• Anonym (M)

    Jag hatar barnvecka

    Jag och min dotter är halvt inflyttade till min pojkvän och hans tre barn vv. Vi är här nästan jämt och tanken är att vi bor här på heltid om några veckor. Jag vill verkligen flytta och min dotter trivs bra här också, och med honom och hans barn. Jag är lite orolig bara eftersom jag redan nu hatar barnveckan och tycker att den sniglar sig fram. Jag har absolut ingenting emot barnen. De är fina och snälla, tar hand om min dotter på ett bra sätt etc. Men ljudvolymen ibland är hemsk, de vaknar tidigt på morgonen, och det blir så fruktansvärt stökigt. När det bara är min dotter behövs det städas en gång i veckan, när alla är här städar och plockar och diskar jag hela tiden känns det som. Har inte tid till något annat nästan.

    dessutom ställs alla rutiner på ända till förmån för deras rutiner, och deras matvanor. Det är jag och min dotter som får anpassa oss eftersom vi flyttar in till dem och de är flera. Det funkar inte riktigt alltid. Gällande kvällsrutinerna så har jag och min dotter vanligtvis en bra rutin, som gör att hon kan varva ner innan sovdags och vet vad som komma skall. Middag-ev leka lite-städa undan-titta på tv och efter det tandborstning etc. Och fast läggningstid. Här har de inga såna rutiner, utan kan leka med hög ljudvolym ända till nattning. Det funkar inte för min dotter. Hon blir upptrissad och tar tid på sig att varva ner, dessutom blir tandborstning etc skrikigt och gapigt och jag behöver skälla på henne vilket jag inte tycker om och inte behöver göra annars. Barnveckan brukar hon somna vid 22 och då måste jag ligga hos henne för att inte hon ska springa in till någon och ingen annan in till henne. I vanliga fall så kan jag lämna henne vid 20. Så jag förlorar mycket kväll och egentid, vilket jag behöver extra av den veckan pga stressen. Städat blir det inte heller, eftersom inga såna rutiner finns här, så oftast ligger det kläder, skor, leksaker etc överallt att snubbla på, min dotter förlorar också den rutinen vi fått in kring det.

    Gällande matrutiner så är det oftast hans barns vilja som får gälla, korv, köttbullar, pizza och pannkakor hela veckan. Min mage klarar inte riktigt av det så uppe på det andra är jag ofta illamående hela den veckan. Min pojkvän tycker inte om att jag lagar något separat till mig om det inte funkar för mig. Han tycker att alla ska äta samma. De äter också lunch som huvudmål, och hoppar ibland över middag. Det är inte jag och min dotter vana vid, utan vi brukar göra motsatsen. Samma här så klarar inte min mage riktigt av det, dvs tung mat till lunch, och både jag och min dotter blir hungriga på kvällen utan riktig middag.

    Jag skulle önska att vi skulle diskutera de här sakerna innan. Men ofta är det så att han bestämmer något som passar utifrån hans barn, och jag kommer sen med min åsikt. Han hävdar då att jag inte kan anpassa mig och att barnens vilja ska gälla, förmodligen då hans barn eftersom han aldrig frågar vad som passar mitt barn.

    Uppe på detta så är han oftare sur och stressad och ger mindre närhet och ömhet under barnveckan. Vi har kyssts ordentligt en gång den här veckan och det är viktigt för mig. Ytterligare ett minus alltså.

    Det som är plus är att min dotter tycker att det är roligt att leka med hans barn, de tar fin hand om henne, jag blir glad av att se dem tillsammans, och som sagt tycker jag om hans barn och att umgås med dem. De är inte problemet, han är.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag pratar med honom men allt blir liksom två timmars diskussion. Att jag t.ex tyckte det inte passade så bra med grillat till lunch och ingen middag, utan att det skulle vara bättre med lätt lunch och tidig grillmiddag. Jag försökte underlätta genom att säga att jag sparar grillmat till mig och min dotter till senare, men då var jag krånglig och oanpassningsbar. Enklaste vore ju bara att suck it up känner jag och köra deras rutiner, mat etc. Så slipper man sura miner och diskussioner. Men det känns ju inte så kul för mig och min dotter att behöva ha det så varannan vecka när vi sedan innan har bra rutiner etc som förebygger onödig stress och illamående.

  • Svar på tråden Jag hatar barnvecka
  • Anonym (Flytta inte nu)

    Nu vet jag ju inte hur ditt kontrakt med andrahandshyresgästen ser ut och inte heller hur ont om bostäder det är på din ort. I normalfallet har man tre hela månaders uppsägningstid, dvs skickar du en uppsägning nu i augusti kan du tidigast få tillbaka lägenheten första december.

    Så dina alternativ är 4 som jag ser det:

    1) Du ringer hyresgästen snarast och förklarar läget och hoppas att han/hon tycker det är enklast att hitta ett annat boende för att slippa flytta 2 ggr på tre månader

    2) samma som 1) men med erbjudande om en peng som kompensation

    I bägge ovanstående alternativ erbjuder du självklart din hjälp med kontakter på orten.

    3) Du säger upp kontraktet med hyresgästen och bor hos kompis/på vandrarhem el dyl i höst

    4) Du flyttar in hos pojkvännen som planerat men säger upp kontraktet så ni kan flytta tillbaka i december om sambolivet inte funkar

  • lostandfound
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 20:50:13 följande:

    Ja jag tror faktiskt att han inte älskar mig. Om han gjorde det skulle han vilja göra det bra för mig och inte skuldbelägga mig så fort jag säger min åsikt. Han har till och med frågat mig om jag har autism, efter att jag berättat för honom vad jag behöver.


    Och varför envisas du med att bo med honom? Du skriver att han inte tar hänsyn till dig och ditt barn, att han tycker att det endast är ni som ska anpassa er och trycker ner dig genom att fråga om du har autism. Vad har han för hållhake på dig som envisas att bo med honom trots att du själv ser alla varningsflaggor?

    Jag befann mig samma situation som du (flyttade ut på landet till mitt ex och hans barn och han och barnen körde över mig totalt i vardagen och utsatte mig för psykisk misshandel, allt jag gjorde var fel och det fick jag minsann höra). Vår situation slutade med att han försökte ta livet av min hund och skadade mig fysiskt så att jag blev tvungen att ringa polisen för att kunna packa ner mina grejer i 5 kartonger och flytta utan att han skulle skada oss ytterligare. Jag önskar att jag hade funnit detta forum innan för att kunna rådgöra och få tips. Nu har du den möjlighet innan du sätter dig i skiten på riktigt och samtliga här varnar dig från att sätta dig i en sådan situation. Gör du det ändå får du faktiskt nästan skylla dig själv. Du ser varningsflaggorna redan nu (alltså innan ni flyttat in) och då har du faktiskt som ansvar att se till att skydda ditt barn från att flytta in till ett hushåll där hennes behov inte tillgodoses. Ta ansvar och gör det rätta - avstå från att flytta in.
  • Ess
    Pope Joan II skrev 2020-08-01 19:54:37 följande:
    Jag hade inte heller frågat om en sådan sak, men det hade jag å andra sidan gjort klart för en ny partner innan något samboskap var påtänkt.

    Jag undrar dock: hur kommer det sig att en hel tråds unisona inlägg inte ens verkar beröra dig? Är det ett problem du har att du inte trots samstämmiga försäkringar lyckas ta in vad människor säger?
    Hade du verkligen inte pratat med din partner innan du bjudit in flera barn för övernattning?
  • Ess
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 19:46:30 följande:

    Hjälp. Är detta rimligt? Han har bjudit in 3 barn till på övernattning om några veckor utan att tillfråga mig. Totalt kommer det vara 7 barn i huset. Jag blev irriterad över att inte bli tillfrågad ens, att ingen hänsyn tas till mig eller min dotter. Jag sa att det är tröttande med den ljudvolymen, att rutiner blir störda etc. Helt naturligt? Men han får det till att jag är konstig, att barn är barn och att några till fler inte borde påverka mig. Han får det till att jag har problem med hans barn och barn i allmänhet, och att bjuda in barn borde man kunna göra helt utan att fråga resten av familjen.


    Ja men, åk hem till din egen lägenhet och stanna kvar där. Du har ju turen att ha facit i hand innan ni flyttat ihop så du vet hur han är och hur det kommer bli. 
    Varför är du kvar fortfarande?
  • Pope Joan II
    Ess skrev 2020-08-02 09:56:29 följande:

    Hade du verkligen inte pratat med din partner innan du bjudit in flera barn för övernattning?


    Nej, det hade jag inte och det har jag aldrig heller gjort. Du anar inte hur mycket barn det varit hos oss genom åren. Mängder!
  • Miss Skywalker

    Varför vill du vara gratis städkärring åt honom och hans barn?

  • Anonym (Nä)

    Kommer aldrig förstå varför man nödvändigtvis måste flytta ihop när man träffat någon ny och har massa barn. Det är för mycket saker som ska slås ihop och anpassas om det inte fungerar från början, vilket det sällan verkar göra. Ni kan väl vara särbos och ses när det passar och ni känner för det? Det är obegripligt för mig att man utsätter sig själv och sina barn för detta. Flytta inte ihop.

  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 20:36:49 följande:

    Jo jag överväger det nu. Men förmodligen kommer han inte vilja fortsätta vara tillsammans då.


    Desto bättre.
  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 21:06:47 följande:

    Problemet är att jag redan skrivit kontrakt med andrahandshyresgäster. Jag vet inte om jag kan riva upp det nu. De ska flytta in i min lägenhet 1a september.


    Säg upp hyresgästen redan nu, vänta inte till imorgon! Varje dag är dyrbar. Du får vara beredd på att kompensera dem ekonomiskt, och i värsta fall får du vänta tills uppsägningstiden gått ut. Men du inser säkert att det är bättre att bo hos vänner/föräldrar/vandrarhem med din dotter några månader än att bo hos en man som behandlar er illa. Kolla upp studentbostadssituationen på din ort om du ska plugga, kanske finns det korridorrum som du kan hyra i andra hand tills du får tillbaka din nuvarande lägenhet?
  • smulpaj01

    När jag har hyrt ut i andra hand (vilket jag har gjort ca 10 år till olika människor) så har jag alltid haft 1 eller 2 månader uppsägningstid från bägge håll. Hur lång uppsägningstid har du gett dina hyresgäster? Är det en månad kan du säga upp kontraktet nu och stanna kvar i ditt hem.

    Självklart ska du och din dotter INTE flytta dit!!! Det finns inte ens den minsta chans att det kommer fungera.

    Finns andra män här i världen som passar dig bättre, så bryt med denne man.

Svar på tråden Jag hatar barnvecka