Inlägg från: Anonym1Ha |Visa alla inlägg
  • Anonym1Ha

    Letrozol, PCO

    MiniNin skrev 2020-06-03 14:49:23 följande:

    Tack så mycket för peppen! Hoppas det går vägen för dig också <3 Läste att du är på Ovitrelle+5 idag. När har du testdag?


    Detta är tredje kuren letrozol/ovitrelle och de andra gångerna har mensen kommit ovitrelle +16. Så 15/6 får bli testdag, eller, mens eller gravtest, vi får se vilket som hinner först! De andra gångerna har jag väntat och inte alls testat trots att man är enormt nyfiken då juh.. men tyvärr har det ju blivit mens..
  • Anonym1Ha
    amandakollb skrev 2020-06-03 14:41:35 följande:

    jaså? åh då ska jag gå in och kolla! men du jag googlade lite om polyper och det jag tolkar det som att det är bäst att ta bort den för de verkar kunna påverka fertiliteten, samt öka missfallsrisken osv :/ 


    Gjorde en snabb koll jag med och kom fram till samma så ska ta det med dem!!

    Måste tydligen var svårt och se om det verkligen är på riktigt på VUL för hon kunde inte avgöra om det var slemhinnan som hade påbörjat nån omvandling inför ägglossning eller polyp. Har även sett kommentaren om ev polyp av en annan läkare i ett tidigare besök så blir det inget nu så är det näst på tur att ta tag i tänker jag! Helt klart! Men ingen av dem har nämnt det vid undersökningen utan bara sett det i min journal.. lite märkligt! Men men de är väl så osäkra så de inte vet vad ska säga kanske!
  • Anonym1Ha

    Amandakollb: ovitrelle 26 maj, bim 11 juni

    Russin 112: ovitrelle 21 maj, bim 6 juni

    Anonym1Ha: ovitrelle 30 maj, BIM 15 juni

  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-06-05 07:27:14 följande:

    Jag tror att jag är gravid.

    Jag förstår ingenting


    Men Wow va fint och se!!! Stort grattis <3

    Tänk om man får se det nån gång!!

    Vilken överraskning du fick idag du!!
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-06-05 07:27:14 följande:

    Jag tror att jag är gravid.

    Jag förstår ingenting


    Men Wow va fint och se!!! Stort grattis <3

    Tänk om man får se det nån gång!!

    Vilken överraskning du fick idag du!!
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-06-05 16:29:26 följande:

    Hej!

    Hade tyvärr inget kort och positivt att meddela direkt efter läkarbesöket idag utan behövde knåpa ner lite mer text... Mitt besök hos läkaren idag blev nämligen inte alls vad jag hoppats på.

    Det stämde att östradiolet ökat men man kunde inte se någon äggblåsa och slemhinnan hade inte växt. Man kunde fortfarande se cystan idag, om än lite mindre. Det är oklart vad den här cystan "håller på med" och hur man ska förhålla sig till den men klart var i alla fall att det inte fanns någon större äggblåsa än typ 10 mm. Så det var ju supertråkigt och förvirrande. Varför har då östradiolet ökat?

    Läkaren (som jag träffade för första gången idag) menade på att det var svårt att veta hur man skulle tolka fynden och hur man skulle gå vidare så hon passade på att bolla mitt fall med resten av läkarteamet i konferensrummet (läkare som jag träffat tidigare) när hon skulle kolla om de faktiskt har öppet för hormonstimuleringar under sommaren (vilket dem har!!!). De beslutade tillsammans att jag ska fortsätta med sprutorna jag hämtat ut men öka dosen ytterligare (100 IE) över helgen och komma tillbaka på måndag för blodprov och VUL. Eventuellt kunde det vara så att en äggblåsa faktiskt vaknat och börjat producera hormoner men att man ännu inte kunde se någon tillväxt, varken på slemhinna eller äggblåsa. Ibland blir det tydligen så? Förhoppningen är alltså att ökad dos ger en rejäl skjuts och att man ska kunna se detta på måndag, att östradiolet ökat ytterligare och att man också kan se att en äggblåsa växt till sig.

    Om det inte hänt något så är TROLIGTVIS planen att avbryta eftersom det i så fall gått väldigt lång tid med stimulering utan reaktion. Ska då ta en kur Primolut-Nor för att få mens och sen starta om med andra sprutor; Menopur. Vi får se vad måndagens fynd blir och var planen blir... Det visade sig i alla fall att de har öppet för hormonstimuleringar under sommaren, vilket är en sån stor lättnad! Att ta en paus mitt i allt hade ju varit jobbigt. Speciellt nu när vissa av oss blir gravida och ger oss hopp (wink wink, Russin112).

    Suck allt. Man blir lite trött av allt. Är helt slut efter den här veckan :/ Hoppas att detta bara är starten och att den här sommaren leder oss mot lyckligare dagar!

    Trevlig helg på er!


    Tänk ändå vilken hjälp vi kan få och att det finns engagerade läkare/gynekologer som gör allt för att vi ska kunna få uppfylla våra drömmar <3

    Men ibland känns vägen minst sagt lång och onödigt krånglig, men som du säger, va gör man inte :/ :) jag har också haft en mycket tuff omgång med så mycket känslor och då har jag ändå inte mött de du har gjort. Heja dig! Heja oss!
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-06-07 08:52:50 följande:

    Du får uppdatera oss!

    Superont i bröstvårtorna, ?mensvärk? och illamående.

    (Kräktes imorse) :/ men är glad för alla tecken även fast de är spya!


    Kommer du ihåg vilken dag du började få ont i bröstvårtorna. Jag har mensvärk typ varje dag vilket jag inte brukar ha men känner ingenting i brösten.. sen vet man ju att alla får olika symtom och olika dagar men man letar ju halmstrån för att det ska kännas bra! :P
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-06-07 15:39:34 följande:

    Från ungefär ovitrelle dag 12 kanske. För mig är det typiskt tecken på mens så jag la inte någon vidare tanke kring de.

    Ja men som sagt så var jag 10000 % på att jag skulle få ett negativt test så man vet ju aldrig... symptom eller ej...


    Tack för att du svarar!

    Så himla häftigt!! Så glad för din skull!!! :D
  • Anonym1Ha

    Åh här händer en del i tråden!

    Hoppas det ändå visar nått bra idag MiniNin!

    Och Amandakollb, så tråkigt med tempdipp och invänta mens. Är rädd att jag väntar på samma sak meeeen man vet ju aldrig. Inte ett symtom av nått. Känner mig bara inte gravid och inte ont nån stans! Ovitrelle +13 idag, BIM om 3 dagar 15/6. Inte testat något än!

    Russin 112, förstår din tanke man framflyttat VUL. Annars går man ju därifrån och bara undrar om man inte lyckas se ordentligt <3

  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-06-12 13:19:30 följande:

    Hallå, igen!

    Dagens fynd visade att östradiolvärdet sjunkit rejält från nästan 13000 till 2000 på två dagar vilket innebär att sprutorna fungerat bra, lite FÖR bra till och med. I äggstockarna fanns ca 20 stycken äggblåsor över 10 mm (OJ!) och nästan hälften av dem var över 14 mm (ÄNNU MER OJ!) De största tror jag låg runt 17 mm. Jag förstod det som att östradiolet sjunkit för mycket och det var alldeles för hög risk för överstimulering om man gör äggplock och IVF i detta läget. Dessutom har vi inte hunnit lämna våra smittprover så allt detta tillsammans gjorde att man valde att avbryta helt idag.

    Har fått ut Fyremadel för fem dagar framåt. Dessa ska alltså förhindra för tidig ägglossning och en makalös flerbördsgraviditet. Vi hade sex senast natten till tisdag och spermierna kan ju leva ett tag. Ska ta dem t.o.m 16/6 och ska sen vänta in mens som beräknas komma senast 26/6. Det finns liksom slemhinna som måste komma ut så behövde inte ta Primolut-Nor. Har den dock inte kommit då blir det ett test för att utesluta graviditet (vilket skulle bli en riktigt knivig situation, yikes!).

    Men därefter då? Ja, sen måste vi ta en paus. För planen är sen att starta stimulering med Menopur (och ev. Metformin) och eftersom risken för att det blir många äggblåsor som utvecklas oavsett (jäkla AMH!) så måste vi vara beredda på att konvertera till IVF när som och den planen funkar inte under semesterveckorna. Jag känner mig helt klar på allt och planen är ju faktiskt kanon. Är så trygg och tacksam över den men FAN vad tråkigt ändå att pausa en månad till. Det hade ju varit najs att fortsätta och sysselsätta sig med något under semestern ;)

    Men tills nytt försök i augusti får jag alltså lämna lite extra prover och sen bara fortsätta med min LCHF-kost och kanske hoppas på att kroppen ägglossar av sig själv i juli. Ska fortsätta tempa och hålla koll på sekret och livmoderhalstapp så man inte missar något.

    Har haft 7 besök på kliniken inkl. blodprovstagning på 10 dagar så är helt slut nu. Nu blir det att smälta detta och ta helg.


    Det låter som intensiva dagar. Då får du ladda om och det låter som en bra plan!

    Min gyn satte in metformin direkt 500mg x 3. Har lätt övervikt, BMI 25-26. Han menade på att det underlättar ägglossning, så vi körde på! Fast jag hade egen ägglossning också innan fast mer sällan... Uppskattar ju någonstans att de försöker så mycket som möjligt från börjar :) Har bra blodsocker så det var bara för underlätta ägglossningen jag fick det! Sen fick jag lite levaxin också för att sänka TSH något som var lite högt och nu när jag tog om proverna var det värdet också bra. Så nu hoppas jag det här kan lösa sig snart <3 för dig med!!
Svar på tråden Letrozol, PCO