Inlägg från: FiaW |Visa alla inlägg
  • FiaW

    BF Januari 2021

    Var på ultraljud idag och det ser fortsatt bra ut, jippi! Jag blev framflyttad 2 dagar, så nu är jag tillbaka på det jag trodde från början. Jag är alltså i 9+0 idag.

    Har bokat tid för inskrivning och Nipt också. Hoppas, hoppas, hoppas nu att det lilla livet vlll fortsätta må bra där inne <3

  • FiaW
    Anonym (A) skrev 2020-06-22 20:09:55 följande:

    Bor i Uppsala =) tänkte om ni kunde rekommendera något


    Jag bor i södra Sverige, så känner inte till nån i Uppsala tyvärr. Nipt kostar 5500kr där jag ska ta det, men ultraljuden får jag gratis i mödravården eftersom jag haft en del missfall tidigare.

    Hoppas du hittar nån som blir bra för dig!
  • FiaW
    Nykär15 skrev 2020-06-22 17:40:24 följande:

    Åh vad skönt!! När ska ni göra NIPT? Vi har tid nästa torsdag...bör vara 10+1 då. Så nervös! Har inskrivning veckan efter...


    Jag har inskrivning nu på torsdag och Nipt 2/7, samma dag som du då va? Då bör jag va i 10+3. Ja det är nervöst, usch!
  • FiaW
    AndraSladdis skrev 2020-06-23 19:14:48 följande:

    Jag har NIPT 30/6, sedan får man vänta på provsvaret typ en vecka. 

    Redan nervös, hur lyckas ni andra hålla er lugna? 

    Jag tänker på min ålder (40) och dåliga äggkvalitet och större risker pga det.


    Jag är 41, så jag är också äldre. Jag vet inte. Jag brukar oroa mig för det mesta i vanliga fall, men är ändå ganska lugn denna gången och försöker att inte tänka för mycket på det. Det är en väldig skillnad från när jag väntade första barnet, då var jag orolig och nervös i princip hela tiden. Det har nog varit så denna gången att min oro dyker upp när jag väl lägger mig i vul-stolen, innan jag får se och höra att allt är bra.

    Sen tänker jag nog längst inne att allt ska vara bra, man vill ju det med hela sitt hjärta.
  • FiaW
    Nykär15 skrev 2020-06-25 20:11:40 följande:

    Ja absolut!

    Igår och idag hade jag rosa flytningar och tänker direkt att det är kört...har varit så nere idag, samtidigt som man försöker jobba o vara normal :(

    Tar Lutinus och vet inte om det har stört slemhinnorna eller om det håller på att gå åt helvete...tänkte först be om en koll (jobbar på gyn) men kände sen att jag inte vågar, att jag inte vill ta ett ev dåligt besked själv. Så sticker huvudet i sanden och ser vad som händer istället och annars får vi se tillsammans på torsdag på ul, men då har jag min klippa med mig <3 och kan åka hem efter.

    Lutinus kan ju fördröja ett ev missfall eftersom det hjälper till att hålla kvar en graviditet. Men, känner jag likaväl kan vänta en vecka o se utvecklingen och sen ul.

    Hatar denna oro och ovisshet :/


    Usch så jobbigt för dig och er! Hoppas allt ska vara bra och att det bara är slemhinnorna. Jag har själv haft lite ljusrosa som fastnat i Crinonen och sen har alltid ändå sett bra ut på ul, hoppas det är detsamma for dig!
  • FiaW
    AndraSladdis skrev 2020-06-25 20:00:13 följande:

    Vi tre är sjukt nära varandra. Jag gör NIPT på tisdag 30/6 och bör vara 10+2 då. Vi kanske kan stötta varandra!


    Kul att vi är så nära varandra i tid :)
  • FiaW
    NurseMom skrev 2020-06-25 23:36:33 följande:

    Hoppar in här, väntar sladdis (3:e barnet) och är i v 10+0. Blodprover för KUB på måndag. Tänkte även boka tid för NIPT

    Fortfarande lite overkligt att man är gravid. Längtar tills man börjar känna fladder/sparkar. Mådde illa som fan v 7-9, nu är det bättre. Hur mår ni andra?


    Grattis! Jag mådde också ganska illa fram till v 9, nu har det försvunnit och jag känner mig normal så när som på ömma bröst och att jag är mer hungrig. Alltid lite läskigt när symptomen försvinner sådär, men skönt samtidigt såklart. Man får ju bara hoppas att allt är bra :)

    Längtar också efter fladder, så mysigt!
  • FiaW
    Nykär15 skrev 2020-06-29 11:56:48 följande:

    Här blev det MA...känt det på mig sista 1,5 veckan...minskade symtom och sen små skvättblödningar över helgen.

    Så fått tabletter nu att starta igång med...


    Så jättetråkigt att höra! Jag beklagar verkligen! Stor kram till dig <3
  • FiaW
    AndraSladdis skrev 2020-06-29 11:17:31 följande:

    I morgon ska jag till ultraljudet inför NIPT, 10+2. Just nu mest orolig för ultraljudet och att upptäcka MA. Blöder ej, men mina symptom har varit sparsamma hela tiden och jag mår definitivt bättre sedan 1.5 veckor vad gäller illamående och trötthet. Har dessutom inte gått upp i vikt något sedan i början av graviditeten.

    Samtidigt vill jag hoppas och hålla mig lugn och positivt i fall allt är bra och det finns ett liv därinne, så att förhoppningsvis den lilla inte känner sig stressad. Den tanken hjälper mig.

    Vet inte vad jag vill mer än att skriva av mig. Och hoppas att någon vill hålla tummarna för mig och den lilla!


    Lycka till imorgon! Jag tror det är en bra idé att försöka hålla sig så lugn det går. Du har nog rätt i att den lilla mår bättre av det och trots allt hjälper det ju inte heller.

    Jag är i samma sits, mina symptom är mycket färre och mildare än i början och det är lite läskigt, men jag försöker hålla modet uppe. Ska ju få ett vul på torsdag igen.
  • FiaW

    Då kommer det säkert snart att lyckas, Nykär15. Håller tummarna!

    Kommer precis från Nipt nu och tack och lov såg allt bra ut på ultraljudet. Har varit mer orolig senaste veckan då alla symptom dämpats ganska mycket, så det var underbart att få höra att allt var fint! Blev framflyttad 2 dagar till, så är i 10+5 idag. Moderkakan ligger i framvägg så tyvärr får jag väl vänta lite längre än förra gången innan jag känner foster-rörelser.

    Nu är det väntan på Nipt-svaret som blir jobbigt och så får jag sikta på ultraljudet om 3 veckor för att få se pyret igen.

    Håller tummarna för er andra som också väntar på Nipt- eller kub-besked. Eller tummarna håller jag ju såklart för er alla! :)

Svar på tråden BF Januari 2021