• Anonym (.)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (H) skrev 2020-04-26 22:50:37 följande:

    Fast det finns inte ens några vetenskapliga belägg för att flockimmunitet fungerar. Det finns inga bevis på att man blir immun av att ha haft Corona. Man vet än så länge väldigt lite gällande Corona.


    Hur många av alla hundratusentals smittade har återinsjuknat? Ett par anekdotiska fall.
  • Anonym (.)
    Anonym (H) skrev 2020-04-27 09:51:36 följande:
    Sverige hoppas på en flockimmunitet, vilket inte ens finns vetenskapliga belägg för att det verkligen fungerar.
    Det är oerhört idiotiskt att experimentera såhär. Det gör mer skada än nytta och speciellt sjukvården tar skada av detta, det gör allt annat än avlastar sjukvården.
    Om det inte existerar någon möjlighet att bli immun kommer inte heller vaccin fungera. Det som återstår är att hålla samhället stängt i många år framöver, alternativt att vi öppnar upp allting och lever som vanligt med viruset närvarande.
  • Anonym (.)
    Anonym (MN32) skrev 2020-04-27 10:28:08 följande:
    USA:s president Donald Trump har framfört skarp kritik mot Sverige och regimens ensidiga strävan efter att uppnå flockimmunitet. Han menar att det vid sidan om vaccin även finns andra alternativa behandlingsmetoder.
    Lite bättre argument än vad Trump säger får du nog ha.
  • Anonym (.)
    Anonym (sant) skrev 2020-04-27 11:36:20 följande:
    Troligtvis finns ju en immunitet hos de som blir allvarligt sjuka. Så ett vaccin går att framställa. 

    Man kan inte jämföra att bli immun via sjukdom, gentemot att bli det av ett vaccin till att börja med. 

    Vid vaccinering får många ett skydd samtidigt, vilket ger ett annat skydd i en grupp, än oregelbundet insjuknande av olika regioner och individer gör, med eventuellt kortvarig immunitet och en massa följdsjukdomar och dödsfall som inte följer på ett vaccin.

    Äldre kommer att behöva isolera sig tills det finns ett vaccin. 
    Jag håller med dig. Min kommentar var mest ställd till Anonym (H), som inte verkar tro riktigt på att man blir immun. Kan man inte bli immun blir ett vaccin oerhört svårt att framställa, men som sagt, själv tror jag på immunitet (en period) och på vaccin.
  • Anonym (.)
    Anonym (H) skrev 2020-04-27 12:20:50 följande:
    Jag väljer att tro på sådant som det finns vetenskapliga belägg för, inte gissningar.
    Som sagt, det finns inga bevis på att man blir immun av att ha haft Corona.
    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/varnin.../
    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/who-up.../
    Nej, än så länge har det gått för kort tid för att man skall kunna ha bevis varken för det ena eller det andra.

    Det jag inte förstår är din hållning i frågan. Du verkar luta mot att man inte blir immun, vilket också innebär att vaccin inte gör nytta. Du verkar också tycka det är en bra idé att stänga ner samhället så mycket som möjligt. Hur går det ihop? Finns inget skydd mot sjukdomen i framtiden kommer vi få leva med att den går runt, runt. Då måste vi öppna samhället.
  • Anonym (.)
    Anonym (A.) skrev 2020-04-27 13:00:10 följande:
    Exakt, håller med. Men det största problemet, som jag tycker då, det är att många struntar i de rekommendationer som de har sagt att vi skall hålla oss till, men som inte efterlevs, tyvärr. Hur svårt kan det vara. Det är vårat förbannade ansvar att se till att inte smittan sprider sig. Vi fick förtroendet att ha ett skapligt öppet samhälle, och vi sumpade den chansen. Men som vanligt, så skall någon eller några ställas till svars, för vad andra inte kan sköta, så synd.
    Jag håller helt med om detta. Jag skulle gärna se tex en tusenlapp i böter för de privatpersoner som inte håller avstånd. Ordnar man en fest som inte följer rekommendationerna blir böterna betydligt högre osv. Givetvis nedstängning av de verksamheter som inte sköter sig, tills de bättrat sig. Tyvärr är det många som inte själva tillhör riskgrupper som ignorerar rekommendationerna. Tonåringar har svårt att greppa allvaret. En böteslapp kan hjälpa till med detta.
  • Anonym (.)
    Pope Joan II skrev 2020-04-28 08:11:21 följande:
    Måste säga att jag har svårt att se vad de dagliga presskonferenserna gör för nytta. Återkom när det finns något att berätta eller fördjupa sig i. Skulle uthålligheten plötsligt bli större, informera om det då. Skulle någon annan förändring inträda - informera om det då. Det som nu görs är bara löjligt, tycker jag. 
    Jag har faktiskt inte tittat på länge, men ja, det verkar fullkomligt meninslöst. Hade varit bättre med en uppdatering i veckan så folk inte hinner tröttna. Detta blir långdraget. Självklart ny info däremellan.
  • Anonym (.)
    Monkii skrev 2020-04-30 23:03:08 följande:
    Såg du presskonferensen? För det roliga är att de inte sa så. De sa att så som Sverige har gjort kanske blir så som man får göra i framtiden i de länder som haft hårdare restriktioner efter att man fått ner smittspridnigen till en låg nivå. Svt och aftonbladet kallade det att WHO hyllade Sverige vilket är ren lögn. Titta på presskonferensen från den 29e april. www.who.int/emergencies/diseases/novel-corona...
    Jag såg inte presskonferensen. Jag tänker ändå att "få ner smittspridningen till en låg nivå" kommer inte innebära noll smitta. När vi inledde vårt svenska sätt att hantera detta hade vi ändå en jämförelsevis låg nivå av virussmitta i landet (om än tilltagande i Stockholm). De kommer knappast vara i ett bättre läge än så, dvs smittan kommer fortsätta spridas, precis som i Sverige.
  • Anonym (.)
    Pope Joan II skrev 2020-05-01 09:46:10 följande:

    Ja, det tycker jag också. Men anledningen till att jag startade tråden var just att det inte gick att alls framföra kritik i redan existerande trådar. Det fanns inte ett klimat som tillät det och det finns det fortfarande inte. Spelar ingen roll hur nyanserat kritiken än uttrycks. 


    Även kritik kan röra sig om kritik mot olika delar av strategin, och för att ha en nyanserad diskussion bör man rimligtvis vrida och vända även på kritiska delar. Jag är kritisk mot en del av strategin, men inte mot allt. Dessutom kanske inte på det vis som du tänkt dig.
  • Anonym (.)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-01 16:25:32 följande:

    Ser ingen anledning varför WHO skulle ljuga i sina rapporter för Kinas skull.


    Det är väl Kina som ljuger för WHO?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin