Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    R0-talet sägs nu enligt FHM vara nere på 0,85 där vi enligt Tegnell kommer att "ligga ocg guppa" ett tag. Återstår att se om analytikerna har räknat mer rätt det här gången än de gjorde angående att det gick 99 obekräftade fall på varje bekräftat. Hoppas också att - om de återigen räknat fel - någon annan är kapabel att upptäcka det innan Wallensten/Tegnell står och rapporterar det i direktsändning. 

  • Pope Joan II
    Kermit1561 skrev 2020-05-02 16:29:24 följande:
    Problemet är väl snarare att folk inte faktiskt lyssnar på vad han säger och i stället tolkar in en massa saker som han inte sagt. De tror som ovan att han lovar, garanterar etc när han i realiteten är väldigt vag och talar om vad de sett dittills..

    På det området finns det fog för kritiken, han utrycker sig på typisk forskarsätt och de vaga formuleringarna skapar förvirring och utrymme för egna tolkningar hos många utan akademisk bakgrund. De borde ha någon med pedagogisk bakgrund som kunde hjälpa FHM med formuleringarna.
    Komiskt. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-05-02 16:36:33 följande:

    Vi hör detta varje år att en smitta kommer ifrån Kina, fråga bara Tegnell.


    För Sverige var det över redan före vi insåg det hade startat.
    Och höra ett ord om smitta, är inte samma som veta.

    Och vi får ju höra nu hur smittan letade in sig i Sverige ifrån andra ställen mer än just Kina och sen IT.
    SÅ vad har du att backa upp dina påståenden om att du visste detta i December, har du inlägg som styrker?


    Annars sorterar jag ned denna i den runda saken som brukar stå på golvet.


    Anonym (sant) kan säkert själv styrka var hen fått sin information ifrån, men för min del så läste jag om det i december i kinesiska tidningar och fick det dessutom berättat för mig av vänner och bekanta både i Wuhan och på andra ställen. 

    SCMP hade en artikel om det i slutet av december. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-05-02 18:46:20 följande:

    Dock säger man sig höra detta årligen, och smitta från Kina.


    Smittan var redan spriden innan man kom till den punkten.


    Men gode värld klyban! Det förstår du väl själv att varje utbrott av smittsam sjukdom, särskilt ny sådan, måste tas på allvar? Och vad gäller Sars-CoV-2 så stod det ju väldigt snart klart att den var väldigt smittsam och att den dessutom kunde ha ett mycket svårt och långvarigt förlopp samt hög dödlighet. Kineserna stängde ner mångmiljonstäder medan folk här tjatade om att det bara var "en vanlig influensa". 

    "Dock säger man sig höra detta årligen, och smitta från Kina." Desto större anledning att vara vaksam, preventiv och reaktiv. Förr eller senare blir det en pandemi av en smitta - det har ju alla varit överens om under långliga tider, och det är ju bland annat därför som vi har en Folkhälsomyndighet och experter inom epidemiologi och smittskydd. De ska fånga upp och kontrollera alla larm om virus och andra sjukdomsutbrott. 

    Nog för att du brukar skriva märkliga saker men det här måste ju ta priset. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-02 19:30:22 följande:

    Jaha.... och fågelinfluensan då? Svininfluensan? SARS? Minst tre virus som alla var rädda för och som aldrig blev någon pandemi. Och om man inte hade TROTT då att det KUNDE komma hit, så hade man inte vaccinerat mot det. 


    Det är klart alla virus KAN komma hit. Men det har inte dem tre senaste gjort. Då är det ganska naturligt att tro att det kanske blir så den här gången också.  


    Nej, det är inte naturligt att tro det. Det naturliga är att tycka att det var tur att de tidigare sjukdomarna inte uppträdde här, och förstå att nästa mycket väl kan komma att göra det. 

    Svininfluensan var en pandemi. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-02 19:54:14 följande:
    Äh.... allvarligt? Självklart kunde man veta i december att viruset fanns i KINA! Poängen är ju just att att man hoppades att den inte nödvändigtvis skulle komma hit.
    Man får väl hoppas på vad som helst (jag hoppades till exempel att du skulle hålla dig från den här tråden, men här är du och har i princip tagit över den), men Folkhälsomyndighetens jobb är inte att hoppas på att vi ska klara oss undan sjukdomsutbrott. Det är dessutom oerhört underligt att i en värld som vår - där vi reser och enkelt har tillgång till snart sagt varje land som finns - tro att vi inte också ska råka ut för samma sjukdomar som andra länder gör. 
  • Pope Joan II

    Härligt att få tråden kapad av de som redan sitter i knät på varandra under rubriken "Hur Sverige hanterar Corona/Covid19".

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-04 10:23:57 följande:
    I båda trådar finns det de de som är kritiska mot regeringens strategi. VAD hindrar dig då att diskutera? Att inte ALLA håller med dig? Det blir ju ingen diskussion överhuvudtaget om alla har samma åsikt. 

    Att kapa en tråd skulle nog snarare innebära att man avviker ifrån ämnet, och det gör ju ingen. 
    Jag ska be att få tråden borttagen. Jag är helt ointresserad av att diskutera med dig, du har ju - som du mycket tydligt visar i inlägget jag citerat - inte ens begripit grundförutsättningarna för trådens existens. 
    FDFMGA skrev 2020-05-04 10:08:01 följande:
    Jag tror på fullt allvar att man inte ska läsa inlägg på FL om man är i affekt - eller åtminstone inte svara.

    "än i Sverige och de länder där man nu successivt öppnar upp mot smittspridningen" Skrattande

    Jag tror inte att det kommer att skilja särskilt mycket i smitta, dödstal, allvarligt sjuka mellan exempelvis Sverige och Norge om några år.

    Däremot så kommer de ekonomiska konsekvenserna att slå hårt mot de länder vars ledningar drabbades av coronapanik.
    Fult av dig att så ofta anklaga andra för att "gallskrika", "vara panikslagna" och "i affekt". Särskilt fult i den här tråden som hade ett uttalat syfte att vi som är kritiska mot Sveriges handhavande av pandemin skulle få lufta den kritiken. Tråden var inte till för att du och mångpostande Andrea skulle använda den för att tillrättavisa mig och andra. 

    Jag ska anmäla den nu och hoppas få den raderad. 
  • Pope Joan II

    När jag lyssnade på Region Stockholms presskonferens i morse påtalades det där hur tacksamt det är att stockholmarna i så stor utsträckning efterföljt uppmaningarna att inte använda tunnelbana och buss i onödan och om man inte arbetar inom samhällsbärande funktioner.

    När jag sedan lyssnar på den myndighetsgemensamma presskonferensen hör jag Tegnell för FHM åter betona att de "lär sig om sjukdomen varje dag" och att de gärna skulle vilja veta mer om smittotillfällen och smittvägar. 

    Irriterande då att de under lång tid vid frågor om saken vidhöll att det inte var någon fara att åka kommunalt. Det var inget som någon behövde avstå från. 

    Trycket på sjukvården hade möjligen varit mindre om de sagt:

    "Vi vet för lite om sjukdomen, smittotillfällen och smittvägar för att kunna säga att det går bra att åka kommunalt. Avstå hellre tills dess att vi vet mer."

  • Pope Joan II

    SvDs artikel i vilken överläkaren Kai Knudsen berättar om att människor med Covid-19 uppmanats att stanna hemma för länge (för att sedan få ett dramatiskt sjukdomsförlopp) håller jag helt med om. Jag såg det redan från början som ytterst allvarligt att 1177 skulle vara den enda möjliga vårdkonsultationen samtidigt som det inte alls gick att komma fram till dem. Det i kombination med att det sedan start funnits kunskap om att sjukdomens förlopp mycket snabbt kan försämras efter en vecka, tio dagar av lindrigare symptom gör att jag är väldigt ifrågasättande till hur man hanterat det här utbrottet av samhällsfarlig sjukdom. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin