Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-19 15:56:46 följande:

    Vi som läser det du skriver, vad annars?
    Så ska du berätta för oss läsare vad pseudodiskussion du gav oss är för?


    Du är bara en av alla som läser och skriver här så tala för dig själv. Vad gäller din andra fråga så kan du ställa den till den som inledde dialogen. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-05-19 16:11:48 följande:

    Så du vet inte varför du har den pseudodiskussion.
    Okey, så låt oss återgå till ämnet då om du inte vet, men det vill du inte vet vi sedan innan.


    Du påstod ju att jag "gav" er den här pseudodiskussionen. När jag då påpekar att det inte var jag som inititerade den så är ditt svar det där. Komiskt. 
  • Pope Joan II
    https://www.dn.se/sthlm/studie-15-procent-av-arbetande-stockholmare-smittade-av-coronaviruset/

    På måndagens presskonferens sade statsepidemiolog Anders Tegnell att resultatet går i linje med de modelleringar som Folkhälsomyndigheten har gjort. Enligt deras tidigare beräkningar hade en fjärdedel av Stockholms läns invånare burit på viruset den 1 maj. 


    ? Mellan tummen och pekfingret tycker jag det verkar ligga ganska mitt i, eftersom det finns en förskjutning tidsmässigt på omkring tre veckor när man studerar antikroppar, sade Anders Tegnell på presskonferensen. 


    Joakim Dillner säger att det stämmer att antikroppssvaret tar tid, eftersom man oftast inte börjar få antikroppar innan man börjar tillfriskna, och att antikropparna därefter stiger under några veckor. 


    ? Men jag kan inte riktigt se på vilket sätt denna tre veckors försening skulle kunna ge en ökning av totalsiffran. Vi har ju testat för både pågående infektion och antikroppar. Därför är det inte riktigt relevant, vilket det hade varit om vi testade bara för antikroppar, säger han. 

  • Pope Joan II

    Angående Lena Hallengrens, Karin Tegmark Wisells och Harriet Wallbergs presskonferens idag om den hittills uteblivna uppskalningen av testningen så skulle jag tro att regionerna sitter fast i den med emfas inpräntade hållning som FHM haft från början - att testning saknade värde. Det hette ju att det inte spelade någon roll vad folk var sjuka av. Testning för påvisande av Covid-19 var överskattat och obehövligt. 

    Både 1177 och primärvården fortsätter att förvägra människor att bli testade, och många som sökt sjukhusvård har också skickats hem utan att bli testade. 

    Förvånande att inte ministern och regeringen i övrigt förstod vilka effekterna skulle bli av det (ja, nu verkar de fått upp ögonen).

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-21 18:42:48 följande:
    Kanske är jag bara en petig engelsklärare då som reagerar på att folk säger hur som helst, men t.ex. det här är inte korrekt:

    "We don't have many older people. It's a lot of younger people born in the 90s, 80s, 70s."

    Det borde vara "there are....."  istället för "it is". Ett fel som nästan bara svenskar gör. Och det finns minst en gång till i texten. Och det här är inte korrekt heller:

    " some staff may have gone to work at the start of the crisis despite showing symptoms of Covid-19."

    Man kan inte använda "despite" inför verb, bara inför substantiv. Här hade man istället kunnat använda "in spite of"

    https://sv.bab.la/lexikon/engelsk-svensk/despite

    M
    en kanske är hon då inte bra på sitt eget språk. 
    Du måste ha missat att det står "a lot", singular alltså. "It is" eller "there is" men inte absolut inte "there are". 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-21 21:48:55 följande:
    So du skulle säga "there is a lot of people"? Det är fel. "There are a lot of people" är den enda korrekta varianten.

    Det betyder "många människor"  - det vet du förstås, men jag försöker förklara att det är plural, både på svenska och på engelska. "A lot" kan också betyda "en tomt", DÅ är det faktiskt singular. Men när det betyder "många" så är det plural. 
    Ja, jag ser när jag kollar upp saken att vi (till skillnad från när det gäller användandet av de och dem på svenska) båda har rätt eller båda fel beroende på vilka man frågar. 
  • Pope Joan II

    Jag håller med Björn Olsen om hans bedömning - jag tycker också att vi under några veckor borde svälta ut virusets möjlighet till spridning för att sedan öppna upp försiktigt och när smittan flammar upp igen på något nytt ställe, testa, isolera och släcka den branden. 

    Jag håller även med honom om att väldigt många människor fått dö helt i onödan. 

  • Pope Joan II
    Anonym (sant) skrev 2020-05-24 10:45:06 följande:

    Jag tror det beror på viss känsla av attack i tråden som i alla fall jag inte orkar skriva i den. Det gäller då inte dig, jag tycker du är en av få "positiva" som har något konkret att komma med ibland.


    Precis. Jag orkar inte heller skriva i tråden när den nu i det närmaste helt övertagits av svamlaren med anhang. Det innebär inte att min kritik gällande det ursprungliga ämnet är mindre, det innebär enbart att den är totalt meningslös att försöka framföra eftersom den drunknar i Tsunamin av galna tirader.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin