• MiniNin

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-08-19 11:57:41 följande:

    Jag avvaktar med att skriva mig på listan tills efter fredagens besked :)

    Föraren tänkte jag be om merformin på fredag. Minns att vi skrev om de förr men var de någon av er som testat de? Vad tycker ni isf? :)


    Jag tar Metformin 3x500g dagligen. Hade bara lite orolig mage några dagar och sen har det gått bra :) Tycker absolut du kan lyfta det så din läkare kan bedöma om det skulle passa dig!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-19 18:00:11 följande:

    Okej :) började du med X3? Eller har du fått öka successivt? :) upplever du att de har någon effekt hitintills? :)


    Jag fick starta med 3x500mg direkt (skrev gram i förra inlägget vilket var HELT fel).

    Enligt min läkare skulle det eventuellt hjälpa med vikten och jag tycker nog att den gjort det. Har i varje fall inte gått upp något på hela sommaren som jag brukar göra men har också kunnat (kanske för att jag tar Metformin) äta bättre än vad jag brukar, gjort bättre val liksom. Så vikten har varit stabil trots semester och tänker att nu när man kommer in i vardagen igen så kommer det nog bara bli bättre.
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-20 10:17:27 följande:

    yeey snyggt :D skönt att få det bekräftat! vilken app använder du förresten? känner inte igen den där 


    akalei skrev 2020-08-20 08:49:25 följande:

    Wohooo grattis!!! Ett så stort steg närmare målet :D

    Hoppas ni har firat hemma :)


    Tack! Det är SÅ SKÖNT! Känner mig lugn och bara ser fram emot att se hur det går nu, med temp och hur det känns i kroppen.

    Jag använder OVY Premium. Jag tycker den fungerar superbra! Tror jag betalar 99 kr/mån. Enkel och tydlig temp-kurva, möjlighet att skriva in många fysiska symptom kopplade till ägglossning/mens och göra egna anteckningar. Det finns en gratis-version men då har man inte tillgång till alla funktioner.

  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-22 20:45:44 följande:

    Lite frågor om metforminet, började du direkt med 3 tabletter? Hur illa är dina biverkningar? Jag började med en tablett igår och 2 idag, ska successivt öka till 3 om min mage klarar det men HERREGUD vad min mage mår dåligt. Fick springa in i skogen och akut besöka en buske :o


    Jag gick ju på Metformin en omgång förra året och då mådde jag och min mage också dåligt några dagar innan det stabiliserades. Behövde besöka toan många gånger per dag! Då tog jag 2x500mg/dag. Tog kanske en vecka innan det var någorlunda stabilt. Även därefter så kände jag då och då, ofta innan eller efter måltider, illamående och ont i magen. Kände att jag behövde äta med jämna mellanrum för att hålla det i schack.

    Den här omgången, typ 1 år efter första starten, har jag inte alls haft samma problem. Jag startade med en på morgonen och en på kvällen och efter några dagar, tror det var 3-4 dagar, så tog jag en extra på morgonen. Var lite kass i magen första och andra dagen bara. Så jag tar nu två på morgonen och en på kvällen. För mig har det varit viktigt att ta tabletterna med mat, annars har jag inte behövt göra något annorlunda.

    Håll ut! Fyll på med vätska och ta bara en tablett om dagen så länge magen är dålig, öka inte! Det är helt normalt att kroppen reagerar i början men hoppas att det lägger sig snart för dig!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-23 08:30:31 följande:

    Okej. Tack för informationen! Varför slutade du med metforminet efter första omgången?

    Undra hur de kommer sig att du reagerar annorlunda, om din kropp kanske blivit tålig mot de... tack för alla tips ska stå ut! :)


    Helt ärligt var det inget aktivt beslut att sluta. Jag bytte läkare och receptet gick ut, sen rann det bara ut i sanden.

    Ingen aning varför kroppen är annorlunda denna gången, men tacksam är jag för det. Det var verkligen en plåga att ha illamående och ont i magen titt som tätt. Haha, ironin i att man bara längtar efter såna symptom nu!
  • MiniNin

    Såhär ser listan ut, är det någon som vill fylla på?

    MiniNin: Första riktiga försöket. Stimulerad med Menopur. Ovitrelle 16/8, förmodad ägglossning 17/8. Testdag 2/9 (Ovitrelle+17).

    amandakollb: positivt gravtest 10/7 på tredje omgången dubbeldos letrozol+ovitrelle. kub 8/9.

    akalei: Andra försöket trippeldos Letrozol, VUL ca 28/8.

  • MiniNin
    akalei skrev 2020-08-25 21:17:36 följande:

    Blev redan på torsdag då min läkare är ledig på fredag. Är då på CD12 :)


    Okej, då hoppas vi att det ser bra ut. Hör av dig efteråt :)
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-08-27 15:02:28 följande:

    En uppdatering från mig, var idag på VUL efter andra försöket med trippeldos. Är idag på CD12 och VUL visade en blåsa på 13mm så det ser peppar peppar ut att va på gång, håll tummarna!! Förra cykeln hade jag VUL några dagar senare i cykeln så svårt att jämföra.

    Ska på återbesök på måndag och då kan de antingen se att den släppt av sig själv eller om den är tillräckligt stor för Otrivelle. (Eller om den inte växt till sig :S Men gyn verkade inte va så orolig för det.) Men vi får väl gå hem och börja säkra upp så länge :p


    Men ja! Vilka härliga nyheter! 13 mm på CD12 verkar hur bra som helst i min bok. Jag hade en 16 mm blåsa på CD19 ju. Då har ni en trevlig helg framför er, lycka till :)
Svar på tråden Letrozol, PCO