Inlägg från: Anonym (Kvinnan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinnan)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    molly50 skrev 2020-05-26 19:22:23 följande:

    Men om du berättar vilka hans bra sidor är så kanske det blir lite lättare för oss att förstå?

    För det du har berättat om honom här ger ju inte direkt en bra bild av honom.

    Det hoppas jag att du förstår.


    Men ni behöver inte förstå, jag vet hans bra sidor och det räcker. Jag behöver inte bevisa något.

    Jag menar mer att ni självklart får tycka vad ni vill om det jag skrivit, men anta inte saker om honom/oss som ni inte ens fått bekräftade i tråden av mig.

    Som sagt så vet jag redan att mycket av det jag skrivit är problematiskt och en del saker inte okej. Jag VET det.
  • Anonym (Kvinnan)
    pyssel skrev 2020-05-26 19:35:40 följande:

    Jag har pratat med många män som tänker som din man - det är inte raketforskning att sätta sig in i. De ser på kvinnan som någon som behöver tygkas och hållas i schack av mannen. Särskilt hennes sexualitet, eller hur hennes sexualitet kan tolkas av utomstående, är kärnfrågan för om mannen kan upprätthålla sin heder - Inför sig själv, släkten och kollektivet. Sedan finns det män som vill bryta denna norm men inte tror sig kunna. Och det finns män som bryter mönstret.


    Och vems fel är det? Mitt?

    Det var ju just det jag ifrågasatte, när en annan hävdade att min man beter sig så på grund av att JAG är lätt, eftersom jag "gör som män vill".
  • Anonym (Kvinnan)
    molly50 skrev 2020-05-26 19:57:24 följande:

    Nu tillhör jag inte någon av dem som har antagit saker om din man eller sagt hur han tänker.

    Jag har bara svarat utifrån det du har berättat om honom.

    Och ja,du har skrivit att du vet att dessa sidor är problematiska.

    Men du tänker trots detta stanna kavr hos honom och i och med det riskera att även utsätta din dotter för samma behandling som du får nu.

    Och det ser i alla fall jag som ett problem.

    Jag förstår inte hur du kan vilja stanna kvar hos en sådan man.

    Jag hade inte gjort det.

    Jag hade satt mina barn i första hand och lämnat.

    Jag hade aldrig accepterat det.


    Vad bra att jag och du är två olika individer då.

    Kanske lämnar jag honom i framtiden för andra anledningar som inte existerar idag, men som det ser ut nu vill jag inte det och jag förstår inte varför ni inte kan respektera mitt val bara.
  • Anonym (Kvinnan)
    Xenia skrev 2020-05-26 21:50:37 följande:

    Och varför anser han det?

    En orsak kan vara "vad ska folk säga"? Sådant förekommer även i svensk kultur. Men då skulle han vara nöjd med att du inte klädde dig uppseendeväckande och inte "värre" and andra i er grupp. Alltså har han egna svartsjukeproblem. Han litar inte på dig och det är inifrån honom. Han tänker inte rationellt. Du har ju själv skrivit att han inte går att resonera med.

    Även svenska män kan vara sjukligt svartsjuka och förbjuda frun att klä sig "sexigt". Men då får han inget stöd från fruns familj om hon skulle berätta för dem. Det är det som är skillnaden mot en hederskultur.


    Ok, men jag håller inte med dig iallafall.

    Hade han inte litat på mig så hade han lämnat mig för längesedan, eftersom han aldrig skulle vara gift med någon han inte kan lita på.

    Han går inte att resonera med allmänt och inte bara angående klädseln, han är sådan bara. Det bekräftar inte det du skriver någonstans.
  • Anonym (Kvinnan)
    Xenia skrev 2020-05-26 22:07:03 följande:

    Det är väl synnerligen troligt att hon blir påverkad av svenska och utländska vänner (som inte tillhör er sekt).

    Din man räknar alltså med att hjärntvätten ska fungera så att hon inte kommer att influeras av sina västerländska vänner. 

    Och du funderar inte över det, du lever helt i nuet. Du finner dig i att klä dig så att du ser 30 år äldre ut än du är och att det dessutom blir jättevarmt. Kan du inbilla dig att din dotter kommer att bli lika foglig som du?

    Du verkar bara tänka på dig själv, inte alls på din dotters bästa.


    Det är klart hon kommer bli, men viktigt fortfarande att hon får grunden hemifrån. Jag har själv varit tonåring och även om jag blev påverkad så kunde jag tänka att "Jaha, vissa gör så, andra så. Vi gör så". Inte så svårt.

    Skulle det bli på ett annat sätt så får vi ta det då, förstår inte vitsen med att sitta och tänka ut vad som kanske kan hända i framtiden.

    Det bästa för min dotter är att växa upp med både sin mamma och sin pappa tillsammans med sina framtida syskon och kunna plocka ut delar av både svensk och vår kultur.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (Mino) skrev 2020-05-27 09:12:34 följande:

    Tack Xenia, håller med om vartenda ord här.

    TS, varför bor ni i ett land som ni tycker är fullt av hallickar och horor? Fattar du inte hur jävla förolämpande det är att bli kallad hora för att man lever som en fri och självständig människa i sitt eget land?


    Vem har sagt att jag tycker så? Dessutom tycker han hemlandet är full av horor och hallickar också, inte specifikt mot svenskar återigen.
  • Anonym (Kvinnan)
    molly50 skrev 2020-05-27 08:57:49 följande:

    Du gör självklart som du vill. Det är det nog ingen som har sagt emot.

    Men det som många av oss reagerar på är att du inte verkar tänka på hur det kan bli för din dotter i framtiden.

    Att du själv vill leva under hedersförtryck är en sak.

    Men att du inte vill förstå att din dotter kan komma att hamna under samma förtryck i framtiden och dessutom överväger att skaffa fler barn med din man känns ärligt talat lite skrämmande.

    Om det händer så hoppas jag att du tar ditt förnuft till fånga och lämnar och skyddar din dotter och ev andra barn så hon/de slipper hamna i samma situation som t ex Fadime.

    För övrigt så förstår jag inte varför du skapade denna tråd nör du inte ens vill lyssna och ta till dig av råden du får.

    När du berättar hur din man beter sig och at han verkar oförmögen att ändra sig så borde du ha förstått att du kommer att få rådet att lämna.


    Fadime levde i en riktig hederskultur, det gör inte vi.

    Jag har redan tagit emot flera råd som jag både testat och ska testa. Det är lämna jag inte vill göra och det visste ni redan från ts.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (Silla) skrev 2020-05-27 08:32:32 följande:

    Du skriver som att du tror det hade varit annorlunda om du satt stopp direkt I början. Du skriver också att beteendet har blivit värre och eskalerat.

    Jag tror det är viktigt både för dig och för din framtida tonårsdotter att du inte tillåter honom att eskalera ytterligare med sina orimliga krav. Det är nu du har chansen att sätta stopp för nästa nivå av förtryck. Det kommer vara jobbigt och konfliktfyllt men du banar vägen för din och framför allt din dotters framtid. Det är inte rättvist att lämna det helt till henne att sätta rimliga gränser mot din man. Det är dags för dig att sätta ner hälarna i sanden och visa att du är vuxen nog att vara mamma.


    Tack, ja jag ska visa att det räcker ifall det blir värre. Men tror inte det kommer bli värre än såhär gällande klädseln. Men ska verkligen göra det.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (Herregud) skrev 2020-05-27 09:20:32 följande:

    Han låter väldigt dömande mot de som inte lever och klär sig som han tycker.


    Absolut men samtidigt menar han inte på riktigt att kvinnorna säljer sig själva eller att männen säljer dem, mer ett skällsord. Men absolut inte okej för det heller.
  • Anonym (Kvinnan)

    Ni förstår inte att det inte handlar om någon hederskultur, sexistisk kultur absolut. Men inte heder.

    När ni ändå tagit upp Fadime så vet ni ju att hennes pappa tillslut gick med på att tillåta henne vara tillsammans/gifta sig med hennes svensk-iranske pojkvän, men släkten höll inte med och satte stopp. Pappan hade ingen chans mot dem ändå för det är så det funkar i en hederskultur. Individen har ingen betydelse, gruppen däremot har.

    Det är INTE så hos oss.

    Vi är faktiskt inte ens speciellt kulturella av oss då båda tycker att det finns så mycket skit som inte är bra. Allmänt men även saker som rör kvinnor. T.ex ville jag för några år sedan göra en tatuering som jag inte fick göra först, men efter övertalning gick det bra trots att det är tabu i vår kultur. Men varken jag eller mannen bryr oss eftersom det vi tycker är viktigare. Vi skiter totalt i vad andra tycker.

    Allt handlar om min mans värderingar och åsikter, som delvis präglats av vår kultur såklart men återigen ingen hederskultur. Släkten/gruppen betyder ingenting för oss.

    Han har flera i sin släkt som gjort och gör saker som är riktigt tabu men alla snackar med dem ändå som vanligt, i värsta fall kan någon familj välja att inte prata med dem mer men oftast är allt som vanligt även om man anser att det de gjort är jättefel.

    Så jag tycker verkligen ni är för hårda mot min man just nu. Ni kan faktiskt inte förvänta er att man ska assimileras helt och hållet till svenska värderingar, även om integration är viktigt. Det bästa är väl att kunna välja från båda kulturer.

Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..