• Mon 11 Jan 2021 14:25
  77776 visningar
  3231 svar
  3231
  77776

  Letrozol, PCO

  Zamaso1 skrev 2021-01-11 12:13:02 följande:

  Jag fick en tid imorgon bitti, så får se vad som händer. Men jag är redan förberedd på det värsta..


  Håller tummarna för dig! Små blödningar behöver ju inte nödvändigtvis betyda missfall. Kanske är det annorlunda denna gång även om du har haft dåliga erfarenheter tidigare. Har själv inte haft några blödningar alls men kan tänka mig att det ökar oron något enormt :/ Ta hand om dig.

  Och jo, skulle det vara ett missfall igen så ska det finnas mycket man kan förebygga med. Har läst om Trombyl och Lutinus bland annat. Be om NÅGOT, de kan ju inte bara låta dig gå "obehandlad" även om man inte hittar något fel. Man får ju prova något liksom. Lycka till!
 • Mon 11 Jan 2021 14:32
  Russin112 skrev 2021-01-11 08:49:35 följande:

  Jag har fått möjligheten att vaccinera mig mot covid. Rekommendationerna är dock att inte försöka bli gravid under tiden man vaccineras då man inte vet hur de eventuellt påverkar en eventuell graviditet.

  Så nu till min fråga: Hur hade ni gjort?


  Det är så svårt att svara för det är så mycket vi (allmänheten) inte vet. Såg att du svarat någon att du behöver ha uppehåll ca 1-2 månader men är det säkert? Detta är så nytt fortfarande. Vem säger att du inte behöver ha uppehåll längre? Att det till och med påverkar fertiliteten under ett tag? Eftersom det inte gjorts några tester i det avseendet så går det inte att svara på.

  Är du igång med Letrozolen redan så antar jag att du behöver avbryta och ta vaccination istället? Eller kör ni klart denna runda och hoppas på pluss innan du behöver fundera på hur du ska göra?

  Vad säger magkänslan? Vilken information har du fått?
 • Mon 18 Jan 2021 15:06
  Russin112 skrev 2021-01-18 11:30:46 följande:

  Denna månad har jag en ledande blåsa på ca 16-19 mm (den var tydligen svår att mäta). Imorgon eftermiddag ska jag ta ovitrelle :)


  Woho, heja blåsan! Nu får det fanimej vara guldägget! <3
 • Thu 4 Feb 2021 22:06

  Hej, tjejer!

  Tråkigt att läsa ikapp och förstå att ingen av er tre som nu haft fina ägglossningar blivit gravida. Precis som ni skriver görs allt rätt, enligt konstens alla regler, och ändå blir det inget. Jag kan tänka mig att frustrationen, sorgen och hopplösheten lätt tar över. Har ändå svårt att helt sätta mig in i er situation då det trots allt bara tog oss tre försök att bli gravida men jag beklagar SÅ att ni får kämpa på det här sättet. Både för första barnet och syskon.

  Och till dig Russin112, som startade den här tråden och förde oss alla samman i stöd, förståelse, pepp och glädje... Ett ställe vi kunnat skriva av oss på. Du är en jävla kämpe och all logik säger ju att du borde vara en av oss framtunga gravida med tanke på att den här tråden nästan är ett år gammal nu. Självklarhet ska du och din partner göra vad som känns bäst för er, pausa eller fortsätta. Bara ni tar hand om varann och fortsätter vara starka tillsammans och inte förlorar er i detta. Önskar dig allt positivt med vad ni än väljer att göra och som sagt, den kuren eller kurerna innan en paus kan bli aktuell hoppas jag ger er det plus ni så länge kämpat för <3

  Hoppas innerligt att kommande kurer för er alla äntligen fungerar och att ni får lyckan att bli gravida innan IVF-resan sätts igång. Om inte så blir fallet så vet vi ju att IVF brukar vara en riktig statistikhöjare och på ett eller annat sätt så kommer det där önskade barnet bli till.

  All <3 till er!

 • Thu 4 Feb 2021 22:56

  En liten uppdatering från mig. Gravid i vecka 19 nu (18+0). Tiden flyger förbi. Börjar känna mig framtung och otymplig så man kan ju undra hur andra halvan av graviditeten kommer få en att känna... Mår som vanligt, kanske lite hungrigare och så men annars har jag väldiga besvär med huvudvärk. Varje dag, många timmar. Rätt kämpigt men är tacksam för hur långt vi kommit och vad vi har framför oss.

  Vi har RUL 16/2 som nu äntligen känns inom räckhåll. Vi hoppas såklart att allt ser fortsatt bra och normalt ut. Har ännu inte känt några tydliga fosterrörelser. Inget fladder eller "popcorns-poppande". En handfull gånger har det dock känts som att något vänt sig i magen, typ något konstigt tryck, en tyngd som flyttar sig men ja, oklart ännu. Längtar efter att få se lilla livet igen på RUL. Vi kommer inte fråga om kön för det vill vi få som överraskning vid födseln men både jag och min man tror på pojke för tillfället. Uppdaterar igen efter RUL. Kram på er så länge!

 • Wed 17 Feb 2021 10:54

  Hallå, tjejer!

  Ni kämpar på med ägglossningen läser jag. Hoppas att du snart får den där smileyn, Vicki89. Ni säkrar upp med sex trots allt? Anonym (M), hoppas du får ett bra bemötande hos den nya gynekologen idag! Russin112, du har väl haft ägglossning nu? När har du testdag?

  Kämpa på, tjejer! Hoppas på fler pluss i den här tråden nu!

 • Wed 17 Feb 2021 11:02

  Jag var på RUL igår (19+5) och allt såg normalt och fint ut. Bebisen hade växt som den skulle så fick bekräftat BF 8 juli. Moderkakan ligger fortfarande i framvägg vilket förklarar att jag inte känt så mycket ännu. Har ändå känt en del större rörelser, troligtvis när den snurrar runt och flyttar på sig. Men buffar och sparkar lär nog dröja några veckor till...

  Tittade bort när barnmorskan såg över bebisens nedre del under ultraljudet men kändes som jag låg där och tittade på min framtida son. Vi får se :) Både jag och min man är i alla fall väldigt tacksamma och glada för att allt är som det ska och att det ligger en livlig och till synes frisk bebis där inne.

  Hur går det för er andra gravida, akalei och amandakollb?

 • Thu 18 Feb 2021 12:03
  Anonym (Syskonförsök) skrev 2021-02-17 11:51:39 följande:

  Härligt att allt ser bra ut!


  Russin112 skrev 2021-02-17 13:28:51 följande:

  Vad härligt att höra att allt såg bra ut :D tänka att du nu har gått halvvägs! helt otroligt! :D

  Jag tog ovitrelle igår så ägglossar väl idag eller imorgon testdag blir väl ca 2/3 :)


  Tack. 20+0 idag! <3
 • Thu 18 Feb 2021 12:20
  akalei skrev 2021-02-17 12:45:28 följande:

  Åh vad skönt att det såg fint ut!!! :) En milstolpe :) Snart kommer nog buffarna också :)

  Jag mår ganska bra, vecka 25+6 idag :O Har klarar mig från de värsta krämporna även om jag känner av en del foglossning (främst om jag sitter still länge framför datorn), nästäppa, halsbränna osv. Men vet att många har det mycket mycket värre och känner mig fortfarande bara så ödmjuk och tacksam att vi kommit ända hit... Känns dock oändligt långt kvar, dagarna släpar sig fram. Inte som andras graviditeter som bara flyger förbi :p

  Vi hade ju 2 st utökade RUL i början av året men allt såg bra ut och de kan verkligen inte hitta några fel så nu har läkarna avskrivit det dåliga KUB-resultatet som falskt alarm. Ligger såklart kvar och spökar lite i bakhuvudet men försöker att koppla bort det så gott det går.

  Har också varit och undersökt mina cellförändringar igen och de ser ut att vara vara oförändrade så det verkar som att åtgärd kan vänta till efter graviditeten vilket är väldigt skönt!


  Har faktiskt känt (tror jag) små buffar de senaste dagarna. Så hoppas de blir fler och starkare inom kort :) Tills dess så nöjer jag mig tacksamt med de större rörelserna.

  Jag tycker ändå att det gått snabbt! Är redan i v. 20+0 idag :D Hoppas foglossningen håller sig där så den inte blir värre för dig. Man har ju läst hur vissa får...jätte-aj! Jag har fortfarande huvudvärk varje dag som begränsar mig och påverkar vardagen (sjukskriven nu) men annars är det bara smågrejer i jämförelse, typ otymplighet redan nu, kissnödighet och andfåddhet vid ansträngning. Är också så tacksam för att jag ändå mår bra förutom huvudvärken och att vi är halvvägs!

  Skönt att de kunnat avskriva det dåliga KUB-resultatet! Att man undersökte ordentligt och uteslöt saker. Kan ändå tänka mig att den oron sätter sina spår men som Russin112 skrev så ingår det nog i graviditeten att oroa sig över allt möjligt så det är nog bara att acceptera de tankarna och känslorna när de kommer. Det är okej. Också skönt att cellförändringarna hållt sig i schack! :) När hade du BF nu?

  Efter vårt RUL har jag verkligen kunnat släppa oron över att något ändå skulle vara fel och hoppas det håller i sig. Vi kommer göra ett extra tillväxtultraljud i v. 32 då jag går på betablockerare och då kan ibland bebisarna bli lite mindre än vanligt. Men det är långt fram och vi hoppas såklart att allt flyter på.
 • Thu 18 Feb 2021 12:27
  amandakollb skrev 2021-02-17 21:04:38 följande:

  Grattis, vad härligt till fint resultat <3 det går bra här, är i vecka 37 med precis en månad kvar till bf! Har haft en väldigt enkel graviditet och har mått som vanligt men nu börjar jag verkligen känna mig höggravid! Stor och tung, svårt att böja mig ner osv. Men inte länge kvar nu, längtar så mycket!

  Brukar gå in och läsa lite då och då, hoppas på fina ägglossningar snart för er andra och att detta blir er månad <3


  Tack! <3 Men GUD, v. 37! Er tjej är snart redo att komma ut. Så spännande!

  Jag känner det redan nu, att magen är i vägen, att det tar emot att böja sig ner och resa sig upp från soffan och så. Men antar att det blir omöjligt i slutet, haha!

  Hur tänker du dig förlossningen? Har du och din BM gjort en plan?
 • Fri 12 Mar 2021 12:40

  Hej, allihopa!

  Har läst ikapp tråden lite då och då och beklagar att det inte var er tur denna gång, trots fina ägglossningar och allt :( Det verkar som en del av er som nu påbörjar sista eller en av de sista kurerna innan IVF. Att det gått så lång tid att ni nu är där är helt ofattbart. Sorgligt och kämpigt på många sätt men också en lättnad i andra avseenden som jag förstår. Oavsett vilken process som ger er det där plusset och det efterlängtade lilla <3 så hejar jag på er! Fortsätter följa tråden och håller tummarna för att våren kommer med glädjande nyheter!

 • Fri 12 Mar 2021 12:58

  En uppdatering från mig:

  Har precis gått in i v. 24 och känner vårt <3 varje dag nu i form av små buffar och spända kullerbyttor. Otympligheten gör sig påmind i vardagen mer och mer och kan knappt se hela underlivet nu utan spegel, haha! Har också börjat läcka lite råmjölk. Huvudvärken har iaf släppt en hel del sen jag blev sjukskriven på heltid och nu när jag numera är arbetssökande kan jag vila ordentligt och ta hand om magen lite extra.

  Är smått orolig för covid-19 nu när de nya rekommendationerna kring gravida har kommit ut. Har testat mig vid förkylningssymptom några gånger men har alltid visat negativt. Tänker att jag ska ta ett antikropps-test inom kort för att utesluta att jag inte haft det (om jag nu utvecklat antikroppar). Att bli sjuk nu hade ju varit lite stressande med tanke på risken att föda för tidigt är rejält förhöjd.

  Hur går det för er andra gravida? Hur mår ni? Hur ser ni på detta med covid och graviditet?

  amandakollb, du har ju alldeles strax BF! Hur känns det? Vill höra ALLT sen om hur det gick med förlossningen <3

 • Fri 12 Mar 2021 17:25
  Russin112 skrev 2021-03-12 15:12:29 följande:

  Hej på er! Stort grattis till er båda att allt går bra med era graviditeter och att ni snart har era efterlängtade barn i er famn <3

  Som ni säkert vet, eftersom ni har gått igenom samma resa själva så kan det vara otroligt plågsamt för oss som det inte går för att läsa om era graviditeter, speciellt med tanke på att vi har följt varandra i över ett års tid. Men just det faktumet att ni snart ska ha barn och jag inte är gravid än är så ofattbart smärtsamt. Nu efter att ha läst era inlägg om era graviditeter bröt jag ihop.....

  Jag menar absolut inte att ni inte ska vara kvar i tråden! Ni har givit så himla mycket stöd och kärlek i svåra tider men kanske bara att ni inte ska skriva om graviditets relaterade problem och symptom i denna tråd. 

  Jag hoppas ni förstår vad jag menar utan att ta illa upp <3


  Men nej, förlåt! <3 Jag förstår absolut vad du menar och tar inte illa upp. Så ledsen för att du bröt ihop, det var verkligen inte min mening. Jag stannar absolut kvar i tråden för att peppa er men kommer framöver hålla graviditeten utanför denna tråd! Allt för att ni som fortfarande kämpar ska få känna att tråden är en fri-zon för er. Förlåt igen och hoppas på allt gott för er tjejer <3
 • Fri 12 Mar 2021 17:29
  akalei skrev 2021-03-12 14:20:21 följande:

  Så mysigt <3 Så härligt att allt ser bra ut! Hade missat att du blev sjukskriven och sedan även arbetssökande, men hoppas det känns ok och det positiva är ju som du säger tid att vila och ta det lugnt <3

  Jag är i vecka 30 nu och det börjar bli ganska tungt, har en del ligamentssmärtor och nästäppa och andfåddhet och sover sisådär. För en utomstående låter ju 10 veckor kvar väldigt kort men för mig känns det som en evighet... dagarna släpar sig fram. Har brottats med en del oro på sistone efter att ha läst om två tråkiga graviditetsrelaterade händelser, jag är lite neurotiskt lagd och kan lätt triggas igång av sånt. Men försöker ta en dag i taget och är ju ändå tacksam att vi kommit ända hit <3

  Jag är ganska orolig för covid-19 efter Socialstyrelsens senaste rapport... Både risken för för tidig födsel, och så småningom risken att behöva föda själv om min man har symptom när det är dags, och även överlag att bli sjuk nu eftersom jag redan har jobbigt med andningen. Som tur är så jobbar jag iaf 100% hemifrån. Men börjar bli extremt less på att bara vara hemma. De flesta av mina närmsta vänner träffar mycket folk i jobbet så känns inte bra att träffa dem ens på en promenad :/ Och saknar att gå till gymmet! Men får gott om tid att vila iaf :p


  Till akalei, amandakollb och ni andra som är gravida efter resan i denna tråd. Vi kan väl fortsätta följas i en ny tråd. Jag startar en som heter "Gravida efter Letrozol, PCO-tråden" eller något liknande. Så får denna tråd fortsätta vara en fri-zon med pepp, stöd och kärlek för tjejerna som fortfarande kämpar för sina pluss <3
 • Mon 15 Mar 2021 12:53
  amandakollb skrev 2021-03-15 02:32:26 följande:

  Absolut! Säg till när du skapat den :)

  Är också inne och läser lite då och då, hoppas så att ni andra får era efterlängtade plus snart <3


  Den är skapad :)
 • Thu 25 Mar 2021 11:17
  Anonym (M) skrev 2021-03-25 09:20:09 följande:

  Hej tjejer,

  Har varit lite off så inte hunnit läsa ikapp tråden ännu.

  Hade telefonsamtal med gyn idag, berättade att jag ville hoppa över att försöka denna cykel och att jag känner mig ganska låg och lite stressad över att vi för tillfället inte har möjlighet att bekosta ivf själva som en plan B. Hon gav mig lite hopp och sa att om inget har hänt på två kurer till med letrozol så ska vi gå över till sprutor (gonal-f eller menopur) känns väl egentligen inte jättekul att börja med sprutor men det känns skönt att vi iallafall har en plan.

  Så nästa månad kör vi igång igen!


  Det kan vara rätt väg för dig! Letrozol funkade inte för mig heller. Reagerade inte alls på varken enkel eller dubbel dos. Fick aldrig prova trippel dos som många andra utan gick då över till sprutor. Testade Bemfola först som var svårinställd och det blev antingen ingen reaktion alls eller alldeles för stark reaktion. Men sen fick jag testa Menopur :) Den var lättare att ställa in och jag blev uppföljd med täta ultraljud varje gång som visade på ett fint mönster i hur mina blåsor växte. På vårt tredje försök blev jag gravid. Så håll ut, kanske är det sprutorna som blir vändningen!
 • Mon 29 Mar 2021 14:06
  Anonym (M) skrev 2021-03-26 21:24:21 följande:

  Letrozol funkar ju till viss del jag får äggblåsor men med väldigt olika resultat de är liksom alltid olika stora varenda gång trots vul samma dag och samma dos så vet inte om de är därför hon vill testa sprutor. Åh spännande att menopur funkade så bra så snabbt för er! Det ger mig verkligen hopp<3 Gyn sa att menopur är jättebra! Hur såg en kur/procedur ut med menopur?


  Hoppas Menopur ska funka för dig också! :)

  Första omgången såg ut så här:

  Start cd 1. 75IE 8 dagar, 93,75 IE 15 dagar. Ovitrelle cd 21. Fyra VUL. Blåsa runt 20mm (hittar inte inlägg/anteckning med exakta mått). Mens Ovitrelle+16.

  Andra omgången såg ut så här:

  Start cd 2. 93,75IE 15 dagar. Ovitrelle cd 17. Tre VUL. Blåsa 21 mm. Mens Ovitrelle+14.

  Tredje omgången såg ut så här:

  Start cd 4. 93,75IE 12 dagar. Ovitrelle cd 16. 2 VUL. Blåsa 20 mm. Positivt graviditetstest Ovitrelle+14.

  Så med facit i hand så blev det lättare och lättare när vi väl hittat rätt dos. Kroppen hängde liksom med och fattade galoppen så behövde inte lika många dagar med sprutor tredje omgången. Är tacksam för att jag följdes upp med täta VUL och att jag fick tydliga instruktioner för när Ovitrelle skulle tas, när vi skulle ha sex och vilken dag jag skulle testa. På tredje försöket gick det och är SUPER-tacksam och lycklig för det.

  Som sagt, hoppas att det funkar för dig också. Lycka till!
 • Tue 30 Mar 2021 14:00
  Russin112 skrev 2021-03-30 06:31:12 följande:

  Jag tycker mig se det svagaste strecket. Ser ni något?


  Men åh! Jag ser också ett svagt svagt streck! <3

  Det är säkert starkare imorrn om du tar med likadant test! Men ta digitalt också! Iiiih, vad spännande! :)
 • Wed 31 Mar 2021 12:20
  Russin112 skrev 2021-03-31 04:58:40 följande:

  Ni är helt fantastiska människor! Tack för allt er stöd!


  Det var sant igår! ÄNTLIGEN kom det efterlängtade plusset igen <3 Stort grattis, fina du! Nu hejar vi alla på det lilla fröet <3
 • Mon 5 Apr 2021 19:31
  Vicki89 skrev 2021-04-05 07:37:16 följande:

  Fattar ingenting.... verkar som att PMS:en egentligen var något annat. :D


  Stort grattis till dig, Vicki89! Så härligt med flera pluss i den här tråden! <3
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem