• Anonym (M)

    Jag hatar barnvecka

    Jag och min dotter är halvt inflyttade till min pojkvän och hans tre barn vv. Vi är här nästan jämt och tanken är att vi bor här på heltid om några veckor. Jag vill verkligen flytta och min dotter trivs bra här också, och med honom och hans barn. Jag är lite orolig bara eftersom jag redan nu hatar barnveckan och tycker att den sniglar sig fram. Jag har absolut ingenting emot barnen. De är fina och snälla, tar hand om min dotter på ett bra sätt etc. Men ljudvolymen ibland är hemsk, de vaknar tidigt på morgonen, och det blir så fruktansvärt stökigt. När det bara är min dotter behövs det städas en gång i veckan, när alla är här städar och plockar och diskar jag hela tiden känns det som. Har inte tid till något annat nästan.

    dessutom ställs alla rutiner på ända till förmån för deras rutiner, och deras matvanor. Det är jag och min dotter som får anpassa oss eftersom vi flyttar in till dem och de är flera. Det funkar inte riktigt alltid. Gällande kvällsrutinerna så har jag och min dotter vanligtvis en bra rutin, som gör att hon kan varva ner innan sovdags och vet vad som komma skall. Middag-ev leka lite-städa undan-titta på tv och efter det tandborstning etc. Och fast läggningstid. Här har de inga såna rutiner, utan kan leka med hög ljudvolym ända till nattning. Det funkar inte för min dotter. Hon blir upptrissad och tar tid på sig att varva ner, dessutom blir tandborstning etc skrikigt och gapigt och jag behöver skälla på henne vilket jag inte tycker om och inte behöver göra annars. Barnveckan brukar hon somna vid 22 och då måste jag ligga hos henne för att inte hon ska springa in till någon och ingen annan in till henne. I vanliga fall så kan jag lämna henne vid 20. Så jag förlorar mycket kväll och egentid, vilket jag behöver extra av den veckan pga stressen. Städat blir det inte heller, eftersom inga såna rutiner finns här, så oftast ligger det kläder, skor, leksaker etc överallt att snubbla på, min dotter förlorar också den rutinen vi fått in kring det.

    Gällande matrutiner så är det oftast hans barns vilja som får gälla, korv, köttbullar, pizza och pannkakor hela veckan. Min mage klarar inte riktigt av det så uppe på det andra är jag ofta illamående hela den veckan. Min pojkvän tycker inte om att jag lagar något separat till mig om det inte funkar för mig. Han tycker att alla ska äta samma. De äter också lunch som huvudmål, och hoppar ibland över middag. Det är inte jag och min dotter vana vid, utan vi brukar göra motsatsen. Samma här så klarar inte min mage riktigt av det, dvs tung mat till lunch, och både jag och min dotter blir hungriga på kvällen utan riktig middag.

    Jag skulle önska att vi skulle diskutera de här sakerna innan. Men ofta är det så att han bestämmer något som passar utifrån hans barn, och jag kommer sen med min åsikt. Han hävdar då att jag inte kan anpassa mig och att barnens vilja ska gälla, förmodligen då hans barn eftersom han aldrig frågar vad som passar mitt barn.

    Uppe på detta så är han oftare sur och stressad och ger mindre närhet och ömhet under barnveckan. Vi har kyssts ordentligt en gång den här veckan och det är viktigt för mig. Ytterligare ett minus alltså.

    Det som är plus är att min dotter tycker att det är roligt att leka med hans barn, de tar fin hand om henne, jag blir glad av att se dem tillsammans, och som sagt tycker jag om hans barn och att umgås med dem. De är inte problemet, han är.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag pratar med honom men allt blir liksom två timmars diskussion. Att jag t.ex tyckte det inte passade så bra med grillat till lunch och ingen middag, utan att det skulle vara bättre med lätt lunch och tidig grillmiddag. Jag försökte underlätta genom att säga att jag sparar grillmat till mig och min dotter till senare, men då var jag krånglig och oanpassningsbar. Enklaste vore ju bara att suck it up känner jag och köra deras rutiner, mat etc. Så slipper man sura miner och diskussioner. Men det känns ju inte så kul för mig och min dotter att behöva ha det så varannan vecka när vi sedan innan har bra rutiner etc som förebygger onödig stress och illamående.

  • Svar på tråden Jag hatar barnvecka
  • korngryn
    Fliselisan skrev 2020-07-31 22:05:12 följande:

    Var det samma TS som skrev tråden om att bo på landet utan körkort och svårigheter att lämna på FSK, hon skulle plugga och samtidigt passa hans barn?

    OM det är så TS, så är denna Karl inget för dig. Det finns så många bättre män. Du kommer inte må bra i detta förhållande och med det inte din dotter heller. Låt inte henne behöva utstå ännu en uppslitande separation.


    Åh herregud. Jag blir helt matt.

    Snälla TS. Flytta INTE ihop. Skaffa dig körkort och avsluta din utbildning och jobba hårt i stället. Sen sitter du i en situation där du kan ställa rimliga krav. Det är ju så tydligt att din kille bara vil ha en gratis piga.

    Fråga honom gärna om han hade gått med på det som han förväntar sig att du ska gå med på? Att sitta låst i ett boende som han inte kan ta sig ifrån, anpassa sina barns rutiner och mat helt efter dig, jobba samtidigt som han passar ditt barn som du säger upp förskoleplatsen för? Förmodligen skulle han tycka att du var helt befängd som ens tänkte tanken, och det säger fan allt.
  • Anonym (Tuss)

    Eftersom ni inte ens får det att funka nu bör ni inte flytta ihop. Låter snarare som att ni borde träffas mer sällan, i synnerhet när hans barn är där.

  • mamaleona

    Levt samboliv 18år med mina dina ovårt barn. Förstår inte heller varför du absolut vill bo ihop. Men främsta saken ang maten, ...varför låter du inte dom (han) fixa vad dom vill äta när dom vill? O du lagar åt dig o dottern vad ni vill när ni vill??? Med detta upplägg tar det några veckor innan han fattar poängen o inte vill fortsätta så. O säg inte nu att ni vill leva som en familj o blabla...den här ideen är enbart för att väcka karln, så ni skall få en diskussion om saken. Gör du inget nu i början så godkänner du att ligga under toffeln, o det blir enbart värre. Så fundera noga vad du vill för dig o ditt barn. Ps: vad du än tänker, fall för allt i världen inte in i fällan som så många andra gör "om vi skaffar ett gemensamt barn blir det nog bra".......=katastrofvarning!

  • Anonym (Flytta inte nu)

    Jag håller med alla som skrivit att du inte ska flytta in som det är nu. Bo kvar i stan, börja plugga så du får den rutinen, ta ditt körkort och avvakta minst denna höst. Då får ju han också chansen att lösa sitt problem med att han inte jobbar hemma längre och att hans barn därför antingen ska vara hemma själva eller gå på fritids.

    Det du nu beskriver är inte bra för din flicka heller. Visst hon får vara på landet och har plötsligt 3 syskon som du skriver tar väl hand om henne. Men vadå tar hand om? Och de tar inte hänsyn till att hon är yngre och behöver sova fler timmar. Inte du heller eftersom du skriver att hon somnar vid 22:00 pga allt stoj.

    Det är väl OK för några få sommarveckor men hur blir det sen?

  • Anonym (Anpassa)

    Men alltså hur farligt är det att äta korv? Han kan inte förbjuda dig att laga ett matigt kvällsmål som alla som vill kan äta av. Du kan gott sitta med, gör olika sallader, släng i sånt du gillar och ät bara en korv, laga en nyttig soppa och ta en pannkaka bara till efterrätt för din del. Klart han vill fixa mat som hans barn gillar när dom väl är där. Men det där stojet på kvällen får upphöra. Efter 20 är det tysta aktiviteter på rummet, eller så får de stora hitta på något med pappa i trädgården. Och ingen går in till din dotter. Jag tycker du har ett kontrollbehov, du kan inte styra deras rutiner. Samtidigt som din dotter behöver få behålla de viktigaste rutinerna, som sömn och nåt att äta på kvällen. Och ge fan i att diska så mycket, det får han dela på och även hans barn om de är stora nog.

  • Linnea.12
    Anonym (Anpassa) skrev 2020-08-01 13:03:16 följande:

    Men alltså hur farligt är det att äta korv? Han kan inte förbjuda dig att laga ett matigt kvällsmål som alla som vill kan äta av. Du kan gott sitta med, gör olika sallader, släng i sånt du gillar och ät bara en korv, laga en nyttig soppa och ta en pannkaka bara till efterrätt för din del. Klart han vill fixa mat som hans barn gillar när dom väl är där. Men det där stojet på kvällen får upphöra. Efter 20 är det tysta aktiviteter på rummet, eller så får de stora hitta på något med pappa i trädgården. Och ingen går in till din dotter. Jag tycker du har ett kontrollbehov, du kan inte styra deras rutiner. Samtidigt som din dotter behöver få behålla de viktigaste rutinerna, som sömn och nåt att äta på kvällen. Och ge fan i att diska så mycket, det får han dela på och även hans barn om de är stora nog.


    Vad jag förstod på ts så gillade inte hennes karl att hon skulle göra några varianter på middagen eller lunchen utan äta korv om det serveras korv inte lägga till sallader och annat som inte resten vill ha bara ts. Men hon vill inte äta deras mat och de vill inte äta ts mat. Men det gick tydligen inte att göra varianter för det passar inte ts man. Det verkade inte heller som det uppskattas att ts sätter gränser för sin karls familj heller när det kommer till läggtider etc. Och ts verkar inte heller vilja vara till besvär så problemet lär kvarstå.
  • Alessia

    Jag har ALDRIG förstått varför en del kvinnor är beredda att ge upp sina vanor, rutiner, sin frihet, sin ekonomi (ofta), sina framtidsplaner för det tvivelaktiga nöjet att bo samman med och bli hushållsslav hos en dominerande och och ofta sur man (när han inte får som han vill) och i förekommande fall ett gäng barn i bästa fall vv.  Att dessa naiva och självutplånande kvinnor sedan suckar och ojar sig i sociala medier över sin hemska situation, sin oförstående sambo och hans bortskämda barn samt väldigt ofta också mannens vidriga och krävande  ex är provocerande. De har ju med vidöppna ögon själva gått in i lejonburen. Stanna eller stick, men gnäll inte! Leta upp en barnfri man eller vettig pappa och bli särbo. 

  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-07-31 15:12:48 följande:

    Jag och min dotter är halvt inflyttade till min pojkvän och hans tre barn vv. Vi är här nästan jämt och tanken är att vi bor här på heltid om några veckor. Jag vill verkligen flytta och min dotter trivs bra här också, och med honom och hans barn. Jag är lite orolig bara eftersom jag redan nu hatar barnveckan och tycker att den sniglar sig fram. Jag har absolut ingenting emot barnen. De är fina och snälla, tar hand om min dotter på ett bra sätt etc. Men ljudvolymen ibland är hemsk, de vaknar tidigt på morgonen, och det blir så fruktansvärt stökigt. När det bara är min dotter behövs det städas en gång i veckan, när alla är här städar och plockar och diskar jag hela tiden känns det som. Har inte tid till något annat nästan.

    dessutom ställs alla rutiner på ända till förmån för deras rutiner, och deras matvanor. Det är jag och min dotter som får anpassa oss eftersom vi flyttar in till dem och de är flera. Det funkar inte riktigt alltid. Gällande kvällsrutinerna så har jag och min dotter vanligtvis en bra rutin, som gör att hon kan varva ner innan sovdags och vet vad som komma skall. Middag-ev leka lite-städa undan-titta på tv och efter det tandborstning etc. Och fast läggningstid. Här har de inga såna rutiner, utan kan leka med hög ljudvolym ända till nattning. Det funkar inte för min dotter. Hon blir upptrissad och tar tid på sig att varva ner, dessutom blir tandborstning etc skrikigt och gapigt och jag behöver skälla på henne vilket jag inte tycker om och inte behöver göra annars. Barnveckan brukar hon somna vid 22 och då måste jag ligga hos henne för att inte hon ska springa in till någon och ingen annan in till henne. I vanliga fall så kan jag lämna henne vid 20. Så jag förlorar mycket kväll och egentid, vilket jag behöver extra av den veckan pga stressen. Städat blir det inte heller, eftersom inga såna rutiner finns här, så oftast ligger det kläder, skor, leksaker etc överallt att snubbla på, min dotter förlorar också den rutinen vi fått in kring det.

    Gällande matrutiner så är det oftast hans barns vilja som får gälla, korv, köttbullar, pizza och pannkakor hela veckan. Min mage klarar inte riktigt av det så uppe på det andra är jag ofta illamående hela den veckan. Min pojkvän tycker inte om att jag lagar något separat till mig om det inte funkar för mig. Han tycker att alla ska äta samma. De äter också lunch som huvudmål, och hoppar ibland över middag. Det är inte jag och min dotter vana vid, utan vi brukar göra motsatsen. Samma här så klarar inte min mage riktigt av det, dvs tung mat till lunch, och både jag och min dotter blir hungriga på kvällen utan riktig middag.

    Jag skulle önska att vi skulle diskutera de här sakerna innan. Men ofta är det så att han bestämmer något som passar utifrån hans barn, och jag kommer sen med min åsikt. Han hävdar då att jag inte kan anpassa mig och att barnens vilja ska gälla, förmodligen då hans barn eftersom han aldrig frågar vad som passar mitt barn.

    Uppe på detta så är han oftare sur och stressad och ger mindre närhet och ömhet under barnveckan. Vi har kyssts ordentligt en gång den här veckan och det är viktigt för mig. Ytterligare ett minus alltså.

    Det som är plus är att min dotter tycker att det är roligt att leka med hans barn, de tar fin hand om henne, jag blir glad av att se dem tillsammans, och som sagt tycker jag om hans barn och att umgås med dem. De är inte problemet, han är.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag pratar med honom men allt blir liksom två timmars diskussion. Att jag t.ex tyckte det inte passade så bra med grillat till lunch och ingen middag, utan att det skulle vara bättre med lätt lunch och tidig grillmiddag. Jag försökte underlätta genom att säga att jag sparar grillmat till mig och min dotter till senare, men då var jag krånglig och oanpassningsbar. Enklaste vore ju bara att suck it up känner jag och köra deras rutiner, mat etc. Så slipper man sura miner och diskussioner. Men det känns ju inte så kul för mig och min dotter att behöva ha det så varannan vecka när vi sedan innan har bra rutiner etc som förebygger onödig stress och illamående.


    Varför ska din pojkvän bestämma vad du och din dotter ska äta men du får inte bestämma vad han och hans barn får äta?

    De här veckorna ska ni fungera som en familj och då ska faktiskt det fungera för dig och din dotter också.

    Vore jag du skulle jag vägra att flytta ihop under dessa förhållanden. Din pojkvän kör ju över dig totalt. 

    Att han har flera barn än du ska inte inverka. Det är ingen demokrati där alla får rösta. Vad som är bra mat och bra rutiner ska ni vuxna bestämma om. Barnen kan inte ta ansvar för det.
Svar på tråden Jag hatar barnvecka