omgång till, och tror inte jag orkar det heller så det blir nog en paus! De har ju sommarstängt också. Förhoppningsvis kanske man lyckas helt naturligt i sommar när man slappnar av helt.

    Självklart hoppas jag att vi har lyckats redan nu <3
    verkligen!! :) min kompis blev gravid på sjätte försöket med letrozol så håller tummarna att vi båda blir gravida på denna omgång :D 

    ja man har ju läst om många som är mellan behandlingar och då "slappnar" av och då blir det naturligt.. har de sagt vilken månad ni kommer få köra igång?:) 

    har du gjort äggledarspolning förresten?
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 11:23:25 följande:
    Åh nu gav du mig lite mer hopp!! Vad roligt! Jaa hoppas! :)

    Läkaren sa att nån gång i mitten, slutet av augusti isåfall. Känns drygt att behöva vänta ännu längre än vad man redan gjort men vad ska man göra!

    Ja, det fick jag göra i början av hela processen. Det gjorde skitont på mig! Men det var fri passage, inget som blockerade så det var skönt att höra. Har du gjort det? :)
    okej ändå snabbt! jaa förstår det, man är så less på all väntan alltså! till slut går bara tiden, man kollar tillbaka och ba vart tog det här året vägen?! 

    åh vad bra att du fick göra.. min läkare sa att det inte behövdes då jag var gravid en gång förut (7 år sedan) men tänker om det kan ha hänt något på dessa 7 år som gör att det är stopp liksom?! ångrar nu att jag inte sa att jag ville göra det ändå.. 
  • amandakollb
    Sofiamikaela skrev 2020-06-03 11:21:47 följande:
    Hej Tjejer,

    Jag känner ingenting?! Efter sprutan (tog i tisdags förra veckan).

    Jag är inne på kur 3 med provera/letrozol och första tillfället med ovitrelle. Jag har inte hört något om att min klinik stänger under sommaren men när jag var där sist så pratade vi om IVF till hösten...

    Om ni tänkt på IVF, tänker ni vända er till landstinget eller gör ni privat och betalar själva?
    okej skönt om den inte stänger! min stänger 4 veckor och jag får tydligen fortsätta med letrozol om jag vill men inte ovitrelle så känns som att jag inte kommer få ägglossning då :/ 

    vi kommer att välja landstinget men ändå göra själva ivfen på vår privata klinik då de har ett samarbete :) 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 12:33:25 följande:
    Exakt!

    Ja nånting kan ju ha hänt på 7 år, det är ju inte omöjligt! Kan du inte få göra en nu då?
    jo nästa gång jag ringer dit (om/när jag får mens) så ska jag fråga! har läst nånstans att det är viktigt NÄR i cykeln man gör själva spolningen för om man gör det för sent i cykeln så kan man råka spola bort ägget typ. gjorde det ont? 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-03 16:06:53 följande:
    Okej, jag förstår!

    För mig gjorde det otroligt ont, känns som mensvärk gånger 1000 typ. Då har jag ändå hemsk mensvärk varje månad så jag är ?van? men detta var 1000 ggr värre. Sen behöver det kanske inte vara samma för alla haha. Själva spolningen höll inte på länge men kändes hemskt under den lilla tiden
    men gud låter inge kul alls haha! får hoppas jag blir gravid på denna omgång så jag slipper göra äggledarspolning.. 

    men så du kommer inte testa något innan ev mens kommer? :)
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-04 10:31:03 följande:
    2,4 är fortfarande normalt (vet fler som har 4,5 typ innan de får medicin) men tydligen inte optimalt när man vill skaffa barn,

    Min läkare sa att optimalt är att det ligger under 2,0, så ditt låter ju bra :) Jag fick lägsta dosen och behövde inte lämna några nya blodprover efter, om jag inte fick biverkningar för då kan det va fel dos... Så vet inte alls hur mitt ligger nu men gissningsvis under 2.0 nu :)
    okej vad skönt att höra!:) 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-05 07:53:25 följande:

    I två, tre dagar har jag känt att det typ drar neråt i äggstockarna och ett typ tryck i höger sida av nedre delen av magen. Försöker att inte hoppas för mycket men lite hopp ger det om att det skulle kunna vara något symtom haha :)


    De låter lovande :D jag känner ingenting förutom i brösten haha!
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-07 21:27:20 följande:
    Tack för att du ger mig hopp! Fortfarande molvärk, nu även i ländryggen. Så har jag dock känt sista gångerna innan mensen kommit :( men försöker hålla hoppet uppe, har en bra känsla den här gången! Ovitrelle +13 imorgon :)
    hur mår du, hur går det för dig? :)
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-06-08 13:31:56 följande:
    Mitt hopp börjar sakta försvinna trots att jag inte har några symtom på mens.. känns som att nånting är annorlunda den här gången dock så jag väntar med spänning! Fortfarande lite molvärk men ingenting annat.

    Hur går det för dig? :)
    jag testade både igår och imorse med vanliga test men helt blanka :( inga symtom heller förutom ömma bröst och inga spottings som jag alltid brukar få några dagar innan mens. men känns ändå hopplöst iom negativa test.. men vi får hålla ut några dagar till! :) 
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?