• Anonym (X)

    Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?

    Är på g att flytta ihop med min pojkvän. Han har tre barn sedan tidigare (6,8,9), och jag har ett (5).Jag kommer att plugga heltid på distans i höst. Vi har diskuterat lite kring detta med barnen. Han tycks ha antagit att alla hans barn ska komma hem vid 13 varje dag eftersom att jag är hemma. Och med mitt eget barn vet jag inte hur jag ska göra eftersom det är 9km till närmaste förskola och jag inte har bil/körkort för att kunna skjutsa henne. I worst case scenario kommer jag alltså ha min egen hemma på heltid + hans tre från kl13, samtidigt som jag ska plugga heltid. Det känns helt övermäktigt.

    Fick prova på för ett tag sen hur det skulle kunna vara, då jag var hemma hos honom och jobbade därifrån. Då hade jag två hemma hela dagen och alla fyra från kl13. Jag blev helt slut, fick avbryta mitt arbete titt som tätt, var tvungen att jobba över pga avbrotten, och var allmänt trött och utmattad resten av dagen. Orkade inte ens umgås med honom när han väl kom hem. Och då jobbade jag ändå bara halvtid. Har därför blivit lite avskräckt och rädd för hur det skulle kunna bli. Jag har väldigt svårt att säga nej, och lider istället i det tysta. Jag tycker också väldigt mycket om hans barn!! så jag vill ju inte behöva bli trött på dem eller känna dem som en börda som lämpat på mig. Jag vill inte att relationen till dem ska bli förstörd av det.

    Min pojkvän hävdar att hans barn klarar sig själva, och med de två äldre stämmer det nog, tror inte det blir så mycket problem om de kommer hem 13, men hans yngre behöver fortfarande aktiv passning, särskilt i kombo med mitt eget barn. Och det går ju inte riktigt ihop med mina studier.

    Det bästa scenariot känner jag är ifall hans yngsta gick på fritids, och att han kunde hjälpa mig med skjutsen till förskolan för mitt barn (vi har pratat om det men inte kommit fram till nåt där heller än) . Då har jag bara två barn som kommer hem kl13, och borde hinna/orka med mina studier, och också orka umgås efter att alla kommit hem.

    Flytten ska ske ganska snart så jag känner mig lite stressad att vi inte kommit fram till någonting än. Och som sagt har jag också svårt att säga till och säga ifrån. Är så rädd bara att jag ska hamna i en övermäktig situation och tröttna på allt. Eller att jag säger ifrån och då blir "elaka styvmodern som hatar sina bonusar" liksom. Vet inte riktigt hur mycket som är rimligt att ta ansvar för bonusbarn heller. Det verkar vara så olika. Och min pojkvän som sagt verkar ha antagit bara att jag ska ta hand om hans barn när de kommer hem eftersom jag ändå är hemma. Kanske är det något jag "borde" orka bara. Jag vet inte.

    Tips/råd/tankar tack

  • Svar på tråden Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?
  • Anonym (Fundera över hans sommarupplägg)

    Om inte jag läst slarvigt sa du i en bisats att din blivande sambo har förväntat sig att du ska ta hand om alla barnen nu under sommaren. Varför då???

    Antingen pluggar du redan och har sommarlov, just det lov, eller så är du arbetslös och då ska du stå till arbetsmarknadens förfogande. Alltså kan du inte ta hand om hans barn över sommaren. Faktiskt inte heller om du hade tänkt vara ledig med ditt eget barn. Hans barn, hans ansvar.

    Om du sen tittar på förändringen för dig och din dotter vid en hopflytt, hur mycket är positivt?

    9 km från tätorten, hon är 5 och du kan inte själv se till att hon kommer till och från förskolan? Hur blir det om några år när det blir olika tider hit och dit i skolschemat? Aktiviteter, kompisar?

    Jag avstår här från att över huvudtaget ta upp hela biten med att du ska plugga hemma och därför kan hans barn skippa fritids. Det är bara så orealistiskt!

    Om du överhuvudtaget ska överväga en flytt under dessa omständigheter instämmer jag i det andra föreslagit:

    1) skaffa körkort och köp bil

    2) plugga någon annanstans så att du också är hemifrån 7-18

  • Anonym (X)
    Miss Skywalker skrev 2020-06-30 00:40:55 följande:

    ?Bara? Det är det mest avgörande när det gäller hela er relation och din framtid. Skulle tappa mina känslor för någon som så tydligt vill att jag ska vara hans städkärring och som inte bryr sig om jag har någon fritid.


    Ja jag blir lite avtänd att han bara förväntar sig de här sakerna. Känns tråkigt eftersom jag känner så mycket kärlek till honom annars.
  • Anonym (fu)

    Nej ts med detta upplägg kommer du inte klara studierna. Studera färdigt innan ni flyttar ihop.
    Åk till killen och bo där på helgerna. Då delar ni lika på matlagning och disk. Var och en sköter städningen av sitt eget hem, så du ska inte städa när du kommer dit på helgerna.

  • Anonym (Stella)

    Kommer inte ditt eget barn sakna förskolan och kompisarna? Tror du inte det blir svårt för henne att börja skolan efter ett helt år hemma? Att börja skolan är en jobbig omställning för det flesta barn. Vad ska hon göra hemma ensam när du pluggar på dagarna? Prioritera inte kärleken framför ditt egna barn.

  • Anonym (Vänta)

    Du måste ta körkort först. Hur har du tänkt att detta ska fungera när du börjat arbeta sedan? Du kommer inte kunna ta dig till jobbet

  • Ess
    Anonym (fu) skrev 2020-06-30 02:19:05 följande:

    Nej ts med detta upplägg kommer du inte klara studierna. Studera färdigt innan ni flyttar ihop.
    Åk till killen och bo där på helgerna. Då delar ni lika på matlagning och disk. Var och en sköter städningen av sitt eget hem, så du ska inte städa när du kommer dit på helgerna.


    Det reagerade jag med på, att hon tog fullt hushållsansvar när hon bodde över helgen.
    Jag har aldrig gjort något sådant när jag hälsade på hos pojkvänner, självklart hjälpte jag till att fixa mat och plocka undan det vi dragit fram, men aldrig att jag skulle ställa mig och städa trots att några av dem hade rätt dammigt.
  • Siden
    Anonym (X) skrev 2020-06-30 02:08:45 följande:

    Ja jag blir lite avtänd att han bara förväntar sig de här sakerna. Känns tråkigt eftersom jag känner så mycket kärlek till honom annars.


    Avtänd är ordet. Det är fruktansvärt osexigt med män som vill utnyttja sin nya kvinna till barnpassare och hushållerska utan att ens fråga först eller tacka efteråt. Kärlek är en handling, inte tomma ord. Han kan vara världens finaste kille men hans förväntningar på dig i den här situationen är orimliga. Det är som bäddat för katastrof, kan du se det? Ojämlikt mellan er och du kommer att vara beroende av hans välvilja. Jag flyttade också in till min mans hus och han hade ett barn sedan tidigare och det var STORA problem med att det redan var deras ställe och jag hamnade i underläge från början. Jag hade inget att säga till om kändes det som, hans barn fick härja fritt och jag förväntades städa, laga mat och fixa med bonusbarnet och bara gilla läget. Sa jag ifrån så var jag Elaka styvmodern direkt. Innan så hade min kille sagt en massa fina ord om att det skulle vara vårt hem och att vi skulle ha husregler osv, men när jag väl bodde där så fick jag höra att så här har vi alltid gjort, varför ska vi ändra på det? Det är svårt att komma som ny i en redan inkörd familj. Det är en knepig sits och det är lätt att tappa bort sig själv för att man vill väl och är kär osv! Nu har det gått några år och tack vare att jag har satt mer foten rejält och tagit många strider så har vi det bättre numera. Numera har vi det mer jämställt. Vi har även gemensamt barn. Men aldrig kommer jag att göra om samma misstag igen (att flytta in hos en man i hans hus med hans barn, inte heller jag hade någon bil vid den här tiden) och jag vill inte se dig göra samma misstag. Du har dessutom en dotter att ta hand om, tänk på att inte sätta dig själv i en högrisksituation när du har henne.
  • Ess
    Miss Skywalker skrev 2020-06-30 00:40:55 följande:
    ?Bara? Det är det mest avgörande när det gäller hela er relation och din framtid. Skulle tappa mina känslor för någon som så tydligt vill att jag ska vara hans städkärring och som inte bryr sig om jag har någon fritid.
    Ja precis, det är inte så "bara". 
    Det kommer sabba studierna och förpassa ts till köket, för att inte tala om hur ensam ts dotter kommer bli eftersom hon kommer tappa sina nuvarande vänner.
    Jag tror (Tänk dig för)s inlägg kommer bli ts vardag.
Svar på tråden Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?