Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Känner ni av typ vilken sida ägget släpps ifrån eller så?! Jag kände förra cykeln på höger sida och denna på vänster.. Det liksom ilar.. ^^

  • Entusiastisk

    Uppdatering;

    Nu vågar jag lita på att det är fertilt sekret!! Andra dagen med äggvita!(precis som igår) så verkar ha en väldigt bra motorväg! Tappen hög, och liksom mjuk runt kanterna och börjar öppna sig, centrerad, juicy och halt där så hon verkar vara gästvänlig! Lite känningar i "tjejmagen" ilningar i vänster äggstock.

    Nu blir det kanske verkligen tmi men det(fertila sekretet) liksom hänger ner typ 10cm när jag går på toa. halt, bygger broar och Testade trixet med att lägga i det i vatten, kanterna löste upp sig lite men den fortsatte ändå att vara i en klump så nu får jag nog ändå lita på mig själv att det är fertilt sekret och inte sädesvätska.. Känns skönt att kommit så långt att jag nu vet 100% och inte behöver vara osäker iaf. Har även kollat igenom Jenny Koos alla cervix sekret bilder för att försäkra mig.. Har man blivit knäpp eller xD

    Bör jag testa ältest 2 ggr idag eller tror ni det räcker vid samma tid som igår och ta det därifrån? Beräknad äl är ju först på måndag. Generellt bör man väl inte missa peaken om man tar vid samma tid varje dag och gör på samma sätt med att inte dricka eller kissa på 4h? Eller hur upplever ni andra det?

    Fick till bra med sömn inatt också! Ska boosta med d-vitamin vid pos Äl-test!

    Hur mycket tar ni andra.. Amidina? Hörde på ett webinarie att Jenny Koos tog 50.000ie dagen innan ägglossning.. Jag tog 5000ie förra cykeln och tänkte kanske ngt sånt denna med..

  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-25 09:02:57 följande:

    Näää, du är inte alls hemsk! I sådant fall är jag lika hemsk, har dragit ned på makens kaffe nu! Max en kopp om dan, själv dricker jag 1/3 kopp och ska sluta helt om det blir en ny cykel!

    Jag håller med! Jag har ju inte ens vetat att jag har en livmodertapp som ändrar sig utifrån cykeln! Jag skäms nästan över min okunskap :-/

    Haha! Den där blobben känner jag igen! Min första äggviteflytning brukar jag kalla slemproppen, så mycket på samma gång! Som om proppen behöver lossna för att ge fri passage (så är det så klart inte, men innan jag kunde något alls tänkte jag så ).

    Hur var ditt äl-test nu på morgonen? Jag hade tagit två ggr per dag nu fram tills du får peak för att inte missa den

    Idag var tappen fortsatt hög, hård och bakåtvänd, tempen steg pyyyyttelite till 36.75 (tidigare 36.7). Nu känner jag mig ändå hyfsat nöjd med min kurva Vi får se vad som händer nästa vecka! En vecka kvar till BIM!


    Amen vad bra att det inte bara är jag som ger restriktioner till min man.. Haha!

    Amen eller hur! Men men, tur man blir klokare med åren då;)

    Ja men precis så.. Skrev precis ett inlägg med lite tmi om min belopp xD

    På mina ältest, sånna billiga från gravidkollen, står det att man ska testa mellan kl 10-20(ej morgonurinet), hålla sig från att dricka och kissa 4h för bäst resultat så det har jag gjort.. Funderade på att nu hålla mig från att dricka och kissa mellan 7-11 ta igen lite dricka och sen ta igen vid halv 4.. Vad tror du? Tänker att man vill försöka ha samma koncentration på kisset som de andra dagarna eller det spelar kanske ingen roll!?

    Men det låter ju bra och lovande! Håller alla tummar och tår att det fortsätter så <3
  • Entusiastisk
    saraama skrev 2020-07-25 09:18:49 följande:

    Att ta 2 test om dagebär väl mer om det skulle vara negativt idag trots att beräknad ÄL är på måndag? Då kanske du kan säkra upp med ett i em/kväll? Jag har positiva ältest i 2 dagar så ingen risk att missa för mig. Kan inte heller se om de blir starkare för jag har test med streck och strecket riktigt mörkt hela tiden. Härligt att du så tydligt ser på sekretet nu! Jag har haft det riktigt blött som äggvita i trosan sedan igår. Mannen påpekade att det var riktigt blött vid sex igårkväll. Haha! Passar bra ihop med positivt ältest nu på morgonen


    Jag tar mitt ältest mellan 14-14.30(hört att det skulle vara bäst)

    Vad skönt att ha det så! Och ja det känns väl väldigt tydligt då ju!!

    Jag har liksom ingen aning om hur min peak beter sig. Men vad jag förstår så BÖR man inte missa om man tar varje dag vid samma tid? Men man blir ändå sjukt osäker när vissa bara har en snabb peak liksom.. Tänk så har jag det också så liksom.. Nu är det visserligen bara 1.5h till till 11(har så hållt mig från dricka och kissa i 4h) så kan lika gärna ta ett då.. Sen kanske då senare ikväll? Kanske vid 7 istället för att sprida ut det?

    Kände också det igår vid sexet haha! Men ja, känns skönt att äntligen lita på sig själv.. Det är ju en hel vetenskap och kan vara så olika.. Och detta är ju inget jag fått lära mig eller kan diskutera etc med andra(mer än här då, sjukt tacksam för det).. Så man blir ju lite osäker :)

    Håller tummarna det tar sig för er nu! <3 myser ni på varje dag nu eller hur "säkrar" ni upp denna perioden?
  • Entusiastisk
    saraama skrev 2020-07-25 09:46:01 följande:

    Ja så är det säkert med tiden för testerna. Jag har apotekets egna och där står att tid inte spelar någon roll. Sedan tänker jag såhär: om du indirekt vet att du ska ha ÄL på måndag och ligger varannan eller varje dag nu så kvittar det väl om du fångar peaken på testet? Eller gör folk så att de hoppar i säng direkt när de hittar peaken? Jag är lite rookie på detta.

    Nej gud aldrig pratat om dessa saker med vänner hur öppna vi än är. Har en vän jag introducerade NC och pessar för. Vi har pratat lite om det men inte särskilt ingående. Därför jag gillar att vara här i denna tråden! Känns som "fertilitetsvänner". Hoppas vi kan bli preggovänner i en annan tråd sen <3

    Vi har legat tisdag, onsdag och 2 ggr igår för att lusten föll på. Nu blir det idag och imorgon också för att testet var positivt idag. Väntar på att tempen ska ändras då den ligger stadigt på medeltemp nu. Ni då?


    Haha! Well, jag är mest intresserad hur min kropp beter sig under en cykel liksom.. Har liksom försökt flytta fokus från att bara vilja bli gravid till att vilja lära känna min kropp och ha stabila cykler(vilket i sin tur optimerar chanserna för ett plus, tänker jag) Vi ligger på när lusten faller på och var och varannan dag veckorna runt äl :) men första gången på riktigt jag testar älstickor så vill liksom se en peak någongång i mitt liv xp

    Åh ja men vilken fin benämning, fertilitetsvänner.. Hoppas verkligen att vi blir flera från tråden som kan få bli preggovänner!
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-25 10:32:11 följande:

    Woopwoop för motorväg! :D Kan också få sådär riktigt långt och segt ibland, ett tag sen nu dock. :P Tror jag haft för få kvinnor som delar östrogen i min närhet, haha! 

    Jag hade nog tagit testet samma tid som igår, men är du extra nyfiken så kör på. ;) Jag brukar dricka lite mindre än normalt under eftermiddagen, kör sista kissen vid 12, och testar sen vid 16-17. :) Beroende på hur väl dina äggstockar reagerar på Lh så Kan du eventuellt missa peaken om du bara testar en gång om dagen, men det är inte jättevanligt att det går så fort.

    Jag tar mellan 30-40 tusen ie en gång i veckan under vinterhalvåret, efter rekommendation från Jenny (var hos henne för ett par år sen och fick hjälp), den här månaden har jag tagit 30k för ett par dagar sen, men är mycket ute i solen också. :) Har äntligen lyckats skonsamt bygga upp en bra solbränna under våren så använder ingen solkräm (täcker känsliga områden med kläder eller håller mig i skuggan om jag är bar där).


    Hade väl eg kunnat hålla mig men körde på 2 test för säkerhetsskull. Tar ett vid 19 ikväll och tog precis.. Gått från 0,09, 0,15(båda tagna 14-14.30) och idag strax innan 11 var det 0,20. Så uppåt går det iaf. Ska bli spännande att se ikväll.. Idag blir det dvitaminboost i solen hela dagen! Och när jag får positivt ältest kör jag på några 1000ie i tablettform..

    Hur ser det ut med din äl nu!? Symptom? Är det imorgon du beräknas ha äl?
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-25 11:39:45 följande:

    Jag har inte den appen ni snackar om, så noll koll på vad de där siffrorna betyder. ;P Men det låter ju bra iaf, uppåt är ju (väl) positivt!

    Gotta i dig lite extra fett också, avocado, lax, nötter, sånt är bra för ägglossningen. :D

    Här är det liiite småhugg och mol på både vänster och höger sida sen några dagar, men när det är så milt vet jag sällan om det är pga endon eller annat. Sen ligger mina äggstockar inne bakom min bakåtlutade livmoder, så allt är en enda förvirrande röra där inne. :P 

    Räknar med ÄL imorgon, så det blir ett par dagars sex till, mitt stackars underliv.. :P Får boosta ordentligt med ecovag efteråt, brukar få lite svamp efter såna här maratonveckor, attans basiska sperma!

    Kul om vi ägglossar ihop, haha! Skicka signaler via skärmen eller nåt. :P 


    Aha, det är Premom som typ analyserar stickorna åt än liksom..

    Ja, fett äter jag faktiskt dåligt av så bra input. Får bli fisk imorgon kanske och ngn avokado eller så idag..

    Åh ja samma för mig ifall vi har sex för ofta. Förra cykeln blev så för mig tog 1 vecka för min stackars fiffi att återhämta sig så får bli mer varannan dag nu och kanske varje imorgon och måndag ifall äl är positivt imorgon..

    Är inte så insatt i endo och så men låter väldigt jobbigt på flera sätt :( vet man varför det blivit så? Eller är man liksom född med det? Hoppas det är okej att jag frågar.. Vad grym du är som kämpar på och tagit hjälp av Jenny och liksom optimerar din hälsa och allt. Beundrar verkligen din styrka <3

    Ja roligt att ha en ällossar kompis! <3

    Hade varit så roligt om vi kunnat plussa ihop också!!
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-25 13:29:24 följande:

    Jo, läste det tidigare. :) Jag använder en app som heter ovuview, det är mest för att få en överblick, man kan ställa in att den ska gå en diverse metoder och beräkna det ena eller andra, men jag tycker den har fel lite för ofta så går efter egen bedömning bara. :) Annars är den skitbra, kan lägga in hur mycket som helst och anpassa eget.

    Det Är svårt att komma ihåg tycker jag, man är ju uppvuxen med ett samhälle som säger att fett är superfarligt och hemskt och ska undvikas, vilket jag gjorde lite för länge förr. Nu har jag smööör i mitt liv igen och aldrig att jag släpper det, haha!

    Vi har inte sex sådär jätteofta längre, men jag kan få svamp när jag ätit för mycket socker också. :( Men hittade RFSUs candicur, plus Ecovag, och de två har varit min räddare i nöden. Gillar inte de starka svampmedlen, och dessa funkade långt över förväntan!

    Jag är ändå rätt lyckligt lottad, har inte alltför många symtom även om de blivit fler med åren. Har rätt jobbig mensvärk, så skönt att vara hemmafru där, och blir uppblåst som en ballong ibland när jag ätit nåt dumt. Sen lite lätt molvärk till och från under cykeln, men annars är det chill. :) Har en cysta på ena äggstocken men den är rätt statisk så oroar mig inte än. Man vet ännu inte varför man får endo, men det är betydligt vanligare än man trott iaf. Är väl nåt knas i generna i kombo med gifter i vardagen eller nåt. :P Som med det mesta annat.

    Jag är envis som fasen och vill vara frisk, så då är det bara att bita i det sura äpplet och köra på. Men tack! Jag är dock ingen övermänniska så slarvar tyvärr en del.. Gick i parallellklass med Jenny i gymnasiet faktiskt, så det var skitkul att se henne igen och vad hon har blivit!

    Men jaa! Hoppas sååå att det blir en massa plus här inne den här gången så vi kan gå över till en bf-grupp ihop, alla är så goa!


    Okej, aldrig hört om.. Har en annan app som heter min kalender där jag loggar allt.. Och Premom nu för att få lhtest och tempen i samma graf liksom..

    Ja men eller hur, visst är det konstigt.. Smör är ju så gott!

    Aha, bra tips! Jag tog bara någon gel mot torra slemhinnor och efter ngn vecka så gav det med sig iallafall.. Så vet inte om det bara var ngn obalans eller ngt..

    Är du hemmafru? Vad härligt! Här är en till :D och hemma-mamma då <3 ni bodde i Malmö va i skogen? Så drömmigt ju! Tänk sen när ni har barn! Så mysigt! Tänker ni att du ska vara hemma-mamma då liksom?:D

    Usch vad jobbigt men skönt att du kan justera med kost och andra grejer för att minska besvären och att du både har bra koll och är envis<3 ja Det där med gifter är ju lurigt..

    Förstår det.. Hon har ju verkligen exploderat!!

    Det är inte helt lätt att följa allting till punkt och pricka hela tiden.. Man är ju bara människa <3

    Åh ja..! Drömmen ju! Hade varit kul att skapa en tråd med de som vill och att vi kan följas åt genom livet även om alla inte får bf samtidigt eller så <3
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-25 16:48:52 följande:

    Nä, det finns ju tusen såna mensappar idag, så inte så konstigt. :P 

    Kan ju vara bara obalans, svamp kliar ju oftast nåt så in i... och så de där keso-flytningarna till på det. Men ecovag har jag alltid hemma, det är såna kapslar med mjölksyrebakterier som man stoppar upp vid sänggående om man har lite bekymmer, de är så himla bra!

    Ja, sen hösten 2018 (var tvungen att tänka efter rejält, haha)! Jisses vad tiden springer.. Jag har lite social ångest, och har varit utbränd ett par gånger så när chansen kom så tänkte vi att vi testar, och det har gått hur bra som helst. Visst, vi lever fattigt ekonomiskt (pga många anledningar), men det är verkligen ovärderligt det här. Och hej, vad kul att du också är hemma! :D Tänk vilken gåva att kunna ge sina barn egentligen. <3 Vi bor numera uppe i nordöstra Skåne, utanför Hässleholm, men jag kommer från Malmö från början. :) Tanken är att jag ska vara hemma så länge det går, och får vi barn vill vi kunna ge dem det, en förälder alltid hemma. Ni med?

    Jag är ju lätt med på en sån grupp, nya fina vänner är alltid kul! <3 Särskilt när man inte har så många till att börja med. ;) 


    Well, det kliade så in i h**. Och fick faktiskt lite så som du beskriver.. Sjukt störigt.. Men glad det kom efter äl iaf så man inte kände att månaden gick till spillo liksom :p

    Jag känner igen mig.. Haft mycket problem i yngre år.. Men sen jag träffade min man för lite mer än 5 år sen så var det som mitt liv började om. Har varit helt stabil sen dess på alla plan och lärt mig hantera livet liksom. Han är yin till min yang och helt olik mig, så vi kompletterar varandra väldigt bra. Men flera utbrändperioder har gjort att jag bara kan jobba 50% och trivdes inte särskilt bra på mitt jobb så när vår dotter kom växte det fram att jag skulle vara hemma med henne..

    Det är verkligen så lyxigt!

    Vad härligt att det funkar för er också! Ja, man får verkligen dra in på onödigheter och tänka efter en extra gång men tid är mer värt än pengar så har hellre mer tid tillsammans än en massa saker :) känner verkligen så som ni att det är en fin gåva att ge sina barn, vad roligt att det finns fler som också tänker så!!

    Vi bor i Helsingborg i nordvästra Skåne :)

    Ska se om jag kan ordna någon sån grupp så kan dom som vill joina ju :D
Svar på tråden BIM Augusti 2020