• Mon 19 Oct 2020 11:33
    106683 visningar
    3231 svar
    3231
    106683

    Letrozol, PCO

    amandakollb skrev 2020-10-19 08:38:55 följande:

    wow hejaheja äggblåsan!! nu är det bara att räkna ned till bim! är det 2 nov? 


    Vet inte när BIM är men test blir det iaf Ovitrelle+17 och det blir 2/11. Exakt två veckor dit. Tempar fortfarande och tänker göra det tills min app bekräftar ÄL och sen kommer jag ha uppehåll för att undvika för mycket huvudbry.

    Detta kan gott och väl vara sista försöket för oss innan året är slut. Om detta inte tar sig kommer vi göra ett uppehåll och göra äggledarspolning och det är osäkert om vi i så fall hinner med ett försök i december. Försöker vara positiv men ändå skönt att ha ett hum om framtiden.

    Hoppas att det går nu på tredje gången gillt och att det blir fler plus här i tråden innan året är slut:)
  • Mon 19 Oct 2020 11:38
    amandakollb skrev 2020-10-19 08:40:19 följande:

    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.Russin 112: Letrozol Tripplados. Vul på CD10, 23/10.Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10

    amandakollb: gravid v.19, rul den 22/10. 


    amandakollb, du kan väl skriva till på vilken omgång Letrozol du blev gravid? :)
  • Mon 19 Oct 2020 23:45
    akalei skrev 2020-10-19 19:26:26 följande:

    Hej alla! Följer med spänning hur det går för alla här inne och hoppas på fler plus snart! Nu är det många spännande nedräkningar :) :)

    En uppdatering från mig, går in i vecka 10 (9+0) på onsdag och det verkar gå bra än så länge, peppar peppar. Mår mycket bättre än sist, äter Postafen mot illamåendet och det hjälper faktiskt ganska bra så kan fungera någorlunda vilket är skönt. Har precis börjat nytt jobb som håller mig sysselsatt så jag har inte så mycket tid och energi att tänka och oroa mig, vilket är bra för min del :D

    Har inte fått tid för KUB än vilket känns lite flummigt, men frågade min BM om det och hon sade att vi skulle boka in det på nästa besök (som är den 30/10), så det blir väl bestämt sedan antar jag.


    Skönt att du mår bättre! Superbra att du hittat en läkemedel som funkar för dig :) Har ni berättat för någon?

    Läste på 1177 att KUB-ultraljudet ska göras mellan vecka 11 och 14 så du borde väl få en tid för det ganska snart efter ditt nästa besök hos BM då.

    Hoppas också på fler plus här inne! Kom igen nu, girls :)
  • Mon 19 Oct 2020 23:51
    amandakollb skrev 2020-10-19 14:42:14 följande:

    okej men skönt att ha ett datum att räkna ned till! och jag förstår dig gällande tempen, den kan verkligen ge mycket huvudbry, så låter skönt att bara bekräfta äl med den och sen sluta. 

    okej så du fick inte heller göra äggledarspolning i början av er utredning? Det fick inte jag heller, tyckte det var konstigt då alla andra verkar få göra det. hoppas verkligen det tar sig denna omgång <3 


    Absolut! Det viktigaste är ju att man har ett datum för test tänker jag :) De tidigare två försöken har jag fått mens på Ovitrelle+16 och Ovitrelle+14. Hoppas att den håller sig borta denna gång!

    Tempen har inte gått upp supermycket ännu så kanske behöver tempa några extra dagar för att bekräfta men sen så.

    Näe, enligt min klinik så är det ett steg man gör när man fått till några försök som inte lyckats. Kanske olika från fall till fall hur man gör men för min del känns det som ett bra steg framåt om det inte tar sig. Känner att det isf kanske löser problemet till varför det inte lyckas. Tråkigt att ha uppehåll och kanske inte få till fler försök iofs men det försöker jag att inte fastna i för mycket.

    Men du, RUL om några dagar... Hur känns det? Hur mår du? Känner du bebisen ännu? Har ni berättat för omgivningen eller väntar ni? Vill ni/har ni möjlighet att ta reda på könet?
  • Mon 19 Oct 2020 23:52
    Anonym (Nyttbesked) skrev 2020-10-19 18:53:08 följande:

    Tagit dubbeldos letrozol för första gången och idag på VUL var det två mogna ägg på 22 och 24mm. Fick en spruta för att äggen skulle släppa!

    Någon som varit med om samma? Blev ni gravida? Blev det ett eller två barn?


    Grattis till två fina blåsor och dubbel-chans till en graviditet :)
  • Thu 22 Oct 2020 11:03
    amandakollb skrev 2020-10-22 08:19:21 följande:

    ah håller med! jag fick också mens på ovitrelle+15 eller +16 kom jag ihåg. vi får hoppas de! har tempen stigit ännu?

    låter bra, jag har hört många som blivit gravida efter att ha gjort den spolningen!

    jaaa gud idag!! jag är supernervös att de ska hitta några avvikelser.. på kub var jag mer orolig att den inte levde men nu känner jag den sparka många gånger om dagen så nu är jag mer orolig för att det ska vara något fel med något organ eller så. men ska bli väldigt kul och mysigt att få se bebisen igen, var ca 2 månader sen sist. 

    om barnmorskan kan se könet (ibland ligger de tokigt till) så ska vi be henne skriva på en lapp så vi kan kolla det tillsammans ikväll, ska bli så mysigt <3 

    vi har berättat för alla vänner och släkt nu, men har inget behov av att lägga ut på fb eller instagram. men känns kul att ha berättat! förut ville jag vänta för jag var så orolig om det skulle hända något.. 


    Jadå, tempen gick upp och appen bekräftade ägglossningen i tisdags. Så idag är andra dagar jag inte tempar. Känns konstigt men det är ett bra beslut.

    Åh, du känner sparkar <3 Vad underbart det måste kännas! Och konstigt kan jag tänka mig, samtidigt! Det kommer säkert gå hur bra som helst idag, du får uppdatera efter! Så spännande! Är din partner också med på ultraljudet idag?

    För alla är det där olika. Många lägger ut på sociala medier och tycker det är OK medan andra inte gör det. Man ska göra det som känns rätt för en själv. Har ni barn i släkten/bekantskapen redan eller är detta första?
  • Mon 26 Oct 2020 11:57
    akalei skrev 2020-10-22 13:34:33 följande:

    Jag har bara berättat för min bästa kompis. Familjen och de övriga nära tänkte vi ta efter KUB tror jag. Ser fram emot att få berätta det för det är jäkligt svårt att dölja ibland, särskilt vad gäller en del mat och alkohol. Har redan fått ett ?grattis? från en person jag inte ens berättat för bara för att jag var alkoholfri vid ett tillfälle, lite sjukt tycker jag... Nu var jag ju faktiskt gravid vid det tillfället om än väldigt tidigt men det kunde ju lika gärna vara att vi höll på att försöka liksom. Fan att folk ska va så uppmärksamma och nyfikna ^^

    Tror inte vi kommer lägga ut nåt stort announcement på sociala medier eller så, nog främst för att jag själv tyckte det var så himla jobbigt när andra gjorde det fram tills nyligen.


    Skönt att du har berättat för någon iaf. Att det är någon nära dig som vet och som du kan prata med. Tills efter KUB låter vettigt.

    Så tråkigt att folk bara antar att det är okej att kommentera saker hur som helst. Att dra egna slutsatser utan att veta bakgrunden. Även om de är nyfikna! Beklagar att du fick uppleva det.

    När har du nu KUB?
  • Mon 26 Oct 2020 12:04
    Russin112 skrev 2020-10-26 11:14:46 följande:

    Uppdatering från mig:

    Cd13 en blåsa på nästan 15

    Återbesök på onsdag för att se att den växt till sig innan ovetrelle


    Härligt att den är på gång! Då hoppas vi på snabb tillväxt till onsdag :)
  • Mon 26 Oct 2020 18:06
    amandakollb skrev 2020-10-26 12:23:25 följande:

    min sambo fick inte vara med på plats men han var med på facetime :) 

    ååh det gick så bra! allt såg superfint med bebis och inga avvikelser alls. behåller samma bf så tillväxten verkar också stämma. 

    vi bad barnmorskan skriva på en lapp om hon kunde se kön så vi kollade på kvällen tillsammans med våra familjer, och det är en liten flicka som växer där inne <3 

    hur går det för er? :) 


    Åh, vad glad jag blev av ditt meddelande! Alldeles varm i kroppen liksom :) Så skönt att allt såg bra ut med bebisen, er lilla tjej! <3 När är beräknat BF?

    Jag har en vecka kvar till graviditetstest. Hade lite lätta blödningar i fredags, i samband med sex, som sen snabbt övergick till rosa-bruna och ljusbruna flytningar. Men igår var det ingenting och jag tänkte att det var något tillfälligt. För visst kan livmoderhalstappen bli lite känslig efter ägglossning, i lutealfasen? Men idag fick jag igen en väldigt lätt ljusröd 'blödning' vid första toabesöket som sen övergått till en brun flytning hela dagen. Har också små känningar i magen, typ knip, drag. Börjar fundera i nidblödnings-svängarna men vill inte hoppas för mycket. Hur har ni andra haft det med blödningar under lutealfasen? Innan mens?
  • Wed 28 Oct 2020 21:18
    Russin112 skrev 2020-10-27 09:40:57 följande:

    verkligen :)

    Hur går det med väntan för dig? har du kunnat tänka bort testdagen eller räknar du minuter? 


    Det går bra! SÅ bra beslut att varken tempa eller kolla tapp/sekret. Bara är! :) Registrerar vad som känns i kroppen, skriver ner och försöker sen inte att tänka eller hoppas för mycket. Ovitrelle+12 idag. De förra försöken kom mensen på O+16 och O+14 så bävar lite för helgen faktiskt. Testdagen är 2/11 och jag har inte kunnat tänka bort den, men räknar verkligen inte minuter. Tar en dag i taget.

    Grattis till en fin blåsa! Härligt att det blir Ovitrelle imorrn :)
Svar på tråden Letrozol, PCO