• Anonym (Trådstartaren)

    Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?

    svenska.yle.fi/artikel/2020/05/18/louise-som-levt-i-prostitution-om-sexkopsdebatten-i-sverige-framsteg-att-manga-nu

    "Var tionde man har köpt sex

    Men de flesta män, 58 procent, ställer sig positiva till sexköp, visar den nationella undersökning som Befolkningsförbundet gjort om finländarnas sexuella attityder. I undersökningen framkommer att tolv procent av de finländska männen någon gång köpt sex."

    www.gp.se/nyheter/gp-granskar/var-tionde-svensk-man-har-köpt-sex-1.25266949

    "Nästan tio procent av männen i Sverige har någon gång köpt sex. Det visar Folkhälsomyndighetens senaste stora nationella befolkningsstudie om sexualitet.

    Att kvinnor köper sex är mycket ovanligt, enligt studien. Däremot har nära en av tio män, nära 10 procent, någon gång gett ersättning för sexuella tjänster. Motsvarande siffra för kvinnor är mindre än en procent.

    Av de knappt tio procent män som köpt sexuella tjänster har 80 procent gjort det utomlands. 33 procent av männen som köpt sex hade gjort det i Sverige."

  • Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?
  • Ninnnie

    90% har alltså inte köpt sex. En förkrossande majoritet. Och 42%ställer sig negativa. Tja, det är ju rätt många män ändå, så nog finns det bra män fortfarande!

    Personligen tycker jag dessutom att det faktiskt finns ännu värre saker än sexköp (även om sexköp är rätt unket). Mord tex, mord på oskyldiga (alltså inte i självförsvar).

    Även den typen av systematiskt, oprovocerat "slå folk på käften"- våld som en viss känd sexköpare ägnat sig åt större delen av sitt liv (Vad det verkar) anser jag vara värre.

    Samt att våldsverkare belönas med kändisskap och tv-tid. Hoppas den eran är förbi nu.

    Känns så 1900-tal att bli känd för att vara en simpel våldsverkare utan några talanger alls....... vem som helst kan tex laga enkla pastarätter i tv........ eller vara obstinat antifeminist i debattprogram..... krävs varken intellekt eller talang för det.......

  • Anonym (C)
    KlantSmurfen skrev 2020-05-21 13:07:14 följande:
    Vad de definierat som sexköp i studien är väldigt relevant, istället för att ha delat upp olika former av sex mot olika sorters ersättning i flera frågor har de klumpat ihop allt under en enda ja/nej fråga med en så bred definition att det skulle kunna inkludera ett vanligt krogragg. Men en så bred definition blir det upp till den som svarar att själv definiera "sex mot ersättning" och det är helt omöjligt veta hur de definierat det. De verkar ha använt samma frågor i alla större liknande studier.

    Jag inget för siffror om jag inte vet vad de innebär.
    Sex mot ersättning
    Har du någon gång betalat eller gett annan ersättning för sex?

    [ ] Ja, en gång
    [ ] Ja, flera gånger
    [ ] Ja det senaste året
    [ ] Ja, för mer än ett år sedan

    Ersättning
    Ersättning kan vara exempelvis kläder, presenter, alkohol droger eller sovplats.
    Men också få, avancera eller behålla ett arbete eller position

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/4f4938348a7e40a6ae1f90b9e8e21dc1/bilaga1-enkat-srhr2017.pdf
    Tjejer som på krogen vill att man köper dem ett antal drinkar för att få komma nånvart är det att ge ersättning för sex.
  • Användarenamnet
    Anonym (C) skrev 2020-05-22 17:36:42 följande:

    Tjejer som på krogen vill att man köper dem ett antal drinkar för att få komma nånvart är det att ge ersättning för sex.


    Nej!
  • Anonym (C)
    Användarenamnet skrev 2020-05-22 17:38:53 följande:
    Nej!
    Varför inte? 

    Tjej: Det blir inget för dig om du inte köper mig en drink. 

    Tycker jag är ett solklart fall av att sälja sig för en drink.
  • Användarenamnet
    Anonym (C) skrev 2020-05-22 17:45:27 följande:

    Varför inte? 

    Tjej: Det blir inget för dig om du inte köper mig en drink. 

    Tycker jag är ett solklart fall av att sälja sig för en drink.


    Verkligen inte. Och vem säger ens så?
  • Fågel Flax

    Mekanismerna hos de som köper sex och också medvetet förnedrar, skadar och ser ner på den som erbjuder dessa tjänster kan verka konstiga. Att just DE SJÄLVA försöker stena Maria Magdalena beror dock ofta säkert på detta:

    Han måste ta avstånd från denna sida hos sig själv, annars rämnar hans civiliserade konstruerade person, och bakom den är en avgrund som han är livrädd för och avskyr. Kanske en accepterad svensson med volvo hund fru och två barn som grillar flintastek om sommaren i trädgården.

    Det är farligt att snudda vid sådant. Så lösningen blir att 1) i skymundan släppa ut djuret när det pockar på för mycket och 2) sedan slå på horan för att ta personligt avstånd från djuret

    Med detta vill jag inte ha sagt att bara män kan bära på ohörda och oaccepterade djur.

    Eller att djuret inom oss är i sig problematiskt. Frågan är istället om vårt inre djur är nedtryckt, negligerat och skadat.

    (Och vi har inte idag en civilisation där någon av oss går helt fria från viss inre skada. Därför handlar det om till vilken grad.)

    Jag tycker fortfarande att lösningen ligger i att se till att inte ett enda barn växer upp trasigt. Någonstans måste vi se de olyckliga djuren utanför och inom oss, och att det kan finnas ett samband med hur Naturen negligeras massakreras processas och behandlas av oss.

    Skadan är stor, och ligger blödande överallt. Det går inte att ha ett inre sår som inte sprids till omgivningen. Vi är inte isolerade företeelser i universum, och inte ett enda barn kan skadas utan att skadan växer som en snöboll nerför livsbacken.

    Hur blev det till exempel så att när enorma procentantal människor ser ett djur så ser de (du?) en big mac, en korv eller smör?

    Ett djur är inte heller en produkt. Det är en varelse. Många använder sig av samma mekanismer i vardagen som sexköparen gör.

    Dissociation. En metod av många.

  • New  Dawn
    Anonym (Ok) skrev 2020-05-22 10:40:00 följande:

    Sålänge det finns en efterfråga  så kommer sexhandeln existerar, oavsett om man  har förbud eller hårdare straff, skillnaden med ett förbud är att tjejer kommer ha det mycket sämre, då staten inte kan övervaka verksamheten och tjejerna kan inte heller gå till polisen.


    Om man legaliserar sexhanden ÖKAR efterfrågan och det blir mer socialt accepterat att köpa sex. Allt detta ökar pressen på de som säljer sex och de kommer, även i tyska bordeller, från fattiga länder eller på annat sätt utsatta kvinnor.

    Det är dock inte svart eller vitt, för det finns vissa delar som kan bli bättre för säljarna vid legalisering. Trafficking och människohandel har dock ökat i länder som legaliserar sexköp.

    En sak är klart och det är att köparna (oftast män) däremot gynnas av legalisering. Inte bara för att de slipper åka fast. De blir vanligare och mer accepterat.... Att utnyttja fattiga och utsatta kvinnors kroppar, för det det absolut vanligaste.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (skada) skrev 2020-05-21 22:36:14 följande:

    De behöver inte vara tvingade eller desperata(eller den otroligt lilla minoriteten som trivs i jobbet). I länder som USA och Sverige är det även väldigt vanligt att prostituerade använder jobbet som ett självskadebeteende och för att hantera trauma som våldtäkt. Dessa tjejer är det dock otroligt svårt att få män att visa minsta sympati för eftersom de "teknisk sett" gör det frivilligt utan att behöva. Men de gör det fortfarande mot sin vilja, de gör våld på sina egna kroppar genom jobbet och de mår otroligt dåligt.  


    Ja, visst kan prostitution handla om självskadebeteende.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Trådstartaren)
    New Dawn skrev 2020-05-22 18:31:51 följande:

    Ja, visst kan prostitution handla om självskadebeteende.


  • Anonym (Metoo)
    Anonym (Ok) skrev 2020-05-22 10:43:11 följande:

    Både amnesti och rfsu är för en avkriminalisering av sexköp. Det hjälper inte med förbud utan det leder till att fler tjejer råkar illa ut. Bravo ni har inte uppnått någonting med detta.


    Kvinnor har råkat illa ut pga män i alla tider alldeles för länge. Straff är det för toskar, det är det som är bra. Torskarna döms och kvinnorna går fria. Hallikar döms också. Sluta se kvinnor som varor och förstå att mäns behov inte ska tillgodoses på bekostnad av kvinnors behov. Amnesty får väl dela ut pengar till de fattiga kvinnorna som ett socialbidrag så att de får möjlighet till att skaffa sig en inkomst där ingen våldför sig på deras kroppar och köper våldtäckt! Att det ska vara så jävla svårt att respektera kvinnor! Sluta att predika köp av våldtäckter som prostitutionsköp är. Det visar en empatistörning att män är för att köpa sig tillfredsställelse hur mycket det än skadar någon annan. Ett mycket sjukt beteende och ett sjuk tänkande att inte ha empati med offret utan bara sätta sitt egna behov före allt annat.
Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?