• amandakollb

    Letrozol - följas åt 2020

    Evelynite skrev 2020-06-11 14:24:04 följande:
    Hej, 
    Ja, jag läste också hennes blogg igår och efter det blev jag lite nedstämd. Konstigt att min läkare tycker 25 är OK! 

    Men inte så mycket att göra åt nu, har ätit enkeldos enligt recept + RR så får bara hålla tummarna. Har VUL 17/6. Så många dagar att längta efter i denna behandling .. 

    Läste att du tog neg men ingen mens och hög temp. Jag plussade som sagt inte förens BIM+7 så det kan vara att du är låghormonare :) Men förstår frustrationen, man vill ju bara starta på ny kula. Men jag håller hoppet uppe för dig.
    jamen faktiskt! du kanske kan fråga din läkare nästa gång, jag skriver typ alltid upp massa frågor så jag kommer ihåg att ställa dem när jag väl är där haha! 

    mm håller med, man längtar bara framåt hela tiden, känns som jag får svårt att leva i nuet för vill bara att tiden ska gå tills man blivit gravid. 

    jaså?? och du var säker på när du hade ägglossning? tänker om äl var senare så du kanske ändå plussade på bim eller just efter? men låter ju väldigt positivt om du vet när äl var och ändå plussade på bim+7 :D men ah, exakt, om jag nu inte är gravid vill jag ba att mensen ska komma nununu så jag kan börja om med letrozol på lördag! 
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-11 19:14:05 följande:

    Ja vi hoppas lite än att din mens inte dyker upp :)

    Ja känns bra :) Jag har haft 2 vul och har ett tredje bokat 3:e juli.


    Brukar ju inte ha sen mens sen jag började med natural cycles men så jäkla typiskt att den är sen nu..

    Okej vad skönt att ha det inbokat! Hur kommer det sig att det är så långt fram?:)
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-11 20:15:54 följande:

    Ja, jag får nog ta och göra det. Det går alltid så fort på mötena, och lätt att man glömmer. 

    Yes, jag är rätt säker för då använde jag Natural Cycles som bekräftade ÄL. Men tja, man kan ju aldrig vara säker utan blodprov (och tillochmed då verkar det vara svårt att helt veta??) 

    Hur är din kille att prata med om detta? Nu i dessa Coronatider går ju tiden ännu långsammare och man har mycket tid att tänka, och googla.. 


    Verkligen! Okej ändå skönt att veta att man kan plussa senare än bim! dock blev de inte så för mig denna gång, tempen har gått ned så väntar mensen närsomhelst :/

    Oja!! Jag jobbar hemifrån och har det väldigt lugnt så ser serier och går promenader så har kopiösa mängder tid att tänka på detta.. min kille jobbar på kontoret så han tänker nog inte lika mkt på det. Han är ett bra stöd och peppar mig men jag tycker det är väldigt skönt att kunna prata med er här och ventilera, han förstår ändå inte riktigt allt haha. Hur är din sambo?
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-12 14:00:19 följande:

    Typiskt med tempdipp! Hoppas din mens kommer snart. När min mens kommer och jag blir besviken brukar jag unna mig med något man inte kan göra som gravid - charkbricka/glas bubbel t.ex. Det har hjälpt mig. 

    Jag har samma sak. Min man är väldigt nöjd med 1 barn, och en period ville han inte skaffa fler. Men där har han ändrat sig (lättnad), och nu peppar han givetvis även om han inte har samma förståelse för min otålighet haha. När jag vill ha något så vill jag ha det igår! 


    Mm den kom precis. Så börjar med letrozol igen på söndag! Ja helt rätt! Jag ska träffa några tjejkompisar ikv och då blir det ett glas bubbel! Eller två!

    Mm men samma här! Jag var sugen typ ett år innan min sambo var redo så det känns som att jag väntat extra länge haha. Hur gammal är ert barn?:)
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-06-12 18:36:17 följande:

    Aaaarghhhh segt

    Amanda!!påt igen bara!!!baraandra kuren ju!


    Japp nu hoppas vi på tredje gången gillt!!
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-12 18:44:21 följande:

    Såg att din mens kommit nu, tråkigt men nu kör vi på!

    Andra letrozoltab idag för mig. Det för att det är sommar helt enkelt :/ Men det går nog bra, ska köra ägglossning tester :)


    Jag tog första tabletterna idag, då är du tre dagar före mig, blir kul o följas under denna cykel!:) har du bokat in första vul?
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-13 22:26:27 följande:

    Skönt att mensen kom ändå, så du kan börja på ny kula. Även bra att hitta på något annat så man får lite annat att tänka på.

    Ja men precis, jag känner samma sak. Att man varit i processen längre plus att det är ju våra kroppar om går igenom cyklerna med allt vad det innebär.

    Vår dotter är 2 år och 5 månader :)


    Verkligen! Började om med letrozol idag. Mm håller med. Vilket cd är du på? Har du bokat in något vul?
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-14 21:47:47 följande:

    Okej! Så då är du på cd3? När brukar du ha ägglossning?

    Jag är på cd 10, vul är bokat onsdag. Längtar! Har du bokat in någon vul?


    Wie kul! Så de blir vul cd 13 va? :)

    Yes jag är på cd 3, tänkte ringa till kliniken imorgon och boka in ett vul cd 13, så det blir den 24e, så länge kvar haha!
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-15 11:17:32 följande:

    Ja, det stämmer. Förra gången gick jag på vul cd 15 och fick äl cirka cd 19 (om jag nu ens fick äl..) Åt tabeletterna cd 5-9 (först då jag fick diagnos och kunde börja äta). 

    Ska bli spännande och se om rosenroten och Letrozol cd 3-7 har någon effekt på cykeln och kanske får ÄL tidigare. Har redan lite ont och flytningar. 

    Minns du hur stora äggblåsor du har haft vid tidigare VUL? Och brukar du få ÄL-symptom? 


    Okej du tar inte ovitrelle va? Jag tror också jag hade fått äl senare men då jag tar ovitrelle så får jag nog tidigare. Jag brukar få lite äl-flytningar, annars känner jag inte. Men tempar så ser i efterhand när jag haft äl så det är skönt! Känner du av något?

    Jag har bokat en tid nu, blev den 24e juni, då är jag på cd 13. Ja hoppas rosenrot har positiv inverkan! Håller tummarna!

    Ja jag kommer ihåg, första omgången var jag först på cd 11 och då hade jag 3 rätt stora äggblåsor, 14,16 och 17, men sen tre dagar senare,cd 14 hade jag en på 16 och en på 20. Tog ovitrelle samma dag.

    Andra omgången var jag på cd 10 och hade då tre på 11 mm och sen på cd 13 hade jag en på 18mm. Tog ovitrelle dagen efter. Själv?
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-15 13:58:36 följande:
    Nej, jag tar inte ovitrelle. Får se om det blir aktuellt till hösten kanske. Mår du dåligt av sprutan? 

    Jag tyckte jag kände av min ÄL förra månaden, kan också ha varit inbillning. Men en natt vaknade jag av sjuka smärtor och höll på att åka in till akuten, men har läst att det kan göra ont om man inte är van att ägglossa. Så jag avvaktade. Nu känner jag samma molande värk så det känns positivt. Tempar även denna månad. 

    Vad skönt att dina ägg växer till sig som de ska. Jag hade en på 16mm och en på 17mm cd 15, har bara gjort en omgång. 
    nej inte dåligt, men har fått lite molande värk i magen :) ja fråga om du får det, om du behöver! 

    okej det är ju jättebra! :) hur känns det inför vul imorgon? 
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020