• Anonym (.)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-05-06 13:18:17 följande:
    Och du anser alltså att det är bättre att 100 000 dör under ett år än 15 000 under 10 år? För du fattar väl att det är den effekten man får om man skiter i att göra något alls för att stoppa smittpridningen och enbart tänker på ekonomin.
    Nej, det anser jag inte, men nu är det inte heller den strategin vi har - "att skita i att göra något alls".

    Du blandar ihop saker. Mitt exempel med påhittade siffror var en protest mot att du vägrar se helheten. Det var just påhittat, men för att illustrera att man måste tänka både på kort och lång sikt för att värdera vad som är rimligt att göra just nu.
  • Anonym (.)
    Anonym (man) skrev 2020-05-07 11:59:55 följande:
    Det enda som är effektivt är en Lockdown, OM den utförs i rätt tid dvs från början. För då ger man inte folk möjlighet att skita i uppmaningar och rekommendationer öht. DET är anledningen till att så många valt det och varför de som gjort det i rätt tid har goda resultat.

    Vi valde att förlitade oss på lama uppmaningar och rekommendationer och gav/ger människor möjlighet att föra smitta vidare om de ville och därför sitter vi nu i en situation där vi fortfarande inte har kontroll på smittan och där folk trotts relativt stor frihet skiter i uppmaningarna och rekommendationerna i allt högre grad. Att införa en lockdown nu kommer vara svårt eftersom smittan redan fått ett rejält fotfäste och spridning. Det som utan tvivel står väldigt klart är att våra lama uppmaningar och rekommendationer är ett totalt värdelöst sätt att förhindra smittspridning.
    Problemet i de länder där man införde tidig lockdown är att man i stort sett "förbrukat den möjligheten". När de börjat öppna upp igen och smittan tar fart på nytt kommer det inte vara så lätt att få till ytterligare en lockdown, och en till, och en till osv. Hur länge står folk ut med återkommande totala nedstängningar och att få sitta inne i sina lägenheter?
  • Anonym (.)
    Pope Joan II skrev 2020-05-07 11:45:55 följande:
    Måste kännas ganska hopplöst för vårdpersonalen när/om de lyssnar till de dagliga presskonferenserna som dels ger en annan bild av läget och där myndighetspersoner därtill säger saker som att man bör "fundera över om man ska resa" och annat liknande. 

    www.dn.se/nyheter/sverige/sahlgrenskas-lakare.../
    Ett stort problem är att tidningar som Aftonbladet till största delen rapporterar om Stockholmsområdet. Där har det börjat lätta en aning, och nu tror folk i Göteborg att man kan vara mer social. Därtill har Göteborg tidigare inte märkt av epidemin lika mycket som Stockholm, så när det pratats om "hög belastning" så har allmänheten i Västra Götaland sannolikt tyckt "det här fixar vi ju ändå bra".
  • Anonym (.)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-07 14:51:49 följande:
    Finns det någon anledning att tro att antalet intensivvårdade och döda skulle minska så länge som antalet smittade fortsätter att öka med ungefär lika många dagligen? Kommer de som nu bekräftas vara smittade att klara sjukdomen bättre än de som hittills smittats gjort? Är antalet äldre som smittas fremgent så mycket lägre att modellerna kan visa detta?
    Nej. Så länge antal smittade ökar kommer även antal intensivvårdade och döda att öka. Som läget är nu ökar det på vissa håll i landet och minskar på andra håll.
  • Anonym (.)
    Anonym (man) skrev 2020-05-07 17:14:15 följande:

    Innan det kom hit mellanlandade den i Italien och då visste vi att den hade kommit till Europa och gjorde ändå inte ett skit. Utan fall agerar man kanske inte men när den kommit till Europa så kunde man ju kanske börjat agera istället för att pilla navelludd.


    Den var här redan innan Italiens utbrott uppmärksammades.
  • Anonym (.)

    Jag läste just om calcivirus. Jag visste inte det innan, men tydligen smittas ungefär 700 miljoner människor varje år i världen, och omkring 220 000 dör varje år. Här bryr vi oss så mycket att folk till och med fuskar och lämnar kräksjuka barn på förskolan. Ingen lockdown.

  • Anonym (.)
    klyban skrev 2020-05-07 19:17:30 följande:

    Står tyvärr inget om dödligheten mer än den meningen i bilden.


    Nej. Det var där jag läste det, men jag är säker på att det går att få fram fler uppgifter. Jag har inte möjlighet att googla just nu.
  • Anonym (.)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-07 19:26:29 följande:
    Ja om någon påstår något jag inte hört så vill jag gärna ha källa för se vad jag missat. Och hur trovärdigt det är att det är så.
    Jag hittar inte info på många ställen just nu. Jag läste om tidiga smittade i Europa i DN. Den verkar ligga bakom betalvägg nu, men som jag förstått det kan man läsa gratis om man loggar in.
    www.dn.se/nyheter/varlden/fransman-smittad-redan-i-december/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin