Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    louisa83 skrev 2020-05-29 13:21:26 följande:
    För att de stängde ner för sent. Kommer du inte ihåg att de i början följde samma linje som Sverige? Och sen beslöt sig för att stänga ner för att de insåg att offren skulle bli för många. Så när de stängde ner var smittan redan vida spridd i samhället och många hade redan dött. Hur många fler som hade dött om Storbritannien inte stängt ner kommer vi aldrig få veta.

    Ett intressant land att jämföra med är dock Grekland. Lika många invånare som i Sverige (plus en miljon), fram till idag 176 dödsfall. De hade lockdown i över en månad, en lockdown som genomfördes precis i början när smittan kom till landet, så smittan hann aldrig sprida sig så mycket. Nu när landet öppnat upp stegvis från 4e maj så har fallen inte ökat. En lyckad strategi med andra ord och ett korrekt sätt att göra det på enligt mig. Man håller såklart ögonen öppna för en andra våg i höst, men det kommer ta lång tid innan Grekland skulle få en stor smittspridning då nya coronafall just nu bara ligger på ungefär två om dagen och sommaren beräknas vara utom fara då alla är ute.Grekland har vunnit mycket tid, tid som kanske kommer räcka till ett vaccin kan börja delas ut. Också pekar ju mycket mot att den där flockimmuniteten som Sverige skulle ha kommit längre med, förmodligen är mycket svår att uppnå om den ens kan existera. Så frågan är hur smart Sveriges strategi har varit egentligen. Om ni frågar mig så anser jag att Sveriges regering och FHM har agerat helt oansvarigt. Så man vet ingenting om sjukdomen? Fine. Men då är väl det rätta och ansvariga att stänga ner så mycket man kan då, för att vara säker på att inte få ett okontrollerat utbrott? Försöker man inte göra allt som står i sin makt för att förhindra detta och rädda liv? Nej istället har man bara tänkt på ekonomin. Men en sak är säker, ekonomin kommer alltid på fötter igen. Det gör inte de döda.
    Lycka till med att förklara det för coronanationalisterna som svärmar i min tråd. 
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 14:04:54 följande:
    De svärmar tyvärr i samtliga corona trådar, samma personer i samtliga trådar.
    Jo tack, jag vet. Undviker i hög grad att diskutera i dem eftersom det ju ändå inte går, man blir helt dränkt av coronanationalistiskt svammel. En del av det så illa skrivet att det inte ens går att dechiffrera.
  • Pope Joan II

    DN:

    "Tidig smitta kan ha kommit från Storbritannien och USA

    Trots att det redan i början av mars fanns tecken på möjlig samhällsspridning av viruset i USA och Storbritannien, valde Folkhälsomyndigheten att inte ta prover på resenärer därifrån.
    Nu visar analyser att Sverige kan ha fått in smitta från just dessa länder, innan det fanns en konstaterad samhällssmitta, rapporterar Sveriges Radio Ekot. 

    - Vi kan se att det finns ett nära släktskap mellan virus som är påvisade hos fall i Sverige, och bland annat virus som är påvisade i Storbritannien och Frankrike, samt USA, säger Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, till Ekot. 

    Trots det rekommenderades bara tester för resenärer från de värst drabbade länderna: Kina, Italien, Iran och Sydkorea.

    Men Karin Tegmark Wisell tycker inte att analyserna behöver betyda att Sverige borde ha provtagit resenärer från fler länder, utan säger till Ekot att det då handlade om att försöka identifiera huvudparten av risken i relation till de resurser som finns."

    Det är närmast surrealistiskt att en myndighet som gjort så många misstag, misslyckats med det mesta de tagit sig för och dessutom framstå som inkapabla att tolka ens sin egen statistik ändå är så nöjda med sitt agerande. 

    Obegripligt, idiotiskt och dessvärre också vad som lett fram till den tragedi som drabbat och fortsätter drabbar så många. 

    Usch. 

  • Pope Joan II

    Precis. Väl värt att ifrågasätta och det görs naturligtvis också. Verkar inte särskilt sannolikt att det skulle ha gått till så som en del snöflingor med övertygelse hävdar och repeterar om och om och om igen. 

    https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-report-of-a-covid-19-case-in-france-in-december-2019/


     If he was infected then, you would expect a more rapid and earlier spread of virus in France than was seen.  It is also possible that the positive result could have been due to contamination of the PCR reaction.  Sequencing any virus in the sample might give you insight into whether or not the virus truly was an early isolate or likely contamination, but it looks from the data that the amount of virus in the sample was low, so would be difficult to analyse further.


    ?It?s not impossible that it was an early introduction, but the evidence isn?t conclusive by any means.?

  • Pope Joan II

    Oj, vilket minimalt underlag.

    https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fhm-viruset-likt-det-i-storbritannien


    Coronasmittan kan kommit till Sverige via bl.a. Storbritannien, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten till Sveriges Radio.

    -Vi kan se att det finns ett nära släktskap mellan virus som är påvisade i Sverige, och bl.a. virus som är påvisade i Storbritannien och Frankrike samt USA, säger hon.

    Slutsatsen dras efter att coronavirusets gener studerats i ett 50-tal svenska smittfall från mars. I flera fall hade generna stora likheter med gener från bl.a. Storbritannien och USA. 


  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-06-02 14:21:13 följande:

    Det FHM berättar just nu, kommer inte många ens förstå.
    Det är för avancerat för många, och en ovilja att förstå.


    Som att urvalet för antikroppstester är snedvridet och hur testning fungerar.


    Hur mycket av det förstår du, skulle du säga? Allt, mycket, lite eller inget alls?
  • Pope Joan II

    Det låter inte som ett genidrag att inleda antikroppsstudier på en grupp av människor som inte är representativa för befolkningen i stort men som "man ändå vill titta på". 

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-06-02 14:50:57 följande:

    Så du tror normal människor förstår det språket och med tidigare erfarenheter av missförstånd?
    Och de som är ointresserade, kommer inte fatta ett enda ord.
    Och det kommer kortsiktig politisk intressen utnyttja.


    Jag frågade dig om din upplevelse av vilken nivå din egen förståelse ligger på. Det kanske du kan svara på? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin