• Ons 24 jun 2020 17:55
  72336 visningar
  3231 svar
  3231
  72336

  Letrozol, PCO

  Längtar efter en bebis skrev 2020-06-24 10:43:22 följande:

  Hallow tjejer , fick tid den 8 juni för kolla äggblåsorna hade 2 ganska stora på vänstra sidan, en åå 16mm och den andra 14 mm slemhinna ca 6 mm så vi bestämmde ta sprutan ovitrille den 10 juni på kvällen så allting hinner mogna lite till.

  Hade samlag den 11 efter den kännde massa hugg o stick. Bim den 29 juni.. så några dagar kvar sen ska man köpa sig en test..

  Vet ngn hur många mm slemhinna kan växa och äggblåsorna på em dag ? Så tror ni mina har växt tillräckligt

  Hur mår efter ovitrille när hur många dagar har de gått för er


  I den storleken brukar man väl räkna att äggblåsor växer ca 2mm per dag?
 • Ons 24 jun 2020 19:01
  Undrandee skrev 2020-06-24 18:49:57 följande:

  Förlåt, jag ville bara fråga er med PCO/PCOS, får ni fler positiva äl tester i en cykel? Jag verkar jämt ha positivt genom hela cykeln nu under 2 månader. Förra cykeln blev 41 dagar, idag är jag på dag 40 och fortsatt positiva äl tester!! Är ej gravid, tyvärr...


  Jag får väldigt mycket "nästan positiva" äl test lite hela tiden.
  Men den enda gång jag lyckats hitta en äl så fick jag ett extremt tydligt positiv test, det var klar skillnad mot de "nästan positiva"
  Har hört att det är rätt vanligt med fejk-positiva äl-tester om man har PCOS..
 • Ons 24 jun 2020 20:24
  Undrandee skrev 2020-06-24 20:06:19 följande:
  Åh fy! :( men är det jätte svårt att få barn med PCO? Det oroar mig!
  Det kan vara väldigt olika från person till person, grejen med PCO är ju att det kan innebära utebliven ägglossning och då blir man ju inte gravid. Men det är inte säkert att man har utebliven ägglossning för att man har PCO. Har man väl ägglossning har man lika goda chanser som annars, såvitt jag förstått.

  Det positiva är att man med PCO har god äggreserv och man är ofta fertil längre upp i åldrarna så man har "gott om tid" eller vad man ska säga.

  Statistiskt sett får kvinnor med PCO lika mycket barn som kvinnor utan PCO, dock tar det ofta längre tid och man kan behöva mer hjälp.

  Du skrev ovan att sjukhuset där du bor inte gör några utredningar, men finns det ingen "vanlig" gynekolog alls i närområdet som kan hjälpa dig? Har du fått en PCO-diagnos eller är det din egen misstanke?
 • Ons 24 jun 2020 20:34
  Russin112 skrev 2020-06-24 19:59:37 följande:

  Vad kul att det går framåt för er, både  Akalei, Amandakollb och längta efter en bebis. Hoppas verkligen det är er tid nu! Det känns verkligen som att vi behöver lite glädjande besked i denna tråd nu! <3


  Akalei, när ska du dit igen och mäta blåsorna? 


  MiniNi, fy fan vad segt att bara gå och vänta och vänta.. det kan inte vara så att du är gravid eller har ni helt avstått från sex? Hoppas den förbaskade mensen kommer så ni får ett ärligt försök ni också <3


  Zamaso1: Hur är det med dig? har du återhämtat dig någorlunda (iaf fysiskt) efter det förjävligt orättvisa missfallet? Tänker på dig. nu när jag vet hur vidrigt det är att gå igenom det här kan jag inte ens föreställa mig hur du måste må efter att ha behövt genomlida det så många gånger. 


  Jag var hos läkaren idag och tog nytt blodprov, mitt Hcg är fortfarande rätt högt (144) så det oroade dem men tydligen är jag bara "långsam". Imorgon ska jag till kliniken för att prata om hur vi skall fortsätta efter det här :D känns dock väldigt segt då vi inte ens får ha sex förens jag slutat blöda så det här kan ju ta ett bra tag innan bebisverkstaden får fortsätta. 


  Imorgon är det dags för vul igen, jag får uppdatera efter det. 

  Hoppas det går bra på mötet imorgon, att ni landar i en bra plan och att du återhämtar dig snabbt. <3
 • Tor 25 jun 2020 07:16
  Undrandee skrev 2020-06-24 23:38:56 följande:

  Jag förstår, tack för att du besvarar mina frågor!

  Jag ska faktiskt åka upp till drop-in på gyn imorgon och kräva en undersökning så jag får veta. Jag har haft regelbunden mens ganska ofta men förra månaden va cykeln på 41 dagar och nu idag är jag inne på dag 40. Annars ligger dom på 29-32 dagar.

  Men det jag är mest orolig för är alla positiva äl tester jag får.

  Jag har inte fått det bekräftat då dom inte vill boka in mig för en undersökning utan antingen får jag forrsätta försöka bli gravid eller söka mig till Sthlm som är 1,5 timma bort.


  Om man har menscykler på över 35 dagar räknas det som oregelbundet och bör då utredas, tror vårdens riktlinjer är att man ska utreda det om det pågått i 6 månader men ibland gör de det tidigare (jag hade t ex tur och hamnade hos en läkare som började utreda redan efter 4 månader). Kanske du kan betona detta med mensen när du pratar med läkaren? Om de är mer villiga att utreda det än äl testerna, tänker jag.

  Hoppas du får den hjälp du behöver snart.
 • Tor 25 jun 2020 14:14
  Undrandee skrev 2020-06-25 10:18:09 följande:
  Tog mig in till drop-in på gyn på mitt sjukhus och påtalade min oro och besvär, vart hemskickad med orden att jag måste ringa och boka tid! Har redan ringt 2 ggr till gyn och blivit nekad, vad gör man?! Känns som om jag får tvingas att leva med min oro och mina besvär, allt är normalt men jag känner mig inte normal! :(

  Sitta och gråta på ett sjukhus känns inte som det bästa, men det är vad jag gör just nu
  Vad anger de för skäl till att neka dig när du ringer och bokar tid? :/
 • Tor 25 jun 2020 14:26

  En uppdatering från mig, vul idag visade tyvärr inte på någon tillväxt vilket betyder att dubbeldos inte heller funkade. Nu har de snart sommarstängt hos min läkare vilket skulle innebära ytterligare lång väntan innan vi kan prova trippel dos och om inte det funkar skulle det bli remiss vidare för FSH-stimulering med sprutor och väntetiden för det skulle tydligen vara flera månader. Så jag var rejält deppig efter besöket.

  Bestämde mig därför för att kontakta en annan klinik för att kolla om jag typ skulle kunna få hjälp av dem att köra den tredje Letrozolcykeln under sommaren och spara lite tid... Visade sig att de inte alls höll med om min vanliga läkares plan, de tycker inte att FSH-injektioner är lämpligt som ett nästa steg efter Letrozol eftersom jag har extremt högt AMH. Utan de tycker att jag redan nu är kvalificerad för remiss till IVF och att vi under tiden vi väntar kan testa även trippeldos Letrozol under sommaren. Så jag fick en tid hos dem i nästa vecka för inskrivning och planering för det.

  Vilka tvära kast det blir och det känns helt galet att jag träffat/pratat med tre olika läkare som alla vill behandla på tre helt olika sätt? Men jag känner mig väldigt hoppfull med den nya kliniken, dels så stämde det de sa bättre överens med vad jag själv läst mig till och så fick jag verkligen känslan av att de ville hjälpa mig att komma framåt så fort som möjligt. Så jag känner mig ändå ganska optimistisk just nu :)

 • Tor 25 jun 2020 16:11
  amandakollb skrev 2020-06-25 15:43:34 följande:

  åh synd att den inte växt :( men så himla bra att du ringde till en annan klinik och fick ett superbra bemötande där! så viktigt att de känns som att de bryr sig om en och vill hjälpa en. och super ju att du får börja med letrozol trippelkur nu under sommaren så att ni inte behöver vänta så länge. 

  hur högt amh har du? vilken dag nästa vecka ska du få komma dit? :) är det bara att gå och vänta på mens eller finns det någon chans att det ändå kommer ägglossa senare? 


  Mitt AMH ligger på 18 ng/ml :o

  Ska till nya kliniken på onsdag. Hoppas det blir bra, kändes iaf väldigt bra på telefon. Kändes som att de hade förståelse för hur jobbigt det är att vänta och att de var måna om att jag skulle komma vidare och tänkte också lite framåt med kommande remisser och så. Kollade upp läkaren och hon verkade ha mycket erfarenhet. Så jag känner mig hoppfull :) var verkligen superskönt att prata med dem efter det tråkiga vulet, fick massa ny positiv energi.

  Vet inte riktigt om vi ger upp denna cykel eller inte, min gamla gyn tyckte vi kunde ge upp pga väldigt ovanligt att det skulle bli nåt om inget hänt vid det här laget. Så jag räknar inte med den, men får höra vad Nya kliniken säger.
 • Tor 25 jun 2020 17:11
  amandakollb skrev 2020-06-25 16:16:55 följande:

  jag har ett amh på 8,8 så låter ju superhögt med 18!! 

  okej det låter bra, du får uppdatera när du varit där på onsdag :) antingen så kan ni ju köra på typ varannan dag om ni orkar, om det skulle bli något, eller avvakta tills på onsdag, då kanske ni får göra en vul och se hur det ser ut? :) man kan ju säkert börja med trippeldos direkt, så att du inte behöver vänta på en mens emellan? 


  Ja jag tror det är väldigt högt, när jag fick provsvaret så sa de bara att ?du har jättemycket ägg så det är jättebra? men sen när jag läst på mer verkar det typ helt extremt högt och kan innebära en del problem typ att man svarar dåligt på Letrozol och så.

  Ja vi får se vad de säger på onsdag helt enkelt :) Och kör på så mycket vi orkar i värmeböljan tills dess haha. Oftast verkar de vilja starta om cykeln innan Letrozol, antar att slemhinnan ska va fräsch och så... men det känns helt fine om jag behöver ta en ny kur provera, då gör man ju iaf nåt konkret istället för att bara vänta :)
 • Tor 25 jun 2020 17:19
  MiniNin skrev 2020-06-25 16:52:23 följande:

  Det är så förvirrande när läkare säger och bedömer SÅ olika! Jag har också superhögt AMH (vet inte värdet) och jag fick bara testa en omgång med Letrozol enkel och en omgång Letrozol dubbel. Trippel dos var inte ens ett alternativ för mig utan fick jag gå över till FSH-sprutor direkt efter. Visserligen blev det ingen reaktion från början och sen explosion i slutet men ändå. Nu är planen för mig att ha IVF som akutplan B trots stimulering med FSH+LH nästa gång (Menopur).

  Tråkigt att det slutade utan ägglossning denna gång men ändå bra att du tog tag i det och tog reda på dina alternativ och möjligheter hos en annan klinik! Det viktiga är ju precis som du skriver att man känner sig väl omhändertagen och bra bemött och självklart är det också bra om det dem säger verkar logiskt.

  Trippel dos verkar ju vara välfungerande för så många andra så hoppas att det går bra för dig också :)


  Ja verkligen, jag förstår inte hur man kan göra så himla olika! Alla patienter är ju olika såklart så allt behöver ju individanpassas men hur kan man säga tre helt olika saker till samma patient liksom. Och ibland säger samma person olika saker olika gånger känns det som. Så frustrerande.

  Känner mig glad att jag tog tag i det och kontaktade den andra kliniken, känns alltid bra att göra nåt konkret och inte bara vänta. Hoppas att de är så duktiga som de verkade på telefon :)

  FSH-sprutor verkar vara knepigt i doseringen, typ att det blir som för dig att man först inte reagerar alls och sedan helt plötsligt blir överstimulerad. Men det låter verkligen supersmidigt med din plan att kunna konvertera det till IVF :) Hoppas mensen kommer snart så du får börja på ny kula.
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem