Inlägg från: Anonym (Isolering) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Isolering)

    Corona: Ändra fokus helt?

    Anonym (Håller med) skrev 2020-03-21 22:19:13 följande:
    Det kommer inte alls att bli enormt. Du kan öka andelen redan smittade med minst 100 från den officiella siffran och av dom har 20 äldre personer dött. Alltså 20 av 200 000 smittade. Det är 0,01%. Så på 3 månader till kanske 600 000 fler smittas och 60 fler äldre och redan sjuka mestadels dö. Sammanlagt typ 80 personer. Förra årets Influensasäsong dog 400 svenskar i Sverige. Året innan det över 1000 personer.
    Det handlar inte bara om de som dör av just viruset. Sjukvården kommer bli överbelastad om för många blir smittade och sjuka, vilket innebär att det till slut inte finns utrymme att rädda livet på folk som inte är drabbade av viruset ens.

    Om halva befolkningen blir sjuk på bara några månader eller vad det kan röra sig om, det klarar inte sjukvården av på långa vägar.

    De flesta länder kör på att platta ut kurvan så snabbt som möjligt för att förhindra att överbelasta sjukvården, och det körs genom att isolera alla så långt det går, och endast låta de i samhällsviktiga yrkesgrupper gå till jobbet. 
  • Anonym (Isolering)
    Dr Nail skrev 2020-03-23 10:50:13 följande:

    Det måste nog gå åt fanders innan Sverige är moget för att vidta faktiska ÅTGÄRDER. Det går att stoppa spridningen (det har vi sett exempel på), men då måste man sluta snacka om "flockimmunitet" och annan bisarr skit, sluta vänta på det oundvikliga, och börja agera.

    Och nej det är inte en vanlig förkylning, inte heller för dem unga och friska, vilket WHO är tydliga med.


    Ja det är otroligt  vad många felbeslut Sverige gör i detta nu...Max 500 får vistas på en plats!? Varför har de fortfarande en så hög gräns? Tyskland har gått ner till 2 vad jag läst! Sverige borde följa andra länder och inte köra nåt eget förvirrat race. Isolera så många som möjligt under några veckor och gå ut  med mer raka och konkret information om hur vi gör det på bästa sätt.  

  • Anonym (Isolering)
    CEZ skrev 2020-03-22 22:30:55 följande:
    Hittills ligger Sverige bra till jämfört med många andra europeiska länder och jag hoppas självklart att det förblir så.
    Det kan vara lugnet före stormen också.
  • Anonym (Isolering)
    Anonym (Jag) skrev 2020-03-22 20:58:44 följande:

    En annan grej som så många tycks missa är hur långsamt smittspridningen går i början och hur fort det går efter ett litet tag. Man räknar att varje coronasmittad smittar minst en person, så vi räknar på en fördubbling. Jämför det med nedanstående:

    En tjärn i skogen har problem med näckros-tillväxt. Näckrosorna fördubblar sig i antal varje dag. Man räknar ut att dag 50 kommer hela tjärnen att vara helt igenväxt av näckrosor vilket leder till att allt annat levande i tjärnen kommer att dö. Vilken dag är tjärnen igenväxt till hälften?

    Dag 49.


    Ja det är det som många inte verkar tänka på. Just nu kan det verka lugnt, men spridningen sker exponentiellt stort sett så man måste tänka några steg fram i detta för att inse att det kan gå riktigt illa. Samtidigt så bor vi inte lika trångt här i Sverige och håller oss nog mer för oss själva än t ex i Italien, så kanske vi har en fördel där med tanke på spridningen.
  • Anonym (Isolering)
    CEZ skrev 2020-03-23 11:44:34 följande:
    Sverige har vidtagit faktiska åtgärder, men dom åtgärderna skiljer sig från många andra länders åtgärder. Vem inom berörda myndigheter att pratat om att vi strävar mot flockimmunitet? Ge mig en länk till en artikel eller liknande. Du kommer inte kunna ge mig en sådan eftersom ingen har sagt det. Tvärtom så har Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell flera gånger sagt att det INTE är eftersträvansvärd att sikta på flockimmunitet eftersom man vet för lite om viruset. Bl.a. här:

    www.svd.se/tegnell-flockimmunitet-inte-huvudtaktiken

    www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/kontroversiell-strategi-kan-minska-spridningen

    www.expressen.se/nyheter/strategin-lat-manga-smittas-i-lagom-takt/
    Det är ju ett problem i det hela, otydlig information. Jag har också hört att man ska ha flockimmunitet i Sverige, från flera personer, men kan inte hitta någon källa om det så på nåt vis har det spridits.

    Överhuvudtaget, vad är Sveriges strategi? Skydda de äldre, gå inte till jobbet om man känner av symtom, grips inte av panik. Tycker det varit ganska lösa råd som jag inte vet hur många som tar på allvar.  
  • Anonym (Isolering)
    Anonym (uska) skrev 2020-03-23 11:50:26 följande:
    Du VET att det är fel för du vet bättre än världens alla experter?

    Vi ska vara tacksamma att riksdagen fattar beslut grundat på experternas rekommendationer. De gör inte som i andra länder och beslutar i ren panik. 

    Stänga skolor, som många länder gör, hejdar inte smittspridningen, inte heller att sätta städer och områden i karantän.
    Experter i Sverige som haft fler flera gånger och som trodde vi nått peaken vid 137 fall i Sverige? Jag tror tyvärr det kommer gå illa detta.
  • Anonym (Isolering)
    CEZ skrev 2020-03-23 12:02:38 följande:
    Men var lite källkritisk och ta ett eget ansvar att kolla upp information som du hör av "personer" och skulle skyll dina egna brister i ingormationen. Titta på Folkhälsomyndighetens pressträffar, titta på Aktuellt, läs nyheterna (inte Aftonbladet och Expressen).

    Om du läser artiklarna jag länkat till så får du svar på din fråga om vad Sveriges strategi är. Tror Anders säger det i alla tre. Att folk inte tar rekommendationerna på allvar visar mer på brister i det individuella ansvaret, och det är någonting som är bristande hos många människor även i vanliga fall. Att folk tror sig veta mer än experter säger ganska mycket om folks hybris.
    Kom inte med nån pekpinne här. Du läser in en väldans massa saker som verkar utgå från dina fördomar. Läs igen och läs rätt!
  • Anonym (Isolering)
    CEZ skrev 2020-03-23 11:53:15 följande:
    Det kan det absolut vara, och det är fortfarande ingen myndighet i Sverige eller Regeringen som försöker hymla om att det kan vara just lugnet före stormen. Tvärtom! I princip all sjukvård att prioriterats till att förbereda sig för att ta hand om covid-19patienter, ett helt fältsjukhus har byggts upp, alla regioner jobbar för att utöka dina intensivvårdsplatser för att ta hand om den eventuella storm som kommer.

    Alla ni som vill ha karantän, vilka länder har ni som förebild? Italien kanske? Eller Spanien? Tyskland? Kina?
    Jaha och det VET du förstås som har all kunskap om allt verkar det som, och dömer andra för att de inte vet bättre.
  • Anonym (Isolering)
    Anonym (uska) skrev 2020-03-23 12:07:17 följande:
    Italien har en enorm fördel jämfört med Sverige.
    I Italien bor de gamla kvar i sina familjer med barnen. 
    Trots detta är smittspridningen stor i den gruppen.

    I Sverige har vi hemtjänst och hemsjukvård. Det innebär att de gamla, den grupp samhället ska skydda i genomsnitt har 20 olika personer hos sig i veckan.

    Det slutar inte där. I min kommun har vi  konstaterade covid19-positiva patienter som legat på sjukhus men skickats hem. De är fortfarande sjuka och smittar således fortfarande.

    Hemtjänsten och hemsjukvården får inga som helst skyddsutrustning. Vi har inte ens handsprit, den tog slut i veckan.
    Personalen blir således mycket effektivt smittade. Personal som har familjer och anhöriga som blir smittade.
    Man vet i dagsläget inte om man blir immun eller inte.

    Och allt tidningarna skriver om är de 600 intensivvårdsplatser som finns i landet. Men den verkliga smitthärden, den skriver man inte ett ord om.
    Det blir en ENORM smittspridning i samhället just tack vare alla besparingar i äldreomsorgen.

    TACK ALLA JÄVLA IDIOTER SOM HAMSTRAR HANDSPRIT OCH PANODIL. SKÄMMES!!!!
    Oj! Ja jag vet inte men jag anar att detta inte kommer sluta väl. Hoppas jag har fel. Hörde nyss ett tal från New Yorks borgmästare, och jag upplevde att han var betydligt hårdare i orden och mer konkret och tydlig om det här än vad vår statsminister var i sitt tal. 
  • Anonym (Isolering)
    CEZ skrev 2020-03-23 12:55:09 följande:
    Men vänta lite nu? De rekommendationerna som myndigheterna varit absolut tydligast med är: tvätta händerna, stanna hemma vid symtom, pilla er inte i ansiktet, besök inte äldre, hosta och nys i armväcket, håll distans så gott det går till människor i samhället. Menar du att människorna skulle behöva en typ av personlig assistent eller liknande för att kunna ta ansvar för detta? Är det för svårt för gemene man att förstå dessa rekommendationer?
    Svar JA!!! Har du inte märkt hur många struntar i det? De åker på skidresa, de går på cafeer och har fester med långt över 50 personer som jag själv sett på Faceobok. De åker ju t o m mer kollektivt som det stod i Aftonbladet idag efter Löfvens tal. Tror inte hans tal hade så stark effekt. Och varför har man i Sverige fortfarande en gräns på 500 personer?
Svar på tråden Corona: Ändra fokus helt?