• Wed 3 Jun 2020 21:33
    15877 visningar
    1041 svar
    1041
    15877

    BF Januari 2021

    Hej!

    Grattis till alla blivande föräldrar!

    Hänger gärna på här. Var på VUL idag och fick se ett litet hjärta som slog, helt otroligt! Har en hel del missfall bakom mig och enda gången jag sett ett hjärta slå tidigare var när vi sen fick vår son. Detta ger mig en hel del hopp även om jag vet att det är tidigt än. Jag har också låg ämnesomsättning som jag medicinerar för och har höjt dosen nu när graviditeten blev känd.

    Vi väntar alltså vårt andra barn och BF enligt min uträkning är 25/1, men läkaren ville flytta tillbaka det till 5+6 efter att han mätt idag, så då skulle det bli den 28/1. Detta kan ju i och för sig ändras fler gånger :)

    Ska tillbaka på VUL nästa torsdag, så nu håller vi alla tummar för att allt fortsätter att utvecklas som det ska.

    Ha en fin kväll!

  • Sun 7 Jun 2020 23:41
    Bebis2021 skrev 2020-06-07 20:58:48 följande:

    Alltså jag är nu i vecka 6+5 men har än så länge inte känt minsta illamående, har alla mina tidigare tre graviditeter haft lite illamående första veckorna (dock ej spytt och ganska lindrigt illamående) samt att jag alltid fått lite avsmak för kaffe. Men alltså nu har jag som sagt inget illamående och inga problem att dricka kaffe, är däremot dock trött, kissar rätt ofta och har lite ilningar/växtvärk i livmodern. Men känner mig så otroligt nojjig och börjar tänka mer och mer att jag inte tror att det är levande i magen, någon annan utan illamående?? Har vul 17/6 så vågar inte hoppas för mkt innan dess och hoppas iaf innerligt att man får se ett tickande hjärta....


    Jag var knappt illamående, mer än någon enstaka gång, när jag väntade min son. Denna gången mår jag mer illa. Kan det ha med könet på barnet att göra kanske? Har hört andra som upplevt det. Eller du har kanske både pojkar och flickor sen tidigare?

    Önskar dig lycka till i vilket fall :)
  • Fri 12 Jun 2020 22:05

    Jag beklagar verkligen till er som fått missfall. Det är fruktansvärt jobbigt. Jag vill tipsa om vad som hjälpt mig efter flera mf. Denna gången fick jag utskrivet Crinone, som är bioidentiskt progesteron. Detta började jag ta direkt efter ägglossningen och kommer att fortsätta ta det till vecka 12. Jag har tidigare provat att börja ta det när jag fått plus på stickan, men det har inte räckt.

    Det är inget farligt att ta även om man inte är gravid, då slutar man bara med det när mensen kommer eller när man är helt säker på att man inte är gravid.

    Detta hjälper många som har problem med återkommande missfall och används även på de flesta ivf-kliniker för att ge embryona bästa chans att stanna och utvecklas. Då börjar man med det direkt efter insättningen. Så ni som haft flera missfall och vill prova något som kan hjälpa, be er läkare att skriva ut detta.

    Lycka till! Er tid kommer!

  • Sat 13 Jun 2020 07:49
    Nykär15 skrev 2020-06-13 07:23:25 följande:

    Jag tar med progesteron fast Lutinus. Tyvärr är det inte helt enkelt att få utskrivet för alla, kräver ofta att man gör en utredning. Jag fick göra privat då landstinget inte hjälper till när man är lite äldre. Och så måste man ha haft 3 missfall i rad...


    Det är så synd att det ska behövas 3 missfall i rad. Varje mf tar hårt på en och man skulle inte behöva gå igenom det så många gånger innan man får hjälp.

    Jag är också lite äldre och sökte mig också privat. Jag hade haft 2 mf i rad då, plus ett par till innan jag fick min son. Utredningen gjordes och jag provade blodförtunnande och progesteron från plusset, men det gick ändå inte förra gången. Denna gången hoppade jag över det blodförtunnande men har då istället tagit prog. från ägglossning och det verkar vara det som jag behövde.

    Var det du som skulle göra Nipt direkt istället för KUB? Det funderar vi också på. Visst finns det väl ingen idé att göra KUB om man gör Nipt först? Skulle va att få se sin lille plutt på skärmen då förstås :) Synd att man behöver betala det själv bara.
  • Sat 13 Jun 2020 09:19
    Nykär15 skrev 2020-06-13 09:06:40 följande:

    Vi hade med två missfall och sökte då privat utredning. Tar med Trombyl, funkade på sonen så kör samma upplägg nu.

    Ja vi gör bara NIPT, det börjar ju med ett ultraljud innan provet så då får man ju se. Det går dessutom göra från v 10+0 och då har man svar till v 12. Ska du göra kub är det ju först runt de veckorna. Så jag gillar att man kan få besked så tidigt.


    Aha, förstod på vår läkare att det inte var något ultraljud tillsammans med Nipt, hoppas vi också får det i så fall. Jag håller med om att det är bättre att få veta så tidigt som möjligt. Förstod också att man kan få reda på könet redan då om man vill, så det kollar vi nog :)
  • Mon 15 Jun 2020 23:33
    EvaLisaP skrev 2020-06-14 11:17:57 följande:

    Jag är bara i v.8 (bm tror v.9) men har redan fått mage (bör vara tarmarna), men magen är större än jag var fullgången med båda mina döttrar (hade typ ingen mage alls med dotter 1, liten med dotter 2).

    Haft väldig växtvärk och illamående (led av illamående under hela graviditeten med båda döttrarna) så jag sista veckan inte fått behålla mycket.

    Känner mig trött och orkeslös! ????


    Jag är också i vecka 8 (7+5) och har en mage som ser ut som 7:e månaden, minst. Jättesvårt att dölja, känns som jag bara har en uppsättning kläder som funkar på jobbet. Tur jag jobbar hemifrån mest just nu :) Jag är ganska svankig så förra graviditeten hade jag en jätte-mage och bar allt utanför kroppen. Tungt! Det lär väl bli lika dant denna gången. Nu är det ju dock tarmarna och vätskan som puffat upp magen.

    Jag är också illamående, inte så jag behöver kräkas men om jag inte äter typ hela tiden så mår jag illa. Ska bli intressant att ställa sig på vågen och se hur mycket jag gått upp hittills. Jag är sugen på godsaker konstant :)
  • Tue 16 Jun 2020 23:37
    Nykär15 skrev 2020-06-16 05:27:45 följande:

    Låter som mig! Jag äter mest hela tiden, går alltid upp mest fram till v 15...inte kul, men hemskt att må illa med :/ värst kvällstid för mig :/

    Mitt jobb vet redan, just för att slippa smyga. Känns skönt och vet att de stöttar mig om det går dåligt.


    Har gått och känt att illamåendet har lugnat sig lite de senaste två dagarna. Var lite nojig för att det skulle vara negativt, men i eftermiddag slog det till med full kraft igen. Skönt och hemskt, haha! Har lugnat sig lite igen tack och lov.

    Jag mådde inte så här illa förra graviditeten.
  • Tue 16 Jun 2020 23:51
    Utvandraren2 skrev 2020-06-16 20:20:05 följande:

    Testresultat dröjer 5-12 arb.dagar men i övrigt såg allt fint ut. 2 armar och två ben. Den hade krupit ihop rejält så doktorn tryckte lite med ultraljudet och då sprattlade bebisen till och sträckte ut sig så doktorn fick ta en ordentligt mått. Måttet sa 10+1, kalendern sa 10+0 så verkar ju stämma bra. Jag stannar i Sverige till provsvar kommer ifall det måste tas om. Lever i ngn slags limbo och försöker att tänka på andra saker. Om svaret är bra så kommer jag nog berätta det till fler vänner, nu vet bara de som jag vill ska veta det ifall det inte går bra.


    Nervös väntan! Jag håller alla tummar för att det ska gå bra. Ska ni ta reda på könet? :)
  • Fri 19 Jun 2020 07:23

    Grattis till hoppsan! Det finns en fb-grupp, men jag kommer inte ihåg vad tjejen heter som har den. Det står lite längre bak i tråden, kanske var det Tildurr..

    Glad midsommar till alla blivande föräldrar! :)

  • Sun 21 Jun 2020 13:11

    Har ni några erfarenheter av spökveckor? Jag är i vecka 9 nu och tycker jag har mått lite bättre de tre senaste dagarna. Har lite illamående som dyker upp en stund varje dag, men inte alls så mycket som innan. Magen är lite mindre svullen och jag känner mig lite mer normal. Det känns obehagligt när symptom försvinner, men jag vet ju att det kan va så i spökveckor. Jag minns inte hur det var när jag väntade sonen. Men visst kan spökvecka dyka upp redan i vecka 9?

Svar på tråden BF Januari 2021