• MiniNin

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-09-17 19:38:57 följande:

    21 mm, perfekt ju! Då är det bara att jobba på :) Håller tummarna för att detta är er cykel!!


    Anonym1Ha skrev 2020-09-17 20:07:59 följande:

    Ja va bra med en fin äggblåsa! Hoppas det är bästa tänkbara ägget <3


    Tack <3
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-17 21:31:32 följande:

    Tänk så glad man kan bli bara av att få en ägglossning och vara ?normal?, få en ärlig chans att faktiskt skapa ett liv!

    Trippel, vi vågade inte riktigt köra på 4. Äter metformin nu också som tydligen kan göra att man får bättre resultat av letrozol :)


    Verkligen! Alla andra går bara runt och får ägglossning hur som helst medans vi här är SÅ TACKSAMMA för att vi får till det efter många om och men :)

    Men vad bra att du går på Metformin! Hoppas det ska boosta Letrozolen :) Hur länge har du kört? Hur stor dos?
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-09-18 09:16:19 följande:

    yeey så bra resultat ju!! underbart att det funkade lika bra denna gång =) hahah så är det, ni får vila några dagar efter söndag :D när beräknar du bim? 

    håller så mycket alla tummar och tår på att ni alla joinar snart <3 


    Tack, det hoppas vi! Jag ska testa på Ovitrelle+17 så BIM borde ju vara där någon dag innan? Sist kom mensen på Ovitrelle+16. Så 4 oktober blir min testdag! Länge tills dess :/
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-18 17:31:31 följande:

    Precis... sjukt egentligen.

    Ja men visst :) kör på 1500mg men oftast blir de bara 1000mg dagen då jag oftast bara äter 2 gånger om dagen och inte vill ta på tom mage :p har gått ner 3,5 kg redan så något gör den iaf :)

    Du kör på 1500mg va? :)


    Yes, jag kör 500x3. Har haft en litet uppehåll nu på ca två veckor för de tog slut och jag glömde hela tiden be om nya men har fått utskrivet så startar typ på måndag igen. Jag håller mig stabilt i vikten med dem och LCHF så det känns bra. Har fortfarande ca 6 kg övervikt enligt BMI men så länge man mår bra så :) Vi kanske redan har skrivit om detta tidigare men har du någon övervikt, så att det är positivt att du går ner i vikt?
  • MiniNin
    Anonym1Ha skrev 2020-09-20 08:54:02 följande:

    Mensen kom på utsatt dag.. i fredags. Så idag påbörjar vi letrozol kur nr 7. Imorgon ska jag bok tid till VUL och när vi väl är där får vi ta ställning till ivf eller fortsätta med letrozol... jag har ju fått fina ägglossningar på det varje gång. Hade ju varit en dröm om det bara ville ta sig <3

    Hoppas på fler pluss i gruppen snart! Det känns som någon gång händer det nog mig med när någon av er plussar så jag behöver er ??????


    Russin112 skrev 2020-09-21 15:15:42 följande:

    spännande! håller tummarna att det tar sig denna gång så ni inte behöver ha en diskussion om hur ni ska gå vidare :P

    Jag kan ställa upp och bli den som plussar samtdigt (helst denna månad) ;)


    Sjunde kuren! Då bara måste det ta sig snart alltså. Om alla förutsättningar finns där? Jag kan ställa upp, precis som Russin112, på att plussa samtidigt! :)
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-09-23 08:45:08 följande:

    Hej! En uppdatering från mig, går idag in i vecka 6 enligt mina beräkningar, peppar peppar. Tycker dagarna går SÅ långsamt, förra veckan var den längsta veckan någonsin!

    Har bokat tidigt UL 4 okt, lite osäker på om det ev är lite för tidigt (slutet på vecka 7) men kliniken verkade tycka det va rimligt.

    Har ganska mycket oro men försöker fokusera på att vara glad åt delmålen, typ ?vi har kommit så här långt nu?. Typ ta en dag i taget helt enkelt.

    Jag hänger kvar här lite och ser fram emot att fira fler plus med er alla <3


    Jag håller med Russin112, försök att glädjas åt det som faktiskt är och inte det som kanske kan hända! Det är väl jättebra att ni försöker se det som delmål, låter sunt. Nästa delmål är det tidiga ultraljudet och tycker kliniken 4 oktober är bra så kör på det.

    Ja, häng kvar här ett tag! Vi vill ha kvar er här som ger hopp och är på till oss andra som ännu inte påbörjat resan!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 10:32:23 följande:

    Idag vid kl,15 ska jag på vul och se om trippla dos har fungerat denna gång...jag är så nervös. Om det inte har funkat så vet jag inte vad jag ska göra eftersom hon sist sa att hon inte ville behandla mig med FHS stimulerande injektioner... väntar de mig ett år av väntan inför Ivf för mig då (?) :( eftersom jag blev gravid i somras så måste jag ju vänta ett år innan de blir aktuellt igen. 


    Det har väl funkat superbra tidigare? Att du fått ägglossning och ett försök? Då tänker jag att det är låg risk att det inte funkat denna gång? Men oavsett så är det så himla konstigt att de inte vill prova FSH. Är ju klart subjektiv här med det är ju det som funkade för mig! Jag är innerligt tacksam för att det alternativet fanns så vi inte behövde gå från Letrozol till IVF direkt.

    Menar du att du inte får gå vidare med IVF förrän nästa sommar eftersom du blev gravid? Det låter konstigt. Är det sant?

    Men OM denna omgång Letrozol inte fungerar, då kan man väl inte bara vänta med behandling tills IVF är aktuellt. Av vilken anledning provar man inte FSH?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 10:32:23 följande:

    Idag vid kl,15 ska jag på vul och se om trippla dos har fungerat denna gång...jag är så nervös. Om det inte har funkat så vet jag inte vad jag ska göra eftersom hon sist sa att hon inte ville behandla mig med FHS stimulerande injektioner... väntar de mig ett år av väntan inför Ivf för mig då (?) :( eftersom jag blev gravid i somras så måste jag ju vänta ett år innan de blir aktuellt igen. 


    Glömde skriva LYCKA TILL! (fastnade i irritation över hur olika det kan vara) Men håller såklart tummarna för att VULet visar fina äggblåsor :)
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 14:18:38 följande:

    Det fungerade en gång (av trippel dos), då jag blev gravid. Men förra månaden växter det ingenting als av trippla dos, därav oron.

    Ja jag håller med. Men om de inte har fungerat kommer jag ?kräva? att få testa något annat. Vill inte bara vänta ....

    För att få ivf landstingsfinansierat så ska man inte ha blivit gravid på ett år, därför måste jag vänta eller betala. Min läkare skickade ändå en remiss och typ bönade om att jag skulle få ivf trots min graviditet men jag har inte fått svar än.


    Sorry, det är jag som missuppfattat. Missade att det inte funkat förra gången efter missfallet. Beklagar! Då förstår jag absolut din oro. Känns som Letrozolen då bara funkar när den själv vill? Det känns ju verkligen inte okej att de inte vill prova något annat.

    Verkar ju inte vettigt att vänta in IVF när man vet din bakgrund, om Letrozol inte fungerar. Det borde vara självklart att ge FSH en chans. Finns ju en del olika att testa. Själv har jag fått testa Bemfola och Menopur.

    Men GUD, detta med kön till IVF för dig! Det verkar ju som att du 'straffas' för att du blev gravid om du tvingas vänta. Det är inte mänskligt! Hade jag varit du hade jag ifrågasatt och krävt förklaringar på hur de tänker.

    Beklagar så att du har det såhär nu. Hoppas verkligen det löser sig! Kanske rent av att Letrozolen funkat denna gång. Hoppas! Hör av dig efter.
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 15:50:12 följande:

    17 mm!!!!!!!


    WOHO! Där satt den! :) Nu vet vi alla vad du ska göra i helgen!
Svar på tråden Letrozol, PCO