Inlägg från: Anonym1Ha |Visa alla inlägg
  • Anonym1Ha

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-10-02 08:32:10 följande:

    Nu är jag på ovitrelle + 5 och tiden går så långsamt.... kan inte tänka på annat!! Har dessutom haft spänningar i livmodern sedan äl och det gör ju mkt ännu mer förväntansfull


    Haha ja som man känner igen sig! Jag tycker dagarna till ägglossning går ganska fort men sen....! Dagarna från ovitrelle till BIM/test.. de är så långa!! hoppas hoppas!!
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-10-05 09:41:30 följande:

    Fick avslag på ivf idag pga graviditeten i juni. Enligt min läkare räknas inte PCOS som en sjukdom utan samma regler som för ?normala? gäller....


    Usch va tråkigt! Styrke kram! <3
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-10-14 08:49:56 följande:

    Idag kom mensen. Det gjorde mig såååå glad! Eftersom jag inte har haft någon mensvärk började jag tro att mensen inte skulle komma för att jag inte hade haft ägglossning. Men tydligen har jag haft det vilket är fantastiskt i sig :D


    Ja man kan bli glad av att kroppen sköter sig också! Tråkigt men nu får du ny chans igen <3

    Ovitrelle + 12 här BIM -4. Känner ingenting så det är bara att vänta. Jag brukar inte testa innan BIM, får se om jag kan hålla mig denna gången också...
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-10-14 18:52:05 följande:

    Blir det tredje försöket för er nu? Med ägglossning alltså?

    Vi är på tredje försöket nu. Är på CD14, stimuleringsdag 11. Igår var jag på första VULet som visade en treskiktad slemhinna och en liten fin äggblåsa på 14 mm. Så lika fin progression som de två tidigare cyklarna. Ska på VUL 2 nu på fredag och förhoppningsvis blir det Ovitrelle i helgen :) Vi hoppas nu på tredje gången gillt!


    Va skönt att de ser lovande ut för tredje gången! Håller tummarna för nästa ultraljud imorgon!!
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-11-01 00:02:49 följande:

    TACK! Visst är det fantastiskt :) Helt jäkla ofattbart, konstigt och magiskt på samma gång. Att tänka att något äntligen har fastnat och växer där inne <3. Hoppas du får uppleva det snart igen! Du har haft ägglossning nu va? Test om ca 2 veckor?


    Åh grattis!!! Älskar när det händer här i gruppen <3
  • Anonym1Ha

    En uppdatering från mig då.

    Letrozole kur nr 9 tror jag. Den sista iaf! Enkel dos, haft ägglossning varje gång.. blivit så många kurer pga en polyp som de tog bort i slutet på augusti och ville ge de några månader till innan ivf. Mannen är testad och inga fel där.

    Var på VUL cd 15 i måndags, en äggblåsa på 20mm. Tog ovitrelle då. Så nu vääääntar vi. Om det blir mens igen så blir de ingen mer letrozole utan påbörja resan med ivf. Blir i Malmö. De trodde väntetiden var 1-2månader men man vet ju inte hur covid påverkar. Det vore som ett mirakel om jag kunde få bli gravid nu <3 det här trodde man inte i början av året, uff va tungt de är till och från... BIM 18/11, är då ovitrelle +16. Kom igen nu!!!!

  • Anonym1Ha
    akalei skrev 2020-11-04 12:08:22 följande:

    1-2 månader låter ju inte alltför farligt. Men hoppas såklart att det tar sig denna gång för er! <3


    MiniNin skrev 2020-11-04 13:35:29 följande:

    Håller tummarna för ert mirakel nu! <3


    Tack för all er respons! Glad jag blir!

    Ja jag tycker det kändes som en lättnad när jag gick från gyn i måndags. Känner precis som sessex att jag har ju haft ägglossning sen jag slutade med p-piller (mars -19) men inte tillstymmelse till graviditet, så chansen kändes inte mycket högre för att vi tog Letrozole men självklart har jag hoppats vaaarje månad. Mina cyklar var heller inte så långa, 36-42 dagar. Men de har ju blivit regelbundna på 31 dagar iaf. Dessutom tar jag ju levaxin och metformin för att öka chanserna ytterligare så allt tillsammans har ju gjort att man ändå ökat chanserna hoppas jag ;) så jag är redo för ivf om det inte blir något nu. Jätteredo, så det händer något nytt!
  • Anonym1Ha
    Sessx skrev 2020-11-04 10:01:32 följande:

    Håller tummarna för denna gång! Om inte annat så skönt att få börja med IVF tänker jag? Hoppas verkligen de inte pausar den möjligheten pga Covid!


    Russin112 skrev 2020-11-04 10:54:14 följande:

    håller alla tummar och tår att kur nummer 9 blir er magiska omgång <3, om inte så måste det ändå kännas superskönt att ha en plan med ivf! 


    Trodde jag citerade er också, tack för era svar! Det känns jätte bra med en fortsatt plan! Vi är redo! <3
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-11-20 13:02:29 följande:

    En lång vecka kvar till det tidiga ultraljudet! Är nu i 6+6 och sedan en vecka tillbaka har jag (utöver annat) fått lätt åksjuka och illamående vilket lett till att kroppen önskar en hel del kolhydrater. Inte lätt på LCHF så har behövt lyssna på kroppen, ställa om och äter väldigt liberalt nu.

    Fick reda på idag att min klinik (efter en lång period med generösa besöksregler) ställt om och inte tillåter partner på ultraljud. Känns skittråkigt. Hoppas på att få med en bild hem i alla fall.

    Hur går det för er andra?

    akalei, hur gick KUB?

    Russin112, startat ny kur?

    Anonym1Ha, testat än?

    Vicki89, var det mens så du ska starta om?


    Mensen kom en dag tidigare än beräknat.. hann även ta ett negativt test 2 dagar innan, hade hoppats på att få överraska mannen med ett efterlängtat plus på hans födelsedag <3 !! Men icke! Efter några dagars besvikelse. Shit alltså mens, hormoner och besvikelse är tungt.. så har jag prata med både mannen och vår klinik så 16/12 ska va dit och ta alla prover och skicka ivf remiss! Det känns ändå bra! Ingen mer letrozole just nu, min kropp behöver en paus känner jag. Fick mer och mer av den fruktansvärda huvudvärken och blev ganska nere de sista kurerna..

    Försöker tänka på de positiva, att nu behöver jag inte tänka på nästa ägglossning och mens utan nu siktar jag in mig på 16/12 istället. Man kan ju bli gravid ändå så klart men paus från måste liggen!
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2020-11-20 13:02:29 följande:

    En lång vecka kvar till det tidiga ultraljudet! Är nu i 6+6 och sedan en vecka tillbaka har jag (utöver annat) fått lätt åksjuka och illamående vilket lett till att kroppen önskar en hel del kolhydrater. Inte lätt på LCHF så har behövt lyssna på kroppen, ställa om och äter väldigt liberalt nu.

    Fick reda på idag att min klinik (efter en lång period med generösa besöksregler) ställt om och inte tillåter partner på ultraljud. Känns skittråkigt. Hoppas på att få med en bild hem i alla fall.

    Hur går det för er andra?

    akalei, hur gick KUB?

    Russin112, startat ny kur?

    Anonym1Ha, testat än?

    Vicki89, var det mens så du ska starta om?


    Förresten låter det väl jättelikt att lyssna på kroppen just nu och inte bara kämpa emot. Tråkigt att pappa inte får följa med på ultraljudet, men läste att du fick filma och ta kort iaf! Man får försöka göra det bästa av det i dessa konstiga tider!

    Hoppas och tror det går fint ändå för er <3
  • Anonym1Ha
    akalei skrev 2020-11-20 15:14:54 följande:

    Hej på er! Tyvärr inte så rolig uppdatering från mig denna gång.

    Jag fick tyvärr väldigt dåligt resultat på KUB med mycket hög risk för kromosomavvikelser då fostret hade bredare nackspalt än önskvärt. Övriga värden (blodprov, näsben synligt, tillväxt osv) var dock bra så det är bara nackspalten som är avvikande. Jag har nu gjort moderkaksprov och väntar nu på resultat från det. De ska göra två olika analyser, en snabbare för de vanligaste kromosomfelen (får svar om ca en vecka) och en utförlig för alla kromosomer (tar en vecka till). Om det ser bra ut så verkar det som om man får ett utökat UL då nackspalten även kan vara en indikation på strukturella missbildningar (hjärtfel, gomspalt, klumpfot, eller annat, många av dessa går att operera som tur är).

    Har under senaste dagarna pendlat mellan chock, apati, ett svart hål och ibland lite försiktig optimism. Har läst allt på hela jävla internet - varenda tråd, varenda forskningsrapport, all statistik, osv. Finns inga svar. Håller på att bli lite knäpp. Får sådan jävla ångest vid tanken på att detta kanske inte går bra och att behöva börja om från början.

    Har samtidigt läst många solskenshistorier här på FL och även läkaren på Huddinge sa att ibland så ser det ut så även på helt friska bebisar. Så det är ju inte helt kört ännu. Men vågar typ inte hoppas :( Samtidigt orkar jag inte ens tänka tanken att det inte går bra för då känns det som att jag ska gå sönder.

    Ja tankarna är lite överallt som ni förstår och väntan är helt fruktansvärd :( Lär väl sitta hela nästa vecka spyfärdig och stirra på telefonen för de kommer ringa om det är ett dåligt besked, annars kommer resultatet upp i en portal.

    Fan att det ska vara så jävla svårt att få en bebis alltså :/


    Men åh stor kram! Varför ska de va så svårt ja!!

    Håller tummarna för er solskenshistoria till motsatsen är bevisad <3
  • Anonym1Ha
    amandakollb skrev 2020-11-20 20:25:28 följande:

    Inte länge kvar till ultraljudet, så spännande! Jag tycker också de är riktigt tråkigt att inte partner får vara med, men han har fått va med på FaceTime och har fått bilder o filmer med mig hem, hoppas du också får de!

    För mig går det bra, v 24 nu och magen växer och känner mycket sparkar, hon är väldigt livlig! Tycker tiden går sjukt sakta just nu dock, vill bara att tiden ska gå fort!


    V24!!! Det går då fort för oss som är bredvid! Förstår om du ändå längtar ännu mer framåt! <3
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-11-20 13:38:27 följande:

    Gud så spännande! nästa fredag alltså? :) Jag tror du gör helt rätt i att lyssna på vad kroppen vill ha! 

    Jag startade en kvadrupel dos och är nu på Cd 10, Var inne på VUL igår (Cd 9) för att idag var fullbokad och sedan kommer helgen... Tur var väl det! hade en rackare på 15,5 och en på 12,5 med en slemhinna på 8 mm, så skall ta ovitrell imorgon (Cd 11) :D


    Vilken tur du tog chansen på ett tidigt VUL då!! Heja!! Håller tummarna!!
  • Anonym1Ha
    amandakollb skrev 2020-11-22 12:12:50 följande:

    jaaa så mycket <3

    åh läste att mensen kom, så tråkigt :( men så skönt att ha ett datum 16e dec att räkna ned till för att göra alla prover och skicka iväg ivf-remiss, så att man känner att det händer något ! ska ni försöka utan letrozol fram tills ivf eller känner ni att ni vill ta en liten paus tills dess? :) 


    Jag tänker att vi iaf försöker men utan ägglossningstest, bara kör på fram till 16/12 liksom hoppet är ju den sista som försvinner!
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-11-21 19:40:52 följande:

    Tråkigt att höra att det inte tog sig men så skönt att ha ivf nu! Det är ju näst intill garanterat att leverera en bebis ;D

    Ja men verkligen! Och tack :)


    Tack! Kände mig positiv efter din kommentar! Det kanske inte går på första ivf men klart vi hoppas på bebis på ett eller annat sätt nu!! Kom igen kroppen <3
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2020-12-21 15:55:13 följande:

    Ena blåsan hade tillbakabildas.

    Hade två stycken, 19.5 var ena och 17,5 andra:) ikväll blir det ovitrelle:D


    Det var ju jättebra folliklar! Håller tummarna!

    Min mens kom som beräknat idag. Men vi har varit och skickat remiss för IVF så blickar framåt mot nästa år med spänd förväntan! Sen i dessa covid tider förstår jag att det är osäkert vad som händer och hur lång tid det tar tills det är vår tid.

    Ska inte ta någon behandling under tiden utan bara köra på och hoppas på ägglossning och graviditet under tiden! Lite mer avslappnat nu iaf, skönt <3

    Lycka till allihopa!!! Och det är så kul att ni som plussat hänger kvar och kommer med lite info ibland! Längtar tills jag är där ni är <3

    God Jul!
  • Anonym1Ha
    Russin112 skrev 2021-01-02 11:04:10 följande:

    De känns så orättvist.... jag var så otroligt hoppfull i början av letrozolbehandlingen men börjar kännas som att jag aldrig kommer få bli mamma. Min närmsta vän började slutade med p-piller och blev gravid på två månader nu, klart man är glad för hennes skull men de är så svårt att bara känna glädje... avundsjukan tar över och jag anser mig ?förtjäna? det mer.... jag blir en människa jag inte vill vara


    Känner sååå igen mig i era kommentarer, båda två!

    Jag blir 33år i augusti. Vi började försöka mars -19, 8månader letrozole 2020 och jag var så förväntansfull. Allt ser bara bra ut varje månad, fin äggblåsa fin slemhinna... och gubben är perfekt.. Det är såå orättvist att vi inte blir gravida. Trodde verkligen inte det här skulle ?vara ett så stort problem?, snart 2år senare och fortfarande inte en ända graviditet.. så less på denna ?orättvisan?. Jobbar själv i vården och förstår om IVF kommer dröja nu i denna hemska tid men jag vill verkligen bli gravid 2021 <3 ....! Nu fick jag också skrivit av mig men vet inte heller var jag vill komma. Men skönt och veta att man inte är ensam på nått sätt om alla dessa känslor.. kram
  • Anonym1Ha

    Hej på er! Jag är inne och läser ibland. Var med förra året.

    Vi har ju inte lyckats med letrozolbeh så vi väntar på IVF och oj va det gick undan.

    Igår var på på infosamtal på RMC Malmö. Så vid nästa mens får vi anmäla oss till behandling och invänta svar om det är okej att påbörja behandling!

    Läkaren bekräftade ägglossning i helgen och fin slemhinna så det blir två extra spännande veckor i väntan på mens! ;) och om den kommer, ja då hoppas vi att vi får börja direkt!

    Jag håller tummarna för er och fortsätter följa er!

    (Ända tråden jag läser! Vi går ju igenom samma sak liksom fast vi möter våra olika med och motgångar!)

  • Anonym1Ha
    amandakollb skrev 2021-02-17 21:04:38 följande:

    Grattis, vad härligt till fint resultat <3 det går bra här, är i vecka 37 med precis en månad kvar till bf! Har haft en väldigt enkel graviditet och har mått som vanligt men nu börjar jag verkligen känna mig höggravid! Stor och tung, svårt att böja mig ner osv. Men inte länge kvar nu, längtar så mycket!

    Brukar gå in och läsa lite då och då, hoppas på fina ägglossningar snart för er andra och att detta blir er månad <3


    V37!!! Alltså wow Amanda <3 tiden som inte gravid går ju galet fort i alla fall! Skönt att du haft en bra graviditet! Lycka till med lilla tjejen sen så myyyysigt!!!
  • Anonym1Ha
    MiniNin skrev 2021-02-17 11:02:14 följande:

    Jag var på RUL igår (19+5) och allt såg normalt och fint ut. Bebisen hade växt som den skulle så fick bekräftat BF 8 juli. Moderkakan ligger fortfarande i framvägg vilket förklarar att jag inte känt så mycket ännu. Har ändå känt en del större rörelser, troligtvis när den snurrar runt och flyttar på sig. Men buffar och sparkar lär nog dröja några veckor till...

    Tittade bort när barnmorskan såg över bebisens nedre del under ultraljudet men kändes som jag låg där och tittade på min framtida son. Vi får se :) Både jag och min man är i alla fall väldigt tacksamma och glada för att allt är som det ska och att det ligger en livlig och till synes frisk bebis där inne.

    Hur går det för er andra gravida, akalei och amandakollb?


    Kul och spara överraskningen om pojke eller flicka och se om känslan stämmer ;)

    Härligt med fina resultat! V 19, också helt otroligt va tiden går!!
Svar på tråden Letrozol, PCO