Inlägg från: FiaW |Visa alla inlägg
  • FiaW

    BF Januari 2021

    LillaPi78 skrev 2021-01-05 08:48:31 följande:

    Hejsan,

    Ville bara kika in här för att berätta att vår lille kille tittade ut redan 26 dec. BF 6 Jan. Var på kontroll 25 dec pga att blodtrycket stigit en del så det bestämdes att jag skulle sättas igång dagen därpå. Allt gick som en dans med igångsättningen, vi var beredda på att det skulle bli en lååång förlossning då jag inte var ett dugg öppen eller mjuk. Men de ordentliga värkarna kom igång vid 18 och ute var han strax efter 22.

    Sen tillstötte en del komplikationer med mig men det håller jag på att återhämta mig från.

    Lycka iallafall att bebis är frisk och jag önskar er alla lycka till och njut av sista graviditetsdagarna, snart är era bebisar hos er!

    Kram!


    Stort grattis! Önskar er all lycka!
  • FiaW

    Spännande att läsa om hur det går för er.

    Här är det också lugnt bara lite mensvärk och sammandragningar, framförallt på kvällarna.

    Det är ingen idé att misströsta om man inte känner nånting alls, det kan dra igång när man minst anar det. Jag har för mig att jag hade noll symptom innan det satte igång förra graviditeten. Det kan mycket väl vara att du föder först av oss, Cykelstöld. Haha.

    Lycka till NurseMom och ilovebamse, ni som vet att det blir bebis nu dessa dagar :)

  • FiaW

    Grattis till er 3 som fått era guldklimpar! Så skönt att allt gått bra :)

    Ikväll är jag så trött, känner mig lite känslig och ledsen, har lite huvudvärk, oro i kroppen, mår lite illa och har ont i magen och ryggen. Hoppas en natts sömn ska bättra på humör och mående. Att 3-åringen inte varit på humör idag heller har inte hjälpt. Så färdig-gnällt, haha!

  • FiaW
    Linhan89 skrev 2021-01-11 21:20:47 följande:

    Haha det känns så skönt när man får gnälla av sig ! När har du bf ?


    Ja visst gör det! Började fundera nu på vad symptomen på havandeskapsförgiftning är...kanske är det de jag beskrev? Ska till bm imorgon så jag får fråga då och så kollar hon ju blodtryck och ev äggvita i urin också.

    Jag har BF 23/1, när har du?
  • FiaW

    Grattis NurseMom!

    Tyckte det var ett bra tips, Utvandraren2. Oavsett om man är förstagångsföderska eller omföderska så är det bra att bli påmind om att när det är som mest outhärdligt och man håller på att få panik så är det oftast inte jättelångt kvar till krystvärkarna. Det ska jag påminna mig själv om när det blir dags. Jag upplevde smärtan som en 10:a ett tag innan det var dags att krysta, men bara som en 3:a när jag väl fick vara med och påverka vid krystvärkarna. Jag var tvättad och lagd på sidan för att få EDA jag ch precis när narkosläkaren skulle lägga bedövningen fick hon ett akut-fall hon behöver springa till. Sen låg jag så ensam med sambon i över 3 timmar, med den värsta smärtan, och väntade på att någon skulle komma in till mig. När Bm väl kom tillbaka var min son på väg ut och hon vrålade ?vänta på mig!? Inte helt lätt att bromsa i det läget. Så det var långt ifrån en ideal upplevelse med sina 29 timmar, hoppas på bättre denna gången. Alltså har jag ingen erfarenhet av EDA och vi får se hur jag väljer (och kan) göra denna gången.

    Lycka till ni som också väntar vilken dag som :)

  • FiaW
    Utvandraren2 skrev 2021-01-15 00:07:13 följande:

    Men hur klarade du att ligga ner i tre timmar i det skedet?! När jag var 5-6 cm öppen var det inte längre möjligt att ligga/sitta i värkarna. Stod i gåstolen i värkarna och halvsatt på sängkanten däremellan. Samma på första förlossningen. Födde ju även stående, verkligen så otroligt mkt bättre upplevelse än sist.

    Tack för att ni tyckte min beskrivning var träffande, hoppas det kan vara till hjälp när det står på.

    FiaW, det kommer nog å gå mkt snabbare den här gången. Om bm tycker värkarbetet går bra/fort, tänk dig för en extra gång om du ska ta EDA. Jag var ju fast besluten om att jag skulle ha det även denna gången, men i bakhuvudet låg födselshistorien till en av mina bästa väninnor och gnagde.

    Hon hade bra värkarbete först, fick EDA och allt stannade upp som för mig. Så fick hon ämnet som sätter igång värkarna igen, och då fick bebisen en allergisk reaktion mot det och på fem sekunder var rummet fullt i folk. Bebisen var tvungen att komma ut på en gång. Sugklocka och sfinkterruptur. :(

    Helt i onödan troligtvis. Allt gick turligt nog bara bra med bebisen.

    Den historien gjorde att jag tvekade lite när BM sa att allt såg så bra ut, att hon rekommenderade att skippa.


    Skönt att det gick bra för din kompis och hennes bebis.

    Ja jag hade en riktigt dålig upplevelse av första förlossningen, men jag antar att jag hade otur också. Så ska det inte gå till. Jag hoppas på ett snabbare förlopp och på mer närvaro från personalen denna gången och jag har blivit lite mer tveksam till EDA efter jag läst era berättelser. Jag ska tänka efter en gång extra och fråga bm vad hon tycker. Som jag minns det dock kunde jag inte kommunicera alls mot slutet pga av smärtan men också pga att jag var konstant hög av lustgasen, men som sagt...denna gången ska bli annorlunda :)
  • FiaW

    Det låter underbart, NurseMom! Många mysiga minnen kom tillbaka när jag läste din beskrivning :)

    Jag har BF 23/1 och de senaste 2 dagarna har jag behövt springa på toa 2-3 ggr/dag och jag har varit precis som du, Utvandraren2, tidigare. Väldigt hård i magen. Kanske börjar det närma sig, känns lite annorlunda i kroppen med fler sammandragningar och mer tryck neråt också.

  • FiaW

    Hur gick det hos Bm, Linhan89?

    Det är samma för oss, Jan 2014, vi vet att det blir en pojke men namn ändras fram och tillbaka varje dag. Haha.

  • FiaW
    Jan 2014 skrev 2021-01-20 11:56:39 följande:

    I natt kom slemproppen. Och jag har haft förvärkar hela natten och även nu, inte så det gör jätteont men tillräckligt för att inte kunna sova. När jag väl somnat har jag vaknat av dem...

    Då frågan är om man våga hoppas något händer idag...


    Oj, spännande. Då är det nog inte långt kvar!

    Eftersom Linhan89 inte skrivit på ett tag är hon kanske inne redan :)

    Jag har åkt på en liten förkylning här hemma, INTE optimalt just nu :(
  • FiaW
    Linhan89 skrev 2021-01-20 13:40:04 följande:

    Hej på er ! Här gick de verkligen undan på måndagen!

    Vid kl 17 fick jag som en första värk som gjorde riktigt ont, det höll på så ett tag så efter vi ätit så hoppade jag i badet mellan 6-7 för lite smärtlindring, kom regelbundna värkar med ca 3 minuter mellan men längden på dom varierade fortfarande. Steg upp ur badet och vid halv åtta så va de fortfarande så, då hade de ju ändå hållit på 2,5 timme med regelbundna värkar , så ringde förlossningen och de tyckte vi kunde komma in trots allt då vi har 12 mil dit. Vid nio halv nio kom sambon hem å då låg värkarna på ca 2 minuter mellan och alla va runt 60 de sekunder, fortfarande va jag ganska lugn å tyckte att de nog inte va någon brådska men att vi ändå skulle åka, haha man ville ju inte åka in i onödan då det oftast tar så lång tid för förstföderska. Bilresan var fruktansvärd , värkarna gjorde riktigt ont och jag upplevde att jag inte fick någon vila mellan dom, först då börja jag ana att de nog va ganska så långt gånget, 22:14 så hade vi 2 mil kvar till förlossningen och fick krystvärkar i bilen, sa till sambon att ringa förlossningen och förbereda dom för jag kommer aldrig kunna gå in, de stod redo med båren när vi kom fram.

    Väl inne i rummet och undersökning så va jag helt öppen och de va bara att krysta på sa dom ! Helt sjukt ! Två timmar med krystarbete och lustgas så kom hon 00:48 , världens finaste tjej med massor av brunt hår, 3455 gram och 52 lång! Vi hade ju inte kunna åka in en minut senare i princip haha.

    Allt såg bra ut med både mig och bebisen, mitt blodtryck va normalt redan när vi kom in och höll sig så under resten av mätningarna så vi fick åka hem 9 timmar senare. Så skönt nu kämpar vi på med att försöka få till amningen så blir det återbesök imorgon :)


    Grattis!! Jag anade att det var på gång eftersom du inte skrivit på ett tag. Skönt att ni hann in i tid! Blir det ett småsyskon någon dag ska ni nog åka tidigare, haha!
  • FiaW
    Jan 2014 skrev 2021-01-21 01:27:07 följande:

    Har förvärkar som känns men är oregelbundna...

    Vi får väl se vad och när saker händer....

    Har ju haft onda sammandragningar sen 1 månad tillbaka, så är ju lite tröttsamt. Men skulle gissa på att när det väl starta så kommer det gå fort...


    Ja det känns som att ditt också kommer att gå fort eftersom du haft så mycket känningar under lång tid. Jag har knappt känt nåt alls så jag tror mitt kommer att ta ett tag, även om det förmodligen går fortare än senast. Det tråkigaste nu är att jag är trött som en gnu, har lite ont i magen och mår lite illa.
  • FiaW

    Undrar om det kan va nåt på gång nu snart. Har haft en del onda värkar i natt, som i morse kom var 7:e minut. Nu på förmiddagen har de kommit var 5:e minut för att sen ta en lite längre paus. Jag har redan behövt springa på toa 3 ggr nu på morgonen. Vi har en timme till förlossningen, så vill inte åka för sent men vill inte åka för tidigt heller om det skulle dröja. Svårt. Hade det bara varit sambon och jag hade vi nog åkt nu men vi har ju vår lille 3-åring också som vi inte vill ska va utan oss alldeles för länge i onödan...

    Vad gäller amning så hade jag förberett mina bröstvårtor ganska bra förra gången och gnuggat dem med frottéhandduk efter varje dusch, så de var lite härdade. Så jag tyckte att det funkade riktigt bra. Jag var också noga med att gå utan bh eller något som låg emot i början. Jag använde luftiga skjortor och smorde med bröstmjölk och som de andra skrivit så blir det bättre :)

  • FiaW

    Ja, det blev bebis i natt! På BF :) Snabbare och bättre upplevelse denna gången men jag hade glömt att det gjorde så ont, haha! Ingen eda, bara lustgas. BM fick ta hål på hinnorna mot slutet.

    Så nu är pappan hemma med storebror och lillebror och jag lyxar oss på BB ett par dagar, så skönt :)

  • FiaW

    Tack, Cykelstöld och NurseMom! :)

    Jag känner med dig, Jan 2014. Känner igen min förra förlossning och det var så tufft.

    Känn dig inte misslyckad, du kan ju absolut inte hjälpa att din situation ser ut som den gör. Var snäll mot dig själv!

    Så synd att de andra förlossningarna var fulla men bra att din sambo får vara hos dig där du är.

    Styrkekramar till dig, hur som helst kan det inte vara långt kvar nu om de kanske sätter igång dig. Lucka till!

  • FiaW
    Jan 2014 skrev 2021-01-26 12:00:34 följande:

    Hon kom imorse, 3315g och 51cm lång.

    Extremt jobbig igångsättning som var tuff och slutade med att jag förlorade över 1 liter blod och lillan hade navelsträng runt halsen. Blev sydd och nu på BB för extra kontroller.

    Lillan mår bra och det är ändå det viktigaste!


    Så tufft! Stort grattis till att hon äntligen är här och så skönt att hon mår bra. Försök nu vila och återhämta er så mycket det bara går.
  • FiaW

    Hur går det, Cykelstöld? Några känningar? Är det fler kvar, i tråden, som inte fått än?

  • FiaW
    Anonym (@.@) skrev 2021-01-29 08:09:17 följande:

    <<< var beräknad 26/1 men inget än


    Okej, håller tummarna för att det sätter igång snart!
  • FiaW

    Hur har det gått för er, Cykelstöld och Anonym? Har det blivit några bebisar ännu? :)

    Här hemma myser vi på, det är verkligen underbart med en liten krabat. Det är lite tufft för storebror att acceptera lillebror men det går lite bättre och bättre för var dag :)

  • FiaW
    Cykelstöld skrev 2021-03-21 16:04:14 följande:

    Lillflickan kom den 3 februari 00:26, efter inläggning för igångsättning den 2 feb. Var 41+2 då och fick det beviljat. Allt gick bra och smidigt, och gick otroligt snabbt när det satte igång. Var 0 cm "öppen", helt stängd, inga tecken på förlossning på gång alls när vi började. När värkarna kom så kom de ca 20 sek emellan, och gick från 0 cm till helt öppen på ca 6 timmar, krystade 30 minuter så var hon ute. Eftersom förlossningen var så intensiv så försökte de ge mig all bedövning de kunde men ingenting tog, bara lustgasen tog udden av värkarna.

    Vi båda klarade allt bra men det har varit tufft i efterhand.


    Stort grattis till lilltjejen! Så skönt att allt gick bra! Är det nu efter förlossningen ni haft det tufft? Hoppas ni får all hjälp ni behöver.
Svar på tråden BF Januari 2021