• MiniNin

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-09-25 15:50:12 följande:

    17 mm!!!!!!!


    Men du, frågade du något om allt det andra?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 16:14:13 följande:

    Hahah ja men visst!

    Frågade Inte så mycket, blev så exalterad Hahaha. Men frågade angående eventuell medicin ifall jag blir gravid igen och då skulle jag tydligen få blodförtunnande och eventuellt progresteron för att motverka mf.

    Ivf remissen hade inte besvarats men förhoppningsvis behöver vi inte det :)


    Ah, okej. Jag vet hur det känns att helt tappa förståndet när man får goda nyheter, haha! Det låter ju som en bra plan! Vad är anledningen till blodförtunnande?

    Men härligt att det fungerade! Så när tar du Ovitrelle?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-25 19:06:48 följande:

    Ja men precis xD jag skulle ta ovitrelle på söndag men tid glömde jag att fråga, men de kanske inte är så jätte noggrant... hon sa om två dagar så tänker att jag kör runt lunch på söndag :)

    Tydligen är blodförtunnande bra för att inte orsaka små blodproppar som kan leda till missfall. (Aldrig hört om de förr)


    Härligt! Vad fick ni för mysrekommendation i anslutning till Ovitrelle?

    Aha. Då låter det som något man borde kunna erbjuda många kvinnor då, som har problem med missfall. Tänker på en nära vän till mig som haft flera, har aldrig hört om det! Intressant. Hoppas det funkar för dig iaf!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-26 22:23:18 följande:

    Hon tyckte vi skulle ligga så mycket vi kunde men minst söndag, måndag, tisdag :) vi tänker ta sprutan imorgon kl 12. Ha sex innan sen på kvällen samt måndag och tisdag. Vi hade de även idag så de borde ju absolut täcka in ägglossningen :)


    Russin112 skrev 2020-09-27 10:54:49 följande:

    Vore kanske något för henne :)

    När ska du ta test? :D


    Det var minsann inte lite mys det! :) Kör på!

    Jag har fått råd att ta test Ovitrelle+17 så det blir nästa söndag, 4/10. Förra cykeln fick jag mens på Ovitrelle+16. Ska ta test oavsett om jag får mens eller ej så vi får väl se.

    Väntan är inte kul men denna gång försöker jag ignorera det och bara se framåt. Jag registrerar att något känns i kroppen men släpper det sen utan att hamna i en spiral. Förra gången kände jag så många olika 'symptom' och blev besviken över att det inte betydde något. Försöker alltså ha en annan mindset framöver, för min egen skull. Vi vet ju att det kan ta lång tid... Med det sagt så hoppas vi ju och vi hade varit så glada om det tar sig innan jul <3

    Hur har ni andra gjort, för att hantera, orka?
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-09-27 12:42:32 följande:

    Håller alla tummar för att det tar sig nu för er del! :) <3

    Väntan är verkligen olidlig! Det som funkade bäst för mig var nog att boka in andra aktiviteter och hålla mig upptagen... så att jag fick nåt annat att fokusera på liksom. Att gå runt och ha en massa tid att tänka på det är det värsta :P


    Jamen, precis! Att ha tid till övers är inte bra. Jag har frossat i film och serier den senaste tiden och det funkar väldigt bra. Finns så mycket bra att titta på!

    Ja, både du och jag här ju nedräkning nu till 4 oktober. Hoppas på plus för min del och på ett fint tickande hjärta för din del <3
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-09-27 21:31:23 följande:

    Okej. Vad sent... min läkare säger 14 dagar.... sist plussade jag på 15 dagar efter ovitrelle.

    Väntan är banne mig de värsta... jag försöker att se de lite för vad de är, vägen till vårt barn. Den vägen må vara lång och jäkligt tuff men så värd de. Jag brukar försök tänk att när barnet väl kommer så gör de ingen skillnad om de kommer om 9 månader eller om 20 månader bara barnet kommer :)


    Ja, lite sent är det väl men det är ju bara ÄL+16 (eller ÄL+15 kanske) så antar att man borde se det som BIM+2, BIM+1? Det är ju inte helt fel om man tänker ur ett helt normalt perspektiv, alltså på en cykel med 14 dagars lutealfas. Därför har jag inte ifrågasatt det utan tänkt att det bara är vettigt att vänta lite extra.

    Om du ska testa Ovitrelle+14 så borde det ju innebära ÄL+13 (eller ÄL+12 kanske) och det ger ju BIM-2, BIM-1 ur 'det där normala perspektivet'. Visst finns det många som får plus innan BIM men ja, för min del känns det faktiskt tryggast att vänta några extra dagar. Ge eventuella HCG-nivåer lite extra tid. Även om den där väntan är dryyyyg.

    Men JA, jag håller helt med dig där med mindseten. Vägen till våra barn. Det är ett väldigt bra sätt att se på saken. Oavsett så kommer det vara värt alla långa dagar till slut!
  • MiniNin
    Anonym1Ha skrev 2020-09-29 14:49:07 följande:

    Det gick bra igår men var ju lite tidigt. Två blåsor på 12mm så kanske dubbelchans till helgen, vem vet! Därför man hade velat ha ett ultraljud senare ju ;)

    Ovitrelle fredag kväll! Nu jäklar tänker jag! :P


    Härligt att två hade växt till sig! :) Vilken CD är du på? Inget ytterligare VUL i slutet på veckan innan du tar Ovitrelle eller antar man att de är redo på fredag? Utifrån dina tidigare cykler/erfarenheter?
  • MiniNin
    Anonym1Ha skrev 2020-09-29 22:03:13 följande:

    Cd 11 var vul. Nej inget mer, räknat på tidigare erfarenheter så får hoppas på samma nu. Men många dagar att räkna Dock men men! Hur går det för dig? Var i cykeln är du? :)


    Okej, då räknar vi med att de växer till sig och är mogna för Ovitrelle inför helgen. Lycka till! Jag är på CD29 idag, Ovitrelle+12 :)

    Ska ta grav-test på söndag 4/10, då är det Ovitrelle+17 som jag fått råd att vänta till. Förra cykeln kom mensen Ovitrelle+16 så får se hur det blir denna gång...
  • MiniNin
    Sessx skrev 2020-09-30 09:05:20 följande:

    Hej, jag har sen igår läst igenom hela denna tråden. Herregud vilken gemenskap ni har, och hoppet ni förmedlar är underbart! Första gången jag känt att jag vill vara med i tråden så idag blev jag medlem på familjeliv.

    Jag och sambon startade en utredning förra veckan då vi försökt få barn sen början på 2019. Vi blev gravida i höstas men det slutade i missfall i vecka 6/7. För en månad sen fick jag positiva graviditetstest i en veckas tid så glädjen var stor. Tills jag fick en liten blödning. Pga rädsla för missfall igen åkte jag in på VUL och fick besked att jag inte var gravid, jag hade fått 5 falska positiva test.

    Vi tog några veckor för att smälta detta och sen förra veckan hade vi första mötet för att utreda vad som händer. Då fick jag besked att jag har en äggstock med PCO. Jag är dock osäker på om jag har PCOS eller bara PCO. Den andra äggstocken verkar fungera eller hade i alla fall under VUL en äggblåsa på 22mm. Jag fick alltså direkt Ovitrelle utskrivet och order att sexa den dagen och två dagar till.

    Nu sitter jag en vecka senare i väntan på att det ska gå 21 dagar från Ovitrelle för att testa mig, alternativt om mensen kommer nästa vecka (Ovitrelle+14). Bim bör bli 7-9 okt.

    Beskedet har varit svårt att hantera, jag grubblar så jag inte vet var jag ska ta vägen, men denna tråd har hjälpt.


    Välkommen till Familjeliv och den här tråden!

    Beklagar ditt missfall och er senaste händelse. Men så bra att du fick komma in på ett möte och starta en utredning. Går du via landstinget eller privat? Gjorde man endast ultraljud eller tog man även blodprover inför mötet? Spännande med dina äggstockar i alla fall! Att den ena verkar vara av PCO-karaktär och den andra inte. Tror inte jag läst om det tidigare.

    Så himla passande att det råkade vara en fin och redo blåsa under VULet och att du fick åtgärd med Ovitrelle direkt. Du fick alltså råd att vänta med graviditetstest till Ovitrelle+21? Jag trodde jag fick vänta länge med 17 dagar efter men icke då :)

    Håller tummarna för dig!
  • MiniNin

    Hej!

    Jag har för vana att tempa och precis som förra cykeln kunde jag denna gång bekräfta ägglossningen via min OVY-app och tempen har hållt sig hög. Tills idag när den sjönk 0,3 grader. Förra cykeln sjönk den lite för att sen öka lite igen, sen sjunka igen och då fick jag mens. Fick mens på Ovitrelle+16. Idag är jag på Ovitrelle+13 och det har varit en ännu tydligare kurva och tempsänkning. Så nu gör jag mig redo för mens. Fan :(

Svar på tråden Letrozol, PCO