• MiniNin

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-08-07 17:46:29 följande:

    Kul med uppdatering, skönt med en bra start i alla fall :)


    Russin112 skrev 2020-08-07 20:46:21 följande:

    Okej. Vad bra att de går framåt även fast det går långsamt framåt. Hoppas att de växer som de ska och att de visar minst 14 på tisdag :D


    amandakollb skrev 2020-08-08 08:52:11 följande:

    Åh låter jättebra! Bra med fin slemhinna och lugn och försiktig tillväxt av blåsorna :) håller tummarna att allt ser fint ut på tisdag!!:)


    Tack <3
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-11 22:06:48 följande:

    Ja fy så jobbigt med denna oro :( ingen blödning men det hugger och typ strålar när jag rör mig :( åh hoppas så allt ser bra ut :( fick tid 8 imorgon!


    Säger som de andra tjejerna i tråden att det troligtvis bara är växtvärk! Redan nu sätter ju livmodern igång och växer och gör plats och förbereder för barnet. Hoppas SÅ att allt är som det ska imorrn på ultraljudet. Vi tänker på dig och finns här när du är redo att uppdatera efteråt! Kram! <3
  • MiniNin

    Sen uppdatering men mitt VUL visade idag en utmärkt slemhinna, den var perfekt på alla sätt och redo enligt läkaren. Woho! bara där liksom :)

    Till skillnad från förra VULet då man såg två äggblåsor kring eller strax under 10 mm så såg man idag att en av blåsorna var större, kring 11,5 mm. Ingen annan som var nära 10 mm-gränsen så troligtvis har den andra gått tillbaka. Så nu är det alla bets på den ensamma lilla äggblåsan!

    Ska fortsätta med samma dos tills på fredag när jag har nytt VUL och då får vi 'domen'. Antingen har äggblåsan växt ytterligare och kommit upp i 14-15 mm så vi fortsätter någon dag med stimulering och sedan Ovitrelle för sista boosten innan ägglossning och försök hemma :) ELLER så stannar den av i tillväxten och då kommer vi konvertera till IVF och köra stimulering inför äggplock någon gång nästa vecka. NÄSTA VECKA!!!

    På fredag får vi alltså veta hur det blir, ett försök hemma eller IVF. Oavsett så kommer det ske snart, väldigt snart. Det känns så spännande, läskigt och fantastiskt på samma gång!

  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-12 08:41:00 följande:

    Men vad sjukt de måste kännas, att veta att nästa vecka blir de av med egen ägglossning eller ivf! Slut på den här jäkla väntan och alla kanske... stort grattis!!! Så spännande!!!!

    Om jag har förstått dig rätt så hoppas ni på ett eget försök innan ni vill påbörja ivf?


    Ja, det är verkligen helt sjukt nu när man är så nära. Det stämmer, vi hoppas absolut på att vi kan få ett helt vanligt hemmaförsök innan IVF. Bara att få chansen liksom. Men vi får se hur det blir!

    Var är du i processen nu?
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-08-12 09:40:09 följande:

    Wow så spännande! Som du säger - Oavsett så kommer det ju hända saker så himla snart!


    Jaaa, oavsett så händer det nåt. Olidligt spännande! :)
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-12 10:28:48 följande:

    åh puh allt såg fint ut och den hade växt en vecka sedan sist så det verkar ju stämma!! gud vad nervös jag var när jag skulle in :(( alltså denna oro!! men den rörde sig ingenting, och hon hade ingen maskin så man kunde lyssna på hjärtat men hon sa att hon såg det pulsera så får hoppas att den levde! 

    tack för all omtanke <3 har inte haft någon mer smärta inatt eller nu på morgonen så får hoppas att det bara va som ni säger, att livmodern växer och har sig! 


    Men åh, vad skönt med lugnande besked! Nu vet du hur växtvärken känns och vet att det är lugnt och som det ska nästa gång. När ska ni in för nytt UL?
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-12 12:00:39 följande:

    verkligen!! haha jaa gud vad dum jag kände mig där i gynstolen när hon sa att det nog bara var växtvärk och att allt såg bra ut. så tacksam för att man får en tid för sånt!

    ska på inskrivning imorgon och tror att man bokar in kub då, vilket görs i v.12 så borde bli slutet på augusti/början på sep. känns jättelångt bort haha! 


    Du ska inte känna dig dum! Det var så bra att du kollade upp det, du blev ju lugn och fick veta att allt är som det ska :)

    Åh, inskrivning! Vad innebär det?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-12 16:18:41 följande:

    Ja men de vore ju skönt att slippa genomgå hela proceduren för Ivf så håller tummar och tår att ditt ägg växer perfekt så ni slipper Ivf.  :D Om de är så att det fungerar, vad är planen framöver? (om du inte blir gravid förstås) att ni isf ska fortsätta med samma dos och övervaka med vul? :)

    Jag tog mina sista tre letrozol idag och på måndag ska jag på ultraljud :)


    Ja, det är klart vi föredrar ett hemmaförsök framför IVF! Det tror jag alla par vill ha, en chans på egen hand. Men om det blir IVF så är vi tacksamma för det såklart. Om det blir det kommer vi få mer information och planera för det på fredag. Har verkligen ingen aning om hur vi gör om äggblåsan växer och vi kör ett hemmaförsök som sen misslyckas. Vi har inte kommit så långt i diskussionerna men om/när vi kommer dit får vi såklart lyfta det.

    Nämen, då är du på gång alltså! Nedräkning till måndag :) Är du på cd 12 eller så då?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-13 09:31:00 följande:

    I see! :) ni måste vara så spända för fredag. Blir ju verkligen en avgörande dag :)

    Ja men precis cd 12 på måndag :) så skönt att slippa letrozolen nu, mår så dåligt av dem :/


    JÄTTESPÄND inför mötet om typ 30 min!

    Men usch, vad tråkigt med biverkningar! Hur mår du dåligt? Fysiskt eller psykiskt? Hoppas de gjort susen nu iaf!
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-13 16:16:00 följande:

    inskrivning är typ som ett första möte, där de frågar massa och tar massa uppgifter om oss, och sen tar man lite tester, typ blodtryck, blodprov och bokar in alla nästa besök! så nu har jag bokat in kub 8 sep och rutinultraljud 22 oktober! så kul att ha datum att räkna ned till!! :)

    hur mår du, hur är känslan inför imorgon? :D vilken tid är vul? 


    Ah, inskrivning på MVC då alltså. Så spännande att vara där i processen! Kan tänka mig att allt bara blir så verkligt då :)

    Till KUB är det mindre än en månad ju! Då borde du ha gått första trimestern, eller hur? Det kommer ju gå snabbt! Hur mår du nu förresten? Har du känt mer växtvärk?

    Jag har mitt besök om typ 30 min. Är JÄTTESPÄND. This is it liksom :D Hör av mig i eftermiddag!
Svar på tråden Letrozol, PCO