Inlägg från: FiaW |Visa alla inlägg
  • FiaW

    BF Januari 2021

    Jan 2014 skrev 2020-10-14 16:47:27 följande:

    Var på mvc idag och allt såg bra ut förutom SF måttet som 2,5cm större än normalt, så inget mätfel.

    Känner mig lite orolig men BM skickade en remiss till specialist mödravården.

    Man flyttade fram mig en vecka från sista mensen, så kan omöjligt var längre gången än BF.


    Hur har det gått för dig? Har du varit på ultraljud och fått några svar ännu?
  • FiaW

    Hur mår ni? Jag tycker det märks tydligt att gossen växt ganska mycket nu. Det är mindre plats där inne och rörelserna känns mer och annorlunda. I morse hade han nån form av kisseblås-disco då han lyckades boxa eller sparka rakt på blåsan säkert 10 ggr i rad innan han vred sig lite. Jag tycker det är svårast med sömnen. Det är svårt att hitta en ställning jag kan ligga i mer än 1 timme innan det värker i höfterna. Ovanpå det är det ju de 2 turerna till toan för att nattkissa... Och det är ju BARA 3 månader kvar...

  • FiaW

    Så roligt att få höra hur ni har det :)

    Jag önskar också att jag hade kunnat fortsätta vara mer aktiv men det går inte. Jag är så svankig att jag bär hela barnet utanför kroppen, vilket innebär att jag har en jättemage. Det går inte en dag utan att någon frågar om det är dags att föda nu i dagarna eller frågar om det är tvillingar jag väntar. Det var likadant förra graviditeten.

    Sen i förrgår har jag tyckt att det varit lugnare i magen än innan och det har gjort mig nojig. Jag ringde till bm idag och frågade om jag kunde komma in och kolla det, men jag fick ingen tid förrän imorgon vid lunch. Tack och lov har han sprallat på ganska bra ikväll så det är nog lugnt, men lika bra att kolla upp ändå. Jag kan nog inte släppa det annars. Jag tycker det är lite jobbigt att man ska känna ett ansvar att ha koll så ens barn mår bra där inne. Det står tex på 1177 att deras sov-perioder oftast är 20-40 min och sen är de igång igen, men att de i alla fall sällan sover längre än 90 min åt gången. Jag tycker den här lille sover i princip hela dagarna men är mer vild på kvällarna och det måste ju kunna va olika tänker jag. Nåja, blir skönt att få en koll imorgon.

    Godnatt! :)

  • FiaW
    Cykelstöld skrev 2020-10-29 10:15:40 följande:

    Jag känner mig också väldigt svankig, man känner sig så löjlig nästan när man går med hela ryggen inåt, rumpan ut och vaggar fram haha. Jag mäter däremot under snittet med magmåttet (men fortfarande på kurvan, nytt mått på måndag så får vi se) så jag slipper de kommentarerna... än så länge.

    Meddela hur det gick med bebis sen! Låter ju som att han mår bra egentligen men jag förstår oron. Det verkar vara så olika det där, hade ju varit tacksamt att kanske ha en lugnare bebis först och en mer aktiv som nästa så man inte jämförde och blev orolig pga det...


    Haha, ja man känner sig lite som en anka. Jag skulle gå upp på tredje våningen på ett ställe idag, grymt tungt!

    Hoppas det går bra för dig på måndag, men det gör det säkert eftersom du ligger innanför linjerna i kurvan :)

    Ja man blir lätt nojig men allt lät bra idag när jag var hos bm, skönt, och nu är han i full gång igen. Bm sa att det inte är ovanligt att bebisen byter rörelsermönster eller precis som vi är tröttare ibland och piggare ibland.

    Vad har ni i blodvärde? Jag äter järntabletter varannan dag och hade idag 116. Funderar på om jag ska ta varje dag istället.
  • FiaW

    Det låter ju jättebra med dina järnvärden, skönt! Låter som blutsaften gjort bra nytta då. Min mage är inte heller så glad för järntabletterna. Förra graviditeten åt jag järn varje dag och hade problem med magen, men nu när jag bara äter varannan dag har det ändå funkat okej. Jag kanske skulle komplettera med saft istället för med fler tabletter. Vad heter saften du dricker?

  • FiaW

    Är på glukosbelastning idag och har en timmes väntan kvar innan jag kan köra och köpa mat. Såå hungrig nu och så brygger de kaffe och plockar fram frukost till personalen här hos barnmorskan nu, vilket plågeri! Annars har magen växt som den ska och hjärtljuden lät fina :) Blodtrycket var lågt på 96/64 och järn har gått ner till 109, så jag får öka upp till järntabletter varje dag nu istället. Har köpt Helhetshälsas järnsaft så ska börja med den idag också.

    Utöver detta är det väl fortsatt svajig sömn, svårt att gå några längre sträckor och så allt det trista med Corona.

    Hur har ni andra det? :)

  • FiaW

    Det verkar vara olika i olika län. Jag tycker det låter vettigt att kollas med diabetikernål, om man inte är i riskgrupp, och i så fall följa upp med glukosbelastning om det behövs. Jag är inte i riskgrupp men har behövt göra det båda mina graviditeter.

    Jag jobbar också hemifrån, det är så skönt nu när smittan ökar överallt igen. Största risken till smitta just nu känns som att det är sonens förskola, men vi kan inte hålla honom hemma hela tiden heller. Vi har haft lite småförkylningar här (inte covid) och idag tycker jag att jag har lite ont i halsen igen, suck!

    Jag har inte tagit influensavaccinet.

    Låter jobbigt att ha mycket foglossning, bra om ni kan vila så mycket som möjligt om det hjälper. Jag har bara ont emellanåt. Låter också jättetufft att behöva kräkas varje dag.

    Heja er alla fina mammor! :)

  • FiaW

    Hur är det med era eventuella humörsvängningar? Jag hade i början av graviditeten, vilket lugnade sig i mitten, men har kommit tillbaka nu igen. Får gråtattacker emellanåt och blir super-irriterad ibland. Jag minns inte att jag hade det såhär i slutet av förra graviditeten...

  • FiaW
    Cykelstöld skrev 2020-11-20 10:08:07 följande:

    Jag har ingen tidigare graviditet att jämföra med, men jag tycker mig ha haft humörsvängningar genom hela graviditeten än så länge. Är på väg att gråta varje dag och kan bli fruktansvärt irriterad väldigt snabbt över småsaker haha


    Haha, det är ju skönt att det är fler som känner så och söker man på det så verkar det inte helt ovanligt att det även kan komma tillbaka i slutet av graviditeten trots att man varit av med dem i mitten.

    Nu vet jag inte vilken del av landet du bor i men har du fler än ett sjukhus att välja på inför förlossningen eller har du kanske bara ett i närheten? Jag bor i södra Sverige och här finns några stycken runt om. Jag hade tyvärr en lite dålig upplevelse av förra förlossningen, då jag blev lämnad ensam långa stunder mot slutet, så jag funderar på om jag ska byta förlossnings-avdelning denna gången eller ge de samma en chans till. Det spelar ju också roll om de kommer att ha olika restriktioner i och med Corona. Skulle det ena stället säga okej till att sambon är med på bb, men inte den andra, så väljer vi förmodligen det även om det ligger lite längre iväg. Sen är det ju såklart beroende på om det finns plats där vi önskar. Hur tänker du?
  • FiaW

    Det där med stick neråt när bebisen lägger sig till rätta är nog ganska vanligt tror jag och en så liten brun flytning är säkert ingen fara. Bra dock att hålla koll så det inte dyker upp mer eller att det är nåt annat som inte känns bra. Jag har en känsla av att min lille kille lagt sig med huvudet neråt för ett litet tag sen, för jag kan också få såna där stick och brännande hugg neråt. I samband med det har magen blivit lite mindre uppe under brösten vilket är skönt för det har blivit lite lättare att andas.

    Bra att de har koll på dig Jan 2014, håller tummarna för att allt ska va bra på onsdag.

Svar på tråden BF Januari 2021