• amandakollb

    Letrozol - följas åt 2020

    MFH skrev 2020-06-04 09:16:56 följande:
    Ja, det har varit och är väldigt tufft med alla missfall. Inte bättre efter det senaste som kom så sent. Efter de kritiska veckorna.

    Jag har inte provat lutinus, är det något man kan få även om man inte genomgår ivf?

    Jag har ultraljud på onsdag nästa vecka, då kommer jag vara på dag 16 så ganska sent. Men jag brukar få ägglossning vanligtvis dag 19 ungefär. Så läkaren har tänkt att den även nu kommer vara senare .

    Jag har haft huvudvärk i 6 dagar i rad nu och är väldigt trött. Är det en rimlig biverkning av letrozolen, även efter jag slutat ta dem?

    Hur känner du dig? Några dagar innan bim om jag inte missuppfattat hur du ligger till.

    Är på dag 10 nu.
    ja förstår det, vecka 17 är ju långt gånget, så jobbigt det måste varit :( upptäckte de något i utredningen om varför ni får missfall? 

    Ja man kan få det även fast man inte gör ivf, jag är på min andra omgång dubbeldos letrozol och jag fick lutinus redan första omgången men testade det inte förrens denna omgång. Så kolla med din läkare om du kan få det! jag har problem med spottings/bruna flytningar några dagar innan mens så därför jag tar lutinus. 

    får du ovitrelle eller ägglossar du av dig själv? tror att det är rätt många som får biverkningar av letrozol, bland annat huvudvärk! men tror att det brukar gå över rätt snart efter man slutat med sista tabletten så förhoppningsvis går det över snart! 

    inga symtom än förutom väldigt ömma bröst, är på ovitrelle+9 så borde ha bim nästa torsdag den 11e, känns så länge kvar! 
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-04 10:06:17 följande:
    Jag känner mig okej möjligen lite svängit humör. Räknar timmarna till måndag och vul nu och se om det hänt något :)

    Hur går det för dig?
    vad spännande! förstår att du längtar till måndag! :) 

    vet inte haha, känner ingenting förutom ömma bröst men det har jag alltid mellan äl och bim så inget speciellt. men längtar också till måndag för då ska jag nog ta första testet! 
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-04 11:08:50 följande:
    Åh så spännande, håller alla tummar och tår! :)

    Man går med blandade känslor, hopp och misstro om att det ska funka :)
    tack!! :) jaaaa verkligen, ibland känns det som att detta är vår månad, och i nästa stund känns det helt osannolikt att man nånsin kommer få se det där plusset.. :/
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-04 14:18:52 följande:
    Min man har nästan helt tappat tron på att det ska gå vägen då det gått över ett år och ingen mens har kommit igång. Själv har jag lyckats behålla tron att tillslut så går det även om man blir tveksam ibland :)
    åh vad skönt! hade också velat behålla tron!! :)
  • amandakollb
    MFH skrev 2020-06-04 19:26:35 följande:

    Har ni försökt länge? Hoppas att lutinus är vad som behövs och att det fungerar för er denna månad. Har du något barn sedan innan? Alltid så jobbig väntan precis innan beräknad mens.

    Nej, de hittade inget som kunde orsaka missfall. Vet inte om det är positivt eller negativt. Men hade varit skönt att hitta något som man kunde avhjälpa. Även om jag väldigt gärna vill bli gravid igen är jag samtidigt rädd för att det kan hända igen. Att risken är samma som innan och då är mina odds inte så bra.

    Jag har regelbunden mens och blivit gravid 6 gånger utan hjälp, så min ägglossning fungerar iaf ibland. Men som läkaren nu misstänker så kanske jag bara har ägglossning ibland. Brukar få ganska diffusa positiva ägglossningstester, men just förra månaden var det solklart. Och så hade jag låga progresteronvärden samma cykel så verkar inte vara det jag ska gå på.


    Nja det här blir 5e försöket, 2a med letrozol+ovitrelle. Började försöka förra sommaren men har pco och ägglossade bara 3 gånger under nästan ett år så vi sökte hjälp ganska fort. Nej inget barn sedan tidigare, har dock varit gravid för 7 år sedan men gjorde abort då.

    Vad skönt med regelbunden mens och att du verkar bli gravid så lätt! Kan du inte fråga om ett progesteronprov så ni kan bekräfta äl kanske? Och annars be om att få ovitrelle utskrivet :) och jag skulle fråga om lutinus också!
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-04 19:48:10 följande:

    Hej igen. Min mens kom ikväll .. Så nu börjar en ny kula! 

    Fick reda på att jag har PCO för bara någon månad sedan men följs gärna åt i denna tråd. :) 

    Ni som gjort flera kurer med Letrozol, bokar ni in VUL varje gång? Kan tänka mig att man behöver det för att se så man inte blir överstimulerad? 

    Jag fick ÄL bekräftad på första försöket så bara det känns som en vinst, men är utmattad efter bara en kur. Först mår man lite konstigt av tabletterna, sedan av ägglossning (jag har ju sällan haft ÄL så hade ingen aning att det kunde göra så ont), och sedan ont av mensen. Cykeln känns väldigt låång. Någon som känner samma sak?


    Hejhej :) jag är på min andra kur och har gjort två ultraljud vid varje för att kontrollera äggblåsorna. Fick du göra progesteronprov för att bekräfta äl?:)

    Ja jag tycker också jag mår lite konstigt av tabletterna.. dock har min cykel blivit mkt kortare av letrozol+ovitrelle, runt 30 dagar, jag har pco och kunde ägglossa typ var tredje månad så är stor skillnad mot nu! brukar du ha regelbundna cykler och isåfall hur långa?:)
  • amandakollb
    Mammamadde03 skrev 2020-06-05 18:02:02 följande:

    Hej! :)

    Jag har fått använda letrozol ett bra tag nu (har uppehåll för tillfället dock) och bokade in ett VUL varje gång fram tills läkaren konstaterade att jag ägglossade 1-2 ägg efter varje dubbelkur och då blev det VUL varannan gång istället.

    Kände precis likadant, hade hemska smärtor av ägglossningen och när mensen närmade sig så gjorde det ont istället och lätt matt i kroppen däremellan (iallafall efter ett antal kurer, uppe i 10 försök med letrozol)


    Hur kommer det sig att ni testat så många kurer med letrozol och inte gått vidare med typ ivf?:) trodde standard va 6 kurer med letrozol men man kanske får välja helt själv om man vill fortsätta med letrozol längre?:)
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-06-08 09:40:33 följande:

    Blev det något test imorse ?????! Tänker på dig! ??


    Vad gulligt av dig!! Jag är på ovitrelle+13 idag och tog både ett test igårmorse och imorse, båda var negativa :( är riktigt deppig nu! Har fortf ömma bröst dock, inga spottings som jag brukar få och tempen hög (idag blev en superhöjning?!).

    Visst är det ultraljud idag? Uppdatera gärna efter hur det går :D

  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-06-08 10:56:38 följande:

    Vad körde du för test?

    ?Testa tidigt test??

    Verkligen rejäl höjning - och att du inte har spotting osv är ju väldigt bra!!

    Håller alla tummar för dig!!

    Absolut. Ska dit kl 16. Lite nervös nu - men ja - jag uppdaterar sen!


    Nej inget testatidigt, utan ett vanligt test. Tänker att du såg ju på ovitrelle+11 med vanligt test va? Därför tänker jag att de borde va visats för mig nu om jag varit gravid :( men vissa får ju inte positivt förens senare så får avvakta några dagar.

    Jag tar ju lutinus nu så tror att det kan va dem som gör att jag inte fått spottings än, vilket är skönt! Tack!!

    Åh förstår de, men de kommer gå jättebra, ja gör det :D
  • amandakollb
    LucyLoo skrev 2020-06-08 12:16:40 följande:
    Nej nej gud. Det var testa tidigt test.

    Vanligt test gav inte utslag förens typ 5 dagar senare.

    Så testa med tidiga test när

    Du gör det just tidigt.
    jaså?! jaha då förstår jag, då får jag lite hopp igen :D trodde det var ett vanligt test du kollade med!

    så vilken dag efter ovitrelle såg du streck med vanligt test? 
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020