Inlägg från: FiaW |Visa alla inlägg
  • FiaW

    BF Januari 2021

    Anonym (Nelly) skrev 2020-07-06 09:47:34 följande:

    Är i vecka 11+3 idag, och har feber på runt 39 sen igårkväll... Googlar och hittar inte supermycket info om feber och graviditet, någon som vet hur det ligger till? Undviker tabletter överlag, och vill undvika alvedon nu också (vet såklart att ipren är big no no). Eller mår bebisen sämre av att jag mår dåligt? Skulle ni tagit tablett?


    Så tråkigt att du mår dåligt! Jag vet faktiskt inte. Är lite som du att jag helst inte tar tabletter om jag inte verkligen måste. Ipren är ju som du säger inte bra, men läste om en studie där mammor som tagit Alvedon under de första 12 veckorna löpte större risk att få en dotter med sen språkutveckling. Detsamma gällde tydligen inte om man väntade en pojke. Sen ökade nog risken med hur många gånger de tagit Alvedon under perioden.

    Sen tänker jag också att om det är väldigt jobbigt för dig att må så dåligt borde en enstaka Alvedon vid ett par tillfällen inte vara så farligt. Jag hade nog låtit mitt allmäntillstånd avgöra. Känner du dig okej trots den höga febern så hade jag hoppat över det. Känner du dig riktigt dålig hade jag tagit tablett.

    Hoppas du blir bättre snabbt!
  • FiaW

    Alltså denna väntan på Nipt, kollar inkorgen var 5 minut...har för mig att det stod max 8 arbetsdagar, men det är ju en eveghet!

  • FiaW
    Utvandraren2 skrev 2020-07-08 18:43:59 följande:

    Fick svar på andra niptprovet idag. Tyvärr även det med för lite fetalt dna. Hade jag bott i Sverige hade det blivit fvp nu och sen evt abort om det visar sig vara Downs. Men nu bor jag i Norge, så om jag ens får göra det i Sverige måste det bekostas själv. Inte alls säkert jag får göra fvp i Norge, får evt svar på fredag. Min läkare hemma skickade en akutremiss. Men inte alls säkert att jag får göra abort i Norge sen, alla aborter senare än v12 kräver särskild behandling av en nämnd, och nu har väl den nämnden semester. Då kan det fort dra iväg till v20 och det tycker jag blir alldeles försent. Dessutom måste jag kanske i Coronakarann i tio dagar innan jag får göra ett fvp i Norge... Har aldrig mått såhär dåligt psykiskt i hela mitt liv. ;(


    Usch så tufft för dig! :( Visste inte att du hade fått något svar på Nipt. Hoppas att du kan få klarhet i allt och få den hjälp du behöver. Skickar styrka till dig! <3
  • FiaW
    Hazel Grace skrev 2020-07-10 23:41:33 följande:

    Hej! Ny här :) är gravid med tredje barnet och har bf 19/1.


    Välkommen och grattis till det lilla livet :)
  • FiaW

    ÄNTLIGEN kom Nipt-svaret!

    Låg risk, så tacksam!! Och med allra största sannolikhet en pojke till :)

  • FiaW
    Utvandraren2 skrev 2020-07-14 15:13:16 följande:

    Grattis! Det är en så himla skön känsla att inte behöva oroa sig mer. Jag ska få göra fvp i Sverige imorgon, sen väntar en vecka till på nålar. Sen hoppas jag verkligen att jag får ett bra svar, nu är nerverna fullständigt utanpå kroppen. Har ju väntat sen 15 juni...


    Skönt att du får göra fvp i Sverige! Hoppas verkligen du får ett bra svar och att du inte behöver vänta för länge. Förstår att du är i upplösningstillstånd nu. Håller alla tummar!
  • FiaW
    HoppasPåEnTill skrev 2020-07-15 09:40:08 följande:

    Familjeliv strular lite för mig så jag vet faktiskt inte om jag presenterat mig i tråden. 

    Jag och min fru väntar nu barn nummer 4. BF är 12 januari men vi hoppas och tror att det blir snitt innan det. 


    Välkommen och grattis! :)
  • FiaW
    Anonym (Baby28) skrev 2020-07-16 09:58:03 följande:

    Har mått så sjukt illa fram tills nu (11+6). Det är ett under att jag lyckades ta mig till mottagningen och genomföra nipt i måndags. Hoppas så positiva resultat ????????. Där jag gjorde nipt tar det endast 5 dagar innan svars resultaten kommer så hoppas på svar under morgondagen ????

    Jag har en liten fråga till er. Äter ni smörgås pålägg som vanligt. Jag har undvikit alla pålägg förutom hushållsost sedan har jag pratat med många vänner som tycker jag överdriver extremt mycket och är onödigt rädd. Äter ni alla smörgåspålägg som vanligt?


    Hoppas du ska få ett bra svar på Nipt!

    Jag älskar tex rökt korv som pålägg, men har inte ätit det sen jag blev gravid. De säger att om man kan hitta en paket där pålägget är förpackat för max en vecka sen så är det okej att äta och att man har det i frysen i 3 dygn. Jag har gjort så istället att jag har köpt en hel rökt korv och fryst den i 3 dygn och skivar sen upp den själv. Känns okej att äta då tycker jag.
  • FiaW
    m12345678 skrev 2020-07-19 13:15:28 följande:

    Hej! Är i v.16 och har ett tryck långt ner i magen o sen när jag klämmer lite på magen är jag öm. Nån mer som.har så


    Det är nog inget att vara orolig för, livmodern växer hela tiden och då kan man bli lite öm. Jag har tryck neråt emellanåt och det är tydligen också ganska vanligt även om det känns lite läskigt när det kommer.
  • FiaW
    Utvandraren2 skrev 2020-07-22 16:51:56 följande:

    Tog fostervattensprov idag. Så skönt att ha det gjort! Slipper jag sitta i självvald karantän av risk för att smittas av Corona. Kan jag våga hälsa på min syster igen.

    Kan berätta att det är verkligen bara ett litet stick, inget att oroa sig för. Förstår inte andra trådar här på forumet som stressar upp folk i onödan om att det är så hemskt.

    Nu återstår bara en veckas väntan på att allt ska gå bra och på provresultat. Men allt såg bara bra ut. Äntligen kan jag våga pusta ut lite!


    Skönt att du äntligen fått göra ditt fvp. Håller alla tummar för dig nu!
Svar på tråden BF Januari 2021