• pyssel

    Är detta en sund man?

    Lita helt och hållet på din känsla, den varnar dig precis som den ska. Efter ett tag till med den här mannen kommer den att peka i fel riktning - mot dig själv, med hans försorg.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 10:38:52 följande:

    Det jag är rädd för att jag låter mina rädslor ta över. Han säger att han aldrig träffat en sån underbar människa som mig och det gör mig ju så glad. Sen kan han plötsligt skicka en bild till mig på han och hans vackra vännina som fikar men sen när jag blir osäker skriver han massor av fint och hur hon vill träffa mig och tycker jag verkar underbar. Detta har blivit mindre i slutet och nu säger han ofta att han vill leva med mig. Han har en osäker sida som nästan verkar blyg och samtidigt kan han säga hur hemsk han ex var och att han alltid har gjort allt för sina ex och att de inte förtjänade det. Är väldigt attraherad av honom och han är mjuk och fin mot mig och vi har mkt samhörighet men just de här sidorna gör mig såå osäker


    Istället för att tänka att du är påverkad av tidigare rädslor på ett sätt som leder till övertolkningar och liknande, tänk så här:

    Vi som har varit med om att bli utsatta tidigare har ett MYCKET finkalibrerat system som känner igen avvikelser DIREKT. Det systemet är slipat till nästintill perfektion. DOCK är vi känsligare för att bryta ner vårt eget motstånd och ignorera våra korrekt uppfattade signaler om att något är fel. Jag får alla varningssignaler av din korta berättelse och skulle göra samma beskrivningar av ytterligheterna som du så klokt gör.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 10:57:43 följande:

    Tack för ditt svar. Ja där är ju något som gör att jag tvekar så att gå in i något. En kvävande känsla som slår till när jag gett lite av mig själv. Sen får jag panik om han inte skriver på morgonen som han brukar och han säger ibland att jag aldrig behöver oroa mig för något. Att han kommer finnas hela livet om jag vill. Sen kan han säga senare att han aldrig förlåter misstag. Om jag tar upp att jag är rädd att jag ska göra något säger han att inte syftar på mig. Att jag är annorlunda och aldrig skulle såra honom. Han syftar på oärlighet som är det värsta han vet. Han kan ha lång moralpredikan i telefon men höjer mig som en riktig kvinna som är mogen och samtidigt som det gör mig glad gör det mig förbryllad. Jag är väldigt rädd att bli övergiven och har nog dragits till män som verkligen ser mig och bombarderar med kärlek.


    Kära du, det här låter väldigt oroväckande. Jag hade avslutat kvickt med "det är jag, inte du", för att det förmodligen blir skonsammast för en själv att skona hans twistade självbild.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 12:53:13 följande:

    14 och 16 år


    Fortfarande i en ålder där en sådan här man säkerligen kommer rikta svartsjuka mot dem. Och de är definitivt i en ålder att ta ansvar för dig, om du blir dåligt behandlad, som de inte ska. Du behöver skydda dem från en trolig och än destruktivare utveckling av ert förhållande. Det är lättare att fokusera på barnens väl och ve när man behöver avsluta något, än sitt eget som man är så van att tumma på.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 16:04:34 följande:

    Det förstår jag men klart att det inte är helt lätt att se när han kommer som solen och tar med oss alla på utflykt och barnen blir ju såå glada då. Men jag tar till mig av allt ni alla skriver. Känns ju som ni alla ser ungefär samma sak så det måste ju finnas något som jag ändå kan lita på i det ni ser


    Vi litar nog framförallt på det du sett och känt men utifrån sett också de väldigt typiska processerna att så tvivel i dig, om dig själv, som görs av honom och förstärks av dig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 17:21:57 följande:

    Jag vet att jag inte är en lätt person men jag tycker han är väldigt svår att kommunicera med. Han säger aldrig saker rakt ut utan kommunicerar genom att ge exempel men när jag sen konfronterar och undrar om det handlar om mig säger han alltid att det inte alls handlar om mig utan han pratar bara allmänt. Gör mig förbryllad. Lika väl om vi dagen innan sagt att jag kan komma till honom så hör han knappt av sig dagen efter och bjuder inte hem mig utan jag får fråga om han är hemma och sen är det luddigt tills jag frågar om jag kan komma eller om vi ska höras eller liknande. Jag vet inte om det är jag som är otydlig men är ofta det blir så. Han kan svara kort att han är hemma men aldrig att - vill du komma på mat, kom kl 19 mm som man brukar göra utan det känns som han backar då och väntar på mig. Om jag påpekar detta säger han att han anpassar sig efter mig. Säger ofta också när vi pratat länge och jag måste avsluta att han inte ska störa mer.


    I värsta fall, han är manipulativ, vilket jag uppfattar det som.

    I bästa fall: Det där låter jobbigt och inget jag hade orkat hålla på med.

    Du om någon förtjänar väl "är det rätt så är det lätt"?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    SvenOlsson skrev 2020-06-07 14:18:39 följande:

    Det klassiska varningstecknet för en kvinnomisshandlare är att han är besatt av kvinnan. Så att han fokuserar så mycket på sig själv i era samtal är ju nästan tvärtom

    Kanske har han gått och burit på mycket från tidigare relationer, men inte haft någon nära vän att prata med. Sen kan det ju vara lagom roligt att lyssna till, men förr eller senare har han väl pratat av sig. Jag tycker det låter som en hygglig karl


    Du har fel om vilka tecken som skulle utesluta andra tecken. Tråkigt att du uppmuntrar något som visar tecken på att kunna bli farligt.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Är detta en sund man?