• Annita

    Sån jäkla ångest när jag inte är med honom

    Anonym (sad) skrev 2020-04-07 17:05:40 följande:
    Ja, precis som du säger så kommer han inte palla denna dramatik i längden. Jag går i terapi och har gjort i olika former under flera år, kanske att jag måste lägga mer fokus på min separationsångest. 

    Tack för att du läste och för ditt svar!
    Detta låter som något helt annat än separationsångest, även om det kanske är en del av det och var så det började. Du verkar ju stundvis tappa din verklighetsförankring, när du tex tror att han gjort slut eller att han hatar dig. Flera saker i det du berättar är ganska oroande. Jag håller med Anonym (Hjälp), du måste snarast söka hjälp, eftersom detta har blivit värre och värre senaste tiden och verkar ha vuxit helt utom kontroll.

    Äter du någon medicin? Har du någon diagnos? Just nu är du inte frisk.

    Inte minst för att rädda förhållandet bör du söka hjälp, och även berätta för din pojkvän så fort som möjligt att du tänker göra det så att han vet att du tar ansvar för detta som måste vara mycket jobbigt för honom.

    Men, och det här tycker du säkert låter jättekonstigt, jag tror att detta inte har så mycket med din kille personligen att göra. Detta beror på en ångest som kommer inifrån, och beror inte på att du är "för" förälskad, tror jag. 
  • Annita
    Anonym (sad) skrev 2020-04-07 18:02:45 följande:
    Tack så jättemycket för ditt svar. 

    Jag äter ingen medicin och har ingen diagnos. Var tungt medicinerad under en tid i högstadiet pga stark ångest men jag reagerade dåligt på de flesta mediciner. Gått på BUP under ca fyra års tid och gjort massa utredningar. Jag har ingen neuropsykiatrisk diagnos men dock mycket ångest och kämpat med ätstörningar och självskadebeteende i omgångar. Kanske har det med det att göra egentligen som du säger. Att ångesten handlar om dålig självbild och så projicerar jag det på min relation. Precis som du säger så blir detta väldigt påfrestande för honom. 

    Tack återigen!
    Usch, låter som om du haft det tufft i många år! Jag ångrar lite att jag tog upp att det är jobbigt för din pojkvän (det tänker du redan på själv) - anledningen till att du måste ta tag i ditt mående är framför allt för din egen skull, för att du ska ha ett bra liv i långa loppet. Inte att du har dåligt samvete för honom eller är rädd att förlora honom. Den du framförallt inte vill förlora är dig själv! <3

    Jag är nästan säker på att det som händer nu har med ångesten du kände när du var yngre att göra, eller att det är samma "sjukdom" som blossat upp igen. Stress kan utlösa episoder av sämre psykiskt mående, så på det sättet har detta kanske med förhållandet att göra, att det sliter på dig och det kanske började med separationsångesten och sedan eskalerade det. Men själva stressen tror jag som sagt inte har med just din pojkvän att göra, personligen, det kunde gällt en helt annan person, eller varit en helt annan stressfaktor som kunde utlöst ångesten.

    Tänker jag. Jag tänker diagnos som BPD eller GAD, inte NPF, fast jag vet att det är tokigt att ställa hobbydiagnoser, så ber om ursäkt för det. Du behöver söka dig till vuxenpsykiatrin, helt klart. 
  • Annita
    Anonym (sad) skrev 2020-04-07 18:55:00 följande:
    Oj vilket fint svar! Tack så jättemycket. 

    Du skriver jättefint och ditt resonemang låter väldigt rimligt. Tack för att du tog dig tid. 

    Jag ställer gärna hobbydiagnoser själv så det är ingen fara. Tror jag får göra som du säger, söka hos vuxenpsyk. 

    Känns lite bättre efter ditt svar, som att det finns hopp för mig. Tack <3
    Va bra att det känns bättre, och klart det finns hopp!!! <3
Svar på tråden Sån jäkla ångest när jag inte är med honom