• MiniNin

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-11-04 12:14:53 följande:

    Våra föräldrar blev glada! Särskilt min mamma har väntat på detta i flera år... jag har inte varit så öppen med de problem vi haft (vi har inte riktigt den typen av relation att det känns helt naturligt) så det har varit lite tufft. Men nu så :)

    Min BM frågade på första besöket (7+0) hur vi tänkte kring KUB och va väldigt noga med att vi skulle tänka igenom det och inte bara göra det per automatik, fick nån broschyr med oss hem. Sen på nästa besök (10+2) sa jag att vi bestämt oss för att göra det och då tog de blodproverna direkt och skickade remiss till ultraljudet (det görs inte på samma ställe). Så får jag kallelse hem i brevlådan. Fast jag har redan kunnat se tiderna som bokats på 1177 :)


    Relationen till mödrar är inte alltid lätt. Men vad roligt att din mamma blev så glad :)

    Vi vet redan att vi vill göra KUB. Jag är 34 år och vi har läst på och diskuterat detta långt innan vi blev gravida. Så jag kommer nog säga det direkt på inskrivningen. Hoppas att jag också kan få en tid bokad genom BM här i Skåne:)
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-11-10 10:29:04 följande:

    Hur går det för er alla? både gravida som snart gravida? :D 

    För mig går det långsamt, testade mig igår på Ovitrelle + 11, jag tyckte det var svagt svagt positivt men min man tyckte det var solklart negativt... Kanske börjar bli lite tokig av att vilja så gärna. 


    För mig går det bra. Är i vecka 6 (5+3 enl. ägglossning) och känner mig gravid. Mensvärk till och från under dagarna, svullna och ömma bröst, muntorrhet/törstig när det minst passar och tröttare än vanligt. Tacksamma symptom än så länge ändå! Räknar ner till tidigt ultraljud 27/11 (då 7+6) och därefter inskrivning 2/11 (då 8+4). Remiss till KUB är redan skickad då vi önskar göra det. Hoppas och tänker positivt framåt.

    Håll ut! Vilka test använder du? Jag testade med Testlagrets och Babyplan och de visade olika starkt på Ovitrelle+14. Medans Babyplan var tydligt så var Testlagret PRECIS så man såg strecket. På Ovitrelle+17 var det superstarkt på Babyplan och Clearblue. Så ge det några dagar till! Men jo, inte konstigt att du blir lite tokig av allt. Kram på dig!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-11-10 17:10:40 följande:

    Vad härligt att höra! Sakta men säkert närmare det sig <3 läst mycket om att symtom kan komma och gå mycket i början så om det händer dig så oroa dig inte :)

    Jag brukar använda graviditetskollens, de billigaste jag har hittat, när man testar så ofta håller det inte att clearblue jämt . Hade gått på 1k i månaden för mig haha.

    Lite tråkiga nyheter är att det precis kom blod på pappret när jag var på toa så denna månad var inte min :/ bröt totalt ihop... trodde verkligen de var min tur nu. Denna gång blir de alltså mens Ovitrelle + 12-13 och sist Ovitrelle + 15....


    Tack för råd! Jag köpte bara ett Clearblue, ville liksom ha något annat än stickorna som visade plus. Men ja, de är skitdyra! Går detta vägen nu kommer jag inte behöva fler grav-stickor så då får man väl sälja av dem för en billig peng sen.

    Men nej! Trodde verkligen du skulle joina gravid-gruppen nu :( Jävla skit också att mensen kom tidigare dessutom. Minns hur arg och besviken jag blev när det hände mig sist. Beklagar att det inte tog sig denna gång! Hur ser planen ut framöver?
  • MiniNin

    En lång vecka kvar till det tidiga ultraljudet! Är nu i 6+6 och sedan en vecka tillbaka har jag (utöver annat) fått lätt åksjuka och illamående vilket lett till att kroppen önskar en hel del kolhydrater. Inte lätt på LCHF så har behövt lyssna på kroppen, ställa om och äter väldigt liberalt nu.

    Fick reda på idag att min klinik (efter en lång period med generösa besöksregler) ställt om och inte tillåter partner på ultraljud. Känns skittråkigt. Hoppas på att få med en bild hem i alla fall.

    Hur går det för er andra?

    akalei, hur gick KUB?

    Russin112, startat ny kur?

    Anonym1Ha, testat än?

    Vicki89, var det mens så du ska starta om?

  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-11-20 13:38:27 följande:

    Gud så spännande! nästa fredag alltså? :) Jag tror du gör helt rätt i att lyssna på vad kroppen vill ha! 

    Jag startade en kvadrupel dos och är nu på Cd 10, Var inne på VUL igår (Cd 9) för att idag var fullbokad och sedan kommer helgen... Tur var väl det! hade en rackare på 15,5 och en på 12,5 med en slemhinna på 8 mm, så skall ta ovitrell imorgon (Cd 11) :D


    Yes, nästa fredag 27/11 ska jag in. Fick svar igår från kliniken och man kommer få bild med sig hem samt att man kan få ta egna bilder och filma.

    Åh, då hoppas vi att båda växer till sig och att ni får dubbel-chans den här månaden. Kvadrupeldos, haha, den gjorde susen!
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-11-20 15:14:54 följande:

    Hej på er! Tyvärr inte så rolig uppdatering från mig denna gång.

    Jag fick tyvärr väldigt dåligt resultat på KUB med mycket hög risk för kromosomavvikelser då fostret hade bredare nackspalt än önskvärt. Övriga värden (blodprov, näsben synligt, tillväxt osv) var dock bra så det är bara nackspalten som är avvikande. Jag har nu gjort moderkaksprov och väntar nu på resultat från det. De ska göra två olika analyser, en snabbare för de vanligaste kromosomfelen (får svar om ca en vecka) och en utförlig för alla kromosomer (tar en vecka till). Om det ser bra ut så verkar det som om man får ett utökat UL då nackspalten även kan vara en indikation på strukturella missbildningar (hjärtfel, gomspalt, klumpfot, eller annat, många av dessa går att operera som tur är).

    Har under senaste dagarna pendlat mellan chock, apati, ett svart hål och ibland lite försiktig optimism. Har läst allt på hela jävla internet - varenda tråd, varenda forskningsrapport, all statistik, osv. Finns inga svar. Håller på att bli lite knäpp. Får sådan jävla ångest vid tanken på att detta kanske inte går bra och att behöva börja om från början.

    Har samtidigt läst många solskenshistorier här på FL och även läkaren på Huddinge sa att ibland så ser det ut så även på helt friska bebisar. Så det är ju inte helt kört ännu. Men vågar typ inte hoppas :( Samtidigt orkar jag inte ens tänka tanken att det inte går bra för då känns det som att jag ska gå sönder.

    Ja tankarna är lite överallt som ni förstår och väntan är helt fruktansvärd :( Lär väl sitta hela nästa vecka spyfärdig och stirra på telefonen för de kommer ringa om det är ett dåligt besked, annars kommer resultatet upp i en portal.

    Fan att det ska vara så jävla svårt att få en bebis alltså :/


    Men, åh! <3 Kan inte tänka mig något annat än det måste vara en mardröm det ni går igenom nu. Hoppas SÅ för er skull att den lilla bebisen mår bra och att ni får vara ännu en solskenshistoria. Något annat är ju otänkbart och fruktansvärt :(

    Tillåt er känna allt ni känner och ta hand om varandra och magen <3 Vi finns här.
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-11-20 20:25:28 följande:

    Inte länge kvar till ultraljudet, så spännande! Jag tycker också de är riktigt tråkigt att inte partner får vara med, men han har fått va med på FaceTime och har fått bilder o filmer med mig hem, hoppas du också får de!

    För mig går det bra, v 24 nu och magen växer och känner mycket sparkar, hon är väldigt livlig! Tycker tiden går sjukt sakta just nu dock, vill bara att tiden ska gå fort!


    Men herregud, v. 24 redan? :) Så underbart att allt är bra med er bebis! Kan ändå förstå att tiden kanske går saktare nu, ni har ju passerat alla delmål med bravur! Nu är det bara att vänta på den där lilla ju! När är BF?

    Jag kommer få bild med mig hem samt kunna ta foto/film så kommer definitivt filma, det finns ju inget som slår det. Hoppas allt ser bra ut nu bara :) De här första delmålen är så viktiga och allt kan verkligen hända. Men är 7+0 idag och missfallsrisken är ju en bra bit under 10% nu. Tack för den där listan, den här hjälpt att titta på, precis som du sa!
  • MiniNin
    Vicki89 skrev 2020-11-20 20:04:12 följande:

    Nu är mensen här, så nu hoppas vi på nästa kur Letrozol!


    Då önskar jag dig stort lycka till på nästa runda <3
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-11-21 19:38:09 följande:

    Okej, en långdragen vecka kvar kan jag tänka mig :p är du i vecka 8 då? 7 + ?

    Ja men visst, fick ta ovitrelle redan idag (cd 11).


    Jag kommer vara 7+6 på fredag. Får se ifall de konstaterar det eller om det blir någon dag hit eller dit.

    Men YES! CD 11 är ju helt fantastiskt tidigt. När är test/bim för dig nästa gång då?
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-11-22 08:23:41 följande:

    Gud så fort tiden går! :D

    Ja jag blev helt chockad :) tänkte köra ovitrelle + 14 så det blir 5/12


    Den gör ju det, men längtar så till jul nu, tills delmålet KUB är över!

    Ovitrelle+14 låter bra! Kommer du ta test för att se att sprutan går ur eller verkligen hålla dig tills 5/12? ;)
Svar på tråden Letrozol, PCO