• Wed 15 Jul 2020 09:39
  77606 visningar
  3231 svar
  3231
  77606

  Letrozol, PCO

  amandakollb skrev 2020-07-15 07:02:16 följande:

  halloj tjejer, hur går det för alla, hur mår ni? <3 


  Hej!

  Jag mår bra! Ingen mens och negativt graviditetstest så idag har jag kört igång med Primolut-Nor! Beräknad mens-start/cd 1 är 27 juli så om allt går som det ska startar jag med Menopur då :)

  Hur mår DU? Hur känns det? Tagit fler starkare test? När har du tidigt ultraljud? I början på augusti?
 • Wed 15 Jul 2020 12:09
  amandakollb skrev 2020-07-15 10:43:26 följande:

  Åh toppen att du kört igång! Tiden går så snabbt ändå :) primolut-nor, visst var det sprutor? Det är liknande provera-tabletter va?

  Jag mår bra! Lite ömma bröst men annars känner jag ingenting. Har tidigt vul 3 augusti, längtar så mkt! Har fortsatt o ta test som ökar, samt tempar, så är verkar ok just nu men jag är så orolig för missfall :(


  Primolut-Nor är också tabletter men till skillnad från Provera så tar man två tabletter om dagen istället för en. Har goda erfarenheter av dem, mens på 3:e dagen efter sista pillret så hoppas på det denna gången också!

  Skönt att du mår bra och superhärlig att testen fortsätter öka i styrka. Förstår att oron finns där, men ni har ju också så mycket att njuta av nu, visst hade ni flyttat?

  Hur långt gången är du nu enligt mensen? Enligt ägglossningen? Tiden går snabbt och snart är 3 augusti här :)
 • Wed 15 Jul 2020 12:45
  amandakollb skrev 2020-07-15 12:32:50 följande:

  Ja exakt, får försöka fokusera på att fixa här hemma! Är 18 dagar efter äl så i v.5 (4+4). Vill ba att dagarna ska gå så det blir 3e augusti nån gång haha.

  Åh skönt att du har goda erfarenheter, det låter bra! Har ni bokat in något vul redan nu eller gör man det när mensen kommer?:)


  Bra att fokusera på annat då och då, tiden går fortare! Mysigt att få fixa och dona i ett nytt hem, drömma om vad som kommer och börja planera smått i huvudet <3

  Hade kontakt med kliniken i förmiddags och jag ska höra av mig när jag startar upp med sprutorna så ska vi boka in ett VUL på cd 9. Tror det blir kring 4 augusti så vi får väl vänta lika länge på VUL men för olika saker ;)
 • Wed 15 Jul 2020 15:15
  akalei skrev 2020-07-15 15:03:17 följande:

  Hoppas det känns skönt att vara igång igen :)

  Jag räknar också med VUL runt den 3-4-5 augusti lite beroende på hur snabbt mensen kommer :)


  Ja, det känns skönt! Känns verkligen som det är den här gången det 'händer'... Att jag på något sätt kommer få en ägglossning och att det blir ett försök, vare sig på egen hand eller IVF. Det enda som kan gå fel är ju om jag inte reagerar över huvudtaget på sprutorna och det känns ganska uteslutet. Så jag är förväntansfull!

  Hur känns det för dig? Hur har Provera funkat innan för dig?
 • Thu 16 Jul 2020 13:23
  amandakollb skrev 2020-07-16 06:40:16 följande:

  jaa verkligen <3 

  okej åh toppen, jag skrev fel i förra inlägget, jag har vul den 4e aug (inte 3e) så då har vi samma dag om du också får då, vad kul då kan vi räkna ned tillsammans!! :) 

  känns det ok med sprutorna? gör de ont? tar du dem 2 ggr per dag? 


  Menar du Menopur så har jag ännu inte testat dem, tog ju Bemfola förra gången. Startar med dem i slutet av månaden och den tas en gång per dag, på kvällen.

  Menar du Primolut-Nor så är det tabletter, tar två gånger per dag, yes. Så samma som Provera, tas i 10 dagar men två tabletter istället för en.

  Ja, det hade varit najs om jag får mitt VUL den 4 augusti, då räknar vi absolut ner tillsammans :)
 • Thu 16 Jul 2020 13:28
  akalei skrev 2020-07-15 19:52:31 följande:

  Verkligen en bra plan ni har! Det är ju verkligen som du säger att du typ är garanterad ett riktigt försök :)

  Det känns ok för mig, vet att sannolikheten att Letrozol trippeldos funkar är lite sisådär, men ändå värt ett försök. Om det inte funkar så vet vi och då går vi vidare till ivf, och enligt min nya gyn behöver jag inte vänta särskilt länge på att köra igång då då utan kanske ngn månad.

  Provera har funkat bra för mig de två gånger jag tagit det, har fått mens bara ngn dag efter slut. Så det är skönt att det är något som går smidigt iaf :)


  Ja, så känns det faktiskt, att det är en garanti på att det blir ett försök denna gången, yay! :)

  Primolut-Nor har också funkat så för mig, mens på tredje dagen efter sista pillret. Nåt funkar i alla fall och det får man vara tacksam för!

  Men ändå bra att ni har en bra plan och får testa trippeldos. Superhärligt om det är det som behövs för att det ska funka för dig, annars skönt att ha testat allt innan IVF :)
 • Thu 16 Jul 2020 13:33
  Russin112 skrev 2020-07-16 10:46:29 följande:

  Hej :) jag mår sådär, blöder än... trodde de var slut men icke.... har imorgon blött i fem veckor. Känns lite väl nära inpå att börja med provera den 29 ifall jag inte slutar blöda snarast! Vad tror du?

  Hur mår du? Känner du av något än :)


  Men åh! Vad tråkigt att höra att det fortsatt för dig! En av mina närmsta vänner blödde i typ sju-åtta veckor (missfall utan medicinsk hjälp/koll) men minns att hon sa att det var ovanligt att man blödde mer än en månad. Vad har din läkare sagt? Tänker att om allt är ute så borde det avta?

  Min läkare sa (när det gällde min situation) att man borde vänta minst fyra veckor med att framkalla mens efter en blödning. Kanske kan vara bra att höra av dig till din klinik?
 • Sat 18 Jul 2020 19:53
  Russin112 skrev 2020-07-18 10:35:46 följande:

  Jag vill tacka alla här i tråden för att ni ger, inte bara mig men alla i tråden sånt fint stöd och uppmuntran hela tiden! De är skönt att ha er att skriva med <3

  Efter 5 veckors pausande i försökandes känns det som att jag har fått nytt

  Hopp och ett sorts lugn där jag känner att de inte är någon stress/panik. Jag är helt övertygad om att vi alla här kommer få våra efterlängtade barn snart! Och när vi får dem så kommer det ha varit värt precis allt!

  Ha en fin dag på er <3


  Men åh! Vad skönt att du känner så efter allt ni gått igenom :)

  Jag känner likadant, det är verkligen fantastiskt att få skriva av sig här i tråden och ha så många som stöttar och peppar! <3 Det fortsätter vi med - tills vi får uppdatera varann om att vi fått våra små till slut! Heja oss!
 • Mon 20 Jul 2020 20:12
  akalei skrev 2020-07-20 17:39:17 följande:

  Mens idag, var inte ens klar med Proverakuren, lite intressant att det går snabbare och snabbare för varje Proveraomgång. Skönt att nåt går snabbt i alla fall haha. Men då blir det start med Letrozol trippeldos redan på onsdag :)


  Men grattis till mensen! Skönt att något funkar liksom! Att starta lite tidigare måste också kännas skönt. Heja trippel! Jag väntar min mens om en vecka cirka :)
 • Fri 24 Jul 2020 23:11

  Idag tog jag sista tabletten Primolut-Nor och inväntar nu mens och stimuleringsstart med Menopur-sprutor, förhoppningsvis på måndag! :)

  Hur går det för er andra?

  Russin112, har du slutat blöda ännu? Hörde du av dig till vården angående ev. start av Provera?

  amandakollb, hur mår du? Fler graviditetssymptom?

  akalei, när har du VUL? Du tar sista trippel imorrn, va?

Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem