Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Kermit1561 skrev 2020-05-05 16:50:20 följande:
    Men det är väl ingen som tycker det är bra att det inte gick att komma fram på 1177? Men som alltid är det ju en prioriteringsfråga, är det verkligen försvarbart att kontinuerligt ha en stor överbemanning på 1177 därför att det kommer en pandemi var 20 år? Har man det så har man också mindre pengar att faktiskt bedriva vård för.

    Det är lätt att vara efterklok och tycka att vi ska ha jättelager av respiratorer nu när det är ett faktum men hur vet vi vad som behövs vid nästa pandemi, den kanske kräver helt andra behandlingar så då måste vi ha stora lager av allt vilket naturligtvis kostar. Är alla verkligen beredda att betala för det med högre skatt och sämre samhällsservice...?
    Nej, det är naturligtvis inte rimligt att ständigt ha en stor överbemanning på 1177. Vad som däremot är rimligt är att snabbt kunna rekrytera eller ställa om så att det vid en pandemi (var 20 år) går att komma fram till de rådgivande bedömningsplattformar man hänvisar till. Det är inte acceptabelt att lämna människor åt sitt öde på det sätt som blev konsekvensen av att 1177s kapacitet var otillräcklig. Det är heller inte acceptabelt att de som innehar nyckelpositioner vid den här sortens händelse inte duger till att förutse sådant.
  • Pope Joan II
    Kermit1561 skrev 2020-05-05 17:38:37 följande:
    Uppenbarligen behövs ju tjatet eftersom du fortfarande inte förstår.

    Nej jag tycker inte att man bara skall skita i hur många som smittas, jag tycker att man skall stänga ned lagom mycket så att man håller sig under den nivån som sjukvården klarar och det är vad sverige har gjort. 
    Varför skriver du i den här tråden då?
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2020-05-05 17:44:18 följande:
    Det är inte ens 20 år mellan utbrotten utan bara några år, MERS , SARS, Ebola hade vi bara ren tur inte blev pandemiskt, dels pga snabba insatser men oxå dels pga virusets natur (dödlighet vs smittsamhet), forskarna har varnat i många år om att en pandemi förr eller senare skulle komma. Det är inte en fråga om om utan när.

    Lite märkligt att vi kan lägga när miljarder världen runt på försvar mot krig men inte några pengar alls på försvar mot smittor. Med tanke på hur många utbrott vi haft genom åren så är det betydligt troligare att vi får utbrott av smittor än blir invaderade av främmande makt.
    Jo, jag vet. Men grodan skrev 20 år så jag höll mig till hens siffra.
  • Pope Joan II
    Kermit1561 skrev 2020-05-05 17:51:13 följande:
    Det krävs några års utbildning och erfarenhet innan man kan sitta och ge råd. Hur tänkte du lösa det med så kort varsel?? 
    Telefonbedömning är i alla fall en sak som man utan större svårigheter och risk kan plocka in sjukvårdspersonal som gått i pension att utföra. De skilde ju rätt tidigt också på människor som ringde angående symptom på Covid-19 och på dem som behövde rådfråga om andra tillstånd. Och Covid-19 är en lika ny sjukdom för de som redan jobbade på 1177 som för alla andra, eller hur. 
  • Pope Joan II
    Kermit1561 skrev 2020-05-05 18:03:01 följande:
    Men det är inte bara att "plocka in" från en dag till annan. Du måste hitta alla dessa pensionerade, plocka ut de med rätt kompetens, ta reda på om de kan, om de vill, utbilda dem i de system som används etc. 
    Men jag förstår att allt är lätt när man inte är den som skall fixa det... 
    Det är inte en särskilt komplicerad sak. Men för den som vill försvara att det inte blev gjort är det naturligtvis oerhört svårt eller till och med omöjligt.
  • Pope Joan II

    WHO riktar kritik mot FHMs rekommendation om 48 timmars symptomfrihet innan återgång till jobb, skola, annan sysselsättning och vanligt liv. Jag håller med om att den tidsgränsen förefaller vara väldigt godtyckligt satt. 

    ECDC meddelar att Sverige är ett av fem länder där smittspridningen inte minskar. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-05-12 14:51:52 följande:
    Enkelt - den här pandemin kommer att härja i säkert 18 månader. I Sverige har över 3000 dött, men många har haft det och då kommer det att minska hela tiden med smittade och med dödsfall. Kanske kommer vi upp till 5 - 6000 sammanlagt. Sedan är alla immuna. 

    Norge och Danmark är också utsatta för samma virus. Om man stänger igen allt, så blir ju folk smittade när man öppnar upp igen. Så de kommer att få det också. Hur annars?  Det hinner sprider i dessa länder också. Självklart. Särskilt när inte alla har symptom. Då vet man ju inte. 
    Har många haft det? Hur många då och hur vet du det?
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 16:17:18 följande:
    Som alla andra trådar som FHM fanclubben hedrat med sin närvaro.
    Ja, verkligen. Jag fick ett PM igår om att en av klubbens mest prominenta medlemmar startat en egen tråd men den tycks de inte vilja vara i. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin