• amandakollb

    Letrozol - följas åt 2020

    LucyLoo skrev 2020-05-12 21:16:15 följande:
    Hur går det för dig Amanda? <3
    Det blev tyvärr inget denna månad :( tempen har sjunkit för tredje dagen i rad och haft spottings till och från senaste 2 dagarna så inväntar mensen idag eller imorgon. 

    Kändes som att något blev fel denna omgång, tempen som aldrig steg, sen steg den lite i omgångar och höll sig inte alls lika hög som jag brukar ha (brukar ha runt 37,7-8 i lutealfas men nu var den runt 36,6). så är jätteorolig att nästa omgång kommer bli likadan, 

    hur går det för dig? <3
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-05-14 19:03:47 följande:

    Okej vad tråkigt :(

    Du kanske bara hade en sån där gång med utebliven ägglossning? Då stiger ju aldrig tempen riktigt som vanligt.

    På?t igen bara. Se de positivt dock. Du svarade ju bra på letrozolen och fick stora ägg och KORT cykel. Det går säkert bättre nästa gång. Detta var ju bara första cykeln med Letrozol?

    Jo då. Allt går fint här.

    Fortfarande gravid vad det verkar. Illamående och ett jävla humör som svänger värre än bilarna i formel1. Men jag ska inte klaga. Jag hoppas den växer på sig där inne.


    Ja :( ser ändå ut på kurvan som jag haft äl och fick mens igår, bifogar kurvan. Ja det är sant, nu ska jag sluta deppa och börja peppa inför omgång två. Du blev ju gravid på andra omgången så jag hoppas jag får samma som dig <3 Började om med letrozol dubbeldos idag.

    Vad härligt! Du får gärna uppdatera efter du varit på ditt tidiga ultraljud :)

  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-05-15 21:11:08 följande:

    Hej!

    Ja det ser ju faktiskt ut som en väldigt vanlig cykel!

    Ja men då så!! Då har du ju redan börjat nu!! Skönt ändå att det går så snabbt nu med kortare cykler ju!! Tänk innan. 50dagars cykler liksom!!

    Ja. Vi håller tummarna att det går nästa gång!!

    Okej will do!

    Och du får Återkoppla hur det går på VUL mm!!


    Ja faktiskt! Men blir ändå orolig för att tempen inte stiger mkt på en dag utan att det blir mer en stegvis ökning. Har haft så ibland tidigare med men vet inte vad de beror på :/

    Ja absolut, det ska jag göra!:) vilket datum är ditt vul?
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-05-16 17:43:52 följande:

    Hej hej, ny in i tråden här :) Ser fram emot att kunna dela tankar med några i samma sits när alla kompisar verkar bli gravida till höger och vänster och mest ställer ledande frågor om det inte är dags för oss snart...

    Är på min första cykel med Letrozol (enkeldos). VUL igår men har tyvärr inte fått önskat resultat ännu, bara en liten äggblåsa på 7 mm. Ska på återbesök om en dryg vecka, om det inte ser bättre ut då så blir det nog att starta en ny cykel med dubbeldos som jag förstod det. Känns segt att behöva vänta ännu mer, känns som allt jag gjort hela 2020 är att vänta på olika gynbesök och provsvar, typ...


    Hej, välkommen!:) det är väldigt skönt att kunna dela alla tankar om resan mot graviditet, håller med! Mm känns som alla runtomkring en blir gravida så fort..

    Spännande! Hur länge har ni försökt? Hur gamla är ni?:)

    Väntan är det jobbigaste, att inte veta när man kommer få det efterlängtade plusset. Jag är på andra omgången med letrozol, dubbeldos. Första omgången reagerade jag bra så hoppas det blir samma denna gång. Hoppas det ser bättre ut för dig om en vecka, håller tummarna! Ska du också på vul måndag 25e?:)
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-05-16 19:31:48 följande:

    Okej. Skumt. Men kroppen är ju ingen klocka tyvärr som slår jämna slag varje gång.

    VUL är på tisdag den 19 maj. Lite nervös. Hoppas allt ser bra ut och att vi gör/ser hjärtat!


    Så sant så! Gud vad skönt att kolla så snart inpå, du måste uppdatera oss efteråt hur det gick!!:)
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-05-16 21:07:56 följande:

    Tack :) Vi har inte försökt aktivt så länge, sedan i vintras bara. Slutade dock med mina p-piller lite "i förebyggande syfte" redan förra sommaren då jag hade hört att det kunde ta tid för kroppen att återställa sig. Så jag upptäckte liksom att ägglossningen inte fungerade innan vi hade börjat försöka. Dock har jag velat ha barn i flera år och senaste åren mest väntat på att min kille skulle känna sig redo, så jag var väl ganska less och otålig innan vi ens hade börjat... :/ Är 30 nu.

    Precis ska på vul igen den 25e. Du med? Vilken CD är det för dig då? Vet du varför äl stökar? (Har inte hunnit läsa igenom hela tråden ännu.)

    Har inte så stora förhoppningar om denna cykel, på senaste besöket sa gyn i princip att "sådana som jag" brukar behöva minst dubbel dos för att det ska funka. Men jag blir lite peppad av att läsa lite framgångsstories här t ex LucyLoos :) Vem vet, plötsligt händer det :)


    Jag fick också vänta på min kille då jag kände mig redo innan han, väntade typ 8 månader och sen var han på att börja försöka :) vi har försökt sen i somras men då jag har väldigt oregelbunden och lång cykel sökte vi hjälp innan det gått ett år. Hade typ bara tre ägglossningar under den tiden, och när vi gjorde utredning nu i mars sa de att jag hade pco och fick dubbeldos letrozol och ovitrelle utskrivet direkt.

    Yes Jag ska också dit måndag 25e, då är jag på CD 13. Vilken cd är du på då? Jag är också 30 :) ja exakt, vi får hoppas det går lika bra för oss :D
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-05-16 21:49:14 följande:

    Ok, då verkar vi vara i väldigt lika sits! :) Har också haft pco-aktiga äggstockar på vul och det verkar va det som stökar till det. Vad skönt att du fick börja med dubbeldos direkt, verkar som det att det behövs om man har pco. 

    Den 25e är jag på cd 21, så ganska sent. Var ju där på cd11 och då hade det hänt väldigt lite. Känns mest som en formalitet att jag måste vänta tills 25e för att bevisa att inget hänt så att jag kan få börja med dubbel dos... :P


    Ja verkligen! Kul o följas :) okej kan man börja direkt med dubbeldos om de ser att det inte hänt något på cd 21 eller måste du vänta tills du fått mens för att börja om med letrozolen?:) får du ovitrelle också?
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-05-17 09:10:53 följande:

    Vet inte riktigt, men jag tror att de vill sätta igång en mens först då (fick göra det med Provera inför försök 1). Har inte fått Otrivelle ännu.


    Låter mer logiskt att få mens emellan som du säger! Men vi håller tummarna på att äggblåsorna har växt till sig om en vecka :)
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-05-16 19:31:48 följande:

    Okej. Skumt. Men kroppen är ju ingen klocka tyvärr som slår jämna slag varje gång.

    VUL är på tisdag den 19 maj. Lite nervös. Hoppas allt ser bra ut och att vi gör/ser hjärtat!


    Hur gick vul idag?:)

    Tempar du fortf förresten?
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-05-20 20:43:35 följande:

    Hej!

    Jo då. Jag tempar fortfarande. Och tempen håller sig stadigt högt så det känns skönt! Blir som en bekräftelse på att allt är ok.

    Jo igår var vi där. Var ju extremt tidigt fortfarande. Så vi hade fått till oss att det kan vara för tidigt för att se hjärtslag. Och då kommer vi få ny tid.

    Väl där och maken fick följa med vilken var kul - alla andra jag pratar med just nu (typ grupp på Facebook med bf januari 2021) så får ingen ta med sin kille på VUL eller ul. Men här gick det bra.

    Hon hittade en graviditet. Och det att graviditetssäcken sitter rätt där den ska. Alltså ingen risk för utomhavandeskap vilket är det man kan vara orolig för.

    Däremot kunde vi inte se något foster i säcken.

    För tidigt trodde hon.

    Vi vet ju att jag ägglossade 22-23 april. Så den är ju faktiskt inte ens 4 veckor än. Även om jag ?officiellt? är i vecka 6(5+5). Så ut fick ny tid den 8 juni för att kolla.

    Vi känner oss faktiskt inte särskilt oroliga. Det är ovanligt att det inte utvecklas ett foster i säcken. Det är mer vanligt att det är för tidigt och att det var därför visningen såg den!

    Håller tummarna för er 25 maj nu!!!!!


    Vad härligt! Tempen ser ju jättefin ut och kul att din kille fick följa med!:) som du säger, är ju fortf väldigt tidigt så ni kommer säkert se mer den 8 juni!

    Jag var på första ultraljud idag cd 10 och de hittade några äggblåsor på 11-12 mm så jag är lite besviken. Hoppas de växt till sig på måndag!
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020