Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol - Följas åt?

    Carro9194 skrev 2020-05-25 13:23:28 följande:

    Dag 10 idag, ultraljudet visade tjock och fin slemhinna och en äggblåsa på 17 mm så jag skulle ta ovitrelle imorgon :) Kul att det gått bra för alla!


    wie vad kul!! haha sjukt ju att vi alla tar ovitrelle precis imorgon, ska bli så kul att följas!

    vilka tid tänker ni ta sprutan imorgon? och vilka dagar tänker ni ha sex? :)
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-25 16:23:17 följande:
    Häftigt att det va så lika! Hon sa att ägget lossnar efter 36 timmar så att man kunde räkna lite på när man kan ta den.

    Är dock lite förvirrad för jag tänkte först ta den nu idag på eftermiddagen men då blir 36 timmar efter tidigt onsdag morgon och min sambo åker till jobb 6.30 och jag känner oss båda så tror inte det blir någon samlag innan dess. Sen jobbar vi båda hela dagen på onsdag och min sambo har ett möte på onsdag kväll så vi är lite osäkra på när jag ska ta den. Funderar på att ta med den till jobbet och ta den där runt 9 tiden, har du fått ta den på jobb någon gång? Hur ska man dölja det och ta med hela väskan in på toa ????
    verkligen!! :) 

    skulle det inte gå om du tar den nu direkt och sen har ni sex ikväll och imorgonkväll, det tror jag absolut borde räcka? :)

    nope har bara tagit den hemma, tänker att den ska ju vara i kylen och kanske jobbigt att ha den i kylen på jobbet? eller så tar du den just innan du åker till jobbet vid 8 typ? :) 

    jag tänkte ta sprutan imorgonkväll och ha sex imorgonkväll och onsdagkväll. ev på torsdag också. hade även sex igår. tror de borde räcka! 
  • amandakollb
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-05-25 18:12:56 följande:
    Ja det kanske räcker :) jag tror jag kanske tar den imorgon innan jobb så kan man ha sex ikväll, imorgon kväll och på onsdag kväll när han kommer hem så får man hoppas det räcker :)

    Håller tummarna att det är vår tur nu! Sa dem hos dig hur lång tid efter sprutan du kunde ta test?
    ja det låter ju super!! :) 

    aaah jag hoppas också de!! nu ska det blir många plus :D 

    nä hon sa inget, men jag har en lutealfas på 14 dagar och räknar med att få ägglossning 2 dygn efter jag tagit sprutan så typ på torsdag så jag räknar med bim den 11 juni :) själv? 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-05-25 19:19:48 följande:
    Tänker nog ta mellan 08-09 på morgonen :) sex imorgon, onsdag och torsdag, försöka på fredag också haha.. min sambo är borta inatt så det känns tråkigt, men men! Ingenting verkar gå min väg denna gång, min läkare var sjuk idag så jag fick gå till en annan haha! Men den läkaren var också jättebra så det kändes lugnt.

    När tänker du ta sprutan? :)
    okej har du tagit den nu? tar du själv eller din kille? 

    jag tar i eftermiddag vid 15-16 tror jag, min kille ska iväg på aw ikväll så hoppas det inte blir allför sent, vill ju hinna ligga ikväll haha. 

    jag är rätt spruträdd så får se hur detta ska gå, sist tog min kille.. 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-05-25 21:42:29 följande:

    Grattis till era fina resultat!! Hoppas det går hela vägen denna gång ??

    Min stackars lilla äggblåsa hade tyvärr inte växt en ynka millimeter senaste veckan, vilket väl var ganska väntat iofs. Så det blir till att starta mens och börja om med dubbeldos. Ska vänta några dagar för att komma bättre i planeringen mot midsommarhelgen bara (då har de stängt så kan ej göra VUL).

    Btw, är det någon som har någon erfarenhet av Metformin? Jag var hos en annan gyn när min vanliga var på semester och hon tyckte jag borde bli satt på det, jag har googlat som en galning inte riktigt klok på om det är värt besväret (då skulle jag behöva skjuta på nästa stimulering vilket jag inte vill...). Verkar som att en del rekommenderar det medans andra menar att det bara har effekt om man behöver gå ned i vikt (jag är inte överviktig).


    nej vad tråkigt att höra :(( förstår att det känns jobbigt att vänta, all denna väntan hit och dit, man blir så less!! ska du äta provera nu för att framkalla mens och sen få börja med dubbeldos?:) 

    nä har aldrig hört talas om metformin, vad är det för något? :) 
  • amandakollb
    Sofiamikaela skrev 2020-05-25 23:08:00 följande:

    Hej alla,

    Jag fick också ovitrelle utskrivet idag för att tas i morgon tisdag eftermiddag kväll. Spännande att vi är flera som skall ta samtidigt!


    hejhej! vad kul! då är vi många som tar sprutan idag! vilken tid tänkte du ta? 

    vill du berätta lite om er och er resa? :) 
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-05-26 09:00:47 följande:
    Har tagit den nyss :) Jag är också jätterädd för sprutor! Så min mamma fick hjälpa mig denna gång haha.

    Det kommer gå bra <3 den är ju ändå så liten
    åh vad skönt! när tror du att du har ägglossning? :) ah verkligen, jag får halvlägga mig i soffan så jag inte svimmar haha! 

    när tänker du att bim är? :)
  • amandakollb
    Carro9194 skrev 2020-05-26 13:22:16 följande:

    Jag tycker faktiskt att jag har känt av nån slags molvärk i ländryggen och lite i magen i ett par dagar redan, nu efter sprutan känns det också lite! Men skulle gissa på imorgon :)

    Jag tänker nog att bim är 10-11 juni :) dudå?


    Jag har också känt av lite i magen tycker jag, och hade äl-sekret både igår och idag! Jag tänker bim 11 juni! Men är sugen på testa innan denna gång :D
  • amandakollb
    Sofiamikaela skrev 2020-05-26 22:41:44 följande:
    Hej!

    Ja men självklart kan jag dela lite mer :)

    Jag tänkte först ta sprutan själv ikväll men min sambo fick tillslut rycka in och när det väl var gjort så var det ju inte speciellt farligt. Kändes knappt. Tog sprutan runt klockan 18, vi har legat en gång ikväll och sen planerar vi onsdag och även torsdag för att säkra upp.

    Jag har precis tagit min tredje provera och letrozol kur. Första gången jag får ovitrelle, detta efter pepp i den här tråden i att få testa ovitrelle också.

    Första enkel kuren med letrozol gav ingenting, inget ägg som ville växa till sig.

    Men runda två gick bättre då jag testade dubbel dos letrozol och jag fick ett fint ägg, dock så hände ingenting efter det. Ingen mens och inget positivt grav test. Troligtvis så gick äggblåsan tillbaka igen. Min läkare kunde inte svara riktigt på vad som hänt.

    Så då fick vi börja på tredje försöket med dubbel dos letrozol och efter ultraljudet igår sa hon att det såg väldigt fint ut och jag fick då också utskrivet ovitrelle. Den sprutan skulle tas eftermiddag/kväll idag. Så nu hoppas jag verkligen på positivt besked den här rundan :)

    Jag har också vid alla försöken tagit provera då jag inte själv får mens utan behöver hjälp där. Så alltid först provera 10 dagar ooh sen letrozol 3e mens dagen i fem dagar. Senaste två gångerna har dock mensen kommit innan kuren på 10 dagar är slut, dag 7 och dag 8. Enligt min läkare är detta inget problem och jag ser det som en vinst då jag sparar några dagars väntan, haha...

    Håller verkligen tummarna för er andra och åter igen så spännande att följa er som följer precis samma steg som mig :)
    okej vad skönt att du fick ta dubbeldos och att det nu såg jättefint ut! och super med ovitrelle ju! jag tog också sprutan igår em, vid 1630, och hade sex igår, tänkte ha ikväll och imorgonkväll för att säkra upp :) så samma som er! tempar du förresten? 

    jag har också pco med väldigt många äggblåsor men superlånga och oregelbunda cykler, så väldigt skönt att nu få hjälp så att cyklerna blir 30 dagar typ! 

    när tänker du att bim är? :) 

    mm väldigt jobbigt med alla runt omkring som blir gravida hur lätt som helst:( det är jobbigt för man blir ju så glad för deras skull men kan inte låta bli att bli avundsjuk och tycka det är jobbigt med :/ 
  • amandakollb
    Zamaso1 skrev 2020-05-28 06:43:55 följande:

    En liten uppdatering, 5 tidigare ma gravid nu igen (v7) var i går på första ultraljudet och där kunde man se fostersäcken i den storlek den ska vara i denna veckan och gulesäcken men inget foster.... inte ens skymten av ett foster?! Hur är det ens möjligt :( känns som hela världen rasade, går nu i väntan på tid till sjukhuset för andra undersökningar och att de ska ta bort det som finns, sen ger ja nog upp det här med barn ett tag det tar för hårt på psyket att misslyckas gång på gång.

    Hoppas det går bra för er andra kämpande! Håller tummarna för er


    Men neeej vad tråkigt att höra :(( men är det inte för tidigt då för att se ett foster? Du ska inte boka ett nytt ultraljud nästa vecka? Eller va de helt säkra på att det inte är någon graviditet? Åh massa styrkekramar till dig <3
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?