Inlägg från: FiaW |Visa alla inlägg
  • FiaW

    BF Januari 2021

    SofiaSamuelson89 skrev 2020-07-22 08:54:33 följande:

    Hej Alla :) Länge sen jag skrev i denna tråden nu. Gud va tiden springer i väg är redan inne i vecka 17. Jag har en fråga till er alla! Jag har fått väldigt ont i nedre magen, alltså smärta så att det hugger i magen och så kan jag i bland på kvällarna inte reda på mig för att det hugger så.

    Har någon upplevt detta? Å det är inte urinvägsinfektion eller foglossning. Jag fick en läkartid på måndag men vill gärna veta om någon vart med om något liknande?

    Ha en toppen dag


    Jag tänker att det skulle kunna vara ligamenten det drar i eller ändå nån form av foglossning, men bra att du kollar upp det.

    Igår hade jag ont i nedre delen av magen och det släppte inte förrän jag la mig ner på rygg i soffan en stund.

    Det är väldigt mycket som händer i våra kroppar nu och det mesta är ofarligt, men man ska alltid kolla upp om man är orolig.

    Lycka till:)
  • FiaW
    Anonym (LH) skrev 2020-07-24 19:32:58 följande:

    Fick igår ont i magen också, inte så mycket i själva livmodern utan snarare runtomkring! Man blir ju så orolig direkt! Däremot har jag ett ganska så fysiskt jobb med tunga lyft vissa dagar, igår var en sån dag så undrar om inte det satte igång det hela ? Googlade runt nojig som man är och fann på familjeliv en tjej som hade haft så ont i magen att hon inte kunde stå, efter läkarbesök så visade det sig att hon var så gasig i tarmarna, hon fick tipset av läkaren att ta Dimetikon, receptfritt mot gaser och det försvann nästan direkt.

    När jag funderar på vad jag åt igår så kan det också ha bidragit till mycket gaser. Ska kanske ge det ett prov med piller mot gasig mage, min mage är nämligen som en ballong var dag ! Jag hoppas de närmsta fyra veckorna går fort nu till RUL, så att lite av nojigheten försvinner å man kan pusta ut, förutsatt att man får bra besked där då vill säga..


    Det är inte alls omöjligt, jag är också som en enorm ballong på magen. I min förra graviditet, i typ 6:e månaden, fick jag jätteont lite högre upp i magen på ena sidan. Jag ringde 1177 som ville att jag skulle åka in akut. Det visade sig vara trög mage, så jag fick ett pulver som heter Movicol plus att jag masserade lite försiktigt där jag hade ont. Då släppte det igen. Sen fick jag ta pulvret med lite jämna mellanrum.

    För att dämpa oron får man försöka tänka att de allra flesta konstiga små smärtor oftast är helt normala, även om de känns jättejobbiga. Men sen såklart kolla upp det om man känner stor oro.
  • FiaW
    m12345678 skrev 2020-07-26 15:53:30 följande:

    Hej! Är i v. 16+6 å har ingen mage, känner mig bara plufsig.. Har inte heller känt något fladder, rul om 2 veckor är så orolig


    Det är fortfarande tidigt att känna fladder i vecka 17, jag tror jag var i vecka 19 när jag kände det första förra gången och det är inte ovanligt att det kan dröja flera veckor till efter det innan man känner. Det hänger bla på var moderkakan ligger. Så försök att koppla bort det (jag vet att det är jättesvårt).

    Sen är du långt ifrån ensam om att inte ha mage, det verkar vara flera här som inte heller har någon ännu <3
  • FiaW
    lejongap skrev 2020-07-27 14:10:07 följande:

    Hoppar in här då jag hade kub idag och fick bf flyttat från 2/2 till 26/1


    Välkommen och grattis! Det var en stor förflyttning :)
  • FiaW
    kompliceratt skrev 2020-07-28 14:11:33 följande:

    Hej!

    Har varit inne och läst lite titt som tätt men inte landat i graviditeten än och därför inte skrivit. Bf 29/1. Gjorde kub igår och allt såg bra ut. Har en femåring sedan innan men ändå helt overkligt att se hur den lille låg och rörde på sig där inne. Nu börjar jag tro på det och våga ta till mig det ????


    Härligt att det börjar landa, grattis!
  • FiaW
    Utvandraren2 skrev 2020-07-31 20:29:41 följande:

    Fick äntligen provsvaret på fvp idag!! Svaret hade egentligen fastnat i posten över helgen, men ssk bad labbet faxa över svaret så jag slapp vänta. Fy farao vad orolig jag varit de senaste dagarna, har knappt kunnat äta.

    Allt var bra, och ca 13/1 får storasyster en lillebror! Har shoppat gravidkläder idag och lite pojkbebiskläder. Det allra mesta dottern fick/ärvde var rosa. Nog för att han kan ha lite rosa, men inte hela tiden. Äntligen kan jag berätta för kollegor och bekanta, hitils har ju bara de allra närmaste vetat ngt. Nu kan jag också visa fram magen och vara glad och stolt!


    Så härligt att höra! Vilken tuff start ni har haft.

    Stort grattis! Njut nu av graviditeten och var stolt över din fina mage! :)
  • FiaW
    m12345678 skrev 2020-08-05 20:44:12 följande:

    Hej! Hur mår alla? Börjar det närma sig rul för er?


    Hej! Jag är lite trött och har fortfarande väldigt uppblåst mage med lite lätt illamående ibland, annars mår jag ganska mycket som vanligt. Tycker jag är snuvig oftare än vanligt, men det kan man ju tydligen vara när man är gravid.

    Hur mår du själv?

    Jag har inte RUL förrän 2/9, så det känns fortfarande långt bort och jag försöker övertyga mig själv hela tiden om att det fortfarande bor en frisk liten parvel inne i magen. Svårt det där när man varken går på ultraljud eller känner fosterrörelser.

    Vi har också börjat prata med sonen, 2 år och 10 månader, lite grann om en lillebror. Hur har ni som har barn sen tidigare gjort med förberedelsen inför ett syskon?
  • FiaW
    Anonym (Nelly) skrev 2020-08-09 09:14:41 följande:

    Är det någon förstföderska som känt bebisen röra på sig innan vecka 20? Jag är i vecka 17+1 och har RUL 2/9 (ser fram emot det så mycket!), tyckte jag kände något förra veckan men kanske var en fis? Haha vad vet jag!

    När kände ni bebisen första gången helt enkelt? ????


    Jag kände sonen i vecka 19, 18+ nåt alltså, minns inte exakt när. Minns att det kändes som jag hade kolsyra i magen, det bubblade eller fladdrade liksom. Denna gången tycker jag redan att jag känt små buffar och nu är jag i 16+0, så jag antar att det är väldigt olika. De säger att omföderskor ofta känner tidigare än förstföderskor. Men visst är det spännande!? Det finns inget som är så häftigt som när man känner sitt barn röra sig inne i magen :)
  • FiaW

    Sen igår har mina fötter varit svullna som två klumpar och jag har druckit mängder av vatten. Magen är också stor och spänd som en ballong. Jag har inte för mig att jag svullnade så mycket så tidigt i förra graviditeten, men det är svårt att komma ihåg. Å andra sidan har det varit varmt ute och jag har dessutom suttit ner väldigt mycket igår och idag på jobbet. Så det spelar säkert också in. Är det fler som svullnat upp nyligen? Jag är i vecka 16+1.

  • FiaW

    Hej! Här sprattlas det också en hel del och jag börjar känna mig lite tung och andfådd redan.

    Dessutom är jag förkyld i princip hela tiden, eller i ett par dagar i taget, sen känner jag mig frisk i 1-2 dagar. Sen blir jag förkyld igen. Så går det runt, runt. Jag är såå trött på att känna mig krasslig så ofta. Jag vet att immunförsvaret är sämre för oss gravida (för att vi inte ska stöta bort fostret), men ska det behöva va så här illa? Då blir jag rädd för hur dålig man skulle kunna bli om man åkte på tex covid-19. Jag försöker dock att tänka på att det inte finns nån indikation på att gravida blir mer sjuka av det än andra. Är det fler än jag som är förkylda så ofta? Det är inte bara nästäppa, som man också kan ha som gravid, utan nysningar, snuva, huvudvärk, värk i nacken och ibland lite skrap i halsen.

    Hur ska ni förresten göra med vaccinet mot säsongsinfluensa?

Svar på tråden BF Januari 2021